Kukala i gledala bogatije, ali ipak ostala s njimKorisnica_ wrote:Kako mi je samo divno kad Balkanci kukaju o diskriminaciji muskaraca_mufljuz_ wrote: glavu dajem uvr' glave 3 strane kljucanje i u rudnik coporativno
jerbo je to ckicama - njima je sve dozvoLIto.... ha ja - a mi muskinje smo svinje - klas'ka![]()
![]()
![]()
E jest vam tesko nema sta
![]()
![]()
![]()
Hajmo ovako: da je musko napisao da je imao curu koja ga je, kad je bio siromasan, stalno rekla da je nesposoban zbog toga sto nije bogat, curu koja je gledala bogatije frajere (kao sto je moj gledao mrsavije zene) i rekla je "pa naravno da cu sliniti nad njima kad ti nisi sposoban biti kao oni" (kao sto je moj rekao da ga ne mogu kriviti sto gleda druge zene kad sam ja sebe "zapustila"), onda se kladim u litar krvi da bi svi muskarci foruma rekli da je ucinio odlicnu stvar kad bi je sutnuo cim je dobio para.
A ovako kad je obrnuto - opet zena kucka. Ma jah, kako da ne
Debljina-problem u vezi
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- KPNCTNJAH
#101 Re: Debljina-problem u vezi
-
palermo
#102 Re: Debljina-problem u vezi
Hmmm, nije ti ovo dobra teorija, što ćeš uopšte u vezi sa osobom od koje tražiš da se mijenjabetametazon wrote: Normalno bi bilo ne biti sa osobom koja je idealna - i fizicki i materijalno, nego sa osobom koja se barem trudi i kojoj je stalo da promjeni ono sto moze promjeniti - pogotovu ako se radi o ekstremu!
-
betametazon
#103 Re: Debljina-problem u vezi
ne znam gdje zivis ali ovdje se ne postaje tako lako bogat, znam mnogo ljudi koji rade tesko i cestito i nisu nikad postali bogati a o promjenama posla je iluzorno govoriti u zemlji gdje je 40% nezaposlenih i gdje niko nikog ne prima do velikog zora ili bez stele.Korisnica_ wrote:Bogatiji moze biti svako ko se malo potrudi. Bas zato sam navela to kao primjer. Zamisli da ta djevojka stalno maltretira svog covjeka oko para "zasto se ne trudis vise, pobogu radi nesto da promjenis svoju situciju". Bi li ovi muskarci koji brane pokretaca teme toliko branili takvu curu? Aj dount tink so.betametazon wrote: smrsati moze svako, bogat ne moze postat svako, drasticna je razlika i ne moze se porediti. Normalno bi bilo ne biti sa osobom koja je idealna - i fizicki i materijalno, nego sa osobom koja se barem trudi i kojoj je stalo da promjeni ono sto moze promjeniti - pogotovu ako se radi o ekstremu!
a zena, ako je iole normalna, moze vidjeti da li se i koliko trudi njen partner i naravno da opet ima izbor - podrzati ga ili ostaviti zbog lovatora.
ja govorim o slucaju gdje se muskarac u okvirima svojih vlastitih mogucnosti i drustveno-ekonomske situacije maksimalno trudi, to bi trebalo da je dovoljno da se neko prihvati.
ako se i zena trudi jednako toliko oko svog izgleda sigurno ce smrsati jer je to 100% do nje ili barem skoro 100%. i da se razumijemo - sve sto kazem vrijedi za oba spola.
-
betametazon
#104 Re: Debljina-problem u vezi
Zato sto je covjek dinamicko bice, zato sto je zivot borba i zahtjeva stalnu akciju i usavrsavanje da bi prezivio zato sto ne treba da zivi na donjoj granici svojih mogucnosti nego da se u normalnim granicama stalno razvija. ne govorim o tome da postane mr olympia ili doktor nauka (mada ni to nije iskljuceno ako covjek za to stvarno ima potencijal) nego da se odrzava na nekom visem nivou. dug su put ljudi prevalili od pecine do ovog danas da bi sada neko rekao "e ovo je dosta, ja cu samo lezat, necu nista pokusavati uraditi na sebi ni intelektualno, ni materijalno i fizicki ni duhovno pa neka me prihvati ko hoce"palermo wrote:Hmmm, nije ti ovo dobra teorija, što ćeš uopšte u vezi sa osobom od koje tražiš da se mijenjabetametazon wrote: Normalno bi bilo ne biti sa osobom koja je idealna - i fizicki i materijalno, nego sa osobom koja se barem trudi i kojoj je stalo da promjeni ono sto moze promjeniti - pogotovu ako se radi o ekstremu!
