Uvijek se može naći nekog prihvatljivog. Možda je u stranci koju ne podržavaš, možda je na dnu liste i nema velike šanse da bude izabran/a, ali je bitno izaći na izbore i zaokružiti tog nekog. Možda zvuči izlizano, ali je i tačno, oni koji na izborima ne daju svoje povjerenje nekom od ponuđenih kandidata, nemaju pravo da se bune zbog stanja u društvu.šatirana_ljubičica wrote:Nekad kad razmislim..ma ima..a onda drugi put kad razmislim..nema naravno.
Kakva su vaša razmišljanja?Hoćete li uopšte izaći na izbore?
Realno...nije neka garnitura izbornog tijela, ma nije nikad ni bila, pogotovo sad..kad su skoro sve nade potopljene a maske su poprilično spale ....
Šta mislite? Hoćemo li na zelenu granu i ako ćemo, s kim bi mogli?
Jesmo li ovo svjedoci one izreke: ''Kakav narod, takva i vlast''
Možemo li bolje?Znamo li šta bi bilo bolje?
Hvala na odgovorima.
Meni teško pada ova prevara koju nam je SDP priredio, ali neće nikad više i ako Lagumdžija može naći dovoljno onih kojima odgovara njegovo bjesnilo, poštujem. Međutim, da se ja potpuno povučem iz procesa biranja vlasti, to bi bilo neodgovorno. Možda to trenutno nema neku težinu i djeluje kao filozofiranje, ali rezultati, iako bitni, nisu najbitni. Najbitnije je da se nikad ne predamo, da uvijek stremimo boljem i da se ne povlačimo. Jer to je život. Mi za pet ili deset godina možemo imati samo probleme kakve imaju Portugal ili Italija, odnosno ključna pitanja se neće vezivati za kapacitet države da teritorijalno ostane cjelovita nego bi se bavili socijalnim temama, kvalitetom obrazovanja, privatizacijom nekog bitnog segmenta privrede itd itd. Ali ni tada, sa tim problemima koji izgledaju manji nego ova naša crna lavina, vjerujem da je neophodno izaći na izbore i dati nekom povjerenje.
Ja ću na ovim izborima glasati za Našu Stranku, za Predsjedništvo sam mislio podržati Suljagića, ali sam se predomislio jer Suljagić kao većeg neprijatelja tretira Izetbegovića (čija je stranka blokirala po povratnike katastrofalni zakon o prebivalištu) nego Radončića (koji je taj Dodikov zakon spremno prihvatio). SDA treba uništiti, ali ne tako što ćeš na njihovo mjesto dovesti otvoreno Dodikovu ekipu, a Suljagić i Komšić izgleda rade na tom.
Vidiš, to je moje razumijevanje situacije. Moguće je da sam u pravu, moguće je da sam svjetlosnim godinama daleko od istine, ali se ne predajem i dok mogu, biću dio izbornog procesa. Bilo je generacija koje uopšte nisu imale tu blagodat izbora, bilo je generacija širom svijeta koje su ginule, bivale ubijane jer su se pokušavale izboriti za tu slobodu da izađu i zaokruže nečije ime.