Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primjer
- sinuhe
#101 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
A ko je Luka Dragicevic? Prvi put cujem za njega.
- Alfons Kauders
#102 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
ah to je to... najebo na drugim temama, pa sad nako cisto reda radi... dosao da najebes i na ovoj...Arata wrote:Svaki put tako pobjegneš, na svakoj temi. Hajd neka ti bude, ne znam što uopšte čitam tvoje komentare. Samo mržnja, od ljudi bez posla do Srba...Alfons Kauders wrote:kako da raspravljam s tobom kad ocito nisi u stanju ni shvatiti sta govorim? ili ti je slabo poznavanje bosanskog, ili nisi dovoljno obrazovan da to skontas, ili jednostavno ne raspolazes s dovoljno vijuga... kako bilo, ne zelim da gubim vrijeme na raspravu s tobomArata wrote: Šta drugo očekivati od tebe nego dječiji odgovor... Možda sam za lokaciju pogriješio, ali sumjam za djecu...
Nego zapitaš li se ti samo koliko je glupa ideja o novim sukobima? U državi u kojoj imaš oko 4 miliona stanovnika ti bi pravio novi pokolj. To je manje nego u nekim gradovima! Da bi se nešto pomjenilo u pravcu koji ti želiš moralo bi poginuti minimum milion stanovnika. Na ovako uništenu privredu toliki gubitak ljudi i nova rušenja značili bi kraj BiH za sva vremena. Mislim da je nevjerovatno glupo razmišljati na ovaj način. A isto tako mislim da je krajnje bezobrazno predstavljati se ko patriota a priželjkivati rušenje svoje države i smrt svojih sugrađana.
ja govorim o politici... ako ti treba podsjecanje o kakvoj se politici radi, upali TV sutra u ova doba... meni ne treba, hvala lijepa
razlika izmedju nas je u tome sto ja smatram da do dugotrajnog mira i stabilnosti moze doci samo kada se ta ideja u potpunosti slomi, zbrise, zatre... ti tu ideju poistovjecujes sa cijelim narodom, ja to ne radim niti mi pada na pamet
da bi se ta ideja slomila, potrebna je snaga, a ne kmechanje... ti ako mislis da bi se nesto postiglo novim ustupcima, novim "kompromisima" to je tvoj problem... zadnjih 25 godina dokazuje upravo suprotno, da se ustupcima nije dobilo nista - da se samo gubilo... i ti bi to nastavio... malo po malo, korak po korak, sve dok ne zatraze nesto sto se ne moze dati... a sta onda? mozda bi napravio grupu na fejsu? izasao na mirne demonstracije pred holiday inn? napisao ostro pismo Inzku i Sorensenu?
sta?
- BHCluster
#103 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Ko vas jebe, ja sam na sigurnom.
-
Objektivni navijac
#104 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Zasto mislis da od odrzavanja mrznje ima neke koristisolo2 wrote:Dobro jutro!!! Ne znam koliko forumasa ovdje obitava ali predlazem da se ova tema pokrene svakih 15 dana uz video sadrzaje. Moramo konacno biti svjesni s' kim imamo posla i da nam je to na pameti uvijek.
Kako mislis da mrznja moze pomoci reintegraciji BiH
-
dezurni_ucenik
#105 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Da citiram stih jedne njihove pjesme sto su je pjevali u zadnjem ratu:
"Pricali su druze, kad smo bili mali,da su Srbe vjecno mucili i klali"
I na tome se bazira sva njihova psihologija djelovanja.
"Pricali su druze, kad smo bili mali,da su Srbe vjecno mucili i klali"
I na tome se bazira sva njihova psihologija djelovanja.
