Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post Reply
OldMayor

#101 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by OldMayor »

Ja cu tek povjerovati da ce neko bit zatvoren, onda kad vidim njusku tog osudjenog kako mu izricu presudu i vode ga u zatvor.

A do tada...nista.

Ko je to osudjen kod nas za ovakve prevare? Ja koliko znam za prevare oko novca jedino je popusila Mihrija Pelak. A ona i nije neki igrac bila.

Ne znam, opet kazem, krenulo je nesto. Ali nista dok ja ne cujem taj i taj se osudjuje na toliko i toliko.
A ovo sto sad rade je vidjeno sto puta, tako da nije pretjerano ni zanimlijvo...

Pogledaj im njuske dok ih privode, smiju se likovi... :roll:
johntra

#102 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by johntra »

pinkman wrote:
bach wrote:Ovako to ide.

Lagumdžija kontrolira HT Eronet. IZ Eroneta se preko SVRSA ( vlasnik je Lagumdžijin kum) upumpava novac u SFF. Tu se malo krčka i obrće i usmjerava u firmu Ujedinjeni mediji koju drže Kučuk i Zaimović. Zatim pare idu dalje u MITA agenciju koji drži Kučuk, inače čovjek vrlo blizak Bakiru Izetbegoviću. Gdje onda idu pare u ovom finansijkom cjevovodu? Idu u Laktaše u firmu Marbo koju drži Mile Dodik. Dalje pare idu u BG i onda ko zna gdje...

Svi dobri, svi sretni svi zadovoljni...
Vlasnik Marba je Pepsico :-)
Ovo ti je osnova sutrašnjeg teksta u Avazu... ;-)
Alfons Kauders

#103 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Alfons Kauders »

OldMayor wrote:Ja cu tek povjerovati da ce neko bit zatvoren, onda kad vidim njusku tog osudjenog kako mu izricu presudu i vode ga u zatvor.

A do tada...nista.

Ko je to osudjen kod nas za ovakve prevare? Ja koliko znam za prevare oko novca jedino je popusila Mihrija Pelak. A ona i nije neki igrac bila.

Ne znam, opet kazem, krenulo je nesto. Ali nista dok ja ne cujem taj i taj se osudjuje na toliko i toliko.
A ovo sto sad rade je vidjeno sto puta, tako da nije pretjerano ni zanimlijvo...

Tesko.

Ovo je stara i uhodana shema. Igraci se mijenjaju po potrebi - ali budi siguran da ce i ova i sljedeca vlast raditi isto. Stoga nema nista od robije, jer valja nekako cijediti javna preduzeca. Mozda ce morati skontati neki novi fol jer je ovo ipak postalo previse ofirno, ali nakon 10-15 godina i desetina miliona koje su na ovaj nacin isparile, svakako je i bilo vrijeme da pokusaju nesto novo. :D
OldMayor

#104 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by OldMayor »

Ponedeljak, 21. Januar 2013 u 10:11
EKSKLUZIVNO: BH. Fimi Media

SB otkriva kako su slovenski istražitelji razotkrili marketinško-mafijašku hobotnicu koja je poslovala preko off-shore kompanije na Gibraltaru, te zašto istraga protiv osumnjičenih za milijunsku pljačku mostarske kompanije u BiH nikada nije završena

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/454 ... media.html
shibonja

#105 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by shibonja »

Sto se mene tice,vece mi je zadovoljstvo da im oduzmu svu imovinu i lovu sa racuna i da onda vidim njihove kisele njuske :D
Banksy

#106 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Banksy »

Ukratko ...

off-shore kompaniju 3 Media na Gibraltaru ... Neven Kulenović
vlasnik sarajevske marketinške agencije S.V.-RSA sam sebi uplatio više od 2,5 milijuna eura (preko pet milijuna KM),

sa računa društva Mreža plus (Darko Aleksić) stigla uplata u iznosu od nepunih 686.000 eura,
Kompanija Pink BH (Jovo Stanišić) je u istom razdoblju firmi 3 Media uplatila 669.000 eura,
društvo Ujedinjeni mediji (Senad Zaimović i Ejub Kučuk) 768.000 eura,
Istodobno je s računa 3 Media Kulenović sebi isplatio više od 540.000 eura,
Darku Aleksiću 214.000 eura,
Sanjinu Kulenoviću 278.000 eura,
Edinu Nuhiću 213.000 eura,
direktoru Uprave HT-a Mostar Stipi Prliću tvrtka 3 Media uplatila 169.500 eura,
njegovom pomoćniku Zoranu Bakuli više od 225.000 eura.

