POLJINE HILLS

Post Reply
Helena2014

#101 Re: POLJINE HILLS

Post by Helena2014 »

mirsek wrote:
Helena2014 wrote:
mirsek wrote: Niko nema nista protiv arapa, stavise dobrodosli su kao i svi investitori koji donose novac.
Ali tvrditi da Bakir nema ratni stek i da ne pere pare preko jedva likvidnog al sidija je jedna vrlo hrabra tvrdnja.

Ja da sam Bakir tuzila bih te kao i "Dnevni Avaz", tračeri jedni više
Jbg. o al sidiju i njegovom skromnom kapitalu se pricalo i pisalo ima haman 10 godina a ti pricas o tracerima.
Ti vjerovatno vjerujes i to kad Bakir kaze da ima samo 1 stan popola sa svojom zenom al to je vec tvoj problem.

Ma ja znam šta ja imam, ne brine me šta drugi imaju ili nemaju. Iskreno Bakir ima jedno dijete ne znam šta mu više i treba

Image
zelenjava

#102 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

Gojeni H wrote:
zelenjava wrote:Ma realno, ljudima smetaju Arapi čisto iz rasističkih i ideoloških razloga. Isto kao što im smetaju i Turci. Dobra je stvar što to one koji odlučuju i ne interesuje plaho.

Ja znam stotine ljudi koji žive od par mjeseci Arapa u Sarajevu. Mnogi od njih su jedva kraj s krajem spajali prije. Arapi i Turci su Ilidžu preporodiloi zadnjih par godina.

A Arapi su tek počeli sa ulaganjima, najbolje tek dolazi. Bit će čireva kod Dodika, gusinjskog vojvode i nekih forumaša ali who cares :-D
:thumbup:

Naravno. A i u trendu je da se sere i odbija bilo kakva vezanost preko islama.

Takodje se ne slazem da je u pitanju "bratska ljubav". Ovo je biznis i dobro je sto je tako.
Bilo ko ko ulozi marku u ovu zemlju treba da je dobro dosao.
Biznis, nego šta.

Pokazivali su oni bratsku ljubav itekako pa su hem bili izlevaćeni od kriminalaca naših, hem ih prosječan Bošnjo danas voli popljuvati, i prema njima se ponaša latentno rasistički kao i prosječan sarajevski figureoa prema Sandžaklijama ili Albancima. Ipak smo mi nenadhebiva genetska nakupina :D

Sad ljudi dolaze da se odmore i ulažu strogo poslovno.
zelenjava

#103 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

VjecitiStudent wrote:
zelenjava wrote: Otkad se ne grade havom nego građevinskim materijalima i rukama radnika, a plaćaju svježim stranim kapitalom.

Ja zaista ne mogu vjerovati da ljudi ovdje ne shvataju da je gradnja jedan od temelja ekonomije. Da vas Fahro čuje, naružio bi vas pravo :)

Hrvatska brodogradilišta npr. su konstantnom gubitku ali se i dalje smatraju strateškom granom ekonomije u državi jer podstiču razvoj svih onih drugih grana ekonomije kod kojih nabavljaju resurse za izgradnju brodova.

Ista ili slična stvar je sa građevinom. Izgradnja jedne kuće nahrani desetine familija koje rade u fabrikama i trgovinama blokova, cimenta, stolarije, građevine, bla-bla, a koji onda taj novac troše na neke druge stvari i tako unapređuju čitavu ekonomiju. Još kad inicijalni novac za tako nešto bude upumpan iz inostranstva, šta je to onda nego investicija. I to jedna od cjenjenijih investicija jer utječe na širu makroekonomiju i mnogo je važnija od ulaganja u neku famoznu fabriku o kojoj Balkanci toliko vole pričati.
Investitor izgradi i onda proda.
Zašto bi kupac bio oslobođen plaćanja godišnjeg poreza na luksuznu imovinu?
Pa ne bi. Ne znam kako to funkcioniše, nisam kupovao naćalost :D, čisto sumnjam da se ne plaća porez.
zenit dozic

#104 Re: POLJINE HILLS

Post by zenit dozic »

Ljudi pravite grešku u startu, tu neće živjeti nikakvi bogataši, to braća arapi sa Baketom naseljavaju raju što je ostala bez kuća u poplavama i odronima.

Znači Bake,Allah ga nagradio, ne samo da će zaposlit 100 tisuća vego će i dati krov nad glavom sirotinji :izet: i to tako da gledaju sa visine Fahraona, koji šuk :D
zelenjava

#105 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

joj što mrzim kad idem editovati, a citiram sam svoj post :run:
dječak sa šibicama

#106 Re: POLJINE HILLS

Post by dječak sa šibicama »

Ova tema je ogledni primjer kako papci zamisljaju Sarajevo.

