KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post Reply

Na izborima 2014 za skupštinu Kantona Sarajevo glasat ću za:

Poll ended at 11/10/2014 00:37

SBB
5
4%
SDA
25
20%
SDP
16
13%
SBiH
3
2%
DF
39
31%
NS
28
22%
BPS
1
1%
BOSS
2
2%
Zajedno za promjene
3
2%
Neka druga
4
3%

Total votes: 126

jon_jovi

#101 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by jon_jovi »

Idemedosumom wrote:Na osnovu cega temeljite misljenje da ce sda biti jaca nego ikada? Pa valjda ima puno vise ljudi koji nisu imali nikakve koristi od sda i sdp nego onih koji su se uhljebili.

Prica mi zena kako je sjedila s kolegicama na fakultetu, pa im je poslije vjezbi prisao asistent i poceo im sda diplu pucat. One ga naravno isfurase. Kako ih nije stid, na fakultetu pokusavaju izvrsiti regrutaciju.

Sta ovo znaci? Da li je ovako bilo uoci svakih izbora? ili je to znak prpe :lol:
To što su oni krenuli žestoko u predizbornu kampanju ne znači da ti moraš vjerovat svakoj njihovoj. U kantonu su 2010. dobili manje od SDPa i SBBa tako će biti i ovaj put, s tim što se pojavila još jedna stranka u međuvremenu - DF
leo karan

#102 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by leo karan »

jon_jovi wrote:
Idemedosumom wrote:Na osnovu cega temeljite misljenje da ce sda biti jaca nego ikada? Pa valjda ima puno vise ljudi koji nisu imali nikakve koristi od sda i sdp nego onih koji su se uhljebili.

Prica mi zena kako je sjedila s kolegicama na fakultetu, pa im je poslije vjezbi prisao asistent i poceo im sda diplu pucat. One ga naravno isfurase. Kako ih nije stid, na fakultetu pokusavaju izvrsiti regrutaciju.

Sta ovo znaci? Da li je ovako bilo uoci svakih izbora? ili je to znak prpe :lol:
To što su oni krenuli žestoko u predizbornu kampanju ne znači da ti moraš vjerovat svakoj njihovoj. U kantonu su 2010. dobili manje od SDPa i SBBa tako će biti i ovaj put, s tim što se pojavila još jedna stranka u međuvremenu - DF
Normalno ba...
Kakva SDA u Kantonu, bit ce 4.
Idemedosumom

#103 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by Idemedosumom »

jon_jovi wrote:

AMIN.

PS. Ovaj DF mi je jako simpatican. :D
NeenaSa

#104 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by NeenaSa »

Vrijedi, pogotov', za nashe podneblje:
http://www.6yka.com/novost/64541/brecht ... epismenost.-
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#105 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by JoseMujica »

Kurtonu Sarajevo je potreban Esso a.s. Radeljaš

Esso Maradona je jedini čovjek koji naš Kurton može izvesti na božiji put
StupskaBitanga

#106 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by StupskaBitanga »

Najavljuju čak 3 poslanika u KS
Potop dolazi
convict

#107 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by convict »

Moja procjena:

SDA - 10
SDP - 7
DF - 7
SBB - 4
NS - 3
BPS - 2
SBiH - 1
SDU - 1

Vlast sastavljaju SDA+DF+SDU
weredsf

#108 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by weredsf »

convict wrote:Moja procjena:

SDA - 10
SDP - 7
DF - 7
SBB - 4
NS - 3
BPS - 2
SBiH - 1
SDU - 1

Realno
Idemedosumom

#109 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by Idemedosumom »

Ma kakva sda, ispušit će oni aBd :izet:
cyprus

#110 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by cyprus »

SDA ko belgijska reprezentacija - qrac od ovce... jelde medo? :mrgreen:

Realno SDA odavno nije bila jača... Nažalost, al tako je... Na prošlim izborima su imali ogromnu etiketu izdajnika i lopova, pa su opet ostvarili pristojan rezultat... Etiketa lopova im i dalje stoji, ali su u međuvremenu poradili na patriotskom imidžu prožetim turkofilijom... Obzirom na ovčiji mentalitet domicilnog stanovništva, to je sasvim dovoljno za ubjedljivu pobjedu u KS, a da ne govorim o drugim kantonima sa bošnjačkom većinom...

