RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dowe85

#101 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by dowe85 »

mali-milojica :D

Tako je, kako je...
Kupi jednom BAKLAVU, predomislit ces ce :bih:
Idi kod Edvina i rahat si, mani se tih drugih

:sax:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#102 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by mali_milojica »

Svaka cast baklavi,ali vise volim tufahiju :D
dowe85

#103 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by dowe85 »

:thumbup:

Pozzz raja :-D
Pirija

#104 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Pirija »

Bakir1 wrote:pa pirija ima modelska w463 jest star bukadar ali veoma malo na vrijednosti gubi, nevjerovatno sta vise.
gubi golf 2, prije dvije godine bilo je slobodnih sa cijenama od 5.000 KM, sada ko da vise od 2000 KM do 2500 KM nije dobar u glavu

ma meni "kod nas" cijene nisu mjerodavne... pogotovu za VW...

u biti ko nece da gubi na vrijednosti auta neka vozi 10 i vise godina star modele i rijesen problem.. al to sto ustedis potrosit ces na odrzavanje ;)

ne mozes se jebat a da ti ne udje...
citroen xm

#105 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by citroen xm »

@dowe85

Ti si stvarno neki naloženjak, a i ne kontaš da te raja ovde malo loži. Imam osjećaj da si jako, jako mlad.

Zašto si otvorio ovu temu? Ajde da kupuješ, pa te zanima da li ima neku manu taj model, ali ti imaš to auto. Isto kao da ne možeš da preboliš te pare koje ćeš izgubiti pa tražiš ovde neku utjehu.

Šta te briga je li precjenjena ili podcjenjena, ista je bila i kada si kupovo. Jesi li ti zadovaoljan tim autom? Ako jesi, vozi i uživaj, prodaj kada dođe vrijeme i kupi opet Renoa po povoljnoj cijeni. Ako nisi zadovoljan, zijani sad malo i promjeni marku pa vidi hoćeš li biti zadovoljniji.
Bakir1

#106 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Bakir1 »

mali_milojica

#107 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by mali_milojica »

Bakir1 wrote:http://www.pik.ba/artikal/14565791/hyundai-sonata-2-0/
sta reci, koju posluku poslati :-)
E svasta :shock:
citroen xm

#108 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by citroen xm »

Jedino da je pokloni. :-)
Kako li je naći dio za ovo auto? Ipak je star model i ne baš popularna.
Bakir1

#109 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Bakir1 »

inace treba pratiti ove pik profile:
http://hyundai.pik.ba/
http://autoplanetbh.pik.ba/
http://hetapokretnine.pik.ba/

naleti tu svasta fino i povoljno, kome se ne gade oduzeta na silu vozila treba zadnju radnju gledati pocesto :D
citroen motor mitsubishi, prva ruka, kilometri presmjesni, sta tu ima polemisati majke ti?
1000 maraka auto sa digitalnom klimom, gdje to ima :shock:
Last edited by Bakir1 on 11/11/2014 14:59, edited 1 time in total.
mali_milojica

#110 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by mali_milojica »

Nedavno je prijateljevom rođaku pukla nazad lafeta ili neki dzavo koji drzi tocak,ne znam sada tacno na Santa Fe iz 2002 god. Znam da su me pitali,znam li gdje bi mogli potraziti. Ubio se trazeci po otpadima,ma nigdje. Na kraju otisao u servis i kupio novo. 800 KM :-)
citroen xm

#111 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by citroen xm »

Ma nema šta polemisati, cijena je presmješna. Nego onako pitam, kako je nabavljati dijelove?...

Inače, nisu ti linkovi dobri :wink:
Bakir1

#112 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Bakir1 »

eto opravljeno, za 1000 KM i jos plina i registracije toliko rahat se navozat tu registraciju da je ne gasis
dowe85

#113 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by dowe85 »

citroen xm

Moram odgovoriti, iako sam zavrsio sa ovom pricom.
Tema je otvorena sa razlogom da ljudi iznesu svoje misljenje uopste o Laguni, koja je zaista podcjenjena.
Da, prodajem je, gledam druga vozila, cisto sam mislio da podjelim sa ekipom. Vidim kakve sve teme ljudi otvaraju, o cemu sve "razglabaju", ne vidim nista lose.
Covjek se upali za nesto, samo kad je taj neko drugi upravu, ili se mijesa gdje mu nije mjesto.
Vi sto ne gotivite francuska vozila, idite na druge teme koji govore o vasim vozilima, vasim omiljenim markama.
Zasto se uvijek neko mora naci da pametuje, da zalazi u prostor koji i ne poznaje kako treba.

