U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
- Dr Kova
#101 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Ma vala samo da se zna, ispoštovaću onu jednu čontru piletine ako se otvori KFC i to je to, od mene dosta 
-
Hoglund
#102 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Jel na ovo mislis, jel to taj restoran?Cybernetic wrote:Eto ovdje u Becu Dunkin' Donuts otvorio svoju prvu filijalu i odmah se u 7 ujutro uhvatio red u kojem su konzumeristicke ovce cekale po dva sata da probaju nesto sto mogu kupiti u mnogim tradicionalnim prodavnicama i pekarama ovdje.

Ovo je navodno slikano juce.. jel i dalje guzva..
- ilkbahar
#103 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
evo vezano za uvodni post, da ne citiram sad, predugo je: cevapi su cevapi...u mek odem kad zelim nesto nabrzinu pojesti, kada sam u stisci s vremenom, uletim, uzmem dva čiza i kolu i idem dalje. Kad zelim da bas ocejfim i najedem se naravno tu su cevapi ili burek ispod saca.
Sto se tice ukusa meka pa hamburgeri i te stvri su u toj mjeri ukusne da su jestive. izuzev pomfrita koji meni vise ima ukus posoljenog kartona, zato ga nikad i ne uzimam.
Inace kako covjek stari, sve mu se vise svidja prava hrana, kao sto neko napisa janjece pecenje, burek ispod saca, dobra corba, sarma, klepe...
Sto se tice ukusa meka pa hamburgeri i te stvri su u toj mjeri ukusne da su jestive. izuzev pomfrita koji meni vise ima ukus posoljenog kartona, zato ga nikad i ne uzimam.
Inace kako covjek stari, sve mu se vise svidja prava hrana, kao sto neko napisa janjece pecenje, burek ispod saca, dobra corba, sarma, klepe...
- ilkbahar
#104 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
p.s. nek stize i taj KFC da probamo i to cudo pa da se nastavimo diviti nasoj kuhinjiilkbahar wrote:evo vezano za uvodni post, da ne citiram sad, predugo je: cevapi su cevapi...u mek odem kad zelim nesto nabrzinu pojesti, kada sam u stisci s vremenom, uletim, uzmem dva čiza i kolu i idem dalje. Kad zelim da bas ocejfim i najedem se naravno tu su cevapi ili burek ispod saca.
-
Bodkin
#105 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
sva nabrojana prava hrana ubije u 40oj sa pritiskom i holesterolom 
- Bloo
- Globalna šefica
#106 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Bodkin wrote:sva nabrojana prava hrana ubije u 40oj sa pritiskom i holesterolom
ma neeeeeeeee
to je sve nektar i ambrozija
saćna ambrozija
-
dezurni_ucenik
#107 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Opet standardna prica
.Ko ne voli KFC I McD,ne moras ici,niko te ne tjera.Zasto trebas biti zatvoren prema necemu stranome.Volis cevape ,idi jedi cevape,volis big mac,idi u mcD pa jedi,volis burek,idi u buregdzinic.
Ne znam sto se stalno pravi problem oko neceg novog.Kad se sjetim rasprave oko slasticarne Aida ...
Ne znam sto se stalno pravi problem oko neceg novog.Kad se sjetim rasprave oko slasticarne Aida ...
-
crnoplavo
#108 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
nije kosher, al ko voli nek izvoli?zlo zlo wrote:bingov buraz wrote:Najkorisniji post na temizlo zlo wrote:pileće filete par sati držat u mlijeku, izvadit, začinit i pohat, stavit ih peći u pećnicu na masni papir i mrvu poprskati uljem .. i mljac preukusni i zdraviji 100 puta od ovih sranja![]()
doduse nick malo budi sumnju i potice skepsu
odusevilo me kad sam u Mc vidio u onom djecijem paketu komad oguljene jabuke uredno zapakovan u celofani curica od sestre pojede u slast,kod kuce gajba jabuka redovno propadne,haj budi pametan
![]()
piletina (i puretina) koja malo odstoji u mlijeku ili u mlačanici ima taj okus i sočnost zbog kojih se ide uopće jesti ovakve stvari vani![]()
- DaysleepeR
#109 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
svaki brend ima svoju mušteriju. da nema, propali bi jedni ili drugi ili treći. sve je stvar ukusa i izlišno je diskutovati šta je bolje. ima raje ne jedu ništa, mažu Argetu, drugi hapaju sve živo. glupo je raspravljati šta je bolje. jedino što je sigurno da ništa od nabrojanog nije baš zdravo. jedno na jedan, drugo na drugi način i bilo koja jednolična ishrana dovodi do komplikacija sa zdravstenim stanjem.
