Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bvcx

#101 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by bvcx »

A što su uopšte lupali te poslastičarnice u doba kad je Zoran jeo baklavu?
Banksy

#102 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Banksy »

insomnia78 wrote:
Banksy wrote:
Martinez_ wrote: I nacizam je fašizam, mada fašizam nije nacizam. I šta si uopšte hteo da kažeš?
Čovjek je bio Nijemac pravoslavne vjeroispovjesti. :D
Znači Srbin :D
:lol:

Jedini način da izbjegneš povraćanje od debate i debatanata je da je okreneš na zajebanciju ...
insomnia78

#103 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by insomnia78 »

bvcx wrote:A što su uopšte lupali te poslastičarnice u doba kad je Zoran jeo baklavu?
Nasli dLjakA
bvcx

#104 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by bvcx »

insomnia78 wrote:
bvcx wrote:A što su uopšte lupali te poslastičarnice u doba kad je Zoran jeo baklavu?
Nasli dLjakA
Joooj dobro me podsjeti! :-D

Bodkin

#105 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote: Znam, imam u porodici direktnog ucesnika, na strani milicije :D

Nego jel to hoces reci da su albanske radnje napadane za vrijeme svemocne titine milicije, onda kad si mogo spavati u parku i to
moglo ili ne, nije problem u historijskog tacnosti ;-) kako vidis (ili mozda ni ne primjecujes), ljudima ovakve price dodju kao volej. volej za pricu izuzetak od pravila da su svi cetnici. poserem se ja na to
radostan dan

#106 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by radostan dan »

pizde jedne, što mene niste zvali na žurku, nego se yebem po političkim temama...
muha_sa

#107 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by muha_sa »

radostan dan wrote:pizde jedne, što mene niste zvali na žurku, nego se yebem po političkim temama...
:lol: :lol:
julisiz es grant

#108 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by julisiz es grant »

radostan dan wrote:pizde jedne, što mene niste zvali na žurku, nego se yebem po političkim temama...
Baš se pitam gdje si ti na ovoj temi :D
radostan dan

#110 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by radostan dan »

julisiz es grant wrote:
u kojem smjeru da je okrenemo? :mrgreen:
CSKA

#111 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by CSKA »

Ziva istina....uvijek kada dodjem na forum,trcim na politiku(eventualno sport ako se igra neka tekma) da vidim ima li kakva zurka,a na ovaj podforum opsta diskusije i zaboravim.
Sezam

#112 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Sezam »

radostan dan wrote:
julisiz es grant wrote:
Borba protiv nacionalizma u ranim osamdesetim :?: :!:
NeenaSa

#113 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by NeenaSa »

radostan dan wrote:
julisiz es grant wrote:
Trta i ti, bash par . :D :izet:
zateznistub

#114 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by zateznistub »

sdfghz34 wrote:
zateznistub wrote:
sdfghz34 wrote: halo drotino jebem ti KEVANDŽELJE miran i K NOZI pusa ćerkicama :lol: :lol: :lol:
Bolest ne bira.
a kurac nema oči pusa ćerkicama :lol: :lol: :lol:
Vidiš, to ti kažem. A da si na vrijeme otišao hećimu, možda bi i imao šanse. Ovako...
Šveđanin

#115 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Šveđanin »

Ali kako se uvijek isti likovi nadju na ovim temama.

Tacno znas napamet nickove koji uzivaju u ovim diskusijama.

Skickat från min iPhone via Tapatalk
radostan dan

#116 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by radostan dan »

evo jedna tura od mene, za komplet društvo -
Sa Zoranom Radmilovićem, zadnji put sam pio whiskyje na šanku noćnoga kluba “Duga”.

S nama je bio i Gaga Nikolić, na kome se teško primjećivalo pijanstvo. Zoki je, kao i uvijek, držao banak.

Držati banak značilo je preuzeti na sebe glavnu ulogu u sijelu. To, a da nije nasilno, mogu jedino maheri. Nadareni ljudi. Držati banak značilo je vješto balansirati kavanskim duhom, koji je osjetljiv i razigran, a često zna otići i u nepoželjnu smjeru. Bankaš je moderator, luda, vilenjak i kralj. Držati banak može jedino onaj tko je nekom intimnom radošću i poslanjem propatio svoje vrijeme i tko mu se može i podsmjehivati.

Takav bankaš bio je Radmilović. Jedan od najboljih i najuvjerljivijih. Kozer, duhovnjak i čovjek s onu stranu radosti. Savršeno je pričao viceve i zasmijavao sve oko sebe. Zvao me je “Hrvat”.