Da sam znao da cu naletiti na "tipove" koje se "kako ti kazes naloze, upale" na farncuska vozila pa pocnu davati svakakve komentare, ne bi ni otrvarao temu...
Iz tog razloga, imam vise profila, odavno sam na forumu, citam dosta toga, vidim sta ljudi sve pisu, objavljuju, u prevodu, trpaju se gdje im nije mjesto.

Nije bitno koliko neko ima godina, nego je bitnije da covjek dobije korektan komentar, a ne da ti jos vise podcjenjuju temu/vozilo.

Ovo mi sve lici na jednu autopijacu, dodjes da prodas vozilo, pa ti prisjedne sve zajedno.

Znas kako kazu, ako tema glasi "raspravljanje/polemisanje oko vozila" tu je mjesto svima, a ako je naglaseno o cemu se radi, logicno je da su tu odabrani, oni koje zanima, koji posjeduju istu stvar, npr.

Pozzzzzz
Seyfo

#114 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Seyfo »

Činjenica je da limuzine rapidno gube cijenu, što se odnosi na sve aute, i VW kao i Renault.Tako da ćemo naići na činjenicu da je kompakt istog proizvođača, s istim motorom i godištem, isti ili skuplji, a kao nov je bio dvostruko jeftiniji. Poredimo, recimo, opel Omegu koja se pravila do 2003 , i Astru.

Međutim, osim toga, čini mi se da ima uticaja i činejnica da u Evropi sve više ljudi kupuje gradske SUV-ove umjesto klasičnih trovolumenskih limuzina. Naravno, praviće se i one još, ali će uzimati znatno manji dio tržišnog kolača. Npr.Audi će uskoro praviti praviti Q -sve brojeve do 7.

Takođe, primjećujem da SUV-ovi manje gube na cijeni, vjerovatno i zbog toga što tek postaju popularni. Uvjeren sam da će sad uloženih 15-20 hiljada KM u neki polovni SUV mnogo više vrijediti za 5 god nego isti novac uložen u limuzinu.
citroen xm

#115 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by citroen xm »

Ja da ne gotivim francuska auta i da ne mislim da su odlična ne bi mi nik bio ovakav kakav jeste. ;-)

Sve sam ti objasnio u prvom postu na ovoj temi. A ti si se upalio poredeći sa drugim autima Lagunu, nabrajajući lance, katance, navigacije, abs, esp(parafraziram). Na kraju je postala tema kao i svaka druga.

Kažeš dugo si na forumu, pa ne znam kako nisi shvatio da ljubitelja njemačkih auta(za mene sasvim prosječnih) nećeš nikada ubjediti da je Laguna dobro auto.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#116 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by mk ultra »

citroen xm wrote:Ja da ne gotivim francuska auta i da ne mislim da su odlična ne bi mi nik bio ovakav kakav jeste. ;-)

Sve sam ti objasnio u prvom postu na ovoj temi. A ti si se upalio poredeći sa drugim autima Lagunu, nabrajajući lance, katance, navigacije, abs, esp(parafraziram). Na kraju je postala tema kao i svaka druga.

Kažeš dugo si na forumu, pa ne znam kako nisi shvatio da ljubitelja njemačkih auta(za mene sasvim prosječnih) nećeš nikada ubjediti da je Laguna dobro auto.
http://www.carmagazine.co.uk/News/Searc ... and-Modus/

ova laguna 3 još gore prošla na tržištu...
citroen xm

#117 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by citroen xm »

mk ultra wrote:
citroen xm wrote:Ja da ne gotivim francuska auta i da ne mislim da su odlična ne bi mi nik bio ovakav kakav jeste. ;-)

Mene to uopšte ne zanima, bito je da mi je odlična pogotovo u kupe i karavan verziji.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#118 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by mk ultra »

citroen xm wrote:
mk ultra wrote:

Mene to uopšte ne zanima, bito je da mi je odlična pogotovo u kupe i karavan verziji.
onda mi nisu jasni ljudi koji se žale na gubitak vrijednosti...
svi znaju da ta auta gube na vrijednosti, i ako se prodaje sad za 5000KM, ti nikad nećeš feninga više dobiti, da imaš avion...
tema je glupa, ako ti je do tržišne vrijendosti vozila kupi passata
goran16v

#119 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by goran16v »

Black swan wrote:
goran16v wrote:Prica o padu cijene i (ne)isplativnosti kupove novog ili prodaje polovnog auta je paradoks jer 9/10 nas ne bi imalo sta da vozi jer ne bi imalo od koga da kupi auto. Od koga kupiti 2-3 god star auto ako se nikom ene isplati kupiti nov auto?
jes to stoji ali ovdje govorimo o ljudima koji skuckaju baš taman za polovno auto bez problema...a onu razliku nek plaćaju malo bogatiji ljudi :D
To ti je zacarani krug, kad kupujes polovno nije ti mrsko, a kad prodajes kukas na pad cijene. Ne mere i jare i pare, nekome se moralo smrknut da ovome sto kupuje polovan svane, sad je red da nekom sljedecem svane...
citroen xm

#120 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by citroen xm »

mk ultra wrote:
onda mi nisu jasni ljudi koji se žale na gubitak vrijednosti...
svi znaju da ta auta gube na vrijednosti, i ako se prodaje sad za 5000KM, ti nikad nećeš feninga više dobiti, da imaš avion...
tema je glupa, ako ti je do tržišne vrijendosti vozila kupi passata
Pa nisu ni meni, pogotovo što se na gubitak vrijednosti nisu žalili kada su kupovali isto auto. :thumbup:
Sodom1

#121 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Sodom1 »

dowe85 wrote:ado-šampion

Previse smo se uzivili :D

Nisam nikog od vlasnika tih marki htio uvrijediti, niti omavalozavati marke, samo sam rekao da ce budala po meni platiti 100.000 i vise za auto, neko nema ni za Renault 21, kamoli jos gore i manje vozilo.
To hocu reci!!

Imam prijatelja/poznanika oko sebe koji su svoji vlasnici/gazde pa voze i preskupa vozila, pa kad vidim da ode nakon tri godine da kupi novo uz sistem "staro za novo" pa zijani 50.000 i vise hiljada za tri godine, e to ja zovem budalom, da se niko ne uvrijedi.
Bolje uloziti u posao, prosiriti, zaposliti jos ljudi, u konkretno ulagati, nego bacati toliki novac...
To je poenta.

Ovaj AUDI sto sam na pocetku prikacio je OK, tj. AUDI do 20.000 KM je po meni plafon, i to mladji, iznad je po meni previse.
I drugo, znamo da su te marke na cestama od danas do sutra, meta bile i ostale, za one koji nemaju garazu, vec ide obavezan kasko, razne zastite i sl.

Uvjerio sam u mekocu francuskih vozila, putujem, a vozio sam se i sa GOLF 5 PLUS kad je tek izasao, i to do Banja Luke, gdje smo zurili na sastanak, bukvalno slomio sam se, ukocio. Tako znam dobro sta meni odgovara, tj. svako sebi gleda.

Sa ovom temom odoh presiroko, Ado, sjedi u novi C5, pogledaj sjedista i enterijer, i provozaj po mogucnosti.
Imas ih po 20.000 2012.god.,
da mu se naklonis kad ga pogledas/sretnes :D
Svakom AUDIJU moze parirati

Sa svojom lagunom sa toliko godina starosti cu se zaputiti gdje god zamislis, jer kako sam gore i naglasio, odzavanje je jako bitno, ali ponavljam, francuska vozila su bila i ostala najudobnija vozila.
Vrijedi vise nego sto mislis, i kad budem htio prodavati necu prodavati nekom poput tebem vec ici u zamjenu, auto kuca, pa uz moju doplatu i cjenkanje dobiti puno vise...
Za ovu LAGUNU 4 CONTROL sam trebao doplatiti 8.500 do 8.800 plafon, vjerovatno, sto znaci da mi je procjenjena na 7.000, a registrovao sam je prije 2 mjeseca.
Spusticu je 620 KM, pred istek registracije :izet:
Tesko za te pare. De pokazi , nemoj sad da je presao 200-300 hiljada
Sodom1

#122 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Sodom1 »

mali_milojica wrote:Nedavno je prijateljevom rođaku pukla nazad lafeta ili neki dzavo koji drzi tocak,ne znam sada tacno na Santa Fe iz 2002 god. Znam da su me pitali,znam li gdje bi mogli potraziti. Ubio se trazeci po otpadima,ma nigdje. Na kraju otisao u servis i kupio novo. 800 KM :-)
http://www.teile-direkt.at/febi-bilstein-1884404.html
Evo za 110 € plus posiljka plus carina plus plus , ako je to to , ipak je povoljnije od 800 km
romeomoraprezivjeti

#123 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by romeomoraprezivjeti »

Malo je off,al' za lagunistu informacija,najbrzi auto sa prednjim pogonom je mini jcw,doradjen,al' legalan za upotrebu.;-) Ko ne vjeruje,ima google.
emko1234

#124 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by emko1234 »

Sodom1 wrote:

Nisam nikog od vlasnika tih marki htio uvrijediti, niti omavalozavati marke, samo sam rekao da ce budala po meni platiti 100.000 i vise za auto, neko nema ni za Renault 21, kamoli jos gore i manje vozilo.
To hocu reci!!

Imam prijatelja/poznanika oko sebe koji su svoji vlasnici/gazde pa voze i preskupa vozila, pa kad vidim da ode nakon tri godine da kupi novo uz sistem "staro za novo" pa zijani 50.000 i vise hiljada za tri godine, e to ja zovem budalom, da se niko ne uvrijedi.
Bolje uloziti u posao, prosiriti, zaposliti jos ljudi, u konkretno ulagati, nego bacati toliki novac...
To je poenta.

Ovaj AUDI sto sam na pocetku prikacio je OK, tj. AUDI do 20.000 KM je po meni plafon, i to mladji, iznad je po meni previse.
I drugo, znamo da su te marke na cestama od danas do sutra, meta bile i ostale, za one koji nemaju garazu, vec ide obavezan kasko, razne zastite i sl.

Uvjerio sam u mekocu francuskih vozila, putujem, a vozio sam se i sa GOLF 5 PLUS kad je tek izasao, i to do Banja Luke, gdje smo zurili na sastanak, bukvalno slomio sam se, ukocio. Tako znam dobro sta meni odgovara, tj. svako sebi gleda.

Sa ovom temom odoh presiroko, Ado, sjedi u novi C5, pogledaj sjedista i enterijer, i provozaj po mogucnosti.

Sa svojom lagunom sa toliko godina starosti cu se zaputiti gdje god zamislis, jer kako sam gore i naglasio, odzavanje je jako bitno, ali ponavljam, francuska vozila su bila i ostala najudobnija vozila.
Vrijedi vise nego sto mislis, i kad budem htio prodavati necu prodavati nekom poput tebem vec ici u zamjenu, auto kuca, pa uz moju doplatu i cjenkanje dobiti puno vise...
Za ovu LAGUNU 4 CONTROL sam trebao doplatiti 8.500 do 8.800 plafon, vjerovatno, sto znaci da mi je procjenjena na 7.000, a registrovao sam je prije 2 mjeseca.
Ja mislim da si ti neki malac koji je friško položio i kupio ragu staru 15 godina za neke masne pare, jer očigledno nemaš pojma. Onda si se malo raspitao i skontaoo da si preveslan, i sad si došao na forum da te neko utješi.
Međutim i tu si se zajebao, jer mišljenje ljudi na forumu nije nikakav benchmark i zavisi od opštih preferencija. A košto znaš, živimo u državi u kojoj su na cijeni Njemačka auta.
Sodom1

#125 Re: RENAULT LAGUNA 2 _ podcjenjivanje

Post by Sodom1 »

emko1234 wrote:
Sodom1 wrote:

To hocu reci!!

To je poenta.

Ja mislim da si ti neki malac koji je friško položio i kupio ragu staru 15 godina za neke masne pare, jer očigledno nemaš pojma. Onda si se malo raspitao i skontaoo da si preveslan, i sad si došao na forum da te neko utješi.
Međutim i tu si se zajebao, jer mišljenje ljudi na forumu nije nikakav benchmark i zavisi od opštih preferencija. A košto znaš, živimo u državi u kojoj su na cijeni Njemačka auta.
Ti si lud. S nekim si me pobrkao. Nemoj valjati gluposti zivota ti
Post Reply