-
Cybernetic
#110 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:20, edited 1 time in total.
- Gojeni H
#111 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Svi lanci brze prehrane su tu negdje, ali je za mene McD dno. Ne svidja mi se ni gledati ga na TV.Hoglund wrote:Pa čekajte da razjasnimo. U Bosni, za prosječnog čovjeka KFC, MC i ostali su poskupi.
A u Americi? Kažete da je KFC u americi hrana siromašnih crnaca.. ispada da je to nešto jeftino? Dakle prosječan amer može sebi priuštiti ako hoće da ide svako malo u restorane brze hrane?
Starbucks, na šta liči jel bio neko? Tacobell? Chick-fil-A? Arby's? Hardee's?
KFC je przena (deep fry) piletina ... jal' izmedju 2 somuna, jal' batkovi. Za nas dzep sve skupo. Za Amere npr. to je sve junk food. Ovo jede radnicka klasa.
Tacobell nije los, ali ponovo, ja gdje sam bio, za mene je to bio skup sport. Hardee's i BK su mi jedno 300 puta bolji od McD.
Popeye's mi nije los, ali samo cajun stil.
Starbucks ima stvari koje se meni svidjaju (caramel machiato, npr.) ali je u sustini dom (ne)kulture za pokondirene tikve. Cool je bokal kahve poklopit' poklopcem i nosit' po gradu ... da sav svijet vidi da si i ti u trendu.
Svi ovi lanci imaju halal meso na Bliskom Istoku inace nema radit'.
Licno, preferiram pitu ispod saca, doner preko puta Rome, ili Zlajine cevape u Tz i to jedno pet ljestvica iznad svega nabrojanog.
- alphonse kauders
#112 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
iz današnjeg HavazaSvjetski poznati lanac restorana "Kentucky Fried Chicken" (KFC) uskoro bi trebao biti otvoren u centru Sarajeva, a kako saznajemo, vlasnici franšize za našu zemlju biće Denis i Dado Stojnić....
- JThomas
#113 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
hoće l' tamo biti u PDV-u? 
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#114 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Jedan od mojih najboljih obroka ikad je bio u KFC-ju
, Kantica piletina, litar pepsija i pecenjak, dumres od zora
-
rekla-kazala
#115 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
brza hrana je nabildana kojekakvim pojačivačima okusa, majonezom, senfom, kečapom, šećerom.... Ja to ne jedem i nevarim jer sam navikao i volim natur krompir, natur beefsteak,
dobru ribu, može i dobra piletina ali ne hrana koju ne možeš definisati ni izgledom ni okusom nego kisela, ljuta, okus mesa ali ne znaš kojeg,...nabildano mononatrium glutamatom.
Naravno, ko voli nek izvoli !
Last edited by rekla-kazala on 24/11/2014 09:03, edited 1 time in total.
- stakasa
#116 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Ovo je glavni problem. Tako da su prvenstveno iz ovog razloga cevapi puno manje nezdravirekla-kazala wrote:brza hrana je nabildana kojekakvim pojačivačima okusa, majonezom, senfom, .... Ja to ne jedem i nevarim jer sam navikao i volim natur krompir, natur beefsteak,dobru ribu, može i dobra piletina ali ne hrana koju ne možeš definisati ni izgledom ni okusom nego kisela, ljuta, okus mesa ali ne znaš kojeg,...nabildano mononatrium glutamatom.