Naravno, daleko će to biti od natpolovične većine, pa će morati koalirati sa najmanje dvije druge stranke, ali mislim da je sasvim izvjesno ko će nam kapu krojiti u naredne četiri godine...
racionalista

#111 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by racionalista »

Samo da ove male stranke hoće konačno ispušiti foru u KS, da ne moramo gledati likove koji su zbog hiljadu glasova tu gdje jesu.
StupskaBitanga

#112 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by StupskaBitanga »

Taman da nas SDA dokrajči
U mandatu expertne vlade doveli su nas do bankrota a nek nas sada totalno potope
DF koalicijom sa SDA će izgubiti i ono malo povjerenja što stekne i tako im i treba
Idemedosumom

#113 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by Idemedosumom »

cyprus wrote:SDA ko belgijska reprezentacija - qrac od ovce... jelde medo? :mrgreen:

Realno SDA odavno nije bila jača... Nažalost, al tako je... Na prošlim izborima su imali ogromnu etiketu izdajnika i lopova, pa su opet ostvarili pristojan rezultat... Etiketa lopova im i dalje stoji, ali su u međuvremenu poradili na patriotskom imidžu prožetim turkofilijom... Obzirom na ovčiji mentalitet domicilnog stanovništva, to je sasvim dovoljno za ubjedljivu pobjedu u KS, a da ne govorim o drugim kantonima sa bošnjačkom većinom...

Naravno, daleko će to biti od natpolovične većine, pa će morati koalirati sa najmanje dvije druge stranke, ali mislim da je sasvim izvjesno ko će nam kapu krojiti u naredne četiri godine...
Ako sda popusi na ovim izborima, i ako repka nasa pobijedi Belgiju, ima da promijenis svoj avatar i stavis neku slikicu po mojoj zelji u trajanju od mjesec dana. Vazi li? :-D
StupskaBitanga

#114 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by StupskaBitanga »

ja se lično mogu kladiti u jedno
Pucat će opet koalicije na mjesečnoj bazi
leo karan

#115 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by leo karan »

Joj sta Sabina Cudic radi ovim majmunima na ftv-u
Ovo nije humano.
koji su ovo dziberi.

Onaj iz SDA ne smije više da progovori.

Sabina svaka ti čast. NASA STRANKA :thumbup:
StupskaBitanga

#116 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by StupskaBitanga »

morat ću to pogledati na yt pa da dam sud
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#117 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by sabina1 »

convict wrote:Moja procjena:

SDA - 10
SDP - 7
DF - 7
SBB - 4
NS - 3
BPS - 2
SBiH - 1
SDU - 1

Ovo bi bilo odlično :

DF 10
SDA 7
SBB 6
SDP 5
NS 5
Razno 2
Manjinska vlada DF-NS uz podršku SBB-a.
StupskaBitanga

#118 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by StupskaBitanga »

totalno nerealno nažalost
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#119 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by sabina1 »

StupskaBitanga wrote:totalno nerealno nažalost
Ne znam da li je nerealno.

Imamo dvije konstante - stabilnost SDA i SBB
DF raste na račun SDP-a , Stranke za BiH ali i silnih malih partija Boljitaka , Bossova i ostalih.....
SBB konstanta.
NS raste na račun tvrdih i nezadovoljnih SDP-ovaca te neopredijeljenih građanskih glasača......
NS MORA motivisati neopredijeljene kako zna i umije (to su oni glasači koji izmisle ama baš sve samo da ne glasaju)
SDP pada ali oni nikada ne mogu propasti.

Ipak , realnija vlada je DF-SBB-NS da NS dobije mjesto u kulturi ili hortikulturi....
Vidjećemo.
StupskaBitanga

#120 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by StupskaBitanga »

