i gleda te ko zadnju bijedu... a u istoj AD unikredit na pofalićima puni dinara jedva te čekaju
drugi put sam htio oročiti bruku para za jednog mladića koji pošteno radi a te pare su tu ležale godinama a vista
isto tako su se odnosili
Moderator: anex
Sevap jer se ta poslovnica zatvorila. Koje su sami tamo nadmene stare kravetine radile...Black swan wrote:jednom sam u toj poslovnici htio dinare kupiti bakica iza pulta kaže nema
i gleda te ko zadnju bijedu... a u istoj AD unikredit na pofalićima puni dinara jedva te čekaju
drugi put sam htio oročiti bruku para za jednog mladića koji pošteno radi a te pare su tu ležale godinama a vista
isto tako su se odnosili
Najnoviji primjer, agencija prodaje ustupninu http://www.pik.ba/artikal/11307931/poslovni-prostor/JanuaryJones wrote:Da li je ustupanje općinskog prostora za keš ili nekretninu ili bilo kakvu drugu korist protuzakonito? Naišla sam na par mjesta vrtoglave cifre za ustupninu (ne znam ima li ova riječ u rječniku uopšte), tipa 200000 KM za ustupanje poslovnog prostora opštine Centar. Kako bi se to "ustupanje" uopšte sprovelo budući da mora postojati neka procedura dodjele općinskih prostora?
"Sve se može kad se plati". Normalno bi trebalo pisati u ugovorima o zakupu da se ugovoreno pravo korištenja ne može prenijeti na treća lica.JanuaryJones wrote:Da li je ustupanje općinskog prostora za keš ili nekretninu ili bilo kakvu drugu korist protuzakonito? Naišla sam na par mjesta vrtoglave cifre za ustupninu (ne znam ima li ova riječ u rječniku uopšte), tipa 200000 KM za ustupanje poslovnog prostora opštine Centar. Kako bi se to "ustupanje" uopšte sprovelo budući da mora postojati neka procedura dodjele općinskih prostora?
U pravilu jeste, prenos prava upravljanja poslovnim prostorom izdanim od strane lokalne zajednice nepravomoćno je, izuzev ako ugovorom nije uređena zakva mogućnost i pravo.JanuaryJones wrote:Da li je ustupanje općinskog prostora za keš ili nekretninu ili bilo kakvu drugu korist protuzakonito? Naišla sam na par mjesta vrtoglave cifre za ustupninu (ne znam ima li ova riječ u rječniku uopšte), tipa 200000 KM za ustupanje poslovnog prostora opštine Centar. Kako bi se to "ustupanje" uopšte sprovelo budući da mora postojati neka procedura dodjele općinskih prostora?
Naravno, para vrti gdje burgija neće. I onda se čudimo što nekolicina ima a ostali nemaju. Nema sistema, nema svako isti pristup javnim uslugamarekla-kazala wrote:"Sve se može kad se plati". Normalno bi trebalo pisati u ugovorima o zakupu da se ugovoreno pravo korištenja ne može prenijeti na treća lica.JanuaryJones wrote:Da li je ustupanje općinskog prostora za keš ili nekretninu ili bilo kakvu drugu korist protuzakonito? Naišla sam na par mjesta vrtoglave cifre za ustupninu (ne znam ima li ova riječ u rječniku uopšte), tipa 200000 KM za ustupanje poslovnog prostora opštine Centar. Kako bi se to "ustupanje" uopšte sprovelo budući da mora postojati neka procedura dodjele općinskih prostora?
Ali vjerovatno takvog člana nema pa još ako je ugovor zaključen na neodređeno vrijeme onda nema nikakve smetnje da neko u općini uzme lovu za mukotrpni prenos prava na zainteresovanog zakupca.
Evo šta se kaže u:JanuaryJones wrote:Naravno, para vrti gdje burgija neće. I onda se čudimo što nekolicina ima a ostali nemaju. Nema sistema, nema svako isti pristup javnim uslugamarekla-kazala wrote:"Sve se može kad se plati". Normalno bi trebalo pisati u ugovorima o zakupu da se ugovoreno pravo korištenja ne može prenijeti na treća lica.JanuaryJones wrote:Da li je ustupanje općinskog prostora za keš ili nekretninu ili bilo kakvu drugu korist protuzakonito? Naišla sam na par mjesta vrtoglave cifre za ustupninu (ne znam ima li ova riječ u rječniku uopšte), tipa 200000 KM za ustupanje poslovnog prostora opštine Centar. Kako bi se to "ustupanje" uopšte sprovelo budući da mora postojati neka procedura dodjele općinskih prostora?
Ali vjerovatno takvog člana nema pa još ako je ugovor zaključen na neodređeno vrijeme onda nema nikakve smetnje da neko u općini uzme lovu za mukotrpni prenos prava na zainteresovanog zakupca.dokaz je da haman legalno možeš prodati nešto što nije tvoje tj. što si dobio na korištenje.