Na nas koji smo derali guzove po bosanskim vrletima sigurno nijede balzac wrote:To je poenta.Kinesko prkno wrote:Eee, sad znam na koga je Aljo mislio da ce ruckat sa zlatnim kasikama
Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
- jalijas74
#101 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
-
wolf07
#102 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
A znao sam da cemo prije ili poslije doci i do tih jebenih zlatnih kasika! Samo je problem sto vi vrlo dobro znate i ko ih je prvi pomenuo, i kad, i gdje.... al' nema veze, vazno je da se malko pljune na rahmetli Aliju. Gdje ce bilo kakva prica o Bosni i Bosnjacima a da se to ne pomene.
BTW, serem se vasem ratnom zlocincu Slobodanu Milosevicu, koji nije obecao nikakve kasike nikome, u krepana usta a onda mu natrpam jos dosta govana zlatnom lopatom, jel sad OK?
BTW, serem se vasem ratnom zlocincu Slobodanu Milosevicu, koji nije obecao nikakve kasike nikome, u krepana usta a onda mu natrpam jos dosta govana zlatnom lopatom, jel sad OK?
- Bambi_na_kofeinu
#103 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Eminin posao.agnostic_front wrote:
ok.
a ko je Dzeremi?

Jer u ovoj zemlji trebaš biti svršenik Oksforda za dočekivanje filmskih zvijezda. Mali korak za Eminu, veliki za ovu našu zemljicu. Jab' je odlikovala za sveukupni doprinos, ocam'.
- zateznistub
#104 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
jalijas74 wrote:Na nas koji smo derali guzove po bosanskim vrletima sigurno nijede balzac wrote:To je poenta.Kinesko prkno wrote:Eee, sad znam na koga je Aljo mislio da ce ruckat sa zlatnim kasikama
-
febo_acm
#105 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Joj da se hoće ova tema zaključati, muka mi od ove ženske...
-
susc_ovjek
#106 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
zateznistub wrote: koliko ja vidim, a vidim, taj granapdžija nije uhljebio nikoga vec uzeo par robova koji mu rade za minimalac koji cesto ni toliko ne dobiju i imaju svaku drugu nedelju slobodno. To nisu doprinosioci zajednici vec obicni robovlasnici koji su iskoristili vrijeme i prostor. Sto se Bluma tice, tu materiju dobro poznajem. Skidam mu kapu do poda. Ali to je drugo vijeme i drugi sistem koji danas, nazalost, ne funkcionise...
Koji granapdžija? Granapdžija je simbolika trgovca u nizu proizvodnja, trgovina, usluge... o čemu se uči na ekonomiji recimo... a ti pričaš o državi koju je stvorio Ganić iz ukradene vile zajedno sa zlatna_kašika precjednikom.
- ilkbahar
#107 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Mene samo interesuje sta oni rade u svom zivotu sa tim diplomama i velikim znanjem, osim sto se naslikavaju? zasto to svoje veliko steceno znanje na svjetskim univerzitetima ne iskoriste da ovu drzavu dignu na noge i obezbijede ovom jadnom narodu bar nadu u bolje sutra. eh kada to uspiju tek tada zasluzuju da im se svi divimo- Samo znanje koje je akumulirano ali ne i iskoristeno samo po sebi apsolutno nista ne znaci i ne pretstavlja.
Vidim Deen je iskoristio svoje znanje steceno u Milanu ili gdje vec pa je poce do da radi u Belissimi i Daichmanu. Lijepo, valjda vise od drzave ne prima platu kao slobodni umjetnik, pa morao poceti da sta radi.
Vidim Deen je iskoristio svoje znanje steceno u Milanu ili gdje vec pa je poce do da radi u Belissimi i Daichmanu. Lijepo, valjda vise od drzave ne prima platu kao slobodni umjetnik, pa morao poceti da sta radi.
Last edited by ilkbahar on 16/08/2014 00:19, edited 1 time in total.
-
susc_ovjek
#108 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Sranje po tudjoj avliji neće očistiti tvojuwolf07 wrote:A znao sam da cemo prije ili poslije doci i do tih jebenih zlatnih kasika! Samo je problem sto vi vrlo dobro znate i ko ih je prvi pomenuo, i kad, i gdje.... al' nema veze, vazno je da se malko pljune na rahmetli Aliju. Gdje ce bilo kakva prica o Bosni i Bosnjacima a da se to ne pomene.