- BHCluster
#106 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
“Mrzim ih zato što su me naučili da mrzim.”Objektivni navijac wrote:Zasto mislis da od odrzavanja mrznje ima neke koristisolo2 wrote:Dobro jutro!!! Ne znam koliko forumasa ovdje obitava ali predlazem da se ova tema pokrene svakih 15 dana uz video sadrzaje. Moramo konacno biti svjesni s' kim imamo posla i da nam je to na pameti uvijek.![]()
Kako mislis da mrznja moze pomoci reintegraciji BiH![]()
- limeni
#107 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
repliciras meni pa bi te zamolio da meni ne stavljas rijeci u usta koje nisam rekao. inace sam za mir 100 godina ali ako ne dao bog krenu opet na nas neka znaju da ce to mozda i njima biti zadnji put jer tad nece bosnjaci birati sredstva da uzvrate nakon genocida 92-95 u srebrenici, prijedoru...jel sad jasno sto zelim reci?Arata wrote:Ko kaže da nemaš pravo na samoodbranu? Ovdje većinom pričaju uzmi pušku i napadni, a to nije isto (sa ove teme):limeni wrote:ako je tebi "biti slozni i ne dati na se da nas po 17.put kolju" pobit cijeli narod onda da, to je rijesenje.Arata wrote:
Znači rješenje je pobiti cijeli jedan narod i onda će sve da bude ok? (eventualno 2 ako i Hrvati zasmetaju)
Isti način razmišljanja imali su Ratko Mladić i ovaj Luka Dragićević. Ko god misli tako kada se pogleda u ogledalo treba da vidi jednog od ove dvojice.
zar bosnjaci nemaju pravo na samoodbranu?
zasto je rs jos ziva?JA SE NADAM DA VAM JE JASNO SAD DA MI OVE FASISTE MORAMO IZBRISATI IZ BOSNE KAD TAD ILI CE ONI IZBRISATI NAS.@Drvosjeca iz Dejcicanema kompromisa, nema odustajanja, nema posustajanja... dzaba vam sve... jedino puskom mozete dobiti to sto hocete, ili poginuti u pokusaju da to ostvarite... valjda je jasno za koju opciju navijam
Razumijem sve o nametnutom ratu, naravno da treba svako biti spreman na odbranu - uvijek. ALI sve češća je priča o započinjanju rata, što je samoubistvo za sve učesnike i totalno je glupo.
-
dezurni_ucenik
-
VjecitiStudent
#109 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Koliko su ratnih zločinaca do sada uhvatile 1. minhenska i 2. malmeška?
-
sportman1
#110 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
pa bosnjaci nemaju alternativu i nemaju se na koga oslonit za razliku od srba kojima je srbija uvijek iza ledja. bosnjaci moraju gurati multi-kulti opciju i nemaju drugu opciju,a srbi imaju rs i nije ih briga.
kakva je bih drzava?? rs ima entit. drzavljanstvo,dodiku bi se moglo sudit u federaciji kao da je rs druga drzava....(danasnja vijest)
srbima ne treba vise od ovoga sto imaju jer ne mogu vise dobit. nerealno je.
kakva je bih drzava?? rs ima entit. drzavljanstvo,dodiku bi se moglo sudit u federaciji kao da je rs druga drzava....(danasnja vijest)
srbima ne treba vise od ovoga sto imaju jer ne mogu vise dobit. nerealno je.
-
sportman1
#111 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
VjecitiStudent wrote:Koliko su ratnih zločinaca do sada uhvatile 1. minhenska i 2. malmeška?
-te brigate su logistika,kako ne kontas?? bez logistike nema uspjesnog rata.
salju pare od kojih zivi dobar dio puka.
- BHCluster
#112 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Jeli to u njihovoj ovlasti? Dobri su nam kada dojdu ljeti i ostve lovu a mogu je potrositi diljem svijta, kad posalju koje kakve pomomoci polje poplava i to je dobro ali ako nesto imaju da kazu na bilo koju temu to nemoze. Zasto?VjecitiStudent wrote:Koliko su ratnih zločinaca do sada uhvatile 1. minhenska i 2. malmeška?