Boss Radeljaš jer je to jednakost u KS zbog uhljebljena i malverzacija u KS sigurno ponovo prolazi
Meni je lično njihov stav o moguća 3 poslanika ravan SF ali Radeljaš sigurno prolazi
SDP ide sa Bećirevićem iz svoje baze Centra i rekoh na temi SDP da sazivaju ljude i broje sigurne glasove koliko im se ljulja pozicija
DIF će na račun SDP i onog što nosi epitet nove stranke i nečeg kao novog ostvariti strašno dobar rezultat sa plus popularnošću ŽK
SBB pa on ima svoju bazu oni neće ići mimo sadašnjeg
Za Boljitak je siguran Čardžić a tu je jedino interesantno vidjeti poziciju Pećanca SDU koji je primio 140 novih policijaca tik pred izbore a sa druge strane odmetnuto krilo SDU USD sa Emirom Zlatarom na čelu i gradonačelnikom I.K kao nosiocem liste
Ne treba trčati pred rudu i prognozirati rezultate jer su oni toliko neizvjesni da će opet kažem siguran sam u to vlade pucati kao i do sada
Gledam ovu Sabinu iz NS i od srca bi ju volio vidjeti u duetu sa PK u SKS
KS vjerovatno čeka turbulentniji period nego dosadašnji
Zna se samo da je Elmedin ispred SDA premijer KS
convict

#121 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by convict »

Na izborima 2010. godine, Čardžić je ušao sa 3,03% glasova, teško će opet Lijanovići izvarati dovoljno ljudi da pređu prag. Esso je ušao sa 3,44% glasova. Sad kad je poznat široj javnosti, prosto ne želim da prihvatim da postoji cca. 7 hiljada ljudi koji bi za ono glasali. SDU je imao 3,47%, ali su zasrali sa međusobnim okršajima i mislim da malo ko više zna ko je ostao u SDU a ko u USD pa ni njihov mandat nije siguran.
StupskaBitanga

#122 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by StupskaBitanga »

Sve j neizvjesno i nepredvidljivo
Red Wolf

#123 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by Red Wolf »

sda ce biti najjaca u ks,10-11,druga ce biti sbb 6-7,sdp i df tu negdje po 5,ostalo necu prognozirati al nebi volio radeljasa ni pod razno ponovo
cyprus

#124 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by cyprus »

Idemedosumom wrote:
cyprus wrote:SDA ko belgijska reprezentacija - qrac od ovce... jelde medo? :mrgreen:

Ako sda popusi na ovim izborima, i ako repka nasa pobijedi Belgiju, ima da promijenis svoj avatar i stavis neku slikicu po mojoj zelji u trajanju od mjesec dana. Vazi li? :-D
Može, al ako nas oderu i Belgija i SDA, ti imaš sljedeći izbor za avatar:

a) logo SDA
b) zastava Belgije
c) zastava Kipra :mrgreen:
crvenebrigade

#125 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by crvenebrigade »

StupskaBitanga wrote:Boss Radeljaš jer je to jednakost u KS zbog uhljebljena i malverzacija u KS sigurno ponovo prolazi
Meni je lično njihov stav o moguća 3 poslanika ravan SF ali Radeljaš sigurno prolazi
SDP ide sa Bećirevićem iz svoje baze Centra i rekoh na temi SDP da sazivaju ljude i broje sigurne glasove koliko im se ljulja pozicija
DIF će na račun SDP i onog što nosi epitet nove stranke i nečeg kao novog ostvariti strašno dobar rezultat sa plus popularnošću ŽK
SBB pa on ima svoju bazu oni neće ići mimo sadašnjeg
Za Boljitak je siguran Čardžić a tu je jedino interesantno vidjeti poziciju Pećanca SDU koji je primio 140 novih policijaca tik pred izbore a sa druge strane odmetnuto krilo SDU USD sa Emirom Zlatarom na čelu i gradonačelnikom I.K kao nosiocem liste
Ne treba trčati pred rudu i prognozirati rezultate jer su oni toliko neizvjesni da će opet kažem siguran sam u to vlade pucati kao i do sada
Gledam ovu Sabinu iz NS i od srca bi ju volio vidjeti u duetu sa PK u SKS
KS vjerovatno čeka turbulentniji period nego dosadašnji
Zna se samo da je Elmedin ispred SDA premijer KS
Oho li se nama ako je SDA naumila na premijersko mjesto instalirati i uhljebiti onoga ko ima lazni kljuc, Elmedina Konakovica, zvanog Dino.

Sva je sreca u tome da SDA nece imati onu politicku snagu, a koji mnogi ovdje olako i neutemeljeno iznose, pa necemo ni morati strahovati od izbora na premijersko mjesto, eksperta i genijalca Elmedina Konakovica, zvanog Dino, koji je najvise javnosti i gradjanima poznat po tome kako je u jednom danu, u poznim studentskim godinama, onako "regularno" polagao po sest-sedam ispita. :lol:
Post Reply