ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
cyprus

#101 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by cyprus »

Na kraju, ne znam ni zašto mi je trebalo javljanje na ovu ili generalno na slične teme... Redovno se pokajem... Definitivno mi namjera nije bila da branim ovog Ivanovića... Šupak je vjerovatno i zaslužio oštre reakcije, ne samo zbog ovoga, nego i zbog budalaština, bljuvotina, pa i šovinizma koje izgleda inače zna iznositi... To očito vidi kao glavnu metodu održavanja publiciteta...

Ono što me povuklo da ipak nešto napišem je činjenica da se po ko zna koji put pokazalo da vrlo malo treba da se pokrene lavina nacionalizma, mržnje i šovinizma sa svih strana... Prvo se na nekom opskurnom portalu predimenzionira značenje i kontekst zaista neusmjene i preglupe ''šale'', zatim taj komentar prenese još nekoliko portala, dežurni nacionalisti se odmah uhvate za tu priču, a ko god pokuša ''spustiti loptu'' i ukazati na objektivno prilično evidentnu činjenicu da izrečena šala ma koliko glupa i neprimjerena bila ipak nije ciljala na ratni zločin silovanja, bude instant predstavljen kao neko ko omalovažava žrtve, negira ili podržava silovanja u proteklom ratu... Jebote!!! I naravno, onda dolazi do nečeg ovakvog:

Image

Jedan među mnogo sličnih fašističkih komentara... Komentar sam po sebi nije toliko problematičan, svakakve budale pišu po internetu... Zabrinjavajući je broj lajkova... Zar je moguće da toliko malo fali, da takva glupost može u vrlo kratkom roku proizvesti histeriju i zapaliti mase? Jebo Ivana, nije on ovdje bitan :|

Od mene dosta, rekao sam šta sam imao, ne mislim se ponavljat...
homega

#102 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by homega »

It_is_a_Leclerc wrote: Nevjerovatno malo reakcija na ovo. Može se reći da ih čak i nema.

Ivan Ivanović, kockasta glava koja je karijeru počela kao izbacivač po klubovima, i vozač u ambasadama, morao bi znati da je humor fleksibilan i šarolik pojam, ali mora imati granice. Nek' se ugleda na Johna Olivera ili Stevena Colberta koji se sprdaju sa svim, ali ne i sa temama koje su van svake pameti i van svakog civilizacijskog statusa.
SaraFina wrote:A što se ima reagirati? Meni je taj lik anonimac obični ..
Lokalnu slavu je stekao na Ismijavaju fizickih nedostataka kod ljudi. To najbolje pokazuje kakvo društvo voli njegove TV prosere.
Ovim sad, kao i mnogo prije, dotakao je dno. .
Jednostavno je - Ivanovića treba sačekati nekad negdje u mraku, najbolje u vrijeme sljedeće mu, slične, "humoreske" u blizini TV studija :oops:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#103 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by KatarinaKosaca »

Interesantno je da se u niti diskusije nebrojeno puta ponovila rijec "sovinizam", ali da se bas nitko nije osvrnuo na bit te njegove "sale"koja je primitivni MUSKI sovinizam i tretira zene kao rasplodne gliste i puki sexualni objekat. Kao da nam je ta vrsta sovinizma normala, neto light i beznacajno, pa ni na forumu nije sankcioniran nikad. Pri tome, naravno, ne mislim da su muskarci iskljucivi nosioci ove vrte sovinizma
Pjanic15

#104 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by Pjanic15 »

uglavnomja wrote:
York Light 100`s wrote:Samo je jadni Fazla zaboravio da pripadnici uvrijeđene etničke grupe nemaju ni obraza ni karaktera.
Haris Džinović uživa kao žiri u onoj emisiji sa Cecom i Borom Čorbom, Hari Varešanović se isto sramoti na Pinku. FTV je ostala gluha na kritike kada je puštala srbijansku emisiju sa Neletom i Borom kao redovnim gostima.
Treba bojkotovati, kao i Cecine koncerte u Federaciji pa svi iz Federacije idu na njene koncerte u RS, Srbiju i dijasporu pošto ona ne može doći kod njih.
Da mi imamo karakter bojkotovali bi koncert Zdravka Čolića na licu mjesta kada je izjavio da želi Šešelju brz oporavak ili Bregovića koji je zabavljao agresore u njihovoj državi za vrijeme rata.
Šta će bošnjo bojkotovati? Sutra da nastupaju Brega, Nele, Kusta i Bora kao Beatlesi i Ceca kao Madona u emisiji tvoje lice zvuči poznato emisija bi zabilješila rekordne brojeve samo u Federaciji :bih:

molim izvor, link, novine, copy ... nesto konkretno, a da nije portal tvrdastolica-donja.ba
http://www.kurir.rs/stars/zdravko-colic ... ak-1614624

