Ahamefistofilis wrote:staradis wrote:Čisto da znam čime se baviš?
cisto ne zivi u ovoj ovdje rupi
BMW 118
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
staradis
#101 Re: BMW 118
-
Keiko
#102 Re: BMW 118
Je l' ovo pitanje jos uvijek aktuelno? Tacno je, ne zivim u BiH a bavim se arhitekturom, uglavnom energetskom efikasnoscu objekata iliti poboljsanjem iste.staradis wrote:Ahamefistofilis wrote:staradis wrote:Čisto da znam čime se baviš?
cisto ne zivi u ovoj ovdje rupi
-
mg
#103 Re: BMW 118
Auu dobra tema.
Ja kao vlasnik e46, nakon dugog niza raznih brendova, jedino mogu da kazem da bmw jednostavno nema konkurenciju.
Zašto?
Jednostavno dinamika i fluid bmw-a se ne mogu porediti ni sa jednim drugim brandom. Sastavljen je savršeno, jer moj ni nakon 11 godina i 200+ tkm nema ni jedan cvrčak niti je nešto odvaljeno ili puklo. Motor i mjenjač su upareni sasvršeno sa ovjesom.
Želim reći da je bmw kompletan proizvod, dakle u svakom svom dijelu je osmišljen. Nije skrpljen. Nedavno sam gledao i Hammonda kad kaže da je e46 skoro savršen.
A Audi je ušminkani njemački smetljar. Kad vidim da im se na a6 i a4 ona plastika na klimi i po tabli izlize i izbjeli jasno mi je da nisu kvalitet. Motori su preuzeti iz vw grupe, i ti i valjaju. 2.5 TDI je ubjedljivo najgori motor zadnje dvije decenije koji je izasao iz njemacke auto industrije. Trapovi na a6 su takodje loši. Ovo sve se odnosi i na a4.
Jedini Mercedes može uz bok bmw-u. A po mojim mjerilima mečka je i bolja.
Ja kao vlasnik e46, nakon dugog niza raznih brendova, jedino mogu da kazem da bmw jednostavno nema konkurenciju.
Zašto?
Jednostavno dinamika i fluid bmw-a se ne mogu porediti ni sa jednim drugim brandom. Sastavljen je savršeno, jer moj ni nakon 11 godina i 200+ tkm nema ni jedan cvrčak niti je nešto odvaljeno ili puklo. Motor i mjenjač su upareni sasvršeno sa ovjesom.
Želim reći da je bmw kompletan proizvod, dakle u svakom svom dijelu je osmišljen. Nije skrpljen. Nedavno sam gledao i Hammonda kad kaže da je e46 skoro savršen.
A Audi je ušminkani njemački smetljar. Kad vidim da im se na a6 i a4 ona plastika na klimi i po tabli izlize i izbjeli jasno mi je da nisu kvalitet. Motori su preuzeti iz vw grupe, i ti i valjaju. 2.5 TDI je ubjedljivo najgori motor zadnje dvije decenije koji je izasao iz njemacke auto industrije. Trapovi na a6 su takodje loši. Ovo sve se odnosi i na a4.
-
emko1234
#104 Re: BMW 118
Bravo za tebe i Hammonda. E sad zamisli da iz svog savršenog E46 sjedneš u 9 godina mlađeg audija koji je prešao 120k km i kojem osim redovnog servisa nikad ništa nije promjenjeno ni stradalo. Očigledno je da vozim više od tebe i očigledno je da ti nemaš pojma o autima kad si naveo primer 2.5 kao lošeg motora koji se već više od decenije ne ugrađuje ni u jednog audija. Bar taj loši na koje ti misliš.mg wrote:Auu dobra tema.
Zašto?
Trebao bi sjesti nekad u nešto drugo osim svoje savršeno sklopljene trice, čisto da stekneš dojam kako je promjeniti ambijent prije nego što daš svoje visokokvalifikovano mišljenje o nečemu što je davno prestalo biti to o čemu ti pričaš.
I ovo ti ne pričam kao vlasnik audija, nego kao neko ko je promjenio i provozao više auta nego 5 prosječnih ljudi koje ti poznaješ. I sva su bila nova.
-
mg
#105 Re: BMW 118
Vidiš, odma neko osobno prepucavanje. Moj Audi je bolji bla bla...ja vozim, ja imam iskustva...bla bla bla...ti nemaš pojma...
I kako sad da diskutujem? Ti si raspravu odma sveo na niske grane. A sad da se spuštam na tvoj jadni nivo, ne želim.
I kako sad da diskutujem? Ti si raspravu odma sveo na niske grane. A sad da se spuštam na tvoj jadni nivo, ne želim.
