Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

dadolino1989

#101 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by dadolino1989 »

Lukavac okolina TZ
sarajlija80 wrote:
dadolino1989 wrote:Znaci bio sam u braku godinu dana i razisli smo se , imao sam par veza u kojima sam sam rekao da sam bio u braku i vecinom je bio prekid odma ... E sad imam novu vezu stvarno mi je super sve OK , ne znam koliko je pametno da kazem da sam imao brak prije ili da sutim pa kada sazna , sazna .. Da li neko ima slicnog iskustva i da mi napise nesto o tome ?!? Hvala

odakle si ako smijem pitati.
ako ti je super care nemas sta klriti tako i tako prije ili kasnje ce saznati bolje vako odma dok je frisko poslje moze biti frke
dadolino1989

#102 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by dadolino1989 »

Svaka cast za post , potpisujem ..
eluna wrote:
dadolino1989 wrote:Znaci bio sam u braku godinu dana i razisli smo se , imao sam par veza u kojima sam sam rekao da sam bio u braku i vecinom je bio prekid odma ... E sad imam novu vezu stvarno mi je super sve OK , ne znam koliko je pametno da kazem da sam imao brak prije ili da sutim pa kada sazna , sazna .. Da li neko ima slicnog iskustva i da mi napise nesto o tome ?!? Hvala
nemoj kriti - ako osoba nije dovoljno hrabra da sebi dozvoli da upozna tebe takakv kakav jesi, ako te žena/djevojka škarta samo zato što si bio u braku, a ne vidi tvoje ostale i mane i vrline i kvalitete - znači da ta osoba nije spremna na nešto kvalitetnije nego traži samo zabavu

tvoj prošli brak je tvoja prošlost, ne možeš je promijeniti ni izbrisati, ko nije spreman to da prihvati, nije spreman ni tebe da prihvati

ovo ti je mišljenje razvedene žene - znači nikada nikome nisam krila da sam bila u braku, ali nisam ni trčala da to stavim u prvi plan na svakom sastanku, i eto uspjela sam ostvariti uspješnu vezu koja jeste na početku, ali dobro ide

sa druge strane - većina žena lakše podnosi istinu i borbu sa istom nego laž ........
Ramzess Veliki

#103 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by Ramzess Veliki »

Istina je lijek za veliki broj problema. :thumbup:
eluna

#104 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by eluna »

dadolino1989 wrote:Svaka cast za post , potpisujem ..
eluna wrote:
nemoj kriti - ako osoba nije dovoljno hrabra da sebi dozvoli da upozna tebe takakv kakav jesi, ako te žena/djevojka škarta samo zato što si bio u braku, a ne vidi tvoje ostale i mane i vrline i kvalitete - znači da ta osoba nije spremna na nešto kvalitetnije nego traži samo zabavu

tvoj prošli brak je tvoja prošlost, ne možeš je promijeniti ni izbrisati, ko nije spreman to da prihvati, nije spreman ni tebe da prihvati

ovo ti je mišljenje razvedene žene - znači nikada nikome nisam krila da sam bila u braku, ali nisam ni trčala da to stavim u prvi plan na svakom sastanku, i eto uspjela sam ostvariti uspješnu vezu koja jeste na početku, ali dobro ide

sa druge strane - većina žena lakše podnosi istinu i borbu sa istom nego laž ........
hvala :)

istina je ipak najjače oružje ;-)
p206

#105 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by p206 »

Nije pametno naravno, ali sad svakoj koju upoznaš i poželiš biti sa njom, odmah to reći, je naivno i glupo. Odjebaće te 99% njih odmah.
Tek nakon što vidiš da je i njoj stalo do tebe, onda fino sjedneš i popričaš. To je jedino ispravno i fer prema takvoj osobi. A sad svakoj, a ima ih svakakvih da Bog sačuva, govoriti na prvim sastancima je po meni glupo.
eluna

