Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
- bvcx
#101 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
A što su uopšte lupali te poslastičarnice u doba kad je Zoran jeo baklavu?
- Banksy
#102 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
insomnia78 wrote:Znači SrbinBanksy wrote:Čovjek je bio Nijemac pravoslavne vjeroispovjesti.Martinez_ wrote: I nacizam je fašizam, mada fašizam nije nacizam. I šta si uopšte hteo da kažeš?
Jedini način da izbjegneš povraćanje od debate i debatanata je da je okreneš na zajebanciju ...
- insomnia78
#103 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Nasli dLjakAbvcx wrote:A što su uopšte lupali te poslastičarnice u doba kad je Zoran jeo baklavu?
- bvcx
#104 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Joooj dobro me podsjeti!insomnia78 wrote:Nasli dLjakAbvcx wrote:A što su uopšte lupali te poslastičarnice u doba kad je Zoran jeo baklavu?
-
Bodkin
#105 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
moglo ili ne, nije problem u historijskog tacnostiinsomnia78 wrote: Znam, imam u porodici direktnog ucesnika, na strani milicije
Nego jel to hoces reci da su albanske radnje napadane za vrijeme svemocne titine milicije, onda kad si mogo spavati u parku i to
-
radostan dan
#106 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
pizde jedne, što mene niste zvali na žurku, nego se yebem po političkim temama...
- muha_sa
#107 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
radostan dan wrote:pizde jedne, što mene niste zvali na žurku, nego se yebem po političkim temama...
-
julisiz es grant
#108 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Baš se pitam gdje si ti na ovoj temiradostan dan wrote:pizde jedne, što mene niste zvali na žurku, nego se yebem po političkim temama...
-
kakavdanakneiskustvu
-
radostan dan
#110 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
u kojem smjeru da je okrenemo?julisiz es grant wrote:Baš se pitam gdje si ti na ovoj temiradostan dan wrote:pizde jedne, što mene niste zvali na žurku, nego se yebem po političkim temama...
- CSKA
#111 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Ziva istina....uvijek kada dodjem na forum,trcim na politiku(eventualno sport ako se igra neka tekma) da vidim ima li kakva zurka,a na ovaj podforum opsta diskusije i zaboravim.radostan dan wrote:pizde jedne, što mene niste zvali na žurku, nego se yebem po političkim temama...
- Sezam
#112 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Borba protiv nacionalizma u ranim osamdesetimradostan dan wrote:u kojem smjeru da je okrenemo?julisiz es grant wrote:Baš se pitam gdje si ti na ovoj temiradostan dan wrote:pizde jedne, što mene niste zvali na žurku, nego se yebem po političkim temama...
-
NeenaSa
#113 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Trta i ti, bash par .radostan dan wrote:u kojem smjeru da je okrenemo?julisiz es grant wrote:Baš se pitam gdje si ti na ovoj temiradostan dan wrote:pizde jedne, što mene niste zvali na žurku, nego se yebem po političkim temama...
- zateznistub
#114 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Vidiš, to ti kažem. A da si na vrijeme otišao hećimu, možda bi i imao šanse. Ovako...sdfghz34 wrote:a kurac nema oči pusa ćerkicamazateznistub wrote:Bolest ne bira.sdfghz34 wrote: halo drotino jebem ti KEVANDŽELJE miran i K NOZI pusa ćerkicama![]()
![]()
![]()
![]()
- Šveđanin
#115 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Ali kako se uvijek isti likovi nadju na ovim temama.
Tacno znas napamet nickove koji uzivaju u ovim diskusijama.
Skickat från min iPhone via Tapatalk
Tacno znas napamet nickove koji uzivaju u ovim diskusijama.
Skickat från min iPhone via Tapatalk
-
radostan dan
#116 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
evo jedna tura od mene, za komplet društvo -
Sa Zoranom Radmilovićem, zadnji put sam pio whiskyje na šanku noćnoga kluba “Duga”.
S nama je bio i Gaga Nikolić, na kome se teško primjećivalo pijanstvo. Zoki je, kao i uvijek, držao banak.
Držati banak značilo je preuzeti na sebe glavnu ulogu u sijelu. To, a da nije nasilno, mogu jedino maheri. Nadareni ljudi. Držati banak značilo je vješto balansirati kavanskim duhom, koji je osjetljiv i razigran, a često zna otići i u nepoželjnu smjeru. Bankaš je moderator, luda, vilenjak i kralj. Držati banak može jedino onaj tko je nekom intimnom radošću i poslanjem propatio svoje vrijeme i tko mu se može i podsmjehivati.
Takav bankaš bio je Radmilović. Jedan od najboljih i najuvjerljivijih. Kozer, duhovnjak i čovjek s onu stranu radosti. Savršeno je pričao viceve i zasmijavao sve oko sebe. Zvao me je “Hrvat”.
– Gdje si moj Hrvat... kako si moj Hrvat... sad ćemo ja i moj Hrvat...
I tako svaki put kad bi se sreli. Hrvat, Hrvat, Hrvat...
– Pa što ti Radeta zoveš Hrvat, kad je on Srbin – reče mu te noći Dragan, dolijevajući mu u čašu iz boce koja je stajala na šanku.
– Ne lupetaj gluposti, konjino jedna – počeo ga je Zoki častiti raznoraznim atributima. – Otkud Rade da bude Srbin? Pogledaj ga kako lepo i gospodski izgleda. Kulturan čovek iz Zagreba. Nije baraba ko ti ...
