IDEA wrote:Stvarno ne znam zašto vas je većina protiv Konzuma.
Pa ljudi u drugim prodavnicama su mnogo neljubazniji i nekulturniji, da ne govorim da dok kupim dvije stvari čujem od prodavačica tračeve iz šire regije unazad mjesec dana jer se dovikuju s kraja na kraj prodavnice dok pričaju.
U Merkatoru se slomijem skupljajući dvojne pike, trči subotom, trči utorkom i na kraju kada saberem popust mi kao da sam otišla i kupila u Konzumu ili nekoj drugoj prodavnici bilo koji dan u bilo koje vrijeme.
I meni se sviđa širina u Merkatoru ali to je skoro sve, skoro sve ostalo mogu naći u Konzumu, nešto u Hoše itd. Nisam baš toliko probirljiva da baš ne mogu živjeti bez nekog ekstra proizvoda koji samo Merkator prodaje.
I Konzum na Koreji je bio odličan ali samo prvu sedmicu nakon renoviranja, nakon toga su počeli dodavati između polica dodatne hrpe stvari tako da se sada ne možeš mimoići. Ali kupovinu preko interneta ne bi mijenjala ni za još 5% veće cijene.
Samo kada bi i oni uveli neke kartice. to ipak privlači kupce. A u Hrvatskoj imaju MultiPlus karticu.
Imala sam razrađen sistem, tačno sam znala gdje koje stvari kupujem i tako ću i dalje. Uopće me ne zanima kako se prodavnica zove, zanimaju me samo pojedinačno kvaliteta i cijene stvari koje kupujem. I naravno osoblje, ali da neko kaže da mu je profesionalnije osoblje u Amku ili Bingu nego u Konzumu - takvo rasuđivanje stvarno dovodim u pitanje.
Prvo i najvaznije jer su im cijene velikog dijela artikala skuplje i do marku pa i vise u odnosu na recimo Bingo.
Drugo sto ne dam Todoricu marke.
Trece, ovaj monopol koji provode kod nas me moze samo jos vise odbiti.
Sve i jedna radnja/centar im je skucen, pretpan, ne mozes se mimoici.
Jako mal izbor proizvoda. U Mercatoru je bilo i "pticjeg mlijeka" i uglavnom ono sto nisam nigdje drugo mogla naci u Mercatoru je bilo, Konzum za takvo nesto nece ni da se potrudi.
I da, tvoj subjektivni dozivljaj ne znaci da je i tacan, ja nisam nikada cula ni u Bingu ni kod Amka traceve a svi su ljubazni i najvaznije jeftiniji od lopovskog Konzuma.