Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u nju?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
arslanbey

#101 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by arslanbey »

Poznajem par zena koje su se udale ponovo u 40-im godinama,i svaka od njih se razvela..jednostavno prestare da bi se prilagodile novoj osobi.
Ramzess Veliki

#102 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Ramzess Veliki »

arslanbey wrote:Poznajem par zena koje su se udale ponovo u 40-im godinama,i svaka od njih se razvela..jednostavno prestare da bi se prilagodile novoj osobi.
Tipično "neka se on prilagodi meni". :roll:
yoyo13

#103 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by yoyo13 »

Ramzess Veliki wrote:
arslanbey wrote:Poznajem par zena koje su se udale ponovo u 40-im godinama,i svaka od njih se razvela..jednostavno prestare da bi se prilagodile novoj osobi.
a mozda i nisu bile u kondiciji.... :lol: :lol: :lol: :lol: pa lola kad je uhvatio poceo bubrege odvaljivat.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
arslanbey

#104 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by arslanbey »

Ramzess Veliki wrote:
Takve su naucile da same zive,ili su naucile jedan stil zivota s drugom osobom,tesko je mjenjati navike
bang and blame

#105 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by bang and blame »

arslanbey wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Takve su naucile da same zive,ili su naucile jedan stil zivota s drugom osobom,tesko je mjenjati navike
A, sta ste vi naucili?
smack

#106 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by smack »

[quote="bang and blame"]="arslanbey"][quote="Ramzess Veliki"][quote="arslanbey"]Poznajem par zena koje su se udale ponovo u 40-im godinama,i svaka od njih se razvela..jednostavno prestare da bi se prilagodile novoj osobi.

A, sta ste vi naucili?

Nema potrebe za persiranjem, iako je juubav u pitanju.
Ramzess Veliki

#107 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Ramzess Veliki »

smack wrote: Takve su naucile da same zive,ili su naucile jedan stil zivota s drugom osobom,tesko je mjenjati navike
A, sta ste vi naucili?
Ja naučio praviti pitu ... i lonac, paštašutu, riblju paštetu i kiseliti kupus ...

Da, traže ljubav i oni preko 70. Al' zajeb... stvar kad te iskustvo opeklo pa svuda gledaš mahane a niko nije savršen. Traže ljubav a Boga mole da je ne nađu. :lol: :lol: :lol:
bang and blame

#108 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by bang and blame »

Ramzess Veliki wrote:
smack wrote: Takve su naucile da same zive,ili su naucile jedan stil zivota s drugom osobom,tesko je mjenjati navike
A, sta ste vi naucili?
Ja naučio praviti pitu ... i lonac, paštašutu, riblju paštetu i kiseliti kupus ...

Da, traže ljubav i oni preko 70. Al' zajeb... stvar kad te iskustvo opeklo pa svuda gledaš mahane a niko nije savršen. Traže ljubav a Boga mole da je ne nađu. :lol: :lol: :lol:
Varas se, jer ono sto ljudi traze, bezbel' ,zele i da nadju. Pa, valjda i samo iskustvo nauci da nema "savrsenstva".
To sto ti napisa ( "mole Boga da je ne nadju"), zvuci kao predaja.
arslanbey

#109 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by arslanbey »

Ma sve to ide prirodno,nije dzaba oduvijek idealno zeniti se mlad i udavati se mlad,dok jos nemas neke navike u zivotu,i mozes Zajedno stvarati navike

i sta kasnije u 40-oj,vise od pola zivota proslo.i ti to da mjenjas?
bang and blame

#110 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by bang and blame »

arslanbey wrote:Ma sve to ide prirodno,nije dzaba oduvijek idealno zeniti se mlad i udavati se mlad,dok jos nemas neke navike u zivotu,i mozes Zajedno stvarati navike

Nije garancija ni mladost nizasto. Brakovi danas pucaju k'o ledenice.
Da, priroda i sudbina.. Treba se prepustiti stihiji zivota, bez da pokusas? Mijenjati ,to ili se, ne moze svako. Bude ili ne. Ali, treba vjerovati u zajednistvo , a ne prepustiti se samoci.
nightvision

#111 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by nightvision »

arslanbey wrote:Ma sve to ide prirodno,nije dzaba oduvijek idealno zeniti se mlad i udavati se mlad,dok jos nemas neke navike u zivotu,i mozes Zajedno stvarati navike

Sine moj, hajde opet malo razmisli sta si napisao. Znas li ti ko se najvise razvodi? Oni koji su se ozenili i udali mladi, pa u cetrdesetoj zive kao pas i macka i saraju van braka kao valter pedes'trojkom kad brani sarajevo.
Sine moj, idealno bi bilo ozeniti (i udati se) osobu koja ce te postovati, kad vec nece voljeti, i nakon cetrdesete, i kad imas i kad nemas, i kad ti se moze dic', a i kad ne moze. Ali imas vise sansi da dobijes na bingu. (Ja zato redovno uzimam tiketic :D) Rijetkost je danas naci takvog insana od zene jer ti vazda nesto fali. Ako radis ko konj nema te kuci pa ne "udaras" dovoljno. Ako nemas dobar posao onda nisi sposoban. Ako nemas posao ali joj pomazes po kuci i oko djece onda si papucar. Ako imas dobar posao onda trebas cijelu njenu familiju da izgotivis i ispomazes inace imas nesto protiv njenih, pogotovo punice. Ako se pazis sa roditeljima onda si mamin sin i sljizgo. Ima jos hiljadu i jedan scenario ali dovoljno je i ovo. U isto vrijeme njeno velicanstvo je bezgresni andjeo, mehlem na ranu da stavis. Svi ti zavide i svako bi jedva cekao da bude na tvom mjestu.
U jednoj nasoj knjizi (narodnih) mudrosti ima prica/anegdota kako je otac posao ozeniti sina a ovaj bio skroz nesto mlad pa ga komsije zaokupile odvracat, da jos malo saceka, dok momak malo ne bude vise pameti imao. A otac im rekao "I zenim ga dok nema pameti. Kad bude imao nece se htjeti ozeniti". Nisu nasi stari dzaba tako rezonovali. Ali tada se nije moglo razvoditi kao danas. Zato danas ima toliko razvoda. Zato i ti jos jednom razmisli sta si napisao.
smack