- tandmand
#113 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Mnogima koji su tada bili maloljetni je babo zaklan pred njihovim ocima. Ako si ikada imao kontakt sa ljudima iz Prijedora cuo si mnogo ovakvih prica. Ta ista djeca sada sacinjavaju te brigade koje navodis.VjecitiStudent wrote:Koliko su ratnih zločinaca do sada uhvatile 1. minhenska i 2. malmeška?
Vecernji list 2012.
Sve je manji broj ljudi iz bh. dijaspore spremnih glasovati na izborima u BiH. To se odražava i na etničku strukturu entitetskih, županijskih, gradskih i općinskih skupština. To je posebno vidljivo na području Republike Srpske, jer je s prostora koji danas u pravnom okviru čini taj bh. entitet, u raseljeništvu blizu milijun njenih građana, Bošnjaka i Hrvata izbjeglih i protjeranih tijekom minulog rata.
-
Walther
#114 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Nije potreban rat... Bosnjaci i u miru popustaju gdje to nije potrebno. Bosnjak mora pored svih mora i obala na planet otici cetnika. Ako ima 1000 radnji, ustavice bas kod cetnika, itd, itd. Ako u rafama ima 1000 proizvoda Bosnjak mora uzeti bas onog sa cirilicom? Zbog koga? Kad bi Bosnjaci pazili gdje trose novac (mimo ratova i oruzja) mnogi okupirani krajevi u "RS" bi propali davno. Pa nek se sele u Cacak...sportman1 wrote:-te brigate su logistika,kako ne kontas?? bez logistike nema uspjesnog rata.
Debil iz Haaga prica ono sto 99% "RS" ali i Srbije misli. On je bar iskreni u vezi toga. U Haagu je receno dosta gorih i glupljih stvari. A oni mentoli od sudija to prihvataju sa osmijehom.
-
VjecitiStudent
#115 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Da, dobace para do rodbine, ozida se i pokoja džamija.sportman1 wrote:-te brigate su logistika,kako ne kontas?? bez logistike nema uspjesnog rata.VjecitiStudent wrote:Koliko su ratnih zločinaca do sada uhvatile 1. minhenska i 2. malmeška?
Ne vidjeh niti jednog vodovoda, biblioteke, puta, ... pa da na njemu piše "Made by Dijaspora".
A njihovih glasova, nakon svakih izbora, sve manje i manje i manje.
Bošnjačke stranke su 1996. imale u skupštini RS-a 18 poslanika, 2010. svega pet - prava mjera iskrene brige 1.minhenske i 2. malmeške za događaje u domovini.
-
sportman1
#116 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
VjecitiStudent wrote:Da, dobace para do rodbine, ozida se i pokoja džamija.sportman1 wrote:-te brigate su logistika,kako ne kontas?? bez logistike nema uspjesnog rata.VjecitiStudent wrote:Koliko su ratnih zločinaca do sada uhvatile 1. minhenska i 2. malmeška?
Ne vidjeh niti jednog vodovoda, biblioteke, puta, ... pa da na njemu piše "Made by Dijaspora".
A njihovih glasova, nakon svakih izbora, sve manje i manje i manje.
Bošnjačke stranke su 1996. imale u skupštini RS-a 18 poslanika, 2010. svega pet - prava mjera iskrene brige 1.minhenske i 2. malmeške za događaje u domovini.
pa zar nisu od njih trazili pare da bi mogli glasat?? dje to ima?
i interes je sve manji,a najveci je bio poslije rata. vrijeme cini svoje.
-
sportman1
#117 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Walther wrote:Nije potreban rat... Bosnjaci i u miru popustaju gdje to nije potrebno. Bosnjak mora pored svih mora i obala na planet otici cetnika. Ako ima 1000 radnji, ustavice bas kod cetnika, itd, itd. Ako u rafama ima 1000 proizvoda Bosnjak mora uzeti bas onog sa cirilicom? Zbog koga? Kad bi Bosnjaci pazili gdje trose novac (mimo ratova i oruzja) mnogi okupirani krajevi u "RS" bi propali davno. Pa nek se sele u Cacak...sportman1 wrote:-te brigate su logistika,kako ne kontas?? bez logistike nema uspjesnog rata.