E sad koliko je relevantno...
Vojislav Šešelj nikada nije napunio Arenu, ali se sada vratio, a sa njim i retorika devedesetih. Plaše li vas njegove izjave ili je to pucnji u prazno?
- Želim mu dobro zdravlje. Nikada ga nisam upoznao. Znam da je bio genije na Univerzitetu u Sarajevu. Odlazili smo kao studenti ekonomije da slušamo kad na Pravnom fakultetu polaže ispit. U njegovo bavljenje politikom nikada nisam ulazio, ali kao građanin sve gledam i slušam. Što si tiče retorike, uvek je bio takav. Međutim, u poslednjih 15 godina promenila se politička mapa i mislim da sve ovo ne može da utiče na put Srbije.

Estradu neretko povezuju s mafijom. Da li ste imali neprijatnih situacija s nekim iz tog sveta, počevši od Arkana, pa nadalje?
- Bio sam omiljen među ljudima u svetu podzemlja. Poznavao sam i Arkana i mnoge druge. Za njih sam bio jugoslovenska zvezda, koju su uvažavali i nikada nisu pokušali da me uvuku u neke neprijatne situacije. Voleli su moju širinu i to što sam galantan.

Pošto pratite sve što se dešava, podržavate li Vučićev potez prilikom provokacije albanskog premijera Edija Rame s pominjanjem Kosova, ili ste bliži Dodikovom stavu, koji je rekao da bi gosta odmah proterao?
- Ne može tako. Englezi, Francuzi i Nemci su ratovali, pa su sada saveznici. Bolje je da se razgovara jer iz borbe suprotnosti se javlja novi kvalitet. Ako ne razgovaraš, nema poboljšanja. A velike sile to očekuju od tebe. One kroje mapu sveta i naše regije. I, u krajnjem slučaju, daju ti novac. Ne možemo mi odlučivati šta ćemo. To odlučuju oni koji su veći od nas. Mi smo male države.
Brat

#105 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by Brat »

Ako je ovakve odgovore Chola davao, ovako elokventne, ja ću sam sebi kurac popušit'.
uglavnomja

#106 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by uglavnomja »

Brat wrote:Ako je ovakve odgovore Chola davao, ovako elokventne, ja ću sam sebi kurac popušit'.
:D
sumirprimus

#107 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by sumirprimus »

mislim da malo preČerujete, malo više...
rat je biJo i prošo,prije dvajst godina,19,18 triest i sest...
misim sad dizat kuku i mtiku za svaku emisiju svaki sou,svaku recenicu, jebiga.
i ovo da njih par forumasa se udruzlo u zloćinaćki poduhvat,ubjedjivanja registrovanih i neregistrovanih citatelja,dajte stvarno?
afannedim

#108 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by afannedim »

Kurir inaće poznat po istinitim člancima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#109 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:
Pa opće poznato je da su plavci skupa sa četničkom zgadijom silovali po improviziranim bordelima naše zene, sestre i majke, maloljetne djevojčice ..

Čak i visoki duznosnici su bili dijelom tih orgija i provodjenja sile.

Tako mozeš povezati tu šalu,( da ti pojasnim bez mozdanih driblinga i dodatnih komplikacija).
Izvini, ali nije opcepoznato. Ima svakakvih glasina, govorkanja, ali da je to opcepoznato kao npr. Arkanov krvavi pir po Bijeljini ili genocidno orgijanja Mladicevih falangi po Srebrenici-NIJE!

Uopce ne branim ovog iskopleksiranog (visina) krmka, koji je obicni nacionalist, ali on jednostavno nije na to alaudirao. Nadrealisti su imali skeč na ovaj fazon (Sarajevska pepeljuga), je li i to vrijeđanje žrtava?