-
relevantan
#105 Re: Debljina-problem u vezi
Ne može ona biti debela koliko ja mogu biti pjan 
-
palermo
#106 Re: Debljina-problem u vezi
To o čemu ti pričaš se zove odrastanje, rast čovjeka kroz njegov život, idealno je ako je to jedan zajednički proces dvije osobe koje su odlučile da dijele život......ali primarna, suštinska stvar je da se ona tebi sviđa onakva kakva jeste, sve ostalo što dođe kroz život je dobrodošlo....ali nikako ne bi trebalo ići pod moranje.....ako ti se ona zaista sviđa...betametazon wrote:
Zato sto je covjek dinamicko bice, zato sto je zivot borba i zahtjeva stalnu akciju i usavrsavanje da bi prezivio zato sto ne treba da zivi na donjoj granici svojih mogucnosti nego da se u normalnim granicama stalno razvija. ne govorim o tome da postane mr olympia ili doktor nauka (mada ni to nije iskljuceno ako covjek za to stvarno ima potencijal) nego da se odrzava na nekom visem nivou. dug su put ljudi prevalili od pecine do ovog danas da bi sada neko rekao "e ovo je dosta, ja cu samo lezat, necu nista pokusavati uraditi na sebi ni intelektualno, ni materijalno i fizicki ni duhovno pa neka me prihvati ko hoce"
Dakle, da se vratim na prvi post, ako se onome momku nije sviđala djevojka koja ima viška kila, ona ima puno pravo da mu kaže, jesam te gonila da budeš sa mnom ovakvom kakva jesam...sad, odjebaus u skokovima...
- uglavnomja
#107 Re: Debljina-problem u vezi
sarajlija80 wrote:bolje da ljulja
Ovo nije zaoprave
-
betametazon
#108 Re: Debljina-problem u vezi
naravno, zato sam se ja i ogradio - rekao sam da je sustina ili bit osobe vaznija od njene forme. ali covjek je i sustina i vanjstina - za usporodbu, ali ekstremnu - to je kao da imas ekstremno zgodnu osobu pored sebe ali koja je intelektualni ili duhovni primat. je li to dovoljno da ostanes sa njom? a uz to znas da nije i da ne mra biti primat samo ako se potrudi - dakle u pitanju je klasicna ljenost.palermo wrote: Dakle, da se vratim na prvi post, ako se onome momku nije sviđala djevojka koja ima viška kila, ona ima puno pravo da mu kaže, jesam te gonila da budeš sa mnom ovakvom kakva jesam...sad, odjebaus u skokovima...
ne zmajeram nista ljudima koji su hendikepriani ili bolesni ili na drugi nacin onemoguceni da budu malo bolji nego sto jesu - i to najprije radi sebe.
evo podvlacim - malo bolji, barem malo, ne mora to biti "najbolji na svijetu"
- uglavnomja
#109 Re: Debljina-problem u vezi
Nisu problem kile nego njen stav prema tim kilama i prema njegovoj dobtonsmjernoj
kritici. Sta bi joj rekla kolegica sto je smrsala 16 kila i nasla novog hairliju
Plus zdravlje.
Znaci ili je egocentricni manijak i boli je koka sta drugi misle, ili je duboko frustrirana pa ide kontranapadom.
Plus zdravlje.
Znaci ili je egocentricni manijak i boli je koka sta drugi misle, ili je duboko frustrirana pa ide kontranapadom.
-
palermo
#110 Re: Debljina-problem u vezi
Pa to je tvoj izbor. Kao što je i njen izbor.Hoćeš li ostati sa njom ili ona sa tobom.betametazon wrote:
naravno, zato sam se ja i ogradio - rekao sam da je sustina ili bit osobe vaznija od njene forme. ali covjek je i sustina i vanjstina - za usporodbu, ali ekstremnu - to je kao da imas ekstremno zgodnu osobu pored sebe ali koja je intelektualni ili duhovni primat. je li to dovoljno da ostanes sa njom? a uz to znas da nije i da ne mra biti primat samo ako se potrudi - dakle u pitanju je klasicna ljenost.
ne zmajeram nista ljudima koji su hendikepriani ili bolesni ili na drugi nacin onemoguceni da budu malo bolji nego sto jesu - i to najprije radi sebe.
evo podvlacim - malo bolji, barem malo, ne mora to biti "najbolji na svijetu"
Ali ne možeš joj reći, ti si djevojko glupa, trebala bi malo čitati da budeš pametnija, i očekivati od nje da se ne naljuti. Mislim možeš joj reći....ali bi se onda moglo i još jedno pitanje postaviti...