Bakirovi glasaci, tacnije, meeeeee.
kopijas34

#107 Re: POLJINE HILLS

Post by kopijas34 »

mirsek wrote:Ali tvrditi da Bakir nema ratni stek i da ne pere pare preko jedva likvidnog al sidija je jedna vrlo hrabra tvrdnja.
Jedva likvidnog al shidija... :lol:

Dobro eto Bakir pere pare zato sto fahro tako pise. Samo neznam od cega je tata fahro izgradio sve to je izgradio? Valjda isto tako od para Izetbegovica seniora kojeg su finansirali opet braca arapi? Ili ti mislis da je Izetbegovic senior kopao zlato u Fojnici i tako finansirao cijelu drzavu?

cIJELI DNEVNI AVAZ JE POKRENUT OD PARA BRACE ARAPA a taj isti fahro danas sere po onima koji su ga stvorili i dali zadatak da pise to sto pise. Odnosno to sto je pisao.
Last edited by kopijas34 on 28/11/2014 20:52, edited 1 time in total.
splinter

#108 Re: POLJINE HILLS

Post by splinter »

zenit dozic wrote:Ljudi pravite grešku u startu, tu neće živjeti nikakvi bogataši, to braća arapi sa Baketom naseljavaju raju što je ostala bez kuća u poplavama i odronima.

Znači Bake,Allah ga nagradio, ne samo da će zaposlit 100 tisuća vego će i dati krov nad glavom sirotinji :izet: i to tako da gledaju sa visine Fahraona, koji šuk :D
Više nam ni poplave ne mogu ništa
weredsf

#109 Re: POLJINE HILLS

Post by weredsf »

VjecitiStudent wrote:
weredsf wrote:
Najveći dio tog novca će biti potrošen da im se napravi infrastruktura. Samo će vodovod za poljinske guzonje koštati 5 miliona.

Svugdje u svijetu se luksuzna imovina vrlo lijepo oporezuje i porez na nju se plaća svake godine.
Zar mi ovako siromašni da budemo izuzetak?
Naprotiv, oni placaju svu infrastrukturu koja je potrebna za ta naselja, od vodovoda do plina.
Imas ta iskustva u Hadzicima i Novom Gradu..
Jah ...
Riječ je o nastavku izgradnje distributivne mreže za rezervoar “Donji Mihaljevići” u dužini od 2.400 metara, čijom izgradnjom će se steći uslovi za priključenje još oko stotinu domaćinstava na gradsku vodovodnu mrežu.

Radovi bi trebali biti završeni za 90 dana, kada će mještani koji budu priključeni na ovaj sistem u svojim domovima imati vodu iz gradskog vodovoda.

Realizacijom ovog projekta koji finansira Općina Novi Grad, a čija je vrijednost 368.000 maraka, riješit će se dugogodišnji problemi vodosnabdijevanja stanovnika naselja Mihaljevići.
- See more at: http://www.obnovimo.ba/federacija-bih/g ... BV6dY.dpuf
Kakve to veze ima sa ovim naseljem u Dobrosevicima???
O'zone
Globalni moderator

#110 Re: POLJINE HILLS

Post by O'zone »

kopijas34 wrote:
O'zone wrote:
zelenjava wrote: Full retardi su oni što žive u prošlosti i kontaju da je Zetra čudo neviđeno komunističke vizije. Oni valjda ne bi obnavljali ni skakonicu ili bob stazu kad bi neko pokazao interest, jer to ne bi bilo to, ubilo bi sentimentalnu vrijednost tih ruševina.
Kad dođeš u Sarajevo-nekad na ferije, obiđi Zetru.

Jer Zetra je potpuno funkcionalna sportska dvorana koja zadovoljava sve standarde ali ima mali problem a to je da je vode debili.
Zivotni vijek jedne zgrade je 50 godina. Zetra je napravljena pred olimijadu znaci da joj ima vec vise od 30 godina. Pored toga je prezivijela rat u kojem je bila bombardovana pa opet krpljena. Znaci dodaj jos komotno 30 godina.

I kolko ti mislis da bi ta Zetra tu jos trebala da bude? Ta arhitektura zetre je totalno staromodna. Ista stvar je i sa komunistickim betonskim stambenim zgradurinama koje je sarajevo puno. Sve je to odavno spremno za rusenje.
Drug ti si meni genije ja bih tebe za Ajatolaha postavio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zelenjava

#111 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

dječak sa šibicama wrote:Ova tema je ogledni primjer kako papci zamisljaju Sarajevo.