-
emko1234
#106 Re: BMW 118
Pa kad ti dođeš s konstatacijom da je audi ušminkani njemački smetljar, šta hoćeš drugo da ti kažem?mg wrote:Vidiš, odma neko osobno prepucavanje. Moj Audi je bolji bla bla...ja vozim, ja imam iskustva...bla bla bla...ti nemaš pojma...
Evidentno je da ne poznaješ materiju.
Evo da skratimo priću. Da li bi ti mjenjao sad svog e46 za jednog ušminkanog njemačkog smetljara koji je mlađi i manje prešao od tvog bmw-a? Iskreno odgovori.
-
mg
#107 Re: BMW 118
Pa nije srazmjerna usporedba. 10 godina je dug period.
Ali nikad ne bih kupio audi prije bmw-a ako je priblizna cijena i klasa.
A ne znam o kojoj to materiji pričaš?
-
emko1234
#108 Re: BMW 118
Kakve veze ima? Ja ako nesto smatram smetljem, ne bi ga razmotrio ni u kojem slučaju. Košto recimo nikad ne bi razmatrao opela, jer je to za mene smeće. POčevši od corse, pa do insignie koja će izaći 2044.mg wrote:Pa nije srazmjerna usporedba. 10 godina je dug period.
Ti bi dakle razmotrio audija? Samim tim si nedosljedan svojim riječima.
A materija je kvalitet nečega što kudiš punih usta, čak ideš korak dalje nazivajući to nešto smećem. Ja bih se recimo raspitao o nečemu prije nego mu dam takav epitet.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#109 Re: BMW 118
Ljudi svrsavaju na dinamiku i vozne osobine BMW u najmanju ruku kao da svi voze M.
Istog tog E46 su Alfa 156 i kasnije Leon deklasirali na WTTC trkama. Nema cime se nisu sluzili samo da pobjede,cak su prijetili da ce izaci iz sampionata. Znam da su kod FIA-e izganjali to da Alfa ima blokadu na 8000,a oni su imali blokadu na 8500,ali dzaba
Da ne govorimo kako je 159 pobjedila na njemackom testu svu konkurenciju u promjenama pravca.
Istog tog E46 su Alfa 156 i kasnije Leon deklasirali na WTTC trkama. Nema cime se nisu sluzili samo da pobjede,cak su prijetili da ce izaci iz sampionata. Znam da su kod FIA-e izganjali to da Alfa ima blokadu na 8000,a oni su imali blokadu na 8500,ali dzaba
Da ne govorimo kako je 159 pobjedila na njemackom testu svu konkurenciju u promjenama pravca.
-
530i
#110 Re: BMW 118
BMW ima svoj šmek i to je ok, kome se dopada samo naprijed. Nemojte porediti Golf ili presvučene golfove sa bmw-om, jer to je grijeh, golf i kompanija su klasa narodnih automobila tipa reno i slično.
-
alenthekiller
#111 Re: BMW 118
evo nedavno kupljen e90 2010 god, 103+ preso . Udoban, ne znam sta da kazem stvarno vise jer je auto vrh. Meni je cisto preseravanje to, neko vise voli audija od bmwa i obrnuto. Mislim, ja bih prvi vozao a4 2010 ili merca c220 i slicno. Ne bih se bunio naravno. Ali morate priznati da je audi sto se opreme tice najveci cigan, porsche ide rame uz rame. To je jedina zamjerka audiju. Ali ko voli igranje i adrenalin neka uzme bmw. Ono sto svaki bmw moze pruziti zadnjim pogonom, rijetko koji audi moze
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#112 Re: BMW 118
U pet deka su svi premijumi sto se opreme tice,samo je pitanje koliko se kome moze.
Cuo sam da je Porsche Macan pao na onom svedskom testu
Cuo sam da je Porsche Macan pao na onom svedskom testu
- madner
#113 Re: BMW 118
Mercedes, BMW i Audiji su postali narodni automobili sto se tice prodaje.530i wrote:BMW ima svoj šmek i to je ok, kome se dopada samo naprijed. Nemojte porediti Golf ili presvučene golfove sa bmw-om, jer to je grijeh, golf i kompanija su klasa narodnih automobila tipa reno i slično.
Nema razloga da se ne poredi sa Golfom kada je direktna konkurencija.
-
emko1234
#114 Re: BMW 118
madner wrote:Mercedes, BMW i Audiji su postali narodni automobili sto se tice prodaje.530i wrote:BMW ima svoj šmek i to je ok, kome se dopada samo naprijed. Nemojte porediti Golf ili presvučene golfove sa bmw-om, jer to je grijeh, golf i kompanija su klasa narodnih automobila tipa reno i slično.