-
palermo
#111 Re: Debljina-problem u vezi
Ili je dovoljno pametna da u startu prepozna tokmakauglavnomja wrote:Nisu problem kile nego njen stav prema tim kilama i prema njegovoj dobtonsmjernojkritici. Sta bi joj rekla kolegica sto je smrsala 16 kila i nasla novog hairliju
![]()
Plus zdravlje.
-
betametazon
#112 Re: Debljina-problem u vezi
sad se pokusava tezom o slobodnom izboru prica skrenti u neki deseti kontekst
naravno da ima svako biti pravo i sa krajnje savrsenom i sa krajnje nesavrsenomn osobom kao i svim mogucim varijacijama unutar te dvije krajnosti
moj licni stav je da ne bih ostao sa lijenom (a uz to samozadovoljnom) osobom i osobom kojoj moje misljenje ili zelja nista ne znaci bez obzira da li je lijena fizicki ili intelektualno. ako se nekome drugom svidja takva osoba onda kako rekoh ok, ima pravo biti sa takvom osobom
moj licni stav je da ne bih ostao sa lijenom (a uz to samozadovoljnom) osobom i osobom kojoj moje misljenje ili zelja nista ne znaci bez obzira da li je lijena fizicki ili intelektualno. ako se nekome drugom svidja takva osoba onda kako rekoh ok, ima pravo biti sa takvom osobom
- ema_
#113 Re: Debljina-problem u vezi
Nema se šta dodati ni oduzeti na postove od @palermo . Svaka čast na rezonu i pristupu
.
BTW, ne znam zašto svako zamišlja neku djevojku od recimo 85 kg kao "salo koje je razliveno preko pola sobe" kad ima x primjera gdje sasvim ok iste izgledaju
.
I da se opet ponovim sa Adrianom Limom i Mirandom Kerr
- da je sve (ili išta) u vrhunskim mjerama i proporcijama i vanjskom izgledu, ne bi one bile varane i ostavljene, a ni obrnuto. Ha ya.
BTW, ne znam zašto svako zamišlja neku djevojku od recimo 85 kg kao "salo koje je razliveno preko pola sobe" kad ima x primjera gdje sasvim ok iste izgledaju
I da se opet ponovim sa Adrianom Limom i Mirandom Kerr
-
betametazon
#114 Re: Debljina-problem u vezi
da, ja sam sednom cuo da je sexy spasiti svijet od zagadjenja npr. mada pola demonstranata protiv polucije nemaju pojma sta su polucije i koja su jedinjenja u pitanju. nego je jednostavno sexy misliti da se boris za pravu stvar. isto je tako sexy stav "prihvati me kakav god sam, ne trazi od mene nista". ja sam to prevladao davno, cim sam izasao iz pubertetaema_ wrote:Nema se šta dodati ni oduzeti na postove od @palermo . Svaka čast na rezonu i pristupu.
BTW, ne znam zašto svako zamišlja neku djevojku od recimo 85 kg kao "salo koje je razliveno preko pola sobe" kad ima x primjera gdje sasvim ok iste izgledaju.
I da se opet ponovim sa Adrianom Limom i Mirandom Kerr- da je sve (ili išta) u vrhunskim mjerama i proporcijama i vanjskom izgledu, ne bi one bile varane i ostavljene, a ni obrnuto. Ha ya.
- _mufljuz_
#115 Re: Debljina-problem u vezi
hajd sto si ti postala riba megamacka sa 60 kila - i sto si dumpovala frajera koji te je setao i debelu - al sto odmah pocinjes solit pamet o ekonomiji, nacinu poslovanja, uspjehu, sposobnostima to je cudo.....Korisnica_ wrote:Bogatiji moze biti svako ko se malo potrudi. Bas zato sam navela to kao primjer. Zamisli da ta djevojka stalno maltretira svog covjeka oko para "zasto se ne trudis vise, pobogu radi nesto da promjenis svoju situciju". Bi li ovi muskarci koji brane pokretaca teme toliko branili takvu curu? Aj dount tink so.betametazon wrote: smrsati moze svako, bogat ne moze postat svako, drasticna je razlika i ne moze se porediti. Normalno bi bilo ne biti sa osobom koja je idealna - i fizicki i materijalno, nego sa osobom koja se barem trudi i kojoj je stalo da promjeni ono sto moze promjeniti - pogotovu ako se radi o ekstremu!