Prlić i Bakula 27. studenog iste godine potpisali ugovor s vlasnikom S.V.-RSA Kulenovićem, premda je njegova ponuda bila najnepovoljnija. Vrijednost ugovora je iznosila 4,4 milijuna KM,
Kao nagradu za uspješno sklopljen posao, već početkom naredne godine, Neven Kulenović a računa 3 Media u UniCredit banci u Sloveniji isplaćuje Stipi Prliću 170.000 eura, a Zoranu Bakuli 197.800 eura.

Naredni natječaj za izbor marketinške agencije Uprava HT-a Mostar 2008.
obnovljeno partnerstvo s Nevenom Kulenovićem i potpisan novi ugovor vrijedan 4,5 milijuna maraka.

...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#107 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
OldMayor wrote:Ja cu tek povjerovati da ce neko bit zatvoren, onda kad vidim njusku tog osudjenog kako mu izricu presudu i vode ga u zatvor.

A do tada...nista.

Tesko.

Ovo je stara i uhodana shema. Igraci se mijenjaju po potrebi - ali budi siguran da ce i ova i sljedeca vlast raditi isto. Stoga nema nista od robije, jer valja nekako cijediti javna preduzeca. Mozda ce morati skontati neki novi fol jer je ovo ipak postalo previse ofirno, ali nakon 10-15 godina i desetina miliona koje su na ovaj nacin isparile, svakako je i bilo vrijeme da pokusaju nesto novo. :D

jedino zbog toga podržavam totalnu privatizaciju

mi nećemo napraviti koraka naprijed ni kao društvo ni kao država dok god je "država" najveći kapitalista. Upravo je to izvor na kojem se napaja partitokratija i razlog zašto su nam "suđene" samo matematičke koalicije. Jedina ideološka i programska boja je boja novca.
staradis

#108 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by staradis »

johntra wrote:
pinkman wrote:
bach wrote:Ovako to ide.

Lagumdžija kontrolira HT Eronet. IZ Eroneta se preko SVRSA ( vlasnik je Lagumdžijin kum) upumpava novac u SFF. Tu se malo krčka i obrće i usmjerava u firmu Ujedinjeni mediji koju drže Kučuk i Zaimović. Zatim pare idu dalje u MITA agenciju koji drži Kučuk, inače čovjek vrlo blizak Bakiru Izetbegoviću. Gdje onda idu pare u ovom finansijkom cjevovodu? Idu u Laktaše u firmu Marbo koju drži Mile Dodik. Dalje pare idu u BG i onda ko zna gdje...

Svi dobri, svi sretni svi zadovoljni...
Vlasnik Marba je Pepsico :-)
Ovo ti je osnova sutrašnjeg teksta u Avazu... ;-)
Kakve veze ima marbo?
Alfons Kauders

#109 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Alfons Kauders »

shibonja wrote:Sto se mene tice,vece mi je zadovoljstvo da im oduzmu svu imovinu i lovu sa racuna i da onda vidim njihove kisele njuske :D
Ne mogu im oduzeti nesto sto nije njihovo. Taj novac nisu klepali sami - to su radili za stranke. Ovim shemama se finansiraju kampanje, autobusi, paketici i slicna sranja. Sigurno su i oni bili dobri, ali vecina para je davno skrsena.
shibonja

#110 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by shibonja »

Alfons Kauders wrote:
shibonja wrote:Sto se mene tice,vece mi je zadovoljstvo da im oduzmu svu imovinu i lovu sa racuna i da onda vidim njihove kisele njuske :D
Ne mogu im oduzeti nesto sto nije njihovo. Taj novac nisu klepali sami - to su radili za stranke. Ovim shemama se finansiraju kampanje, autobusi, paketici i slicna sranja. Sigurno su i oni bili dobri, ali vecina para je davno skrsena.
Svima svima :D :bih:
Alfons Kauders

#111 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote: jedino zbog toga podržavam totalnu privatizaciju

mi nećemo napraviti koraka naprijed ni kao društvo ni kao država dok god je "država" najveći kapitalista. Upravo je to izvor na kojem se napaja partitokratija i razlog zašto su nam "suđene" samo matematičke koalicije. Jedina ideološka i programska boja je boja novca.
Takodjer - treba prodati sve, to je jedini nacin da se bilo sta promijeni.