Bakirovi glasaci, tacnije, meeeeee.
Ova tema je ogledni primjer kako kmečavci mlate gluposti i kontaju da su pametni. Jer jednostavno nisu u stanju funkcionirati ako o nečemu ne kmeče, bilo to pozitivno ili negativno. Pa i kad pogode pođahkad to opet izgleda samo kao kmečanje jer su vjerodostojnost za nešto više izgubili davno.

Kmeeee, kmeeee

Serem ti se u urbanluk :D
Last edited by zelenjava on 28/11/2014 20:55, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#112 Re: POLJINE HILLS

Ti mozes rusiti po svom Teocaku, Praci, Rogatici ili odakle si vec, mani se Zetre covjece.

Cuj mu price, on bi Zetru rusio :-D
zelenjava

#113 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

dječak sa šibicama wrote:Ti mozes rusiti po svom Teocaku, Praci, Rogatici ili odakle si vec, mani se Zetre covjece.

Možeš i ti po nečemu ali bojim se da to moderatori ne bi fino prihvatili :D

Ne bih ja rušio Zetru apriore, rušio bih ubuđali komunistički mentalitet u vašim glavurinama koji tu istu Zetru smatra nekom svetinjom i u startu odbija da na njenom mjestu eventualno, ako bi neko pokazao interest, nikne triput veća, bolja i modernija građevina koja bi donosila više prihoda, zapošljavala više radnika i bila funkcionalnija od ove dosad.

Al teško je to shvatiti onima koji onanišu samo na beton iz Titovog vakta dok je sve što se napravi danas, odmah u startu bauk i predmet pljuvanja. Pregazilo vas vrijeme jarane, postali ste mentalni dinosaurusi.
Last edited by zelenjava on 28/11/2014 21:02, edited 4 times in total.
VjecitiStudent

#114 Re: POLJINE HILLS

Post by VjecitiStudent »

weredsf wrote:
Najveći dio tog novca će biti potrošen da im se napravi infrastruktura. Samo će vodovod za poljinske guzonje koštati 5 miliona.

Svugdje u svijetu se luksuzna imovina vrlo lijepo oporezuje i porez na nju se plaća svake godine.
Zar mi ovako siromašni da budemo izuzetak?
Naprotiv, oni placaju svu infrastrukturu koja je potrebna za ta naselja, od vodovoda do plina.
Imas ta iskustva u Hadzicima i Novom Gradu..
Evo "iskustava" iz Hadžića.
Od 4,5 miliona koliko će općina dobiti, samo će na vodovod za novo naselje na Oseniku otići skoro čitav milion.
pa onda popravka ceste, videonadzor, kolektor, ...

http://hadzici.ba/opcina-hadzici-vlasti ... -81500-km/

No sve je to ok, dok god mi dobivamo trajnu korist od ovoga.
Dobivamo li je? Gdje su ti porezi?
mirsek

#115 Re: POLJINE HILLS

Post by mirsek »

kopijas34 wrote:
mirsek wrote:Ali tvrditi da Bakir nema ratni stek i da ne pere pare preko jedva likvidnog al sidija je jedna vrlo hrabra tvrdnja.

Dobro eto Bakir pere pare zato sto fahro tako pise. Samo neznam od cega je tata fahro izgradio sve to je izgradio? Valjda isto tako od para Izetbegovica seniora kojeg su finansirali opet braca arapi? Ili ti mislis da je Izetbegovic senior kopao zlato u Fojnici i tako finansirao cijelu drzavu?
Tata fahro je krimos koji je je ujeo ruku koja ga je hranila i njega apsolutno ne podrzavam jer je isti kao i drugi ratni profiteri .
Kad bi se palile gradjevine na nekim novim protestima ravnomjerno bi benzin rasporedio na fahrin toranj i vikendice na poljinama od ljudi "po zakonu".
Imas li neki drug argument za diskreditaciju ?