Debil iz Haaga prica ono sto 99% "RS" ali i Srbije misli. On je bar iskreni u vezi toga. U Haagu je receno dosta gorih i glupljih stvari. A oni mentoli od sudija to prihvataju sa osmijehom.
-sta je alternativa? kako ces natjerat ljude da ne kupuju neki proizvod?
- sinuhe
#118 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Sve je besplatno. Dovoljno je prijaviti se na http://www.izbori.ba i formulari stizu na kucnu adresu.
-
VjecitiStudent
#119 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Ih, zamisli da taj milion u oktobru glasa, nestalo bi i entitetskog glasanja i RS-a do proljeća.tandmand wrote:Mnogima koji su tada bili maloljetni je babo zaklan pred njihovim ocima. Ako si ikada imao kontakt sa ljudima iz Prijedora cuo si mnogo ovakvih prica. Ta ista djeca sada sacinjavaju te brigade koje navodis.VjecitiStudent wrote:Koliko su ratnih zločinaca do sada uhvatile 1. minhenska i 2. malmeška?
Vecernji list 2012.
Sve je manji broj ljudi iz bh. dijaspore spremnih glasovati na izborima u BiH. To se odražava i na etničku strukturu entitetskih, županijskih, gradskih i općinskih skupština. To je posebno vidljivo na području Republike Srpske, jer je s prostora koji danas u pravnom okviru čini taj bh. entitet, u raseljeništvu blizu milijun njenih građana, Bošnjaka i Hrvata izbjeglih i protjeranih tijekom minulog rata.
Međutim, jok, umjesto da popune i poštom pošalju par listića, lakše je virtuelno ratovati i o ratu palamuditi.
-
Objektivni navijac
#120 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Od mrznje nema koristi ni pojedinac ,ni drustvo. Mrznja je destruktivna i stetna. Mrznja je usmjerena protiv reintegracije BiH drzave i drustva. Mrznja radi u korist velikosrpstva.BHCluster wrote:“Mrzim ih zato što su me naučili da mrzim.”Objektivni navijac wrote:Zasto mislis da od odrzavanja mrznje ima neke koristisolo2 wrote:Dobro jutro!!! Ne znam koliko forumasa ovdje obitava ali predlazem da se ova tema pokrene svakih 15 dana uz video sadrzaje. Moramo konacno biti svjesni s' kim imamo posla i da nam je to na pameti uvijek.![]()
Kako mislis da mrznja moze pomoci reintegraciji BiH![]()
Samo pomirenje i oprost mogu doprinijeti reintegraciji BiH drzave i drustva.
-
weredsf
#121 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Zato kad god procitam neku izjavu o nezavisnosti ili slicnu glupost odem i ocistim svoj arsenal oruzja, ja necu biti nespreman kao moj otac 92 dok sam ziv..pa nek izvole, gdje god smo se fajtali u ratu Srbi su porazeni, gdje god smo bjezali ili im vjerovali mahom smo poklani...It_is_a_Leclerc wrote:Ovo je modus operandi kako funkcionira bar 80 % Srba u cijeloj Evropi. Oni se neće pomiriti sa postojanjem Bošnjaka, Bosne i Hercegovine. Ne postoji stid, ne postoji pokajanje. Oni pokazuju zapanjujući rasizam, fašizam i ksenofobiju. Duboko vjerujem da bi, nakon što ih je cijeli sud prokazao kao nasljednike Hitlerove doktrine zločina genocida, i dalje bili spremni krenuti na Bošnjake i Albance, da ih etnički očiste.