Dok god imamo cetvrt miliona ljudi kojima drzava daje plate i doprinose, nista se nikad nece promijeniti. Svako ko vjeruje da hoce je prilicno naivan, da ne kazem glup.
Alfons Kauders

#112 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Alfons Kauders »

shibonja wrote:
Alfons Kauders wrote:
Svima svima :D :bih:
Nema, potroseno.

Jos cemo im na kraju placati advokate. :D
bach

#113 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by bach »

staradis wrote: Kakve veze ima marbo?
Evo veze i veza ...

http://www.mita.ba/home/portfolioItem/9 ... ovie-party
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#114 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by JoseMujica »

čudo nisu i Don Neonkova badžu pokupili :?
Oligarh

#115 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Oligarh »

Samo vrh ledenog brijega su zagrebali. Marketinške agencije,pfff...
Možda da nazovu gospon Đilasa da im objasni kako se to igra na level up-u.
ultima_palabra

#116 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
JoseMujica wrote: jedino zbog toga podržavam totalnu privatizaciju

Takodjer - treba prodati sve, to je jedini nacin da se bilo sta promijeni.

Dok god imamo cetvrt miliona ljudi kojima drzava daje plate i doprinose, nista se nikad nece promijeniti. Svako ko vjeruje da hoce je prilicno naivan, da ne kazem glup.
U principu ne podržavam totalnu privatizaciju, ali za naše sadašnje stanje izgleda kao jedino rješenje.

Mada ćeš i onda imati strane i domaće tajkune koji će potplaćivati državne službenike kako bi napravili monopole i muzli raju, a s druge strane ih izrabljivali kao radnike.
Crvene_brigade

#117 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Crvene_brigade »

Ovdje ce jos biti privodjenja. Kandidati su i nezakoniti direktor FTV-a Dzemal Sabic i jos nekoliko osoba sa FTV-a.

Nije mi jasno kako lopovska ekipa sa tog tzv. Javnog servisa nije vec privedena?

Pogledajte samo koliko je ova pritvorena organizovana grupa "poslovala" sa FTV-om, i bit ce vam jasno kako Sabic i jos nekoliko odgovornih lica sa FTV-a mora takodjer zavrsiti iza resetaka.

I jos jedna izjava:

Potpredsjednik Federacije BiH uputio apel CIK-u, OHR-u i OSCE-u

Mirsad Kebo: MITA je vodila kampanju SDA, provjeriti regularnost izbora!

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo traži od Centalne izborne komisije, OHR-a i OSCE-a da istraži i utvrdi odgovornost za regularnost općih izbora u BiH 2014.godine., s obzirom na to da su u policijskoj akciji pod nazivom "Gibraltar" obuhvaćena i lica koja su vodila izborne kampanje pojedinih političkih stranaka, kao i predsjedničkih kandidata, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika Kebe.

"Prije početka zvanične predizborne kampanje, kao i u njenom toku, u javnim medijima sam ukazivao da postoji mnogo nelegalnog novca i zloupotreba, posebno pranja novca i nezakonitih transakcija. Iz svega ovog proizilazi moj zahtjev da se zvanični rezultati izbora ne mogu objaviti bez pravno utvrđenih elemenata koji potvrđuju osnovnu sumnju ili njihovu istinitost.

Agencija MITA čiji je vlasnik Kučuk Ejub, 2010. godine vodila je izbornu kampanju Stranke Demokratske Akcije, a poznato je da je ostavila mnogo sumnji u rezultate tih izbora, te iz kojih sredstava je ova firma kupila poslovni prostor u objektu „IMPORTANNE“ Centru.

Posebno treba skrenuti pažnju na direktan uticaj na medije pri čemu izdvajam Javni servis koji finansiraju građani ove zemlje. Nedopustivo je ono što se nedavno desilo, a to je da su u demokratskom društvu televizijski mediji bili zatvoreni za mnoge stranke i pojedine kandidate, što znači da su kontrolisani i pod cenzurom i to od sredstava naroda, posebno preko javnih preduzeća", navodi se u saopćenju.
Banksy

#118 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Banksy »

Crvene_brigade wrote:
Ovdje ce jos biti privodjenja. Kandidati su i nezakoniti direktor FTV-a Dzemal Sabic i jos nekoliko osoba sa FTV-a.
Krenu li na tu stranu, prvi na redu su Bilal, Duraković, Čuperak i Slavo Kukić. Kako im je (bivši) šef u slobodnom padu, sve je moguće.
Crvene_brigade