- ranger
#115 Re: BMW 118
ne bih rekao da je direktna konkurencija, jednostavno bmw, mecka i audi su premium brendovi a ostala auta megane, 308, leon, golf, astra i slicno nisu premium. svidjalo se to nekom il ne..madner wrote:Mercedes, BMW i Audiji su postali narodni automobili sto se tice prodaje.530i wrote:BMW ima svoj šmek i to je ok, kome se dopada samo naprijed. Nemojte porediti Golf ili presvučene golfove sa bmw-om, jer to je grijeh, golf i kompanija su klasa narodnih automobila tipa reno i slično.
to sto svi kompakti ne znaci da se porede, ne mozes poredit npr.a3 i megane. bez uvrede za oba auta, ali razlika u materijalima unutra, zavrsnoj obradi, ovjesu pa i opremi na kraju krajeva je velika, jer ni ne ciljaju na iste kupce.
dakle svi koji tvrde suprotno nisu relani.
i meni se svidja astra aktuelna, ko lutka mi je, vozio sam astru g dugo, al kad bi mi ko ponudio novu astru i novog npr.118-120 nebitno sa pribliznom opremom ne bih se mislio sekunde, odlucio bih se za bmw.
a prica audi je smece, bmw je beton i obrnuto, je bezze... ja volim sladoled od cokolade, neko voli sladoled od vanilije a oba su realno dobri.
- madner
#116 Re: BMW 118
Nije to dilema, dilema je da li ces za cifru X kupiti tu Astru sa odlicnom opremom, ili 118 koji od opreme ima slike onog sto nema.
Ja bih prije uzeo Astru OPC nego 1.25i, pogotovo sto moras jos vise platiti da dobijes opremu iz Astre.
Ja bih prije uzeo Astru OPC nego 1.25i, pogotovo sto moras jos vise platiti da dobijes opremu iz Astre.
-
530i
#117 Re: BMW 118
madner wrote:Mercedes, BMW i Audiji su postali narodni automobili sto se tice prodaje.530i wrote:BMW ima svoj šmek i to je ok, kome se dopada samo naprijed. Nemojte porediti Golf ili presvučene golfove sa bmw-om, jer to je grijeh, golf i kompanija su klasa narodnih automobila tipa reno i slično.
Nisu baš što se tiče prodaje....jedna KIA je solidan auto sa svakakvim džidžama na primjer, i dobro je jeftinija od novog BMW-a, ali ko hoće i može - ne treba razmišljati - BMW. Ja bih uvijek uzeo BMW nego Astru OPC ili bilo koji drugi sličan auto, stvar je kompromisa koji su potrebni i finansijske situacije...
- madner
#118 Re: BMW 118
Provjeri prodaju, u puno drzava se proda vise 1xx od Astri.
Nije to pitanje moci ili ne, nego pristati da te oderu na ime ili ne. Iz istog razloga ne kupujem icigle.
Nije to pitanje moci ili ne, nego pristati da te oderu na ime ili ne. Iz istog razloga ne kupujem icigle.
-
condy
#119 Re: BMW 118
Nema ništa gore od "siromašnog auta" koje spada u premium klasu. Znači, ako kupujem BMW, Audi ili Merčka, polovan ili nov, oni moraju imati sve premium u sebi, od motora do opreme. Ukoliko se kupuje samo da bi se vidio njihov logo, a imaju osnovni motor i osnovni paket opreme, onda je to nepotrebno trošenje novca, jer za te pare možeš kupiti sigurno bolje opremljeno a podjednako kvalitetno vozilo. Tako npr. uvijek bi prije kupio Octaviju RS, sa RS paketom opreme, od Audija A3 sedan verzije, sa osnovnim paketom opreme i 1.6 tdi motorom. Međutim, mnogi drugačije razmišljaju, i u pogledu Škode i Audija, nikad neće imati dileme i uvijek će kupiti Audia, ja to poštujem, ali mislim da je takvo rezonovanje površno.
-
530i
#120 Re: BMW 118
Ko misli da je BMW samo ime bez ikakvih argumenata nad golfom, škodom, renoom, onda neka uzima dotična, opremljena auta, veoma je jednostavno. Ko može i kome se dopada BMW on se neće dvoumiti.
- madner
#121 Re: BMW 118
Ko shvata da 118 nije M135 ce tacno pogledati sta dobija u jednom a sta u drugom modelu, bez obzira na znacku. 
- madner
#123 Re: BMW 118
Pa eto, haj mi reci sta je bolje u 118i od Astre J OPC, cijena je blizu. 
-
530i
#124 Re: BMW 118
Ma sve je bolje, opel vrh-vrhova, samo neznalice i budale kupuju bmw... 
- madner
#125 Re: BMW 118
Sto se ljutis, nije valjda da ne mozes objasniti preferencu?