interesantno mi je to da vecina pokradenih autora od strane DinA ni je zna gdje je Bosna niti ko je Dino, ali eto poklanjali su pjesme Bosni, pa su se vazda nekako isti nalazili da preuzmu pjesme i da ih prerade... gdje su narocito prednjacili Dino i Brega. fakat interesantno
Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
- alkalna_baterija
#101 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
hahaha
interesantno mi je to da vecina pokradenih autora od strane DinA ni je zna gdje je Bosna niti ko je Dino, ali eto poklanjali su pjesme Bosni, pa su se vazda nekako isti nalazili da preuzmu pjesme i da ih prerade... gdje su narocito prednjacili Dino i Brega. fakat interesantno
-
broj dva
#102 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Zapjevajte onu Dininu "ljuuuubaaaav neeema graaanica" "ljuuubaaaav neeema staaanica" uz ritam od "We will rock you" od Queen.
Nikada mi nece biti jasno kako je postao popularan.
Mada isto vrjedi za skoro sve danasnje pop zvjezde ( i nase i strane) a da ne spominjem one primitivne turbo folk spodobe...
Popularnost Merlina je jedan od simptoma bolesti naseg drustva.
Nikada mi nece biti jasno kako je postao popularan.
Mada isto vrjedi za skoro sve danasnje pop zvjezde ( i nase i strane) a da ne spominjem one primitivne turbo folk spodobe...
Popularnost Merlina je jedan od simptoma bolesti naseg drustva.
-
nocnaptica986
#103 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
ako cemo iskreno i balas (kojeg obozavam) je isto znao "posuditi" pjesmicu kao npr bozo zvani pub...AmirBaa wrote:za ove sto smatraju Merlina jednim od najvecih umjetnika na balkanu nek uzmu koju knjigu procitati od Balasevica ili vide njegov stvarni doprinos ne samo muzici nego i politickim temama na balkanu. Pronadjite njegove citate vezane za Bosnu i rat, gdje se vidi da je covjek sa ocjecanjima pisao o tome, a ne preradio pjesmu svjetskog umjetnika i dodao tekst Gdje si bio ti kad je bilo najteze
mislim,svi tu i tamo posude pokoju pjesmu ali merlin,brega i satorske pevajke toliko kradu da je to bas bezobrazno i bez imalo stida
-
saim_adka
#104 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
.
Last edited by saim_adka on 19/01/2017 09:45, edited 1 time in total.
- Država
-
dječak sa šibicama
#106 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Sto si neozbiljan, manje je poznato da su jednog hladnog oktobarskog dana devedeset i neke, Princ, Madonna, Jackson i jos par umjetnika, sjeli za hastal i dogovorili se da ce halaliti Dini Merlinu svaku pjesmu.drunken tiger wrote:hahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahha pa baš kako sam ja napisao.AhmetShabo wrote:Za neupucene oko pjesme Michaela Jacksona, they dont care about us. Nju je jackson "dao" bosni, i rekao da neki od pjevaca napisu tekst. Zbog stanja u kojem smo bili, zbog rata. Pa nije ni Dino merlin lud da plagira pjesme koje slusa cijala planeta. kakvih sve naivnih likova ima u pm.
Inace, sve i da su ga licno nazvali i rekli mu "Dino, svaka je tvoja, biraj, halal ti bilo, sve za Bosnu!", ne znaci li to da je "najveci umjetnik poslije Ive Andrica i Mak Dizdara" samo obicni sadakas koji je uzeo tudje pjesme i predstavio ih kao svoje.
Koliko je meni poznata definicija umjetnosti, ako to tako mozemo nazvati, umjetnost je kad si originalan, kad napravis nesto svoje, jedinstveno, cemu se svi dive.
Ako neki malo vicniji kamenorezac uzme brusilicu i od komada kamena izbrusi Davida, priblizno slicnog originalu, jel to znaci da je doticni kamenorezac umjetnik u rangu Mikelandjela?
Jok brate, on je i dalje kamenorezac.
Tako i nas vrli Dino, on moze biti samo najveci plagijator u regionu. Mada i tu vodi zestoku borbu sa Bregovicem, tijesna je utrka.
- braca
#107 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Ja sam vise puta "copy-and-paste" neki link ili muzicki clip na svoju Facebook stranicu i vise puta mi je dosla obavijet od Facebook administracije da mi je link suspendiran radi zastite autorskih prava i ako ne obrazlozim razloge postavljanja clipa, da ce mi kompletna Facebook stranica biti takodjer suspendirana (citaj kao: ugasena). Ovo obrazlozenje se odnosi vise-manje na izjavu da se taj i taj video clip nece koristiti u profesionalne svrhe (kafici, restorani....itd....)
- Logovan
#108 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Da vi samo znate koliko je pjevača kao što je Dino Merlin, odnosno koliko ih je samo "ukralo" pjesmu. Ovdje se samo o Merlinu priča, isto k'o da frajer jedini krade. 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#109 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
jel ovo haram reći nešto na Dinu? 
-
dječak sa šibicama
#110 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
ali Dino je najveci umjetnik poslije Ive Andrica i Maka DizdaraLogovan wrote:Da vi samo znate koliko je pjevača kao što je Dino Merlin, odnosno koliko ih je samo "ukralo" pjesmu. Ovdje se samo o Merlinu priča, isto k'o da frajer jedini krade.
Ti tamo neki nebitni mizerni nazovi umjetnici, o njima necemo ni da razgovaramo..
-
Pol_Pot
#111 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Fakat, jebo Mešu Selimovića, Skendera Kulenovića, Branka Čopića, Ćamila Sijarića, Davorina Popovića, Bodu Kovačevića i slične levate.dječak sa šibicama wrote:ali Dino je najveci umjetnik poslije Ive Andrica i Maka DizdaraLogovan wrote:Da vi samo znate koliko je pjevača kao što je Dino Merlin, odnosno koliko ih je samo "ukralo" pjesmu. Ovdje se samo o Merlinu priča, isto k'o da frajer jedini krade.![]()
Ti tamo neki nebitni mizerni nazovi umjetnici, o njima necemo ni da razgovaramo..
Ivo, Mak, pa Dino.
-
dezurni_ucenik
- U_kost
#113 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Kafana da plati 50KM mjesečno za autorska prava po meni je to bezobrazno MALO!
Isti ti vlasnici kafana plaćaju kojekakvim online stream servisima cca 70 larado za premium account, a fol se nešto bune i usput 99% njih ne izdaje fiskalne račune, a uredno u cijeni kafe uračunaju porez.
Isti ti vlasnici kafana plaćaju kojekakvim online stream servisima cca 70 larado za premium account, a fol se nešto bune i usput 99% njih ne izdaje fiskalne račune, a uredno u cijeni kafe uračunaju porez.
-
safran
#114 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
A u vraga, pa barem poslušaj pjesme prije nego što ih uporediš.AcaLukas wrote:Evo primjer vase nelogicnosti i mrznje: Kada Stoja ili Seka Aleksic (nevolim ih ni ja) pjevaju o parama to je primitivno, smjesno i gadno, a kada tamo neki Pink Flojd iz Engleske napravi pjesmi Money onda su umjetnici i tekst je ekstra.
Dosta je i vas vise... Temu pod kljuc a mozda bi bilo red neke i u Banovice slat
-
dezurni_ucenik
#115 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
U_kost wrote:Kafana da plati 50KM mjesečno za autorska prava po meni je to bezobrazno MALO!
Ko ba to placa kod nas
- Logovan
#116 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Andrić, Dizdar, Merlin i nema više umjetnika, to je to. Njih trojica i nema dalje. Načekat ćemo se da dobijemo četvrtog umjetnika.dječak sa šibicama wrote:ali Dino je najveci umjetnik poslije Ive Andrica i Maka DizdaraLogovan wrote:Da vi samo znate koliko je pjevača kao što je Dino Merlin, odnosno koliko ih je samo "ukralo" pjesmu. Ovdje se samo o Merlinu priča, isto k'o da frajer jedini krade.![]()
- U_kost
#117 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Ko god neće da mu se vrti reklama online streama.dezurni_ucenik wrote:U_kost wrote:Kafana da plati 50KM mjesečno za autorska prava po meni je to bezobrazno MALO!
Ko ba to placa kod nas
-
dezurni_ucenik
#118 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Prvi put cujem za to.U_kost wrote:Ko god neće da mu se vrti reklama online streama.dezurni_ucenik wrote:U_kost wrote:Kafana da plati 50KM mjesečno za autorska prava po meni je to bezobrazno MALO!
Ko ba to placa kod nas
- Ringhio
#119 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Ima i Dzeko.
On je umjetnik s loptom.
On je umjetnik s loptom.
- U_kost
#120 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Evo majstore, da mi ne živiš u mrakudezurni_ucenik wrote:Prvi put cujem za to.
- OldMayor
#121 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Joj ovo je bas ironija, Slino Merlin se bori za autorska prava...
Lik nastao na plagijatu.

Lik nastao na plagijatu.
-
dezurni_ucenik
#122 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
U_kost wrote:Evo majstore, da mi ne živiš u mrakudezurni_ucenik wrote:Prvi put cujem za to.
Ma lave,znam ja za stream servise.Koristim i ja Spotify.Nego prvi put cujem da gazde kod nas kupuje premium pakete.Jer gdje god sam cuo da idu ti servisi,isle su i reklame.
-
Mario979
#123 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
OK ako se se u normalnom svijetu to plaća nek se plaća i kod nas. Ali zašto da ti novci idu privatnom udruženju građana, a ne u budzet?
Kako će to udruženje dijeliti prikupljene pare?
U kom procentu, kako će znati koliko se sluša strana a koliko domaća, ?
Ako će procentualno dijeliti onda će najveći dio novca završiti u Srbiji.
Jedino ako Dino nema neku matematiku da najveći procenat ide upravo njemu?
Kako će to udruženje dijeliti prikupljene pare?
U kom procentu, kako će znati koliko se sluša strana a koliko domaća, ?
Ako će procentualno dijeliti onda će najveći dio novca završiti u Srbiji.
Jedino ako Dino nema neku matematiku da najveći procenat ide upravo njemu?
- Logovan
#124 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Daleko je on još od umjetnika.Ringhio wrote:Ima i Dzeko.
On je umjetnik s loptom.
Andrić, Dizdar, Merlin.
-
dezurni_ucenik