- _mufljuz_
#116 Re: Debljina-problem u vezi
niko ne kritikuje - barem ne ja - visak sala - meni je to do nekih limita mogu tolerisat do 80kg (ako je dobro rasporedjeno ipakema_ wrote:Nema se šta dodati ni oduzeti na postove od @palermo . Svaka čast na rezonu i pristupu.
BTW, ne znam zašto svako zamišlja neku djevojku od recimo 85 kg kao "salo koje je razliveno preko pola sobe" kad ima x primjera gdje sasvim ok iste izgledaju.
I da se opet ponovim sa Adrianom Limom i Mirandom Kerr- da je sve (ili išta) u vrhunskim mjerama i proporcijama i vanjskom izgledu, ne bi one bile varane i ostavljene, a ni obrnuto. Ha ya.
kritikujemo egotripove - pogotovo zenske - koje kad su u boljoj poziciji odmah pocnu satirat sve pod noge i rusit - a pokunje se ko mindze kad nema gdje kud drugdje
-
palermo
#117 Re: Debljina-problem u vezi
betametazon wrote: isto je tako sexy stav "prihvati me kakav god sam, ne trazi od mene nista". ja sam to prevladao davno, cim sam izasao iz pubertetau tom smislu i tebi i palermu
-
Eek-A-Mouse
#118 Re: Debljina-problem u vezi
Mog jarana je cura ostavila jer joj je na telefonu rekao Haj vidimo se kad ozdravis necu da fasujem grupu od tebe 
-
Planinar-oo
#119 Re: Debljina-problem u vezi
Pa ako si se zapustila dobro ti je i rekao, sta hocete koji k, nabijete 20 kila za par mjeseci i cijeli svijet vam kriv, manje zderi i vise se kreci i neces imati problem. Debljina nije nesto sto se desava tek tako, nekontrolisano i preko noci, ne desava se jer si eto jadna napacena dusa, imala lose djetinjstvo i sta ti ja znam, desi se jer se trpas hranom i ne dizes guzicu jer eto imas frajera u duzoj si vez pa kontas da si sigurna da se trpas i zgovnas da te se ne moze prepoznat. E ne ide to tako.Korisnica_ wrote:Kako mi je samo divno kad Balkanci kukaju o diskriminaciji muskaraca_mufljuz_ wrote: glavu dajem uvr' glave 3 strane kljucanje i u rudnik coporativno
jerbo je to ckicama - njima je sve dozvoLIto.... ha ja - a mi muskinje smo svinje - klas'ka![]()
![]()
![]()
E jest vam tesko nema sta
![]()
![]()
![]()
Hajmo ovako: da je musko napisao da je imao curu koja ga je, kad je bio siromasan, stalno rekla da je nesposoban zbog toga sto nije bogat, curu koja je gledala bogatije frajere (kao sto je moj gledao mrsavije zene) i rekla je "pa naravno da cu sliniti nad njima kad ti nisi sposoban biti kao oni" (kao sto je moj rekao da ga ne mogu kriviti sto gleda druge zene kad sam ja sebe "zapustila"), onda se kladim u litar krvi da bi svi muskarci foruma rekli da je ucinio odlicnu stvar kad bi je sutnuo cim je dobio para.
A ovako kad je obrnuto - opet zena kucka. Ma jah, kako da ne
- uglavnomja
#120 Re: Debljina-problem u vezi
Tokmak je sto joj rekao da se, iako vec punasna, pocela jos debljati i da bi trebala pripazitipalermo wrote:Ili je dovoljno pametna da u startu prepozna tokmakauglavnomja wrote:Nisu problem kile nego njen stav prema tim kilama i prema njegovoj dobtonsmjernojkritici. Sta bi joj rekla kolegica sto je smrsala 16 kila i nasla novog hairliju
![]()
Plus zdravlje.