-
dječak sa šibicama
#109 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Ali najjace mi je ono "vi ste ljubomorni"
knjigu u sake i nauciti znacenje rijeci prezir.
Ili bi mozda trebali aplaudirati potomstvu covjeka koji je oteo tudju vilu u centru Sarajeva, pri tome gazdu proglasio ludim, nahapo se silnih miliona, pravi o sebi sliku nekakvog ober strucnjaka koji je rasturio americke univerzitete a engleski govori ko zadnji coban iz Mezopotamije, ni akcenta ni dikcije.
Ili bi mozda trebali aplaudirati lopovu Konakovicu i onoj njegovoj mutavoj kvazi manekenki koju voda uz sebe kao ukras, zensku sam na tv-u gledao tri ili cetiri puta... nek me odmah zgazi tramvaj ako je Martina, tako se valjda zove, dvije recenice sastavila u tih par gostovanja na tv-u.
sto bi rekli komsije, mamu nabedjenu...
Ili bi mozda trebali aplaudirati potomstvu covjeka koji je oteo tudju vilu u centru Sarajeva, pri tome gazdu proglasio ludim, nahapo se silnih miliona, pravi o sebi sliku nekakvog ober strucnjaka koji je rasturio americke univerzitete a engleski govori ko zadnji coban iz Mezopotamije, ni akcenta ni dikcije.
Ili bi mozda trebali aplaudirati lopovu Konakovicu i onoj njegovoj mutavoj kvazi manekenki koju voda uz sebe kao ukras, zensku sam na tv-u gledao tri ili cetiri puta... nek me odmah zgazi tramvaj ako je Martina, tako se valjda zove, dvije recenice sastavila u tih par gostovanja na tv-u.
sto bi rekli komsije, mamu nabedjenu...
- agnostic_front
#110 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Pa ima neka druga zajednica, kakve veze ima?susc_ovjek wrote:Nemaju. AKo taj student ode i koristi to znanje u pizdi materinoj, kakve koristi ima ova zajednica od toga?agnostic_front wrote:A zajednica, tj. studenti na tom univerzitetu (a i na ovoj akademiji), koji će iskoristi stečeno znanje, nemaju koristi od tog obrazovanja?susc_ovjek wrote:Zaposlenik babine škole od para namjenjenih državnom univerzitetu, meni ne izgleda.
Edit: i to one "akademije" koja nema dozvolu da radi to što radi, pa studenti nakon zavšene škole se bore da dobiju papri...
daj ba... mislio sam stvaranje prave prave vrijednosti. Razumiješ.
EDIT: Dakle, pružanje obrazovanja = stvaranje nove vrijednosti.
Korištenje tog obrazovanja od strane studnata = korištenje zajednici.
drugi edit: na ovo što si ti editovao. Ne, ne razumijem šta je to prava vrijednost. Je li to samo izmisliti neku mašinu, ili uzgajanje stoke? Na šta se tačno misli?
A ovo drugo, žao mi je.. ima ko razumije.
Evo baš gledam biografiju Emerika Bluma, i čovjek je završio Univerzitet u Pragu, i da li sad oni trebaju da seru po njemu jer su mu oni dali obrazovanje, a on se vratio u Sarajevo da to iskoristi? I koliko je takvih primjera.
- agnostic_front
#111 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Jaka neka ličnost.de balzac wrote:
Jeremy Irons
- karanana
#112 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
uhvatili se olive koja je, ma sta mi mislili o lopovluku njene famelije, poprilicno pametna i elokventna osoba. pogledajte drugi sljam i ublehe koje se pojave na ovom "festivalu".
- ilkbahar
#113 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
A DZE SU JOJ SISE?Bambi_na_kofeinu wrote:Eminin posao.agnostic_front wrote:
ok.
a ko je Dzeremi?
Jer u ovoj zemlji trebaš biti svršenik Oksforda za dočekivanje filmskih zvijezda. Mali korak za Eminu, veliki za ovu našu zemljicu. Jab' je odlikovala za sveukupni doprinos, ocam'.
- ZOCH
#114 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Vjetrenjace su objasnjavati liku koji misli da meni moze o Emeriku Blumu pricati, iako me ne zna, a poziva se na nepoznavanje njega, iako ga cak i licno znam
Kind a MAGIC... Divna je to mladez, koja ima uzore, pogresne, divna je cak i srednja generacija neka, koja misle da nekome mogu pricati o Emeriku Blumu. Ja sam salutirao sa rancem (sa igmana dosao tek) Emeriku Blumu ispred energoinvesta. Ti to ne znas, ti si u sustini babin sin. Jednostavno. Kao i Emina i Emir. Znas kako je, kako to hoda, neko te zaposli ali se trudis pa se mora na dzumu, pa tebi to mrsko... Pa hajmo malo srati o bosnjacima i bosnjackoj politici dok radis u TELEKOMU
u kojeg te je rodbina uguzila. PA hajmo malo o strucnosti
TI CES meni o EMERIKU BLUMU... grohotom se smije, sto vise takvih folova!
-
dječak sa šibicama
#115 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Fudo je u Milano otisao sa "zbogom zatucani grade, ja sam ispred tebe, vidimo se u nekom drugom zivotu"... i vratio se prije nego je otisao.ilkbahar wrote:Vidim Deen je iskoristio svoje znanje steceno u Milanu ili gdje vec pa je poce do da radi u Belissimi i Daichmanu. Lijepo, valjda vise od drzave ne prima platu kao slobodni umjetnik, pa morao poceti da sta radi.
Ocito je i Milano zatucana i premala sredina za naprednog i uzvisenog Fudu
- ilkbahar
#116 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Hajd bar je postao produktivan i nesto radi, za razliku od ovo dvoje.dječak sa šibicama wrote:Fudo je u Milano otisao sa "zbogom zatucani grade, ja sam ispred tebe, vidimo se u nekom drugom zivotu"... i vratio se prije nego je otisao.ilkbahar wrote:Vidim Deen je iskoristio svoje znanje steceno u Milanu ili gdje vec pa je poce do da radi u Belissimi i Daichmanu. Lijepo, valjda vise od drzave ne prima platu kao slobodni umjetnik, pa morao poceti da sta radi.
Ocito je i Milano zatucana i premala sredina za naprednog i uzvisenog Fudu
-
susc_ovjek
#117 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Ti si baš neki smješan lik.agnostic_front wrote:Pa ima neka druga zajednica, kakve veze ima?susc_ovjek wrote:Nemaju. AKo taj student ode i koristi to znanje u pizdi materinoj, kakve koristi ima ova zajednica od toga?agnostic_front wrote: A zajednica, tj. studenti na tom univerzitetu (a i na ovoj akademiji), koji će iskoristi stečeno znanje, nemaju koristi od tog obrazovanja?
EDIT: Dakle, pružanje obrazovanja = stvaranje nove vrijednosti.
Korištenje tog obrazovanja od strane studnata = korištenje zajednici.
drugi edit: na ovo što si ti editovao. Ne, ne razumijem šta je to prava vrijednost. Je li to samo izmisliti neku mašinu, ili uzgajanje stoke? Na šta se tačno misli?
A ovo drugo, žao mi je.. ima ko razumije.
Evo baš gledam biografiju Emerika Bluma, i čovjek je završio Univerzitet u Pragu, i da li sad oni trebaju da seru po njemu jer su mu oni dali obrazovanje, a on se vratio u Sarajevo da to iskoristi? I koliko je takvih primjera.
Ima bolan veze kojoj zajednici, ako ne pridonosi mojoj, nije mi bitna u životu, ako doprinosi, bitna je.
Kontaš? Kad ti je neko bitan, daš mu pasoš, penziju, podigneš spomenik, ponosiš se njim. Kontaš?
Blum je Sarajlija, školovo se vani jer to znanje nije mogao steć ovdje. Nije ostao tamo... nego došo i učinio svoju zajednicu ponosnom. Učinio da vrijedimo nešto. Joj ne mogu da vjerujem da je ovo dvoje u istom postu... pu, saću sve izbrisat...