#112 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by smack »

Imam preko 4-ri banke. Eh.. putovanje( zivot) me dovelo u situaciju u kojoj sam. Sam poslije duze veze koja je trebala

biti prekinuta brat bratu prije 6-7 god. Niko nam ne moze prigovoriti da nismo pokusali, ako nista.

Jesam li trazio saputnika za nastavak putovanja, i jesam i nisam..nekako ti svejedno dodje poslije odredjenog vremena.

Imam viziju, znajuci sebe samog najbolje, u nekom odredjenom roku ako nista ne iskrsne, izleti, ne nadje se..nazovite kako hocete.

Covjek se zacahuri, navikne na samocu i njen ritam. Poslije te libo taki i kad bi nesto iskrslo. Naviknes na svoju slobodu

mir...isto kao kad je tip dobio u 80 i nekoj na lotu u Parizu. Dao lovu svu za izgradnju javnih pisoara..na pitanje zasto.

Pa kada sam bio mlad kad mi je bilo potrebno, sad mi ne treba..nek se ljudi pisaju na moju srecu.

Imam jednu sansu, nadu..vidjecemo kako ce se i u sta razviti.

Uglavnom zelim svima srecu i da budu sretni.

Zivjeli!
p206

#113 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by p206 »

sretno :thumbup:
bang and blame

#114 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by bang and blame »

@smack
Kako kazes da se covjek navikne? Ne navikne se nikad.
Ti , i sada, imas nadu, imas sansu, kako sam rece...
Puno srece ti zelim :)
Ramzess Veliki

#115 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Ramzess Veliki »

bang and blame wrote:@smack
Muškarci se naviknu i to brzo.
Što prije pokopate zablude svi ćemo sretnije živjeti ... jedna od zabluda je da su žene centar našeg svijeta, druga da žena može promijeniti muškarca i treća možda najvažnija da će razvedeni muškarac propasti.
Ne treba nama brak da bismo zadovoljno živjeli.
bang and blame

#116 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by bang and blame »

Ramzess Veliki wrote:
Što prije pokopate zablude svi ćemo sretnije živjeti ... jedna od zabluda je da su žene centar našeg svijeta, druga da žena može promijeniti muškarca i treća možda najvažnija da će razvedeni muškarac propasti.
Procital' ti , sta co'ek napisa?
Zasto generalizujes?
Ja necu biti iskljuciva i ponoviti to sto si ti kazao. Nije da nece razvedeni ( pa, bilo to da je muskarac ili zena) propasti vec, nece svi propasti.
Ramzess Veliki

#117 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Ramzess Veliki »

bang and blame wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Procital' ti , sta co'ek napisa?
Zasto generalizujes?
Ja necu biti iskljuciva i ponoviti to sto si ti kazao. Nije da nece razvedeni ( pa, bilo to da je muskarac ili zena) propasti vec, nece svi propasti.
Da pročitao sam. U istoj sam situaciji, i ... prestao sam da se brinem.
Ima jedna kafana gdje serviraju rakiju i kuhana jaja, i igraju šaha. Nirvana. :thumbup:
thea

#118 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by thea »

a mislim da BIG bOO radi sve :-D

smack

#119 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by smack »

thea wrote:a mislim da BIG bOO radi sve :-D

Sigurno. Trebala si je pitati za ciscenje stana..
smack

#120 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by smack »

Posalji ti meni gdje ta kafana na pp svaki slucaj.. :)

Nikad se ne zna. Sah je dobar, rakija da ne hvalim..
Sunny-7

#121 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by Sunny-7 »

direktni wrote:Općenito - ljubav se ne traži, ljubav se desi.
Jah... Desi se onome ko hoće da mu se desi.
arslanbey

#122 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by arslanbey »

Cuj desi se ..ja ja,samo zivi s parolom ako treba desiti ce se,pa cemo vidjeti kako ces zavrsiti
bang and blame

#123 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by bang and blame »

Bom' nece se "samo od sebe" desiti :) Nema nista od toga- sjediti i cekati ..
motorna_pila

#124 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by motorna_pila »

bang and blame wrote:Bom' nece se "samo od sebe" desiti :) Nema nista od toga- sjediti i cekati ..
Ko čeka taj i dočeka. Vazda bilo. 8-)
avetinja

#125 Re: Traze li muskarci preko 44 ljubav ili ne vjeruju vise u

Post by avetinja »

Ma kakvo čekanje ljubavi. To ti je isto kao da čekaš platu, a nisi zaposlen. :mrgreen:
Post Reply