#119 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Crvene_brigade »

Banksy wrote:
Crvene_brigade wrote:
Krenu li na tu stranu, prvi na redu su Bilal, Duraković, Čuperak i Slavo Kukić. Kako im je (bivši) šef u slobodnom padu, sve je moguće.
I nezakoniti direktor, ucijnjeni Dzemal Sabic je jedan od kandidata za pritvor. Ako krenu u FTV pronaci ce svasta. Tu smrdi na veliki kriminal.
bach

#120 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by bach »

Banksy

#121 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Banksy »

Crvene_brigade wrote: I nezakoniti direktor, ucijnjeni Dzemal Sabic je jedan od kandidata za pritvor. Ako krenu u FTV pronaci ce svasta. Tu smrdi na veliki kriminal.
Šabić je sitna riba, kao i Hadžiomerović, ne vjerujem da će se spuštati do tog nivoa.
Bilal, Duraković, Ćatić i Kukić su kapitalci, ako bude bilo kakvog procesa, oni su prvi.

zahvaljujući angažmanu Adnana Bilala, koji je ujedno i predsjednik Udruženja medijske industrije (UMI), RTV FBiH je u 2009. godini prema službeno objavljenom cjenovniku prodala reklamnog prostora bez popusta u vrijednosti od 59,8 miliona KM. Istovremeno, u službenoj bilanci RTV FBiH za istu godinu prijavljen je prihod od marketinga u iznosu od 10,95 miliona KM, a razlika od 49,3 miliona pravdana je velikodušnim popustom od čak 82,4 posto koji je ovaj javni servis osigurao svojim marketinškim klijentima?! U isto vrijeme, na inicijativu predstavnika BHRT-a i OBN-a pokrenut je zahtjev za preispitivanjem mjerenja gledanosti TV kuća koje provodi privatna kompanija Mareco Index Bosnia, a na osnovu čijih pokazatelja se već godinama dijeli i marketinški profit između javnih emitera. U FTV-u su to riješili na svoj način: sva nastojanja, prvenstveno, predsjedavajućeg UO BHRT-a Ahmeda Žilića za revizijom krajnje sumnjivog rada Mareca, krajem prošle godine rezultirala su „specijalnom emisijom“ na FTV-u holivudski intrigantnog naslova Advokatova obmana, a koja je u cijelosti bila posvećena Žilićevom liku i djelu.

U januaru 2009. godine Mirza Huskić i Šukrija Omeragić, predsjednik i član Samostalnog sindikata uposlenika Javnog RTV sistema u BiH, predali su Finansijskoj policiji FBiH dokumentaciju o navodnom kriminalnom poslovanju Federalne TV. Huskić i Omeragić tada su odlučno zahtijevali da se izvrši kontrola poslovanja FTV-a na osnovu revizorskog izvještaja iz 2006. godine. Prijetili su tada i da će, ako do 31. januara rukovodstva BHRT i RTVFBiH jasno ne definiraju plan za rješavanje nagomilanih međusobnih problema, organizovati štrajk i uputiti zahtjev za smjenu menadžmenta te dvije kuće.
Od tada je prošlo dvije godine, a ni Finansijska policija, ni tužilaštva nikada nisu proveli istragu u RTV FBiH.
„Jedino nam je odgovorilo Tužilaštvo FBiH i rekli su da to nije njihova nadležnost, nego da je nadležno Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Međutim, Tužilaštvo KS se nije nikada oglasilo, kao ni Finansijska policija“, kaže Mirza Huskić.
Omeragić i Huskić su nakon nekoliko mjeseci odustali od svoje inicijative. Obojica su najprije dobili otkaze, da bi potom sudskim odlukama bili vraćeni na posao.
Crvene_brigade

#122 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Crvene_brigade »

Banksy wrote:
Crvene_brigade wrote: I nezakoniti direktor, ucijnjeni Dzemal Sabic je jedan od kandidata za pritvor. Ako krenu u FTV pronaci ce svasta. Tu smrdi na veliki kriminal.
Šabić je sitna riba, kao i Hadžiomerović, ne vjerujem da će se spuštati do tog nivoa.
Bilal, Duraković, Ćatić i Kukić su kapitalci, ako bude bilo kakvog procesa, oni su prvi.