Jaro, sve ima svoje granice. Fino je meko, da ne zelja ( nekome
- ema_
#121 Re: Debljina-problem u vezi
_mufljuz_ wrote:niko ne kritikuje - barem ne ja - visak sala - meni je to do nekih limita mogu tolerisat do 80kg (ako je dobro rasporedjeno ipakema_ wrote:Nema se šta dodati ni oduzeti na postove od @palermo . Svaka čast na rezonu i pristupu.
) cak stavise i simpa - vidio sam masu koka koje su fakozovne samo tako i kao debeljuce - da ne kazem da su vise fakozovnije nego ove strklje od 45-50 kila na salati i zobenim pahuljicama....
kritikujemo egotripove - pogotovo zenske - koje kad su u boljoj poziciji odmah pocnu satirat sve pod noge i rusit - a pokunje se ko mindze kad nema gdje kud drugdjepoenta je - promijeni se totalmente kada stekne barem neku prednost - a to priznaces i nije bas neka karakterna vrlina
Karakter je druga tema, niko ne voli egocentrične osobe, kao ni te željne prednosti na zor
- S4mpion
#122 Re: Debljina-problem u vezi
Je li lakše ženskom rodu sad kad si popljuvala muški? Kako ide feminizam?jutarnja zvijezda wrote:eh lijepa mladosti!!!
naravno da je u samom pocetku veze primarna fizicka privlacnost izmedju dvoje mladih.ako potraje,vjerujte to nikada nije zato sto ona ima zgodnog muza ili on zgodnu zenu.uvijek su tu u pitanju sasvim druge stvari.
uzmimo za primjer trudnocu zene.neki muskarci (iako nosi njegovo dijete),ne mogu da je pogledaju ,jer "taj"stomak....![]()
mislite li da godine ikoga miluju,nikoga.
i zasto ovdje "mezite" samo zene?![]()
sta je sa muskima?hajmo malo o njihovim pivskim stomacima,slaufovima koje bez imalo kompleksa pokazuju cijelom svijeti,"pistama,koje sakrivaju onim smijesnim frizurama,kada onih pet dlaka vuku od uha preko cijele glave,debelim dlakama ,koje vire iz nosa i usiju,borbi sa svojim "najdrazim "da se redovno kupa,mijenja cipele i carape ,a ne da izigrava gasnu komoru po kuci,a on savrseno miran kaze::"pravi muskarci SMRDE".
ali ako je veza zdrava izmedju dvoje ljudi,ako imaju milion zajednickih stvari u zivotu,ako zajedno polako stare,vanjski izgled je nevazan.jer godine nikoga ne stede.neko nabaci koju kilu (on,ona,oboje---nebitno),neko se susi k`o bakalar,neko postane invalid,teski..............itd.sta onda.mijenjaj partnera????????????
iz cijele diskusije sam zakljucila da se povrsno gleda na stvari,da zene posmatrate kao OBJEKAT,KOMAD ZGODNOG MESA ZA UPOTREBU U SVRHU VASEG ZADOVOLJSTVA,ili pokazivanje "trofeja".
a cini mi se da je postavljac teme doticnu osobu "takvu" i upoznao(alen delon i ostale gluposti).znaci nisu u pitanju kila,nego smo se malo zasitili ,zar ne?
- graue_maus
#123 Re: Debljina-problem u vezi
- uglavnomja
#124 Re: Debljina-problem u vezi
graue_maus wrote:samo da upitam .......javil se hanuma ........
Ubila se baklavama
- _Gea_
#125 Re: Debljina-problem u vezi
Sta sam tek ja trebala, kad mi je momak rekao da bih trebala nabaciti koju kilu jer pocinjem izgledati ko akrep 
Nego stvarno mi nije jasno zasto pojedinci napadaju pokretaca teme. Zasto je pogresno skrenuti paznju partneru da malo obrati paznju na sebe jer se prezderava i deblja?
I cuj zbog toga ne prica sa njim 15 dana
Zrelo nema sta. Ocigledno je i sama svjesna problema, ali jok.. lakse je da on nju gleda kako se polako razvaljuje i da je prihvati takvu kakva jeste, nego da ona uradi nesto po tom pitanju.
Nego stvarno mi nije jasno zasto pojedinci napadaju pokretaca teme. Zasto je pogresno skrenuti paznju partneru da malo obrati paznju na sebe jer se prezderava i deblja?
I cuj zbog toga ne prica sa njim 15 dana

bolje da ljulja