Vidim rusio bi zetru koju su SDA upravitelji srozali do dna a ZOI 84 ima dovoljno nekretnina i kapitala da nikad ne dodje u ovakvu dubiozu.
Vjerovatno isto tako smatras da i skenderiju treba dati arapima jer je u poluraspadnutom stanju i haman besperspektivna a sve to pod direktnim vodjenjem SDA lopova i kriminilaca.
Znaci proces ide : SDA pokradi i obezvrijedi koliko god mozes a onda prodaj braci arapima za bagatelu da je oni vracaju na noge uz opravdanje da svakako objekat propada jer je star i neperspektivan.
DIVNO 8-)
Last edited by mirsek on 28/11/2014 21:02, edited 1 time in total.
kopijas34

#116 Re: POLJINE HILLS

Post by kopijas34 »

dječak sa šibicama wrote:Ti mozes rusiti po svom Teocaku, Praci, Rogatici ili odakle si vec, mani se Zetre covjece.

Kakva rogatica? Pa nego sta nego rusio? Sve te komunisticke betonske zgradurine poput "Sibice" , "ZETRE" itd. treba rusiti.

Image

Koje ima logike ovo ostaviti ako bi neki arap tu zelio za 5 ili 10 godina napraviti nesto bolje?
O'zone
Globalni moderator

#117 Re: POLJINE HILLS

Post by O'zone »

kopijas34 wrote:
zelenjava wrote:

Otkad se ne grade havom nego građevinskim materijalima i rukama radnika, a plaćaju svježim stranim kapitalom.

Ja zaista ne mogu vjerovati da ljudi ovdje ne shvataju da je gradnja jedan od temelja ekonomije. Da vas Fahro čuje, naružio bi vas pravo :)

Hrvatska brodogradilišta npr. su konstantnom gubitku ali se i dalje smatraju strateškom granom ekonomije u državi jer podstiču razvoj svih onih drugih grana ekonomije kod kojih nabavljaju resurse za izgradnju brodova.

Ista ili slična stvar je sa građevinom. Izgradnja jedne kuće nahrani desetine familija koje rade u fabrikama i trgovinama blokova, cimenta, stolarije, građevine, bla-bla, a koji onda taj novac troše na neke druge stvari i tako unapređuju čitavu ekonomiju. Još kad inicijalni novac za tako nešto bude upumpan iz inostranstva, šta je to onda nego investicija. I to jedna od cjenjenijih investicija jer utječe na širu makroekonomiju i mnogo je važnija od ulaganja u neku famoznu fabriku o kojoj Balkanci toliko vole pričati.

Da ali najbitnije je to da u BBI, Sarajevo City Centar itd. dolaze masovno arapi koji imaju kupovnu moc. Tamac ce Bosanac sa 2000 KM platom uci u neku skuplju prodavnicu i potrositi 500 eura na garderobu ili zlato. Arapinu iz kuwajta ili Emirata 500 eura dodje kao dzeparac sedmicni za djete. I od toga ti centri i zive. A ti ljudi se zaposljavaju na taj nacin; na hiljade njih.

Ista stvar je i sa ovim investicijama poput villa naselje hadzice u koje su kuvajcani upumpali 200 miliona KM. To ne donosi samo direktan dobit industriji tokom gradnje vec to i osigurava dolazak arapa koji ce svoje pare da trose u svakakve svrhe. I onda ce da sire u kuvajtu svoja iskustva i dolazit ce i drugi da grade takva naselja.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

U skoro šest godina koliko ja radim u BBI centru arapi su slovom Dva brojem 2 puta ušli i kupili luksuznu stvar.

Kupuju džidže u Six-u i ZOE-ZOE vole sapunčiće i kupke iz Lusha i to je to ostalo obilaze i gledaju ko i sav naš svijet. Doduše primjetio sam da imaju pomamu za obućom i to kupuju. Daichman im je izvor sreće nešto malo Office shoes.
kopijas34

#118 Re: POLJINE HILLS

Post by kopijas34 »

mirsek wrote:
kopijas34 wrote:

Tata fahro je krimos koji je je ujeo ruku koja ga je hranila i njega apsolutno ne podrzavam jer je isti kao i drugi ratni profiteri .
Kad bi se palile gradjevine na nekim novim protestima ravnomjerno bi benzin rasporedio na fahrin toranj i vikendice na poljinama od ljudi "po zakonu".
Imas li neki drug argument za diskreditaciju ?
Nemam ja druge argumente. Ja znam ko je ulozio 200 miliona u Zeljezaru Zenica; arapi. 200 miliona u Soda Tuzlu i u Maglajsku industriju ; Turci, miljardu u koridor VC isto arapi (kod Zenice i Pocitelj-Medjugorje), Bosmal malezijsci.

Znam ko odkupuje veci dio poljoprivredni i mesnih proizvoda (Turci). Znam zbog cega je rast u namjenskog industriji ogroman (Turci i Saudijci).

