Murija, narkomani, kabadahije i ostali problemi u vasem naselju...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kraj price

#101 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Mozda mu je krivo sto je dobio pred curom po nosu pa zato...
tako balavci razmisljaju a da je sam bio sigurno bi mu se cak izvuno a ne letio nozem.
shandrprcSA

#102 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by shandrprcSA »

nastavit' ce on isto :wink:
Dozer

#103 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Ma nije on ni dobio po nosu. Nije ga Speca jako udario, a ni potrefio.
A nece mu valjati ako nastavi isto. 6 nas je samo u tom naselju...
Kraj price

#104 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Ti rece da ga je udario u glavu ali nebitno znas i sam kakvi su mangupcici otamo...mada zbog komsijskih odnosa ne vjerujem da ce bit kakvog dodatnog belaja,valja im se i dalje skupljat tamo...
Dozer

#105 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Ma jest ga klepio, ali malo. Nista strasno. A sumnjam da njema komsijski odnosi nesto znace. Pa ne bi razbijao po komsiluku da mu to ista znaci.
Kraj price

#106 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Razbio je mozda sto je bio iznerviran u datom momentu al skontaj kad je tu bio neki veci belaj da su nekom nesto napravili?Onaj debeli sto je uletio tamo kod starice to je ta klapa i to je sve....
Znaju da im se ne isplati na silu jer ce izvuc deblji kraj mogu samo neke smicalice podle ..
insomnia78

#107 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by insomnia78 »

A jbt teoreticara :D :D
Zatamnjena stakla

#108 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Zatamnjena stakla »

Taj mali ne zna šta je DEGENJEK!
Forumas001

#109 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Forumas001 »

Dozer wrote:PTSP - post traumatski sindrom poremecaja. Ima ga dosta boraca, kod nekih je izrazeniji i lijece se, kod nekih je manje i mogu ga kontrolisati. Haver, nazvacu ga Speca radi lakse komunikacije, nema ptsp. Covjek je bio jedan od boljih boraca Vikiceve specijalne, bio na svakoj mogucoj liniji gdje je bila i jedinica, i to vazda u isturenim dijelovima. Inace je beton lik, prava gradska stara raja, o sebi i pri sebi, nit koga dira, niti kome smeta. Ali, kad mu dodje zuta minuta, onda bas ne valja...
Da bude jasno, njemu i s njegovim sposobnostima, a trenira i danas, ovaj mali je izgledao vjerovatno kao komad sira s cackalicom u mezi, a mali bi se trebao curi zahvaljivati do neba sto sad nije minimalno u bolnici. Speca kaze da je ona bila ta radi koje mu nije slomio vrat na licu mjesta, jer je izgledala normalno i jer je odmah od starta malom govorila da stane, da prestane, molila ga.
Btw, vec nas je desetak iz jedinice upoznato sa slucajem, a kako mi i danas u ovakvim situacijama disemo kao jedan, mislim da malom nece biti nimalo pametan potez bilo kakav nastavak budalstina...
Bolje bi mu bilo da sam ode do Spece i izvine se...

Ovako, uz eventuani nastavak gluposti, mislim da je vise nego jasno ko ce tu izvuci deblji kraj.... A nema potrebe za tim jer se Speca sad smirio. Znaci, do malog je. A ja cu prvi biti tu ako se opet sta zakuha. A ja imam ptsp i pred zakoonom ne odgovaram za postupke u afektu :D

:lol:

Pa ne ide u rat, vec na balu od 40 kg.
razonoda

#110 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by razonoda »

Forumas001 wrote:
Dozer wrote:PTSP - post traumatski sindrom poremecaja. Ima ga dosta boraca, kod nekih je izrazeniji i lijece se, kod nekih je manje i mogu ga kontrolisati. Haver, nazvacu ga Speca radi lakse komunikacije, nema ptsp. Covjek je bio jedan od boljih boraca Vikiceve specijalne, bio na svakoj mogucoj liniji gdje je bila i jedinica, i to vazda u isturenim dijelovima. Inace je beton lik, prava gradska stara raja, o sebi i pri sebi, nit koga dira, niti kome smeta. Ali, kad mu dodje zuta minuta, onda bas ne valja...
Da bude jasno, njemu i s njegovim sposobnostima, a trenira i danas, ovaj mali je izgledao vjerovatno kao komad sira s cackalicom u mezi, a mali bi se trebao curi zahvaljivati do neba sto sad nije minimalno u bolnici. Speca kaze da je ona bila ta radi koje mu nije slomio vrat na licu mjesta, jer je izgledala normalno i jer je odmah od starta malom govorila da stane, da prestane, molila ga.
Btw, vec nas je desetak iz jedinice upoznato sa slucajem, a kako mi i danas u ovakvim situacijama disemo kao jedan, mislim da malom nece biti nimalo pametan potez bilo kakav nastavak budalstina...
Bolje bi mu bilo da sam ode do Spece i izvine se...