– Ajde, Rašo (tako me Gaga voli zvati) ... kaži mu što si, leba ti...
– Pa – počeo sam – otac i majka su mi Srbi...
Zakočio se naglo u pokretu. Kao da se nešto beskrajno tragično u tome trenutku dogodilo.
– I deda mu je Srbin... i baba mu je Srpkinja... – hihotao se tiho Gaga…
Zatvorio je oči kako je on to jedino znao činiti kad je želio nešto važno reći. Podigao je čašu do usana, držeći je nekim posebnim, samo njemu svojstvenim zahvatom. Zatim se okrenuo meni i gotovo priljubio nosom uz nos. Gledao me je onim svojim smiješnim prodornim pogledom i dramatski, kroz zube prosiktao...
– Otac i majka su ti Srbi?
– Da... – rekoh.
– Majka i otac su ti Srbi? – ponovno je upitao.
– Da.
– Lažeš!
– Ne lažem...
– Lažeš!!
– Ne laže... – smijao se pobjedonosno Dragan.
– Šuti, barabo! Tebe nisam ništa pitao!
– Zakuni se u Miru Banjac!
– Kunem se u Miru Banjac.
Gledao me je i dalje oštro i napeto kao da se radi o životu i smrti.
Zatim je ispio na eks svoj whisky i uzdahnuo:
– U, majku mu, gdje da sada nađem svog Hrvata?
- Ljakan
#117 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Ne gledaju je,neđe je u podrumu,u kaFezu... 
- zateznistub
#118 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Neka, mašallahsdfghz34 wrote:pazi ćerkice eto ISIL-azateznistub wrote:Antidepresivi se ne smiju naglo prekidati, vidi sta se tebi desi! Valja to po kući gledatisdfghz34 wrote:sikter kaurine i kjafirine, pusa ćerkicama![]()
![]()
-
radostan dan
#119 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
stav radmilovića spram društva prije svega, a bogami i sistema, najbolje se ogleda u emisiji - petkom u 22.
no, pošto sumnjam da je to iko gledao, da pomenem lakšu varijantu...predstavu -radovan treći.
no, pošto sumnjam da je to iko gledao, da pomenem lakšu varijantu...predstavu -radovan treći.
-
julisiz es grant
#120 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Bratstvo-jedintvo u praksi, šta ho'š?NeenaSa wrote:
Trta i ti, bash par .![]()
-
julisiz es grant
#121 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Onu priču Šerbedžijinu sam čitao u Slobodnoj Bosni prije valjda 15 godina. I to mi čini nevjerovatnijom ovu bajku ss početka teme, a posebno korištenje izraza "nacionalisti", kojem nije sve do 90-ih prišivano značenje sveopšteg zla, tako se bar meni čini.radostan dan wrote:stav radmilovića spram društva prije svega, a bogami i sistema, najbolje se ogleda u emisiji - petkom u 22.
- Čitalac
#122 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Izrazu "nacionalisti" u jugoslovenskoj javnosti prišivano je takvo značenje još od "maspoka" 1971. U vreme protesta na Kosovu 1981. to je uveliko bilo u opticaju.julisiz es grant wrote:Onu priču Šerbedžijinu sam čitao u Slobodnoj Bosni prije valjda 15 godina. I to mi čini nevjerovatnijom ovu bajku ss početka teme, a posebno korištenje izraza "nacionalisti", kojem nije sve do 90-ih prišivano značenje sveopšteg zla, tako se bar meni čini.radostan dan wrote:stav radmilovića spram društva prije svega, a bogami i sistema, najbolje se ogleda u emisiji - petkom u 22.
-
Ripicipi
#123 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Stvarno opasna bajka, opasno vrijedja i zadire u osjecaje Bosnjaka, i kao takvu drsku i bezobraznu, treba je sasjeci u korijenu...julisiz es grant wrote:Onu priču Šerbedžijinu sam čitao u Slobodnoj Bosni prije valjda 15 godina. I to mi čini nevjerovatnijom ovu bajku ss početka teme, a posebno korištenje izraza "nacionalisti", kojem nije sve do 90-ih prišivano značenje sveopšteg zla, tako se bar meni čini.radostan dan wrote:stav radmilovića spram društva prije svega, a bogami i sistema, najbolje se ogleda u emisiji - petkom u 22.
Ne moze Srbin bit' dobar i tacka, makar ni u laznoj bajci
-
radostan dan
#124 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
radmilović nije niti nacionalista, niti zdravko čolić što pjeva -druže tito mi ti se kunemo-, dok dole na terenu omladina izvodi slet povodom dana mladosti...
čovjek je jednostavno prirodno bio takav da ima taj ironični stav prema svemu oko sebe i sebi, a kako je imao i imao kliker u glavi da sabere gdje živi i kuda sve hodi, , ta ironija se samo pojačavala.
čovjek je jednostavno prirodno bio takav da ima taj ironični stav prema svemu oko sebe i sebi, a kako je imao i imao kliker u glavi da sabere gdje živi i kuda sve hodi, , ta ironija se samo pojačavala.
-
Bodkin
#125 Re: Žedan, Zorane? - Jesam, majku li vam nacionalističku!
Pusti se velikih rijeci i nazovi stvari pravim imenom. Cetnik u zacecu. Ako nije onda je samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo. A i sto cemo pricati o njemu. Umro je '85.radostan dan wrote:radmilović nije niti nacionalista, niti zdravko čolić što pjeva -druže tito mi ti se kunemo-, dok dole na terenu omladina izvodi slet povodom dana mladosti...