Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post Reply
Skijaš

#101 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Skijaš »

šatirana_ljubičica wrote:Nekad kad razmislim..ma ima..a onda drugi put kad razmislim..nema naravno.
Kakva su vaša razmišljanja?Hoćete li uopšte izaći na izbore?
Realno...nije neka garnitura izbornog tijela, ma nije nikad ni bila, pogotovo sad..kad su skoro sve nade potopljene a maske su poprilično spale ....

Šta mislite? Hoćemo li na zelenu granu i ako ćemo, s kim bi mogli?

Jesmo li ovo svjedoci one izreke: ''Kakav narod, takva i vlast''

Možemo li bolje?Znamo li šta bi bilo bolje?

Hvala na odgovorima.
Uvijek se može naći nekog prihvatljivog. Možda je u stranci koju ne podržavaš, možda je na dnu liste i nema velike šanse da bude izabran/a, ali je bitno izaći na izbore i zaokružiti tog nekog. Možda zvuči izlizano, ali je i tačno, oni koji na izborima ne daju svoje povjerenje nekom od ponuđenih kandidata, nemaju pravo da se bune zbog stanja u društvu.

Meni teško pada ova prevara koju nam je SDP priredio, ali neće nikad više i ako Lagumdžija može naći dovoljno onih kojima odgovara njegovo bjesnilo, poštujem. Međutim, da se ja potpuno povučem iz procesa biranja vlasti, to bi bilo neodgovorno. Možda to trenutno nema neku težinu i djeluje kao filozofiranje, ali rezultati, iako bitni, nisu najbitni. Najbitnije je da se nikad ne predamo, da uvijek stremimo boljem i da se ne povlačimo. Jer to je život. Mi za pet ili deset godina možemo imati samo probleme kakve imaju Portugal ili Italija, odnosno ključna pitanja se neće vezivati za kapacitet države da teritorijalno ostane cjelovita nego bi se bavili socijalnim temama, kvalitetom obrazovanja, privatizacijom nekog bitnog segmenta privrede itd itd. Ali ni tada, sa tim problemima koji izgledaju manji nego ova naša crna lavina, vjerujem da je neophodno izaći na izbore i dati nekom povjerenje.

Ja ću na ovim izborima glasati za Našu Stranku, za Predsjedništvo sam mislio podržati Suljagića, ali sam se predomislio jer Suljagić kao većeg neprijatelja tretira Izetbegovića (čija je stranka blokirala po povratnike katastrofalni zakon o prebivalištu) nego Radončića (koji je taj Dodikov zakon spremno prihvatio). SDA treba uništiti, ali ne tako što ćeš na njihovo mjesto dovesti otvoreno Dodikovu ekipu, a Suljagić i Komšić izgleda rade na tom.

Vidiš, to je moje razumijevanje situacije. Moguće je da sam u pravu, moguće je da sam svjetlosnim godinama daleko od istine, ali se ne predajem i dok mogu, biću dio izbornog procesa. Bilo je generacija koje uopšte nisu imale tu blagodat izbora, bilo je generacija širom svijeta koje su ginule, bivale ubijane jer su se pokušavale izboriti za tu slobodu da izađu i zaokruže nečije ime.
ilkbahar

#102 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by ilkbahar »

dalje wrote:
ultima_palabra wrote:Na svakom listiću ima bar jedno ime koje vam je pozitivnije od ostalih... izađite i zaokružite njega.

Uhljebljeni će sigurno izaći... jel mislite da su oni pametniji od vas, pa im dajete ovlaštenje da odlučuju i u vaše ime?
Pa oni i treba da glasaju jer njima život i posao zavisi od toga.
Nas ostale realno treba da boli qrc jer 20 godina je pokazalo da je običnom čovjeku potpuno svejedno ko će biti u vlasti.
Sistem je takav i na izborima se ništa ne može promjeniti.
sa ovakvim stavom se zaista nista i ne moze uraditi. ali izvini svake godine je sve gore i gore, svaki segment drustva su uspijeli sjebat, i ono malo sto nisu sjebali sjebat ce ubrzo.

vjec smo svjedoci da je bezvlasce uzelo maha, a od naroda se otkida i od komada hljeba. Pa oni nisu u stanju rijesiti najbanalnije pitanja pasa lutalica a da ne govorimo o nekim vecim stvarima. Urusli su nam obrazovanje, zdravstveni i penzioni sistem, socijala je postala samo misaona imenica, nezaposlenih je svakim danom sve vise, kriminalci slobodno secu i nose arsenal oruzja sa sobom, vjeruj mene kao obicno gradjanina i te kako zanimaju ove stvari i veoma mi je bitno da na vlast dodje neko sposoban da rijesi ovo bezvlasce!
Iskreno, mene svakim danom sve vise postaje strah hodati ulicama moga grada. postalo je opasnije nego 92
ilkbahar