PA, VAS 10-orica, MOZETE GRAD PREVRNUTI NAOPACKE. STA CEKATE, TUCI BAGRU. :brusli:

Ovako, uz eventuani nastavak gluposti, mislim da je vise nego jasno ko ce tu izvuci deblji kraj.... A nema potrebe za tim jer se Speca sad smirio. Znaci, do malog je. A ja cu prvi biti tu ako se opet sta zakuha. A ja imam ptsp i pred zakoonom ne odgovaram za postupke u afektu :D

:lol:

Pa ne ide u rat, vec na balu od 40 kg.
mahalas505

#111 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by mahalas505 »

Ima nekoliko stvari koji su mi zapali za oko.

Kakav to mentalni sklop moras imati :
  1. Da nekom odvalis retrovizor iz ciste objesti?
  2. Da onda nakon toga krenes na nekoga nozem, s namjerom da ga tesko povrijedis ili vrlo lako i ubijes?
Onda se moze postaviti pitanje da li ikakve mjere resocijalizacije pomazu ovdje?

Takodjer, vidim ovdje ima i padobranaca sa nekom pricom, posto je osoba umijesa bila bivsi specijalac, pa onda da se moze okarekterizovati kao primjene nesrazmjerne sile, moze da ne kazem gdje. Kad je ovaj povukao noz, ovaj mu je mogao uraditi sta je htio, pa i sa ovim zakonima i pravosudnim sistemom kao sto je ovoj rupi od drzave. Ako nista ima tu Mjesecar za nagodbu.

Covjek se suprostavio kabadahiji sa nozem, i onda se nedju neki tokmaci da pridikuju. Pa ja bi prvi pobjegao glavom bez obzira da neko krene nozem na mene.
Kraj price

#112 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Kraj price »

Trebao je po mom misljenju otici u muriju i prijavit a sutra podnjet tuzbu.Uz svjedoke nema suda da bi protiv presudio.
dzemaludin007

#113 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by dzemaludin007 »

Kud vojsku ukinuse, mnoge bi prevaspitala :zoka:
bella_ciao

#114 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by bella_ciao »

Haj sta ste se prepali nece vam mali nista :D
Dozer

#115 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Ma osnovni problem je sto Speca jeste nazvao muriju, objasnio da se desio napad nozem na njega i rekao im da ako ne stignu prije malog, koji je rekao da se vraca za 5 minuta, nece odgovarati za svoje postupke.
Murija je bila tu za oko 3 min. Uredno su oni sve uslikali, retrovizor i to, saslusali sta se desilo, covjeku rekli da se smiri i ode u stanicu i sve to do kraja prijavi kako bi oni mogli reagovati (?!).

E, tu lezi problem. Nije Speca uopste morao u stanicu jer su oni, za ovakvo djelo, automatski trebali pokrenuti postupak, malog privesti na saslusanje, predati tuziocu koji bi podiga optuznicu za pokusaj ubistva, a Speca bi tu bio samo svjedok. Mali ide na mjesc u pritvor, a onda sudjenje za pokusaj ubistva prvog stepena. Ali, ovo je ovako u normalnim drzavama. BiH, kako svi znamo, nije ni N od normalne drzave, a "vladavina prava" je samo pojam za koji cak ni vecina sudija ne znaju sta znaci.
A ne da covjek ide i podize nekakve optuznice, onda malog murija privede, a za mjesec puste "do pocetka sudjenja". Scenario nakon toga je, mislim, vec svima poznat, a epilog bi bio da Speca, a mozda i jos neki od nas, zavrsimo u zatvoru.
shandrprcSA

#116 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by shandrprcSA »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol:
Ma osnovni problem je sto Speca jeste nazvao muriju, objasnio da se desio napad nozem na njega i rekao im da ako ne stignu prije malog, koji je rekao da se vraca za 5 minuta, nece odgovarati za svoje postupke.
Murija je bila tu za oko 3 min. Uredno su oni sve uslikali, retrovizor i to, saslusali sta se desilo, covjeku rekli da se smiri i ode u stanicu i sve to do kraja prijavi kako bi oni mogli reagovati (?!).