#106 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by eluna »

p206 wrote:Nije pametno naravno, ali sad svakoj koju upoznaš i poželiš biti sa njom, odmah to reći, je naivno i glupo. Odjebaće te 99% njih odmah.
Tek nakon što vidiš da je i njoj stalo do tebe, onda fino sjedneš i popričaš. To je jedino ispravno i fer prema takvoj osobi. A sad svakoj, a ima ih svakakvih da Bog sačuva, govoriti na prvim sastancima je po meni glupo.
iskreno rečeno - glupo je sad praviti famu od toga ........kod mene je to uvijek išlo sponatano u priči, spomenem bivšeg supruga, ili bivši brak ili slično, pa kad me onako u čudu pogledaju i kažu "ouh, bila udata!?", isto ih tako čudno pogledam i prokomentarišem "da, bila sam udata, pa šta??"

ako sam postaviš to pitanje kao nešto aman - zaman billo negativno bilo pozitivno, i ljudi će se prema tome tako odnositi, ako ti budeš imao prema tome stav "bilo, prošlo, idemo dalje" i drugi će na to tako da gledaju
Ramzess Veliki

#107 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by Ramzess Veliki »

p206 wrote:Nije pametno naravno, ali sad svakoj koju upoznaš i poželiš biti sa njom, odmah to reći, je naivno i glupo. Odjebaće te 99% njih odmah.
Neće ... odmah počneš pričati kako si želio stabilan brak pun sreće i sretnom dječicom koja trče porodičnim imanjem za malim ponijima ... ;-)
sarajlija80

#108 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by sarajlija80 »

eluna wrote:
sadie_forever wrote:
vjeverica.nada wrote:Brak iza sebe nije nista cega bi se iko trebao stiditi. Je li zbilja zelis provoditi vrijeme s bilo kim kome osjecas potrebu lagati?! Sta ce biti sljedece? Sta ces sve potiskivati u sebi da bi "zadrzao" nekoga.

Naravno, nije nuzno da lijepis plakate po gradu oglasavajuci bilo koju svoju "gresku" ali nemas osnovu za stid a taj podatak je valjda trajno upisan u tvojoj maticnoj knjizi i uvijek ce isplivati.

Ja sam treca prava supruga mom muzu. Dakle upoznala sam covjeka koji je iza sebe imao dva stvarna braka s djecom, alimentacijama i svim ostalim. Mnogo prijatelja i roditelji su se plasili sta cu s njim a meni je bilo sasvim normalno i prihvatljivo zainteresovati se za covjeka koji je probao brak i nakon sto nije islo, dostojanstveno predao za razvod preuzevsi sve obaveze. I uopste se nisam prevarila u njemu. Najbolja je osoba koju poznajem i brine se za mene kao da sam prva i jedina.
Bit ce mozda i 4 prava supruga,jer taj tvoj ima tendenciju da se razvodi

:thumbup: :thumbup: :thumbup: ,od zla oca od gore matere,ovo ba od 90te pa nadalje isto ko da je na horsu,razmazena derista.
1 brak iza sebe je ok,ali vise,to vec nesto ne stima
vala - kakve su ove mađe generacije djevojaka u skorijoj budućnosti će biti normalno da ovi naši muški imaju po 4, 5 brakova iza sebe
S4mpion

#109 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by S4mpion »

Ramzess Veliki wrote:Istina je lijek za veliki broj problema. :thumbup:
I okidač za veliki broj problema. :D
dadolino1989

#110 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by dadolino1989 »

evo vec dva puta sam samo sjebo sebe , jbg ali idem dalje a ovaj tvoj savjet mi je najbolje a i mozda ne trebam nikako bolje ..
p206

#111 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by p206 »

dadolino1989 wrote:evo vec dva puta sam samo sjebo sebe , jbg ali idem dalje a ovaj tvoj savjet mi je najbolje a i mozda ne trebam nikako bolje ..
nemoj se sjebavati... mislim lahko je to sad meni reći, ali pokušaj biti jak

ti si mlađi, i moraš biti svjestan da te mlađe djevojke, koje su tvoj broj, imaju veliki izbor, tako da će tebe pokušati izbjeći...moraš biti svjestan toga i realan.
kao što @eluna reče, ne treba praviti famu od toga, ali kod tih mlađih realno još pelena s guzice nije otpala, iako se one furaju da su "odrasle trebe"...tako da je njima sam brak velika fama, a tek možeš misliti razvod...moraš imati i to na umu

ono što one prvo pomisle je da si neki freak, čudak koji je maltretirao ili tukao svoju bivšu ženu...rijetko će koja pomisliti nešto, ono na prvu, pozitivno o tebi,. npr. da si možda bio prevaren i da te ostavila zbog toga, i da ti realno tu nisi ništa kriv...