#103 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by ilkbahar »

šatirana_ljubičica wrote:Šta mislite o ovim poznatim ličnostima iz svijeta kulture i sl., što na sva zvona ulaze u stranke?Ima li to neku drugu priču, pozadinu.
Vidjeh Zana Marjanović dala intervju zašto je uz Radončića, pa me baš interesuje vaše mišljenje.
vjerovatno je placena, pa njena profesija je da glumi zar ne?
šatirana_ljubičica

#104 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by šatirana_ljubičica »

ilkbahar wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Šta mislite o ovim poznatim ličnostima iz svijeta kulture i sl., što na sva zvona ulaze u stranke?Ima li to neku drugu priču, pozadinu.
Vidjeh Zana Marjanović dala intervju zašto je uz Radončića, pa me baš interesuje vaše mišljenje.
vjerovatno je placena, pa njena profesija je da glumi zar ne?
:lol:

dobar odgovor, ali vala....
neko reče moraju se pobrinuti za kulturu kad niko neće, pa i to ima smisla s obzirom na odnos prema kulturi od strane političara
ali ipak, IPAK, meni smrdi na nešto drugo tu...
Luca36

#105 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Luca36 »

Kratko i jasno....NEMA.
šatirana_ljubičica

#106 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Luca36 wrote:Kratko i jasno....NEMA.
:lol: :thumbup:
VjecitiStudent

#107 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by VjecitiStudent »

Skijaš wrote: Vidiš, to je moje razumijevanje situacije. Moguće je da sam u pravu, moguće je da sam svjetlosnim godinama daleko od istine, ali se ne predajem i dok mogu, biću dio izbornog procesa. Bilo je generacija koje uopšte nisu imale tu blagodat izbora, bilo je generacija širom svijeta koje su ginule, bivale ubijane jer su se pokušavale izboriti za tu slobodu da izađu i zaokruže nečije ime.
S obzirom kako zadnje četiri godine neprestano promašuješ u podrškama i ocjenama ...
Banksy

#108 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Banksy »

Skijaš wrote:
Uvijek se može naći nekog prihvatljivog. Možda je u stranci koju ne podržavaš, možda je na dnu liste i nema velike šanse da bude izabran/a, ali je bitno izaći na izbore i zaokružiti tog nekog. Možda zvuči izlizano, ali je i tačno, oni koji na izborima ne daju svoje povjerenje nekom od ponuđenih kandidata, nemaju pravo da se bune zbog stanja u društvu.

... da se ja potpuno povučem iz procesa biranja vlasti, to bi bilo neodgovorno. Možda to trenutno nema neku težinu i djeluje kao filozofiranje, ali rezultati, iako bitni, nisu najbitni. Najbitnije je da se nikad ne predamo, da uvijek stremimo boljem i da se ne povlačimo. Jer to je život. Mi za pet ili deset godina možemo imati samo probleme kakve imaju Portugal ili Italija, odnosno ključna pitanja se neće vezivati za kapacitet države da teritorijalno ostane cjelovita nego bi se bavili socijalnim temama, kvalitetom obrazovanja, privatizacijom nekog bitnog segmenta privrede itd itd. Ali ni tada, sa tim problemima koji izgledaju manji nego ova naša crna lavina, vjerujem da je neophodno izaći na izbore i dati nekom povjerenje.

Moguće je da sam u pravu, moguće je da sam svjetlosnim godinama daleko od istine, ali se ne predajem i dok mogu, biću dio izbornog procesa. Bilo je generacija koje uopšte nisu imale tu blagodat izbora, bilo je generacija širom svijeta koje su ginule, bivale ubijane jer su se pokušavale izboriti za tu slobodu da izađu i zaokruže nečije ime.
:thumbup:

Pa i ako nam procjene budu pogrešne, ako pogriješimo pri izboru, eto za 4 godine nove prilike da tu grešku ispravimo.
VjecitiStudent

#109 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: :thumbup:

Pa i ako nam procjene budu pogrešne, ako pogriješimo pri izboru, eto za 4 godine nove prilike da tu grešku ispravimo.
Jah. Koliko ono bješe prilika za "ispravljanja grešaka" od 1996., šest?
A stanje sve gore i gore.
Banksy

#110 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:

Kakogod, drugo rješenje ne postoji.
VjecitiStudent

#111 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:

Kakogod, drugo rješenje ne postoji.
Ili tačnije, rješenje ne postoji.
daddy-kool

#112 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by daddy-kool »

Sad ozbiljno, glasajte za mene.
Banksy

#113 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Postoji, naravno. Glasanje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#114 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Truba »

realno se nema za koga glasat
al uvijek možeš naći nekog kome retorika nije u 1993. i koji neće baš valjda toliko mazijat
i da je završio fax vani ili prije 1991. :roll:
trcicu trceci

#115 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by trcicu trceci »

Ja cu ipak za Lijanovice :thumbup:
VjecitiStudent

#116 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Postoji, naravno. Glasanje.
Glasanje, 2010. za Hanku Vajzović u SDP-u, 2014. za Hanku Vajzović u DF-u, 2018. ...
Rizvan

#117 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Rizvan »

klaki wrote:
ime_kojeg_nema wrote:
klaki wrote:Ali ja ne znam kako da se uspjesno informisem. Ima toliko stranki i kandidata... Valja o svima istrazivati covjece
probaj s ovim http://glasometar.ba/

Hmmm

Ne znam sta bi reko evo mi rezultata: http://i.imgur.com/Tpy2HJc.png

Ove kretenske stranke su sve pri dnu :lol:

Ali sve je ovo teorija na kraju krajeva
I kod mene isti redoslijed prvih osam stranki. :lol:
iz dna duše

#118 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by iz dna duše »

Realno, ako SIPA bude ozbiljno radila svoj posao, i ne bude vršila samo ova predizborna hapšenja, nego prava, prema zaslugama" nećemo imati koga birati... mada, kod nas nije nikakva "falinka" niti zapreka da se neko nadje na izbornoj listi, iako je neko hapšen, osudjivan...
zippoo87

#119 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by zippoo87 »

trcicu trceci wrote:Ja cu ipak za Lijanovice :thumbup:
znaci tvoja protuvrijednost je oko 100 KM
p.s
eno ti idole po'apsila SIPA,mada svi mi znamo da od hapsenja nema nista,bitne su PRESUDE,kojih nazalost nema
a upravo te presude su razlog zasto se svi tale sa svima...zasto su moguce "nemoguce" koalicije i sve ostalo
zato sto "veliki" imaju svoje tuzioce koji naprave losu optuznicu a takodjer imaju i svoje sudije,koji obore svaku optuznicu i tako i krug
da bi se stanje popravljalo,"veliki" se trebaju rusiti prvo a onda na "cistoj livadi" graditi
animus

#120 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by animus »

Meni je favorit ovaj Dzevrasim Cvijan. Onako je pravo human. 8)
Innovation

#121 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Innovation »

Komedija na SKS. Radeljas ih uci pameti i tumaci im zakone. :lol: Treba definitivno glasati za njega. :oops:
"Dade" im svima pauzu 30 min. :lol:
šatirana_ljubičica

#122 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Šta mislite o Mustafi Ceriću kao kandidatu?
Drinski

#123 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Drinski »

šatirana_ljubičica wrote:Nekad kad razmislim..ma ima..a onda drugi put kad razmislim..nema naravno.
Kakva su vaša razmišljanja?Hoćete li uopšte izaći na izbore?
Realno...nije neka garnitura izbornog tijela, ma nije nikad ni bila, pogotovo sad..kad su skoro sve nade potopljene a maske su poprilično spale ....

Šta mislite?Hoćemo li na zelenu granu i ako ćemo, s kim bi mogli?

Jesmo li ovo svjedoci one izreke: ''Kakav narod, takva i vlast''

Možemo li bolje?Znamo li šta bi bilo bolje?

Hvala na odgovorima.
Ako nema dobrih kandidata, onda ne treba zamjerati lošim kandidatima, nego biracima.
Svaki izbori vise kazuju o biracima nego o biranima, a tako je od konkusa za posao pa do izbora za sefa drzave.
šatirana_ljubičica

#124 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Hvala, slažem se.
Radio Sarajevo

#125 Re: Ima li se za koga glasati...ali, realno?!

Post by Radio Sarajevo »

šatirana_ljubičica wrote:Šta mislite o Mustafi Ceriću kao kandidatu?
Najobrazovaniji od svih bošnjačkih kandidata, sigurno ima i najveći utjecaj, ali neće pobijediti jer ljudi imaju odbojnost prema njemu, a i previše je providan njegov ulazak u politiku nakon što se okanio titule reisa.
Post Reply