E, tu lezi problem. Nije Speca uopste morao u stanicu jer su oni, za ovakvo djelo, automatski trebali pokrenuti postupak, malog privesti na saslusanje, predati tuziocu koji bi podiga optuznicu za pokusaj ubistva, a Speca bi tu bio samo svjedok. Mali ide na mjesc u pritvor, a onda sudjenje za pokusaj ubistva prvog stepena. Ali, ovo je ovako u normalnim drzavama. BiH, kako svi znamo, nije ni N od normalne drzave, a "vladavina prava" je samo pojam za koji cak ni vecina sudija ne znaju sta znaci.
A ne da covjek ide i podize nekakve optuznice, onda malog murija privede, a za mjesec puste "do pocetka sudjenja". Scenario nakon toga je, mislim, vec svima poznat, a epilog bi bio da Speca, a mozda i jos neki od nas, zavrsimo u zatvoru.
mislim da se mora zvanicno prijaviti u stanicu al' eto, ima pravnika na forumu pa neka kazu...
duh_sa_sjekirom

#117 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by duh_sa_sjekirom »

Nažalost, Sarajevo je postalo zona sumraka. Razbojništva, pljačke, tučnjave, narkomanija, otimačina itd postala su svakodnevnica u ovom gradu, i po danu i po noći. Policija, tužilaštva i sudovi očito ne rade svoj posao kako treba, tako da je drskost pljačkaša, dilera, narkomana i ostalog ljudskog smeća, koje se nakotilo u velikom broju, postala nevjerovatna. Čovjek više ne može u miru izaći i prošetati a kamoli odvesti dijete u šetnju.
I što je najgore, ovom haosu se ne nazire kraj. Policija gubi kontrolu, građani šute, a ovaj šljam radi šta hoće. Hoće li, na kraju, građani morati uzeti pravdu u svoje ruke ili će se konačno neko u vlasti počešati po guzici i početi rješavati ovaj haos?
Dr. Kuca

#118 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dr. Kuca »

Grad je pun klosara i zutara. Zutari odradjuju sve zivo i koga mogu, dok klosari odradjuje sve, od 7 do 77 godina.
Ma.Le.Na

#119 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Ma.Le.Na »

meni nije jasno kad policija kaze...ne mozemo mu nista
kako???
posalji ga u zatvor
osiguraj zatvore od narkotika
nek im to bude nocna mora, odvikavati se u takvim uslovima
i fkt...trebao ga je jaran prebit...da zivot visi o koncu
dakle ne ubiti do kraja...al zamalo
dokle vise pustat stoku da njih sakica upravlja gradom
Altsa

#120 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Altsa »

mahalas505 wrote:Ima nekoliko stvari koji su mi zapali za oko.

Kakav to mentalni sklop moras imati :
  1. Da nekom odvalis retrovizor iz ciste objesti?
  2. Da onda nakon toga krenes na nekoga nozem, s namjerom da ga tesko povrijedis ili vrlo lako i ubijes?
Onda se moze postaviti pitanje da li ikakve mjere resocijalizacije pomazu ovdje?

Takodjer, vidim ovdje ima i padobranaca sa nekom pricom, posto je osoba umijesa bila bivsi specijalac, pa onda da se moze okarekterizovati kao primjene nesrazmjerne sile, moze da ne kazem gdje. Kad je ovaj povukao noz, ovaj mu je mogao uraditi sta je htio, pa i sa ovim zakonima i pravosudnim sistemom kao sto je ovoj rupi od drzave. Ako nista ima tu Mjesecar za nagodbu.

Covjek se suprostavio kabadahiji sa nozem, i onda se nedju neki tokmaci da pridikuju. Pa ja bi prvi pobjegao glavom bez obzira da neko krene nozem na mene.
i ja se sve to pitam i onda dodem do zakljucka da je jedino rjesenje

Image
Ma.Le.Na

#121 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Ma.Le.Na »

i da kazem da policija..prasinari,,ubiju svaku volju u covjeku da nesto prijavi
sto im je valjda i cilj
nekoliko puta sam prijavljivala
znala sam ostati na ulici s njima po 3 sata...uzimanje iskaza i podataka heeeeeeej
sjecam se da me jedan ispitivao o tome gdje radim i bracnom stanju! :-) :-)
3 SATA..
i naravno...od svih "ucesnika" u zlocinu jedino sam ja kao svjedok zaplatila smrzavanje na ulici 3 sata
sad da mi se desi nesto prvo sto bih uradila je uzimanje podataka tih policajaca...da znam s kim imam posla
bella_ciao

#122 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by bella_ciao »

Mirno spavajte, Sarajevo je siguran grad :D
Dr. Kuca

#123 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dr. Kuca »

Najtuznije je sto su to isti likovi kojim ste htjeli dizat spomenike u februaru.
kolegione

#124 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by kolegione »

Dr. Kuca wrote:Najtuznije je sto su to isti likovi kojim ste htjeli dizat spomenike u februaru.
Bravo, vidis kako si plitak, I kako imas dnevno politicku seosku retoriku
Dr. Kuca

#125 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dr. Kuca »

Istina boli, a ti duboki miki maus.
Post Reply