Sa druge strane pozamasan je broj djevojaka koje su ljubovale sa UNPROFORCIMA. Neke su se za njih udale, nekima su bili karta za Zapad. Nista lose u tome naravno, svakom njegov izvbor. Moja prva rođakinja se udala za italijanskog vojnika i danas žive u sretnom braku i imaju dijete, a on obožava BiH :bih:

Na kraju porazno je vidjeti koliko vam malo fali, zapravo koliko jedva cekate da pocnete sa nacionalistickom povracaonicom :shock:
Altsa

#110 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by Altsa »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:
Pa opće poznato je da su plavci skupa sa četničkom zgadijom silovali po improviziranim bordelima naše zene, sestre i majke, maloljetne djevojčice ..

Čak i visoki duznosnici su bili dijelom tih orgija i provodjenja sile.

Tako mozeš povezati tu šalu,( da ti pojasnim bez mozdanih driblinga i dodatnih komplikacija).
Izvini, ali nije opcepoznato. Ima svakakvih glasina, govorkanja, ali da je to opcepoznato kao npr. Arkanov krvavi pir po Bijeljini ili genocidno orgijanja Mladicevih falangi po Srebrenici-NIJE!

Uopce ne branim ovog iskopleksiranog (visina) krmka, koji je obicni nacionalist, ali on jednostavno nije na to alaudirao. Nadrealisti su imali skeč na ovaj fazon (Sarajevska pepeljuga), je li i to vrijeđanje žrtava?

Sa druge strane pozamasan je broj djevojaka koje su ljubovale sa UNPROFORCIMA. Neke su se za njih udale, nekima su bili karta za Zapad. Nista lose u tome naravno, svakom njegov izvbor. Moja prva rođakinja se udala za italijanskog vojnika i danas žive u sretnom braku i imaju dijete, a on obožava BiH :bih:

Na kraju porazno je vidjeti koliko vam malo fali, zapravo koliko jedva cekate da pocnete sa nacionalistickom povracaonicom :shock:
haj bato mojne suplje. mojne one price: "Komsije ko to puca po Sarajevu". "Sala" je ogavna i samo jedan ober cetnik to moze izjaviti. oni koji ga kao brane nisu nista bolji od njega.

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/3756 ... gre%202014.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#111 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by _BataZiv_0809 »

Altsa wrote: haj bato mojne suplje. mojne one price: "Komsije ko to puca po Sarajevu".

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/3756 ... gre%202014.
Ne kazem da nisu opcepoznata silovanja zena od strane zlocinaca, nego nije toliko opcepoznato da su i UNPROFOR-ci u tome ucestvovali.

Pa ni ne spominju se na tom linku sto si postavio :roll:
ado-šampion

#112 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by ado-šampion »

_BataZiv_0809 wrote:
Cola je pjevac, a ne politicar. To je jedan od rijetkih koji je i nakon rata dobrodosao u bilo koju ex jugoslovnesku republiku. A zasto?

Zato sto se drzao neutralno i korektno i nije zelio profitirati na jeftinom nacionalizmu.

To sto nacionalistima ta cinjenica smeta, njihov je problem.
Ma nemoj. Znaci Ivica Osim je profitirao na jeftinom nacionalizmu? Koja logika jbt. :roll: Jedan grad koji je i Coli i jos mnogim drugim dao sve, satiran je 4 godine od strane cetnickih barbara, gradjani ciljano ubijani snajperom, cak i djeca, granate ciljano bacane medju ljude, i znaci dobro je sto je sutio, jer da je nesto rekao sta bi na Alijinu stranu, tj. na stranu Bosnjaka (nacionalizma kao sto ti kazes)? Znaci reci bilo sta od agresiji na grad (i drzavu) u kojoj su ubijani gradjani svih nacionalnosti, bilo bi stavljanje na jednu stranu? :-) To samo mogu izjaviti oni koji su isti kao i on.