Ispad u haškoj sudnici samo je dokaz da k'o oprosti i pređe preko genocida, dabogda mu se ponovio u kući.
- tandmand
#122 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Gradjanska koalicija 1. Mart se bavi ovim pitanjem.VjecitiStudent wrote:Ih, zamisli da taj milion u oktobru glasa, nestalo bi i entitetskog glasanja i RS-a do proljeća.tandmand wrote:Vecernji list 2012.
Međutim, jok, umjesto da popune i poštom pošalju par listića, lakše je virtuelno ratovati i o ratu palamuditi.
http://www.prvimart.ba/vijesti/mi-se-ni ... cija-29-07

-
hAZNADAR
#123 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Razlog nase degradacije, sto nas ne smatraju ljudima je taj sto su stereotipi i historijski mitovi postali standard.
Pricu o poturicama, prodaji vjere za veceru, sakrivanju porijekla, stidovima i kompleksima, produktima turske okupacije, bivsim Srbima otpadnicima i prirodnoj selekciji plemenitih od sugavaca,.. - slusam od 89-te grubo receno.
A pricu o smrdljivim, lojavim, Teheranu, azijskoj vukojebini, talibanizaciji, tamnom vilajetu, zaostalom i primitivnoj rupi,.. slusam od otprilike 2000-te, mada i ranije al nebitno.
I kada spojis mitsku historiju i ubjedjenja o porijeklu Bosnjaka, plus stereotipnu islamofobiju - ti dobijes sliku jedne sive bezlicne mase gdje ne postoje individue, ljudskost, bilo sta humano. Bosnjaci su u srpskom poimanju jedna bezlicna, smrdljiva, zatucana, divlja, kulturoloski i civilizacijski niza masa. A historija o poturicama i porijeklu je tu glavni razlog jer se na taj nacin cijeli narod genetski degradira i tu niko nije postedjen, ni staro ni mladi, ni musko, zensko, vjera,.. ma nista nije sveto i postedjeno.
Historija je korijen svega, i korijen mrznje i motiv za genocid i ubijanja i osnova danasnjeg rasizma u RS ciji smo dio culi u haskoj sudnici. Medjutim - iznenadjujuce je koliko Bosnjaci sami malo paznje pridaju ovom fenomenu kod Srba. Fokusirani samo na rezultate kada se desi incident ili izljev mrznje - a nikako o korijenu toga. Shvatam da historija kao nauka nije narocito popularna u Bosnjaka i sto je malo domacih autora koji su pisali o nasoj historiji. Ali kako je moguce da se do sada nije nikada povuklo javno pitanje i javna tribina, poruka,.... bilo sta na temu srpske mitomanije i ubjedjenosti u superiornost.
Ovaj idiot sto u po Haga prica o srpskoj rasnoj superiornosti samo prenosi ono sto velika vecina u RS misli - nazalost i mladja generacija koja je sa time odrasla i koja nece nikada moci stavove promijeniti.
Ko god kaze, napise,... makar na najbezazleniji nacin da su Bosnjaci bivsi Srbi, poturceni Srbi,.. - taj je dio iste fasisticke matrice kao ovaj sto pilavi o rasnoj superiornosti. Ne mora covjek da ulovi izjavu koja izleti poput ove u Hagu - dovoljno je samo da cuje o poturicama, bivsim Srbima, prevjerama,... i to je to - sve je to ista bagra.
Pricu o poturicama, prodaji vjere za veceru, sakrivanju porijekla, stidovima i kompleksima, produktima turske okupacije, bivsim Srbima otpadnicima i prirodnoj selekciji plemenitih od sugavaca,.. - slusam od 89-te grubo receno.
A pricu o smrdljivim, lojavim, Teheranu, azijskoj vukojebini, talibanizaciji, tamnom vilajetu, zaostalom i primitivnoj rupi,.. slusam od otprilike 2000-te, mada i ranije al nebitno.