-
dječak sa šibicama
#118 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Ma to mu je samo furka, dok ga Zagi ne utrpa u neki upravi ili nadzorni odbor 
- ilkbahar
#119 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
ma kakav fudo u kancelariji, vjetar se vezat ne moze----dječak sa šibicama wrote:Ma to mu je samo furka, dok ga Zagi ne utrpa u neki upravi ili nadzorni odbor
- jalijas74
#120 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
O tome ja pricam ako ih vec nemas onda to ili prikrije nekako ili ih brate kupi kad vec imas para, ne moras sad staviti neke balone i biti Pamela ali makar da se vidi ispupcenje na toj haljini ovako nigdje nista.ilkbahar wrote:A DZE SU JOJ SISE?
-
susc_ovjek
#121 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
ilkbahar wrote:ma kakav fudo u kancelariji, vjetar se vezat ne moze----dječak sa šibicama wrote:Ma to mu je samo furka, dok ga Zagi ne utrpa u neki upravi ili nadzorni odbor
-
febo_acm
#122 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Blum je nula, Emina nama doprinosi mnogo više. Slika se mnogim ličnostima i to stavlja na društvene mreže da cijeli svijet vidi. Šta će nam veća promocija od toga i doprinos?
- ZOCH
#123 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
[/quote]Ocito je i Milano zatucana i premala sredina za naprednog i uzvisenog Fuduilkbahar wrote:Fudo je u Milano otisao sa "zbogom zatucani grade, ja sam ispred tebe, vidimo se u nekom drugom zivotu"... i vratio se prije nego je otisao.dječak sa šibicama wrote:ilkbahar wrote:Vidim Deen je iskoristio svoje znanje steceno u Milanu ili gdje vec pa je poce do da radi u Belissimi i Daichmanu. Lijepo, valjda vise od drzave ne prima platu kao slobodni umjetnik, pa morao poceti da sta radi.
[/quote]Hajd bar je postao produktivan i nesto radi, za razliku od ovo dvoje.[/quote]
Necemo ni o ratnoj ulozi Zagija, pa poslije ministra borackih pitanja u onoj vladi u kojoj je behmen okupio sve...
-
wolf07
#124 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
"Zlatne kasike" je izmislio Senad Avdic!!!
Ako to vec ne znate onda bi bilo u najmanju ruku korektno s vase strane da to ne pominjete i tako ne sirite laz. A ako necete onda smatram da bi moderacija na ovoj, i brojnim drugim temama gdje se to pominje toliko puta, mogla brisati takve postove a mozda i banovati one koji na taj nacin pisu o prvom Predsjedniku Bosne i Hercegovine. Ne smatram da svi o njemu morate dijeliti moje misljenje, kao sto ni ja ne dijelim vase, ali smatram vrlo neukusnim da se jedna ocigledna laz ponavlja stotinama puta bez ikakve sankcije. Nije u pitanju nikakva glupost tipa "Suljo & Mujo" niti je u pitanju laz o boji necije majice. Rijec je o prvom Predsjedniku i o vrlo krupnoj izmisljotini sljam-novinara radi koje su vrlo cesto, ljudi koji ne znaju istinu, ogorceni na rametli Aliju koji s tom izmisljotinom nema nista.
Ako to vec ne znate onda bi bilo u najmanju ruku korektno s vase strane da to ne pominjete i tako ne sirite laz. A ako necete onda smatram da bi moderacija na ovoj, i brojnim drugim temama gdje se to pominje toliko puta, mogla brisati takve postove a mozda i banovati one koji na taj nacin pisu o prvom Predsjedniku Bosne i Hercegovine. Ne smatram da svi o njemu morate dijeliti moje misljenje, kao sto ni ja ne dijelim vase, ali smatram vrlo neukusnim da se jedna ocigledna laz ponavlja stotinama puta bez ikakve sankcije. Nije u pitanju nikakva glupost tipa "Suljo & Mujo" niti je u pitanju laz o boji necije majice. Rijec je o prvom Predsjedniku i o vrlo krupnoj izmisljotini sljam-novinara radi koje su vrlo cesto, ljudi koji ne znaju istinu, ogorceni na rametli Aliju koji s tom izmisljotinom nema nista.
- ema_
#125 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci
Nema neke razlike između Deena i ove i Hane Hadžiitd , isto ponašanje u tačku, samo im ponesi elite, partija, silebritija, haljinki i tako toga. Zato se i vole međusobno.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Last edited by ema_ on 16/08/2014 00:29, edited 1 time in total.