Evo jedan specijalitet od Cole:

Godinama ste znali gde se krije general Ratko Mladić?
- Bio mi je prvi komšija dok sam stanovao na Banovom brdu. Tada još protiv njega nije bila podignuta haška optužnica. Kad bismo se sreli, pitao me je kako pevanje, a ja njega: „Kako vaše pčele, generale?“

Ovo je ja mislim objavljeno i u knjizi "Dzelati naroda mog".

Sve je to ljudski sljam i sve bi to guzice za cenera dalo, i Cola i Dzinovic i Brega i Brena, itd. Od svih tih vrlih Sarajlija i Bosanaca, koji su se tokom agresije nasli u Beogradu i Srbiji (ili, u vecini slucajeva, pobjegli u Beograd) jedino je Ivica Osim ispao covjek.

Ja nemam nista protiv Cole, on je meni potpuno nebitan faktor u zivotu. Ali imam nesto protiv poimanja naroda, kojem je recimo Dino Merlin plagijator, lopov, varalica, materijalista, licemjer, Dino Merlin koji je vecinu rata bio ovdje, pisao patriotske pjesme, i dan-danas zivi u ovoj vukojebini, a ima para da zivi bilo gdje na zemaljskoj kugli, a Cola je kao kralj. :roll: Blago nama kakvi smo. :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#113 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by _BataZiv_0809 »

ado-šampion wrote:
Ma nemoj. Znaci Ivica Osim je profitirao na jeftinom nacionalizmu? Koja logika jbt. :roll: Jedan grad koji je i Coli i jos mnogim drugim dao sve, satiran je 4 godine od strane cetnickih barbara, gradjani ciljano ubijani snajperom, cak i djeca, granate ciljano bacane medju ljude, i znaci dobro je sto je sutio, jer da je nesto rekao sta bi na Alijinu stranu, tj. na stranu Bosnjaka (nacionalizma kao sto ti kazes)? Znaci reci bilo sta od agresiji na grad (i drzavu) u kojoj su ubijani gradjani svih nacionalnosti, bilo bi stavljanje na jednu stranu? :-) To samo mogu izjaviti oni koji su isti kao i on.

Evo jedan specijalitet od Cole:

Godinama ste znali gde se krije general Ratko Mladić?
- Bio mi je prvi komšija dok sam stanovao na Banovom brdu. Tada još protiv njega nije bila podignuta haška optužnica. Kad bismo se sreli, pitao me je kako pevanje, a ja njega: „Kako vaše pčele, generale?“

Ovo je ja mislim objavljeno i u knjizi "Dzelati naroda mog".

Sve je to ljudski sljam i sve bi to guzice za cenera dalo, i Cola i Dzinovic i Brega i Brena, itd. Od svih tih vrlih Sarajlija i Bosanaca, koji su se tokom agresije nasli u Beogradu i Srbiji (ili, u vecini slucajeva, pobjegli u Beograd) jedino je Ivica Osim ispao covjek.

Ja nemam nista protiv Cole, on je meni potpuno nebitan faktor u zivotu. Ali imam nesto protiv poimanja naroda, kojem je recimo Dino Merlin plagijator, lopov, varalica, materijalista, licemjer, Dino Merlin koji je vecinu rata bio ovdje, pisao patriotske pjesme, i dan-danas zivi u ovoj vukojebini, a ima para da zivi bilo gdje na zemaljskoj kugli, a Cola je kao kralj. :roll: Blago nama kakvi smo. :run:

Mislio sam na Boru Corbu i takve likove.

Merlin je u Barceloni snimao tekst na Jacksonovu "They don't care about us", odnosno "Gdje si bio ti kad je bilo najteze" :izet:
Banksy

#114 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by Banksy »

ado-šampion wrote:

Apsolutno tačno.

Ja nemam nista protiv Cole, on je meni potpuno nebitan faktor u zivotu. Ali imam nesto protiv poimanja naroda, kojem je recimo Dino Merlin plagijator, lopov, varalica, materijalista, licemjer, Dino Merlin koji je vecinu rata bio ovdje, pisao patriotske pjesme, i dan-danas zivi u ovoj vukojebini, a ima para da zivi bilo gdje na zemaljskoj kugli, a Cola je kao kralj.

Ko krade, taj je lopov, a on krade. Netačno, većinu rata je uzimao po Njemačkoj ''šireći istinu o Bosni''. Baš kako kažeš, ''za guzice bi cenera dao''. Moralno i ljudski na istom nivou kao prethodni.
ado-šampion

#115 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by ado-šampion »

Nisam mislio da je Merlinovo maslo za ramazana, daleko od toga. Ali makar je dio rata bio tu i pisao patriotske pjesme, a i danas zivi u Sarajevu. Realno, ko jos da ima para danas zivi u Sarajevu? Na stranu to Carsija, voljeni grad ovo-ono, i ja sam uber Sarajlija, i ovaj grad drzi jako znacajno mjesto u mom srcu, ali realno svako ko moze gleda da ispali odavde.
Merlin kao takav, koliko god da su upitne njegove mnoge ljudske osobine (a jesu) nikako se ne moze staviti u isti kos s Colom i slicnim. A po poimanju naseg naroda je gori.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#116 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by _BataZiv_0809 »

ado-šampion wrote:Nisam mislio da je Merlinovo maslo za ramazana, daleko od toga. Ali makar je dio rata bio tu i pisao patriotske pjesme, a i danas zivi u Sarajevu. Realno, ko jos da ima para danas zivi u Sarajevu? Na stranu to Carsija, voljeni grad ovo-ono, i ja sam uber Sarajlija, i ovaj grad drzi jako znacajno mjesto u mom srcu, ali realno svako ko moze gleda da ispali odavde.
Merlin kao takav, koliko god da su upitne njegove mnoge ljudske osobine (a jesu) nikako se ne moze staviti u isti kos s Colom i slicnim. A po poimanju naseg naroda je gori.
Mislim da je po poimanju naroda gori zbog svoje ljigavosti i kvazifilozofskog izricaja. Jbg. narod uglavnom ne voli "ljude koji pametuju" (ovo je odraz onog cega sam primijetio, ne nuzno i licnog stava), a Cola prica jednostavno i pristupacno prosjecnom konzumentu svoje muzike. Nit je prizeman ko Serif Konjevic, nit se "preserava" ko Merlin.

Plagiranje svih mogucih pjesama, pa osnivanje agencije za zastitu autorskih prava mu je takodjer autogol.

A u Bosni se sasvim solidno zivi kada imas pare poput njega. Ne pritiscu te rigorozna pravila i zakoni :thumbup:
dječak sa šibicama

#117 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by dječak sa šibicama »

Jebiga, da bi Cola zivio u Sarajevu i zaradjivao ko Merlin, morao bi spjevati jednu o Aliji, poneku ilahiju, i tako to.

Masa umjetnika iz Sarajeva je otisla jer ih u SA niko ne zeli, to je Davor Janjic recimo otvoreno rekao, da ga niko nikada nije zvao da radi u Sarajevu nakon rata (izjava je malo starija, mozda je u medjuvremenu ponegdje i angazovan, ne znam sa sigurnoscu). Isto je i Djuro izjavio, jednostavno vise nisu potrebni Sarajevu. Iz kog razloga, to znaju oni koji drmaju kulturom ili onim sto se danas naziva kulturom, u Sarajevu.

Ne glupira se Enis po Zagrebu jer voli Zagreb, niti Emir ministar glumi Antu sto je nesto odusevljen time, vec sto im to puni kucni budzet.

I je ko Amir Kubura?
Last edited by dječak sa šibicama on 02/12/2014 10:57, edited 1 time in total.
Pjanic15

#118 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by Pjanic15 »

_BataZiv_0809 wrote:
Plagiranje svih mogucih pjesama, pa osnivanje agencije za zastitu autorskih prava
:lol: :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#119 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by _BataZiv_0809 »

Osim toga Cola je natprosjecno zgodan muskarac, za razliku od Merlina, pa i to doprinosi simpaticnosti :D

Ali da raja ne voli Dinu, ne bi punio dvorane i stadione.
Walther

#120 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by Walther »

dječak sa šibicama wrote:Masa umjetnika iz Sarajeva je otisla jer ih u SA niko ne zeli
jasta... pogotovo Colic, Bregovic, Kusturica i Co ;-) generalno nisam fan Merlina ali bar ima neku osobinu... Za razliku od nekih koji su mlacni ali kad se zaviri u dubinu :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#121 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by _BataZiv_0809 »