ja bi postupio ovako kako sam napisao, jer prvi utisak ti je važan...i drugi razlog, što je bolje da to od tebe sazna a ne od nekog desetog... ali tek nakon što se malo bolje upoznate
Drinski

#112 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by Drinski »

Jel mislite samo skrivanje od muskarca ili je svejedno? Nisam jos cuo da je neka zena precutala brak muskom partneru.
eluna

#113 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by eluna »

Drinski wrote:Jel mislite samo skrivanje od muskarca ili je svejedno? Nisam jos cuo da je neka zena precutala brak muskom partneru.
oooouuuuuuuuppppppppppppsssssssssssssss

:lol: :lol: :lol: :lol:

(jel ovo neko muško na ženskoj strani ovdje, ili mi se samo čini???)
dječak sa šibicama

#114 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by dječak sa šibicama »

Ja sam jednom djevojci slagao da sam ozenjen, da bi joj privukao pozornost :oops:
BarbaDue

#115 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by BarbaDue »

čim se upoznaš sa djevojkom druga stvar na redu neka ti bude da joj kažeš da si bio oženjen.
u stvari ne znam šta imaš u planu, da se zezaš ili da nađeš novu ženu. ako je ovo drugo moraš da budeš iskren.
dadolino1989

#116 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by dadolino1989 »

BarbaDue wrote:Ne mozes svakoj reci jer ne planiram zivot sa bilo kojom , koja mi padne pod ruku ..
čim se upoznaš sa djevojkom druga stvar na redu neka ti bude da joj kažeš da si bio oženjen.
u stvari ne znam šta imaš u planu, da se zezaš ili da nađeš novu ženu. ako je ovo drugo moraš da budeš iskren.
Klitemnestraaa

#117 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by Klitemnestraaa »

direktni wrote:Laž je svjesno dovođenje nekoga u zabludu, a iza svake laži stoji izgovor. Karakteristična je za osobe, koje ja zovem đubrad. Zavisno od situacije, laž sa sobom nosi i posljedice, a u konkretnom slučaju posljedice bi bile neizbježne. Na kraju krajeva i glupo je danas pričati jedno, a za deset dana, deset mjeseci, deset godina pričati drugo.

Zato joj slobodno reci da si bio u braku. Istina je uvijek lijek i zbog toga nekada može biti gorak (kao i većina medikamenata).
+1 :thumbup:
Capajebo

#118 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by Capajebo »

Samo lazi, istina nikog nije ucinila sretnijim! Sto vise lazes, vise cete postovati!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#119 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by Velkoski »

Capajebo wrote:Samo lazi, istina nikog nije ucinila sretnijim! Sto vise lazes, vise cete postovati!
Image

Otkad lažem imam sve u životu. 8-)
dadolino1989

#120 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by dadolino1989 »

Apsolutno se slazem sa tobom :)
Capajebo wrote:Samo lazi, istina nikog nije ucinila sretnijim! Sto vise lazes, vise cete postovati!
ema_

#121 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by ema_ »

Jel ti ti hakiran profil? :razz:
nightvision

#122 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by nightvision »

:thumbup:
Seoskivaralica

#123 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by Seoskivaralica »

Al samo ono na fin nacin....otjero sam je , BILA JE GRUBA U KREVETU....isl. :razz:
Capajebo

#124 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by Capajebo »

ema_ wrote:

Jel ti ti hakiran profil? :razz:
Suti bona, vidis da skupljam lajkove :oops: :lol:
ilkbahar

#125 Re: Da li je pametno sakrit brak u novoj vezi ?

Post by ilkbahar »

ako ti je ovo 1989 godina rodjenja nije mi samo jasno kad se prije ozeni i razvede.
sto se tice tvog pitanja mislim da istina oslobadja. uvijek mozes igrati na kartu da si bio mlad i glup, da si se zaletio i bla bla... nadaj se da ces naici na neku koja ce to razumjeti. ili lazi pa rizikuj da te ostavi kad sazna ne iz razloga sto si bio ozenjen nego sto si lagao.
Post Reply