Novi most na Skenderiji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nosara

#101 Re: Novi most na Skenderiji

Post by nosara »

Taj most su radila djeca iz vrtica, a ne arhitekti...

A ovaj most je enteresantan... Nov, a star... :D
zateznistub

#102 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

OldMayor wrote:
zateznistub wrote:Ovi su mi najdrazi!
U pravu si, treba li su razepeti dvije sajle, poredati daske i krehnuti par baklji i eto ti rjesenja. St se imaju arhitekti zajebavati sa centrom grada. A koliko se sjecam, most kod akademije je proglasen za jedan od najljepsih, al haj ti to objasni nasem puku...
Dobro si napisao. Arhitekti se zajebaju, i ocito im fino ide.

Most kod akademije jeste lijep, ali se ondje uklapa ko krme u teheranu. Naravno, arhitekta nije razmisljao o tome sto je sjebo pogled na akademiju iz Radiceve i totalno unistio jednu cjelinu.

Tako da se poserem ja na takvog arhitektu, ako ja kao poprilican laik to primjetim, a on eto kao profesionalac to nije vidio. Ili je poenta bila da se zakloni jedna od najljepsih gradjevina u gradu?
Ovo je taj problem naseg drustva! Bravo!
šatirana_ljubičica

#103 Re: Novi most na Skenderiji

Post by šatirana_ljubičica »

Ne, problem je što danas i laici bolje znaju nego ''profesionalci''..Čast pojedinim profesionalcima bez navodnika.
zateznistub

#104 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

šatirana_ljubičica wrote:Ne, problem je što danas i laici bolje znaju nego ''profesionalci''..Čast pojedinim profesionalcima bez navodnika.
Daj ba ljubicice. Cuj ne vidi se zgrada Akademije iz Radiceve ulice! :shock: heej iz onako uske ulice se ni ranije nije vidila ako samo par metara uđeš u istu. Ne dao bog da stanes na raskrsnicu ulica Radiceva i mis Irbina, da vidis kako se Akademija vidi. Al lakse je kakiti po svemu sto se napravi, to nam ide od ruke bolje od bilo kakve građevine, a ne treba ni neka skola
Samo_nesto

#105 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Samo_nesto »

Izgleda ko da su ukradene poklopce sa sahtova varili na most.
Kako ce se zvat most? Hrdjavi Most, Most Korozije? Most Ukradenih Sahtova?
šatirana_ljubičica

#106 Re: Novi most na Skenderiji

Samo_nesto wrote:Izgleda ko da su ukradene poklopce sa sahtova varili na most.
Kako ce se zvat most? Hrdjavi Most, Most Korozije? Most Ukradenih Sahtova?

:lol:
šatirana_ljubičica

#107 Re: Novi most na Skenderiji

zateznistub wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Ne, problem je što danas i laici bolje znaju nego ''profesionalci''..Čast pojedinim profesionalcima bez navodnika.
Daj ba ljubicice. Cuj ne vidi se zgrada Akademije iz Radiceve ulice! :shock: heej iz onako uske ulice se ni ranije nije vidila ako samo par metara uđeš u istu. Ne dao bog da stanes na raskrsnicu ulica Radiceva i mis Irbina, da vidis kako se Akademija vidi. Al lakse je kakiti po svemu sto se napravi, to nam ide od ruke bolje od bilo kakve građevine, a ne treba ni neka skola

Ti i dalje tvrdoglavo zastupaš stav ''kake po svemu'' iako smo obrazlagali svašta nešta...
A ti kao stručno lice ako ništa bi trebao da šutiš pred sramotama svojih kolega...Niti da ih braniš niti da ih napadaš, jer samo tako sebe etiketiraš.
zateznistub

#108 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

šatirana_ljubičica wrote:
zateznistub wrote:

Ti i dalje tvrdoglavo zastupaš stav ''kake po svemu'' iako smo obrazlagali svašta nešta...
A ti kao stručno lice ako ništa bi trebao da šutiš pred sramotama svojih kolega...Niti da ih braniš niti da ih napadaš, jer samo tako sebe etiketiraš.
Cek malo. Ja tvrdoglav sto zastupam svoj stav a biva Ok je kad neko izjavi
Tako da se poserem ja na takvog arhitektu
i to je agrument? :shock:

Super, necu vise...
šatirana_ljubičica

#109 Re: Novi most na Skenderiji

@zetezni

To nije argument, on je dao argumente koje vidim i ne nazivaš argumentima a ovo što je ustvari izražaj bijesa u pisanoj formi nazivaš argumentima...Zanimljivo....