– Gdje si moj Hrvat... kako si moj Hrvat... sad ćemo ja i moj Hrvat...
I tako svaki put kad bi se sreli. Hrvat, Hrvat, Hrvat...
– Pa što ti Radeta zoveš Hrvat, kad je on Srbin – reče mu te noći Dragan, dolijevajući mu u čašu iz boce koja je stajala na šanku.
– Ne lupetaj gluposti, konjino jedna – počeo ga je Zoki častiti raznoraznim atributima. – Otkud Rade da bude Srbin? Pogledaj ga kako lepo i gospodski izgleda. Kulturan čovek iz Zagreba. Nije baraba ko ti ...
– Ajde, Rašo (tako me Gaga voli zvati) ... kaži mu što si, leba ti...
– Pa – počeo sam – otac i majka su mi Srbi...
Zakočio se naglo u pokretu. Kao da se nešto beskrajno tragično u tome trenutku dogodilo.
– I deda mu je Srbin... i baba mu je Srpkinja... – hihotao se tiho Gaga…

Zatvorio je oči kako je on to jedino znao činiti kad je želio nešto važno reći. Podigao je čašu do usana, držeći je nekim posebnim, samo njemu svojstvenim zahvatom. Zatim se okrenuo meni i gotovo priljubio nosom uz nos. Gledao me je onim svojim smiješnim prodornim pogledom i dramatski, kroz zube prosiktao...
– Otac i majka su ti Srbi?
– Da... – rekoh.
– Majka i otac su ti Srbi? – ponovno je upitao.
– Da.
– Lažeš!
– Ne lažem...
– Lažeš!!
– Ne laže... – smijao se pobjedonosno Dragan.
– Šuti, barabo! Tebe nisam ništa pitao!
– Zakuni se u Miru Banjac!
– Kunem se u Miru Banjac.
Gledao me je i dalje oštro i napeto kao da se radi o životu i smrti.
Zatim je ispio na eks svoj whisky i uzdahnuo:
– U, majku mu, gdje da sada nađem svog Hrvata?
Ljakan

#117 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Ljakan »

Ne gledaju je,neđe je u podrumu,u kaFezu... :lol:
zateznistub

#118 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by zateznistub »

sdfghz34 wrote:
zateznistub wrote:
sdfghz34 wrote:sikter kaurine i kjafirine, pusa ćerkicama :lol: :lol: :lol:
Antidepresivi se ne smiju naglo prekidati, vidi sta se tebi desi! Valja to po kući gledati
pazi ćerkice eto ISIL-a
Neka, mašallah
radostan dan

#119 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by radostan dan »

stav radmilovića spram društva prije svega, a bogami i sistema, najbolje se ogleda u emisiji - petkom u 22.
no, pošto sumnjam da je to iko gledao, da pomenem lakšu varijantu...predstavu -radovan treći.
julisiz es grant

#120 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

NeenaSa wrote:
Trta i ti, bash par . :D :izet:
Bratstvo-jedintvo u praksi, šta ho'š? :D
julisiz es grant

#121 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

radostan dan wrote:stav radmilovića spram društva prije svega, a bogami i sistema, najbolje se ogleda u emisiji - petkom u 22.
no, pošto sumnjam da je to iko gledao, da pomenem lakšu varijantu...predstavu -radovan treći.
Onu priču Šerbedžijinu sam čitao u Slobodnoj Bosni prije valjda 15 godina. I to mi čini nevjerovatnijom ovu bajku ss početka teme, a posebno korištenje izraza "nacionalisti", kojem nije sve do 90-ih prišivano značenje sveopšteg zla, tako se bar meni čini.
Čitalac

#122 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Čitalac »

julisiz es grant wrote:
radostan dan wrote:stav radmilovića spram društva prije svega, a bogami i sistema, najbolje se ogleda u emisiji - petkom u 22.
Onu priču Šerbedžijinu sam čitao u Slobodnoj Bosni prije valjda 15 godina. I to mi čini nevjerovatnijom ovu bajku ss početka teme, a posebno korištenje izraza "nacionalisti", kojem nije sve do 90-ih prišivano značenje sveopšteg zla, tako se bar meni čini.
Izrazu "nacionalisti" u jugoslovenskoj javnosti prišivano je takvo značenje još od "maspoka" 1971. U vreme protesta na Kosovu 1981. to je uveliko bilo u opticaju.
Ripicipi

#123 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Ripicipi »

julisiz es grant wrote:
Stvarno opasna bajka, opasno vrijedja i zadire u osjecaje Bosnjaka, i kao takvu drsku i bezobraznu, treba je sasjeci u korijenu...
Ne moze Srbin bit' dobar i tacka, makar ni u laznoj bajci :lol:
radostan dan

#124 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by radostan dan »

radmilović nije niti nacionalista, niti zdravko čolić što pjeva -druže tito mi ti se kunemo-, dok dole na terenu omladina izvodi slet povodom dana mladosti...
čovjek je jednostavno prirodno bio takav da ima taj ironični stav prema svemu oko sebe i sebi, a kako je imao i imao kliker u glavi da sabere gdje živi i kuda sve hodi, , ta ironija se samo pojačavala.
Bodkin

#125 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!

Post by Bodkin »

radostan dan wrote:radmilović nije niti nacionalista, niti zdravko čolić što pjeva -druže tito mi ti se kunemo-, dok dole na terenu omladina izvodi slet povodom dana mladosti...
čovjek je jednostavno prirodno bio takav da ima taj ironični stav prema svemu oko sebe i sebi, a kako je imao i imao kliker u glavi da sabere gdje živi i kuda sve hodi, , ta ironija se samo pojačavala.
Pusti se velikih rijeci i nazovi stvari pravim imenom. Cetnik u zacecu. Ako nije onda je samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo. A i sto cemo pricati o njemu. Umro je '85.
Post Reply