Walther wrote:
dječak sa šibicama wrote:Masa umjetnika iz Sarajeva je otisla jer ih u SA niko ne zeli
jasta... pogotovo Colic, Bregovic, Kusturica i Co ;-) generalno nisam fan Merlina ali bar ima neku osobinu... Za razliku od nekih koji su mlacni ali kad se zaviri u dubinu :wink:
Otisli su i Žera, Loša, Đuro... jesu li i oni u rangu sa Kusturicom :shock:
idia

#122 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by idia »

KatarinaKosaca wrote:Interesantno je da se u niti diskusije nebrojeno puta ponovila rijec "sovinizam", ali da se bas nitko nije osvrnuo na bit te njegove "sale"koja je primitivni MUSKI sovinizam i tretira zene kao rasplodne gliste i puki sexualni objekat. Kao da nam je ta vrsta sovinizma normala, neto light i beznacajno, pa ni na forumu nije sankcioniran nikad. Pri tome, naravno, ne mislim da su muskarci iskljucivi nosioci ove vrte sovinizma
Bravo! Posla sam isto napisati.
Walther

#123 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by Walther »

_BataZiv_0809 wrote:
Walther wrote:
Otisli su i Žera, Loša, Đuro... jesu li i oni u rangu sa Kusturicom :shock:
U to doba je otislo preko 1mio Bosanaca ali se jako dobro zna zasto su neki otisili... i gdje su otisli :wink: Generalno ako moram birati Colu ili Merlina kao ljude.... u pet deka je to. U biti me lazna politicna korektnost vise iritira od Gremlinovih osobina. Obojica su ipak iznad Bregovica i Kusturice :wink:
nosara

#124 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by nosara »

Ocajno... Ovako na prvu simpatican, ali ima osobinu da lupa gluposti...
sumirprimus wrote:mislim da malo preČerujete, malo više...
rat je biJo i prošo,prije dvajst godina,19,18 triest i sest...
misim sad dizat kuku i mtiku za svaku emisiju svaki sou,svaku recenicu, jebiga.
i ovo da njih par forumasa se udruzlo u zloćinaćki poduhvat,ubjedjivanja registrovanih i neregistrovanih citatelja,dajte stvarno?
Posteno...
Walther wrote:
Sarajevo je specificno, oduvijek je bilo, oduvijek su natprosjecni odlazili iz Sarajeva, rat je, sa svim posljedicama, samo podebljao listu razloga... Merlin se ovdje osjeca dobro, ovi drugi vjerovatno vise vole da navrate samo povremeno, reziser je posebna prica...

Ne bih karakterizirao nikog samo zbog toga sto je otisao iz Sarajeva ili je odlucio ostati... Ljudi odlaze i dolaze, nista posebno...
Ned071

#125 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije

Post by Ned071 »

dječak sa šibicama wrote:Jebiga, da bi Cola zivio u Sarajevu i zaradjivao ko Merlin, morao bi spjevati jednu o Aliji, poneku ilahiju, i tako to.

Masa umjetnika iz Sarajeva je otisla jer ih u SA niko ne zeli, to je Davor Janjic recimo otvoreno rekao, da ga niko nikada nije zvao da radi u Sarajevu nakon rata (izjava je malo starija, mozda je u medjuvremenu ponegdje i angazovan, ne znam sa sigurnoscu). Isto je i Djuro izjavio, jednostavno vise nisu potrebni Sarajevu. Iz kog razloga, to znaju oni koji drmaju kulturom ili onim sto se danas naziva kulturom, u Sarajevu.

Ne glupira se Enis po Zagrebu jer voli Zagreb, niti Emir ministar glumi Antu sto je nesto odusevljen time, vec sto im to puni kucni budzet.

I je ko Amir Kubura?
Bivši zapovjednik Sedme muslimanske brigade Amir Kubura, koji je pravomoćnom presudom Haaškog suda 2008. godine osuđen na dvije godine zatvorske kazne zbog odgovornosti za ratne zločine ukazom Vlade Sarajevske županije od 26. lipnja ove godine postao je član Upravnog odbora Fakulteta političkih znanosti i Upravnog odbora Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, prenosi sarajevski tjednik Dani.
Post Reply