-
paladinka
#117 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Pa i kod nas vecina koristi vegetu pri kuhanju, isti vrag 
- stakasa
#118 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Doduse i ovde si u pravu. Mada mislim da je kolicina puno veca u ovim ff lancimapaladinka wrote:Pa i kod nas vecina koristi vegetu pri kuhanju, isti vrag
-
mali_balon
#119 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Vala i to sto kazes, da se mogu stuspasiti da sam i to probao.Buckethead wrote:Ma vala samo da se zna, ispoštovaću onu jednu čontru piletine ako se otvori KFC i to je to, od mene dosta
Ali brate, nema nista ljepse ko kad u Esmeraldi ono tek peceno plie izvadi iz one serpe pa ti je ubaci u kesicu, vrelo, kesica se odma zaljepi za pile, ona kozica fina smedja, hrskava, uzmes strucu hljeba, pa pile doneses stavis ga na sto, pa ga onako u kesi rascerecis da se malo ohladi, a masne ruke, pa sve cmakces koliko oblizujes prste, pa uzmes onu kozicu sa batka pa je onako citavu strpas u usta uhhhhhh itd itd.
- stakasa
#120 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
mali_balon wrote:Vala i to sto kazes, da se mogu stuspasiti da sam i to probao.Buckethead wrote:Ma vala samo da se zna, ispoštovaću onu jednu čontru piletine ako se otvori KFC i to je to, od mene dosta
Ali brate, nema nista ljepse ko kad u Esmeraldi ono tek peceno plie izvadi iz one serpe pa ti je ubaci u kesicu, vrelo, kesica se odma zaljepi za pile, ona kozica fina smedja, hrskava, uzmes strucu hljeba, pa pile doneses stavis ga na sto, pa ga onako u kesi rascerecis da se malo ohladi, a masne ruke, pa sve cmakces koliko oblizujes prste, pa uzmes onu kozicu sa batka pa je onako citavu strpas u usta uhhhhhh itd itd.
Sve je to tako ali poenta je na "brza hrana" - imas samo 15 minuta vremena, ili stao si negdje uz auto put u jedanest navecer. KFC, McD, BK... to je nuzda i nista vise
-
mali_balon
#121 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Ti dobro znas da se na put ne krece bez pecenog pileta ili tepsije pite umtane u foliju ili makar struce suhog hljeba, pa makar se islo samo do mostara.stakasa wrote:mali_balon wrote:Vala i to sto kazes, da se mogu stuspasiti da sam i to probao.Buckethead wrote:Ma vala samo da se zna, ispoštovaću onu jednu čontru piletine ako se otvori KFC i to je to, od mene dosta
Ali brate, nema nista ljepse ko kad u Esmeraldi ono tek peceno plie izvadi iz one serpe pa ti je ubaci u kesicu, vrelo, kesica se odma zaljepi za pile, ona kozica fina smedja, hrskava, uzmes strucu hljeba, pa pile doneses stavis ga na sto, pa ga onako u kesi rascerecis da se malo ohladi, a masne ruke, pa sve cmakces koliko oblizujes prste, pa uzmes onu kozicu sa batka pa je onako citavu strpas u usta uhhhhhh itd itd.![]()
Sve je to tako ali poenta je na "brza hrana" - imas samo 15 minuta vremena, ili stao si negdje uz auto put u jedanest navecer. KFC, McD, BK... to je nuzda i nista vise
- stakasa
#122 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
mali balon, ima i te 
-
bella_ciao
#123 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Prvo sam mislio da je neka ozbiljna prica oko ovog KFC-a a sad vijest na klixu, vidim da ona braca Stojnic (komentari ukinuti jer se raja zalila da ne daju racune u svojim kafanama) to nesto pokusavaju otvoriti, nije mi bas najjasnije kako to oni misle uraditi, mislio sam da sam KFC otvara svoje podruznice... nebitno, ozbiljnost svega ovog je opala za jedno 50%
-
mali_balon
#124 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
bella_ciao wrote:Prvo sam mislio da je neka ozbiljna prica oko ovog KFC-a a sad vijest na klixu, vidim da ona braca Stojnic (komentari ukinuti jer se raja zalila da ne daju racune u svojim kafanama) to nesto pokusavaju otvoriti, nije mi bas najjasnije kako to oni misle uraditi, mislio sam da sam KFC otvara svoje podruznice... nebitno, ozbiljnost svega ovog je opala za jedno 50%
Pa kupujes fransizu, sta nije jasno, mozes i ti ako imas lovu
- Kemal Malovčić
#125 Re: U Sarajevo stiže KFC, jelde, ćevapi su zdraviji i bolji?
Slo Burner wrote:Jedan od mojih najboljih obroka ikad je bio u KFC-ju, Kantica piletina, litar pepsija i pecenjak, dumres od zora