I kada spojis mitsku historiju i ubjedjenja o porijeklu Bosnjaka, plus stereotipnu islamofobiju - ti dobijes sliku jedne sive bezlicne mase gdje ne postoje individue, ljudskost, bilo sta humano. Bosnjaci su u srpskom poimanju jedna bezlicna, smrdljiva, zatucana, divlja, kulturoloski i civilizacijski niza masa. A historija o poturicama i porijeklu je tu glavni razlog jer se na taj nacin cijeli narod genetski degradira i tu niko nije postedjen, ni staro ni mladi, ni musko, zensko, vjera,.. ma nista nije sveto i postedjeno.
Historija je korijen svega, i korijen mrznje i motiv za genocid i ubijanja i osnova danasnjeg rasizma u RS ciji smo dio culi u haskoj sudnici. Medjutim - iznenadjujuce je koliko Bosnjaci sami malo paznje pridaju ovom fenomenu kod Srba. Fokusirani samo na rezultate kada se desi incident ili izljev mrznje - a nikako o korijenu toga. Shvatam da historija kao nauka nije narocito popularna u Bosnjaka i sto je malo domacih autora koji su pisali o nasoj historiji. Ali kako je moguce da se do sada nije nikada povuklo javno pitanje i javna tribina, poruka,.... bilo sta na temu srpske mitomanije i ubjedjenosti u superiornost.
Ovaj idiot sto u po Haga prica o srpskoj rasnoj superiornosti samo prenosi ono sto velika vecina u RS misli - nazalost i mladja generacija koja je sa time odrasla i koja nece nikada moci stavove promijeniti.
Ko god kaze, napise,... makar na najbezazleniji nacin da su Bosnjaci bivsi Srbi, poturceni Srbi,.. - taj je dio iste fasisticke matrice kao ovaj sto pilavi o rasnoj superiornosti. Ne mora covjek da ulovi izjavu koja izleti poput ove u Hagu - dovoljno je samo da cuje o poturicama, bivsim Srbima, prevjerama,... i to je to - sve je to ista bagra.
- ovo_malo_duse
#124 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
+1weredsf wrote:Zato kad god procitam neku izjavu o nezavisnosti ili slicnu glupost odem i ocistim svoj arsenal oruzja, ja necu biti nespreman kao moj otac 92 dok sam ziv..pa nek izvole, gdje god smo se fajtali u ratu Srbi su porazeni, gdje god smo bjezali ili im vjerovali mahom smo poklani...It_is_a_Leclerc wrote:Ovo je modus operandi kako funkcionira bar 80 % Srba u cijeloj Evropi. Oni se neće pomiriti sa postojanjem Bošnjaka, Bosne i Hercegovine. Ne postoji stid, ne postoji pokajanje. Oni pokazuju zapanjujući rasizam, fašizam i ksenofobiju. Duboko vjerujem da bi, nakon što ih je cijeli sud prokazao kao nasljednike Hitlerove doktrine zločina genocida, i dalje bili spremni krenuti na Bošnjake i Albance, da ih etnički očiste.
Ispad u haškoj sudnici samo je dokaz da k'o oprosti i pređe preko genocida, dabogda mu se ponovio u kući.
- Kikibombona
#125 Re: Zasto se desio genocid i brutalni zlocini? - Jedan primj
Problem je u velikoj mjeri na srpskoj strani. To je tacno. Ima tu poneki problemcic i na bosnjackoj, prilicno lako rjesiv, ali se ne rjesava.limeni wrote:
ne slazem se nikako sa postom. problem nije na bosnjackoj nego na srpskoj strani koja iako je pocinila genocid ne osjeca ni zrno pokajanja. nula! kako ocekivati nesto pozitivno u buducnosti od njih?
vi mladji mozda imate neku nadu i vjerujete u bajke kao sto su pravda, ravnopravnost ili suzivot ali zivot nas uci da uvijek jaci uzme pravdu u svoje ruke. budimo jaci od njih, nedajmo vise nikome na nas.