Znam ko je izgradio SCC, Bosmal, BBI, vila naselja, hotele itd. (Malezijsci i Arapi). Znamo ko gradi skole, univerziteke, biblioteke (Turci i Arapi).

Znaci cak i da je taj Al Shidi neki kriminalac opet imas masu drugih koji su investirali mnogo vise od Al Shidija.
dječak sa šibicama

#119 Re: POLJINE HILLS

I tu Zetru je Barcelona obnovila, ne Arapi.

Ko ce praviti novu, tri puta ljepsu, skuplju gradjevinu, sportski centar svjetskog tipa... Bake? hoce, sve ga trka stoji, sav je od altruizma izgradjen, sve sto radi radi za boljitak naroda :oops: dusa draga.

Kome? vama? kamena s ramena mozete i na po livade, i klisa.

Daj ba...
kopijas34

#120 Re: POLJINE HILLS

Post by kopijas34 »

O'zone wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

U skoro šest godina koliko ja radim u BBI centru arapi su slovom Dva brojem 2 puta ušli i kupili luksuznu stvar.

Kupuju džidže u Six-u i ZOE-ZOE vole sapunčiće i kupke iz Lusha i to je to ostalo obilaze i gledaju ko i sav naš svijet. Doduše primjetio sam da imaju pomamu za obućom i to kupuju. Daichman im je izvor sreće nešto malo Office shoes.
Ja imam rodicu koja prodaje nakit na basarsiji. Pitaj nju ko ima najvise dolazi po zlato. :thumbup:
zelenjava

#121 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

dječak sa šibicama wrote:I tu Zetru je Barcelona obnovila, ne Arapi.

Ko ce praviti novu, tri puta ljepsu, skuplju gradjevinu, sportski centar svjetskog tipa... Bake? hoce, sve ga trka stoji, sav je od altruizma izgradjen, sve sto radi radi za boljitak naroda :oops: dusa draga.

Daj ba...
Pa ti nećeš sigurno, možda neće ni niko drugi, ali sve i kad bi htio, ti bi to očito popljuvao jer si jednostavno navikao da to radiš po defaultu. Teška su to stanja, izdrži :D

Prva rečenica dobro otkriva šta je tvoj problem u cijeloj ovoj priči. Arapi. Da su Španci neki predmet ovog posta, progutao bi ti to možda nekako ali Arapi, e to je već problemčić, jelde? :-D

A meni bi bilo svejedno ko bi napravio triput bolju Zetru npr., hebi ga, ja nemam ideoloških problema sa investitorima, kriv sam :P
Last edited by zelenjava on 28/11/2014 21:08, edited 1 time in total.
kopijas34

#122 Re: POLJINE HILLS

Post by kopijas34 »

Daj ba...
Pa ti si Hrvat iz Sarajeva.... Mislim koji kurac se ti javljas i pricas o arapima?
dječak sa šibicama

#123 Re: POLJINE HILLS

Pa kazem ja, Bake ovaj, Al Shidi :oops: :lol: gradi viletine na Poljinama iz cisto humanitarnih razloga :oops:

Oni to zbog estetike, da Sarajevo bude ljepse, modernije... htjeli su i porodiliste pretvoriti u hotel, ali ne dade komunjarska svijest, sram hina bilo, umjesto da imamo novi Bakirov hotel na Jezeru, imamo porodiliste.

Ta greska se ne smije ponoviti!
zelenjava

#124 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

kopijas34 wrote:

Daj ba...
Pa ti si Hrvat iz Sarajeva.... Mislim koji kurac se ti javljas i pricas o arapima?
On je iz Sarajeva i ima pravo da se javlja oko stvari iz Sarajeva, naravno.

Ali je očito šta ga boli ovdje..
zelenjava

#125 Re: POLJINE HILLS

Post by zelenjava »

dječak sa šibicama wrote:Pa kazem ja, Bake ovaj, Al Shidi :oops: :lol: gradi viletine na Poljinama iz cisto humanitarnih razloga :oops:

Oni to zbog estetike, da Sarajevo bude ljepse, modernije... htjeli su i porodiliste pretvoriti u hotel, ali ne dade komunjarska svijest, sram hina bilo, umjesto da imamo novi Bakirov hotel na Jezeru, imamo porodiliste.

Ta greska se ne smije ponoviti!
Ne, oni to rade da zarade pare. Kao i svi ulagači i investitori na svijetu.

Dali su oni itekako dovoljno iz altruističkih razloga, a naravno da im zahvalnost od tebe neće doći, tebi je i merak kad ih Assad kolje, a ne šta drugo.
Post Reply