Hajde, nemoj više MOLIM TE
zateznistub

#110 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

šatirana_ljubičica wrote:@zetezni

To nije argument, on je dao argumente koje vidim i ne nazivaš argumentima a ovo što je ustvari izražaj bijesa u pisanoj formi nazivaš argumentima...Zanimljivo....

Argument je izjava da se od mosta ne vidi Zgrada akademije iz ulice Radićeva? To je argument? I to od nekoga ko je sam izjavio da je laik? Ko nema veze ni sa statikom ni sa konstukcijom...ni sa cim, ali je dao "argument".

Ne, zaista neću više...
šatirana_ljubičica

#111 Re: Novi most na Skenderiji

zateznistub wrote:
šatirana_ljubičica wrote:@zetezni

Argument je izjava da se od mosta ne vidi Zgrada akademije iz ulice Radićeva? To je argument? I to od nekoga ko je sam izjavio da je laik? Ko nema veze ni sa statikom ni sa konstukcijom...ni sa cim, ali je dao "argument".

Ne, zaista neću više...

Nije on jedino TO rekao... a da, i to može biti argument, ali s obzirom da o tome i ne razmišljaš, to mi govori koliko si ti ''nadahnut'' u svojoj profesiji.
i nemoj više ali fakat.
SSemir

#112 Re: Novi most na Skenderiji

Post by SSemir »

šatirana_ljubičica wrote:Ne, problem je što danas i laici bolje znaju nego ''profesionalci''..
OldMayor wrote:ako ja kao poprilican laik to primjetim, a on eto kao profesionalac to nije vidio.
hej u kakvom drustvu ja zivim. pa boze, sto si me kaznio :?
Samo_nesto

#113 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Samo_nesto »

Sto se tice arhitekture Sarajevo se vec godinama lijepo nagrdjuje uzasnom arhitekturom, ko biva hoce Roterdam da naprave. Eno ona nova zgrada u starom gradu, hotel sta li je, crna cijela, uzasno izgleda.
supercali

#114 Re: Novi most na Skenderiji

Post by supercali »

Satirana nemoj vise
Sve vise i vise potvrdjujes onu balkansku glupost zeni je mjesto u kuhinji
zateznistub

#115 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

SSemir wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Ne, problem je što danas i laici bolje znaju nego ''profesionalci''..
OldMayor wrote:ako ja kao poprilican laik to primjetim, a on eto kao profesionalac to nije vidio.
Ovoga imas na bilo kojoj temi. Ne vezano o cemu je rijec, sve go strucnjak a dva bi goblena zbunio...
Qler

#116 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Qler »

Meni generalno nije jasno kako kod nas opstaje arhitektonski fakultet. Jer kod nas nema potrebe za tim kadrom. Evo moja zena magistar arhitekture, i dzaba joj. Sve oko nje strucnjaci, vecinom sa srednjom masinskom, drvnom i slicno... Sta arhitektra zna sta je statika, i kako nesto treba. Ko je jos vidio da neko da arhitekti da crta most, to se udare dvije letve poprijeko, i opletu parmaci da se to fino uveze. Eventualno ograda, da ne ljulja puno...
zateznistub

#117 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

I za ovako nesto se nađe dvoje sa napadom intelekta... :-)

http://www.sigma.ba/cuvari-blaga/festin ... a-svijetu/
neimenovan.x

#118 Re: Novi most na Skenderiji

Post by neimenovan.x »

Ako većina ljudi kaže da je ružno - onda je ružno. Arhitekta treba dizajnirati objekat da je funkcionalan i da se njegov izgled dopada većini ljudi. Ako ovo ne uspije onda nije dobar u svome poslu i džaba mu diploma.
Glupi su komentari koji spominju da korisnik nema pravo da daje ocjenu proizvoda. Proizvod se pravi za korisnika i on ima apsolutno pravo da pljuje na ono što mu se ne sviđa jer je između ostalog to platio porezom.