zahvaljujući angažmanu Adnana Bilala, koji je ujedno i predsjednik Udruženja medijske industrije (UMI), RTV FBiH je u 2009. godini prema službeno objavljenom cjenovniku prodala reklamnog prostora bez popusta u vrijednosti od 59,8 miliona KM. Istovremeno, u službenoj bilanci RTV FBiH za istu godinu prijavljen je prihod od marketinga u iznosu od 10,95 miliona KM, a razlika od 49,3 miliona pravdana je velikodušnim popustom od čak 82,4 posto koji je ovaj javni servis osigurao svojim marketinškim klijentima?! U isto vrijeme, na inicijativu predstavnika BHRT-a i OBN-a pokrenut je zahtjev za preispitivanjem mjerenja gledanosti TV kuća koje provodi privatna kompanija Mareco Index Bosnia, a na osnovu čijih pokazatelja se već godinama dijeli i marketinški profit između javnih emitera. U FTV-u su to riješili na svoj način: sva nastojanja, prvenstveno, predsjedavajućeg UO BHRT-a Ahmeda Žilića za revizijom krajnje sumnjivog rada Mareca, krajem prošle godine rezultirala su „specijalnom emisijom“ na FTV-u holivudski intrigantnog naslova Advokatova obmana, a koja je u cijelosti bila posvećena Žilićevom liku i djelu.

U januaru 2009. godine Mirza Huskić i Šukrija Omeragić, predsjednik i član Samostalnog sindikata uposlenika Javnog RTV sistema u BiH, predali su Finansijskoj policiji FBiH dokumentaciju o navodnom kriminalnom poslovanju Federalne TV. Huskić i Omeragić tada su odlučno zahtijevali da se izvrši kontrola poslovanja FTV-a na osnovu revizorskog izvještaja iz 2006. godine. Prijetili su tada i da će, ako do 31. januara rukovodstva BHRT i RTVFBiH jasno ne definiraju plan za rješavanje nagomilanih međusobnih problema, organizovati štrajk i uputiti zahtjev za smjenu menadžmenta te dvije kuće.
Od tada je prošlo dvije godine, a ni Finansijska policija, ni tužilaštva nikada nisu proveli istragu u RTV FBiH.
„Jedino nam je odgovorilo Tužilaštvo FBiH i rekli su da to nije njihova nadležnost, nego da je nadležno Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Međutim, Tužilaštvo KS se nije nikada oglasilo, kao ni Finansijska policija“, kaže Mirza Huskić.
Omeragić i Huskić su nakon nekoliko mjeseci odustali od svoje inicijative. Obojica su najprije dobili otkaze, da bi potom sudskim odlukama bili vraćeni na posao.
Vidite , ne mogu ja ili bilo tko drugi u upravi neke televizije reći : ' Evo neću ja sredstva od neke agencije zato što su neke novine napisale da je on kriminalac ' . Imaju ozbiljni organi u ovoj zemlji koji rade kako - tako svoj ​​posao - SIPA , FUP i tako dalje " , odgovorio je direktor Federalne televizije Džemal Šabić u emisiji Pošteno koja je emitirana 11. studenog prošle godine na pitanje direktorice programa Federalne Televizije Duške Jurišić da li je točno da ova televizija daje popuste i do 80 i više posto na svoj ​​cjenovnik oglašavanja .

Nezakoniti i ucijenjeni direktor FTV-a Dzemal Sabic je jedna od vaznijih karika ove kriminalne hobotnice koji je jos uvijek na slobodi.

Ocekuje se njegovo skoro hapsenje i za drugi lopovluk na FTV-u:

Prihodi od usluga marketinga u iznosu 9.941.309 KM manji su za 8 posto u odnosu na 201. Najveći prihod ostvaren je za pružene usluge reklame putem marketing agencija: Ujedinjeni mediji d.o.o Sarajevo i Media group d.o.o Sarajevo, kojima se daje agencijski popust za oglašavanje od 24, odnosno 18 posto. Sa navedenim agencijama prvi ugovori su zaključeni u ranijem periodu i zaključuju se već duži niz godina, a na osnovu Cjenovnika usluga oglašavanja s općim uslovima za RTV FBiH koji su utvrđeni također na godišnjem nivou. Marketinške usluge ove agencije obavljaju za veći broj oglašivača čiji nazivi se nalaze u ugovoru tako da na količinu izvršenih usluga dobivaju agencijske popuste. Osim agencijskih popusta, ostvaruju i ostale popuste (popust za lojalnost, za avansne uplate, popust ukoliko agencija prebaci ugovoreni iznos po osnovu kojeg je korišten popust iz Cjenovnika i drugi. Obzirom na visinu odobrenih popusta koji u konačnici utiču na visinu fakturisanih usluga i iskazanog prihoda RTV FBiH, ne možemo potvrditi opravdanost i razloge odobravanja istih, kao ni visinu odobrenih popusta, pišu revizori i upozoravaju da je 2013 usvojen i novi cjenovnik usluga oglašavanja i sponzorstva, da su popusti ostali isti, da je sklopljen ugovor na 6.000.001 KM sa „Ujedinjenim medijima“ i na 4.000.001 sa „Media Group“, a da su „Ujedinjeni mediji" kasnije ostvarili dodanti popust od 3 posto. Podsjećaju da FTV ne izvršava obaveze prebacivanja 50 posto prihoda od marketinga BHRT-u zbog čega je BHRT tužila FBiH, a procijenjena vrijednost spora je oko 30 miliona KM "što može uticati na poslovanje RTV FBiH", pišu revizori.

Sporno je plaćanje advokatksih usluga više advokata, za neke paušalno,a za neke bez ugovora; korištenja taksija bez jasnih pravila ko može koristiti taksi-prevoz, a preduzeće nije poštovalo Zakon o javnim nabavkama.
"Usluge istraživanja u iznosu od 56.862 KM prema Ugovoru sa „Mareco Index Bosnia“ iz maja 2013. godine za period od marta do kraja 2013 godine su, nakon provedene procedure javne nabavke, plaćene u mjesečnom iznosu od 5.155 KM i za januar i februar, što je u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama BiH i ukazuje da je „Mareco Index Bosnia“ vršio usluge i prije zaključenja ugovora", upozoravaju revizori.
Last edited by Crvene_brigade on 22/10/2014 18:20, edited 1 time in total.
Paranoid

#123 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Paranoid »

:evil: advokat Fahrija Karkin poručuje da mu je office otvoren 24 sata/časa...
Chavez Presidente

#124 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by Chavez Presidente »

Izvlacenje love identicno kao FIMI Media -Sanader

Iz ERONETA lopatom izvlacio SDP
iz BH Telecoma, ko drugi nego SDA

Pocelo je konacno ali zeleni se jos drze i BH telecom se ne spominje, do kad?

06. Juli 2012

SDA koristi "BH Telecom" kao stranački bankomat
"... direktnu komunikaciju s izvršnim direktorom za razvoj poslovanja "BH Telecoma" Hamdom Katicom ima zamjenik predsjednika SDA Asim Sarajlić.
Čelnici SDA su sumnjive aktivnosti intenzivirali nakon što je smijenjen Nadzorni odbor ove kompanije, u strahu da će nove vlasti spriječiti izvlačenje novca koji je SDA neophodan za izbornu kampanju.

Sarajlić, kako kažu uposlenici "BH Telecoma", lično dolazi u ovu kompaniju radi dogovora o dodjeli poslova agenciji MITA, o čemu svjedoče i snimci s nadzornih kamera. Naime, 90-postotno državno preduzeće direktno koristi SDA za punjenje crnih stranačkih fondova.
List navodi da vrh SDA, Bakir Izetbegović i njegov zet Jasminko Akšamija, koji je jedan od izvršnih direktora, direktno kontrolišu tokove novca ove profitabilne bh. kompanije."
http://www.bh-news.com/ba/vijest/21605/ ... komat.html

25.05.2012
Državno preduzeće na tenderu unaprijed izabralo podobne medije: „BH Telecom” puni crne fondove SDA!

http://www.krajina.ba/54563/drzavno-pre ... ndove-sda/

08.11.2012
Internet-plaćenici SDA divljaju na portalima!

http://www.vkportal.net/bih/politika-bi ... portalima/
razonoda

#125 Re: Preko Gibraltara do zatvora u 3 (Media) koraka

Post by razonoda »

Paranoid wrote::evil: advokat Fahrija Karkin poručuje da mu je office otvoren 24 sata/časa...
hm nece biti posla za njega..
mafijasi se sakupljaju za postizborne radnje, tj podjela plijena. mozda se potuku medjusobom, pa ce i neko prespavat u sipi.
sve se ito nastavlja kao i dosada , mirno spavajte. :)
Post Reply