mi smo trenutno u predzadnjoj fazi plana "velika srbija". prva dionica je bila protjerati osmanlije, druga faza je unistavanje "turaka" kao politickog faktora (1912) i otimanje imovine na ovim prostorima (1918), treca faza je bilo ciscenje u srbiji i crnoj gori (1912-1945), cetvri korak je bio prelazak preko drine (1992). ostao je zadnji korak, a to je jos ovo malo sto se skupilo oko rijeke bosne pobiti/protjerati (2031?).
zato nemojte da vas prevare jer su nam srbi vjekovni neprijatelji, u svakoj generaciji su pobili nekoga od nas ali dobit ce oni svoju kaznu ako budemo jaki i slozni.
ova recenica ovog dragicevica me ne cudi jer to je zvanicna politika srbije i rs-a.
Etiketiranje svih Srba je akt koji vodi prema novom ratu. Bosnjaci nisu u situaciji da zagovaraju rat, kao sto nisu ni Srbi. Ako ponovo plane, nikada ne znas ko ce biti donji. Nacionalisti iz oba tabora mogu reci kako bi pojeli protivnika, ali to nije blizu realnosti. I Srbi su mislili kako ce pojesti Bosnu pa su se zajebali. Rat je uvijek nepredvidiv. Velika Amerika je prilicno najebala u tamo nekom siromosnom Vijetnamu.
Raditi u korist rata nije ljudski i nije pametno. Rat nista ne moze promijeniti. Moze samo prouzrokovati nesrecu i stovirti uslove za nove nesrece i patnje. Kada plane, nikad ne znas hoce li neko tebi blizak biti ubijen, povrijedjen, ponizen...... Niko nije siguran.
Etiketiranje srpskog naroda je upravo ono sto zele srpski nacionalisti. To im je argument za 'umjerene' ili 'liberalne' Srbe. Na taj nacin jaca srpski nacionalizam i postaje opasniji, kako za same Srbe - tako i za druge narode. Posmatrati sve Srbe kroz izjave notornih bolesnika i fasista je upravo ono sto zele raspirivaci zla i mrznje. Ti kada kazes '90% Srba je Dragicevic', cinis veliku uslugu Dragicevicu i njegovim istomisljenicima.
Bosnjaci imaju neuporedivo pametnije nacine da jacaju kao narod. Mrznja im sigurno nece pomoci. Stvaranje neprijatelja od svakog Srbina isto tako nece pomoci.
Bosnjaci ne trebaju biti lakovjerni, trebaju se naoruzati i na taj nacin eventualnim neprijateljima pokazati da nisu laka meta. Trebaju snimati filmove i organizovati kulturne manifestacije u sjecanje na zrtve genocida i ratnih zlocina. Trebaju jacati ekonomiju, obrazovati se.... To je moguce ako budu u normalnim odnosima sa susjedima. U ratnoj psihozi razvoj je nemoguc. Covjek i drustvo propada u svakom pogledu.
Bosnjaci trebaju govoriti o imenima i prezimenima, ne o Srbima i Hrvatima. Od toga ne moze proizaci nista dobro, kako za narode koji se satanizuju - tako ni za same Bosnjake. Interes Bosnjaka je cijela BiH. Kako ce Bosnjaci opstati na 60% BiH ako budu satanizovali Srbe i Hrvate? Tako mogu samo otezati generacijama koje dolaze.
Dakle,.... Treba reci Ratko Mladic je zlocinac, genocidas, ljudsko smece, rasist, ksenofobr.... ma sta god neces pogrijesiti.
Gurati ga medju Srbe je pogresno i to moze samo steti Bosnjacima. Od toga nema ama bas nikakve koristi.
Saveznici su naciste izolovali od njemackog naroda. Jako pametno su to uradili.