Ja mislim da ovo ružno izgleda, bilo da je planirano ili ne.
Sutra naprave zgradu, išaraju je grafitima, polupaju par prozora i stave najlon - spoj novog i starog :-)
zateznistub

#119 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

Qler wrote:Meni generalno nije jasno kako kod nas opstaje arhitektonski fakultet. Jer kod nas nema potrebe za tim kadrom. Evo moja zena magistar arhitekture, i dzaba joj. Sve oko nje strucnjaci, vecinom sa srednjom masinskom, drvnom i slicno... Sta arhitektra zna sta je statika, i kako nesto treba. Ko je jos vidio da neko da arhitekti da crta most, to se udare dvije letve poprijeko, i opletu parmaci da se to fino uveze. Eventualno ograda, da ne ljulja puno...
:thumbup:
Sta tvoja zena zna...dvije sajle i opleti viseci kakve kompozicije, kakve statike...proracuni...to nije za nas...
Qler

#120 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Qler »

Ma jok, i tu su nagradu smislili neki koji nikad mistriju nisu uzeli u ruku... da su imali imalo pameti ne bi ga onako zakrivili, dzaba materijal trose....
zateznistub

#121 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

neimenovan.x wrote:Ako većina ljudi kaže da je ružno - onda je ružno. Arhitekta treba dizajnirati objekat da je funkcionalan i da se njegov izgled dopada većini ljudi. Ako ovo ne uspije onda nije dobar u svome poslu i džaba mu diploma.
Glupi su komentari koji spominju da korisnik nema pravo da daje ocjenu proizvoda. Proizvod se pravi za korisnika i on ima apsolutno pravo da pljuje na ono što mu se ne sviđa jer je između ostalog to platio porezom.

Sutra naprave zgradu, išaraju je grafitima, polupaju par prozora i stave najlon - spoj novog i starog :-)
Korisnik ima pravo da nesto komentira, iznese svoj stav, koristi/ne koristi proizvod (sto konstrukcija NIJE)

ali da pljuje to nikako ne, to se samo radi na ovom propalom balkanu...
neimenovan.x

#122 Re: Novi most na Skenderiji

Post by neimenovan.x »

zateznistub wrote:
neimenovan.x wrote:Ako većina ljudi kaže da je ružno - onda je ružno. Arhitekta treba dizajnirati objekat da je funkcionalan i da se njegov izgled dopada većini ljudi. Ako ovo ne uspije onda nije dobar u svome poslu i džaba mu diploma.

Korisnik ima pravo da nesto komentira, iznese svoj stav, koristi/ne koristi proizvod (sto konstrukcija NIJE)

Ne filozofiraj, znaš da nisi upravu i sad izvrćeš riječi. Pljuvanje u ovom kontekstu je iznošenje negativnog stava/komentara, tako da si sam sebi kontradiktoran.
Konstrukcija jeste proizvod.
O'zone
Globalni moderator

#123 Re: Novi most na Skenderiji

Post by O'zone »

damakl wrote: Heh Sarajevo, najgora infrastruktura cak i u BiH, cak i manji gradici imaju bolju infrastrukturu? Koja sramota? Naravno ugradba je uvijek tu. Ovi sto rade infrastrukturu po Sarajevu, mislim odgovorni, vjerovatno su jedni od bogatijih u drzavi. Kradu gdje god stignu.

Zar je neko mogao i pomisliti da ovo ovako nesto stavi i ostavi? Pa gdje je taj gradonacelnik Komsic, gdje je nacelnik opcine Centar Dzevad Becirevic (SDP)? Zapamtite mu ovo na izborima. I njemu i SDP-u.

Kutije sa svjetlom cak nisu ni iste visine? Ovo bi djeca u skoli bolje napravila. Naravno "inox" je fantastican, ali platiti ce to opcina za koji mjesec da se prepravi, kao i farbanje mosta od hrdje?
Image
zateznistub

#124 Re: Novi most na Skenderiji

Post by zateznistub »

neimenovan.x wrote:
zateznistub wrote:

Ne filozofiraj, znaš da nisi upravu i sad izvrćeš riječi. Pljuvanje u ovom kontekstu je iznošenje negativnog stava/komentara, tako da si sam sebi kontradiktoran.
Konstrukcija jeste proizvod.
Most je građevinski objekat, niskogradnja, proizvod je čikoladica, lizalo i sl. Filozofe
Ma.Le.Na

#125 Re: Novi most na Skenderiji

Post by Ma.Le.Na »

SSemir wrote:
i to je to..

skolovani profesionalci nemaju pojma
laik zna..jer zna da zna :D i tako nam je sve
i sta kaze :D mora se objekat svidjeti vecini :lol: :lol: :lol: jer vecina zna ako valja ili ne
upiskicu se od smijeha :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply