Ono što me povuklo da ipak nešto napišem je činjenica da se po ko zna koji put pokazalo da vrlo malo treba da se pokrene lavina nacionalizma, mržnje i šovinizma sa svih strana... Prvo se na nekom opskurnom portalu predimenzionira značenje i kontekst zaista neusmjene i preglupe ''šale'', zatim taj komentar prenese još nekoliko portala, dežurni nacionalisti se odmah uhvate za tu priču, a ko god pokuša ''spustiti loptu'' i ukazati na objektivno prilično evidentnu činjenicu da izrečena šala ma koliko glupa i neprimjerena bila ipak nije ciljala na ratni zločin silovanja, bude instant predstavljen kao neko ko omalovažava žrtve, negira ili podržava silovanja u proteklom ratu... Jebote!!! I naravno, onda dolazi do nečeg ovakvog:

Jedan među mnogo sličnih fašističkih komentara... Komentar sam po sebi nije toliko problematičan, svakakve budale pišu po internetu... Zabrinjavajući je broj lajkova... Zar je moguće da toliko malo fali, da takva glupost može u vrlo kratkom roku proizvesti histeriju i zapaliti mase? Jebo Ivana, nije on ovdje bitan
Od mene dosta, rekao sam šta sam imao, ne mislim se ponavljat...