PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Locked
muha_sa

#101 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by muha_sa »

MPK wrote::lol:

Svi se pravite pametni i pismeni a niko od vas nece i ne umije da dotakne sadrzinu!!! :-) :D

Najlakse je zivjeti u zabludi, valjda tada najmanje boli!! :idea:

Najgore je ako ljudi skontaju da su u stvari sami krivi za sve sto im se desilo. :?:

Jer u principu, za sve prethodno, nije kriva SDA vec su krivi ljudi koji su glasali za SDA. :idea: :arrow: :?:

Znaci da ne bi sami sebi bili krivci fazon je da na sve moguce i ne moguce nacine pronaci krivce u nekom i necemu drugom!!!
uzmemo pravoslavlje i rješen problem :?
Danguba

#102 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by Danguba »

c/p

sta ono bjese :D
sport

#103 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by sport »

MPK wrote::lol:

Svi se pravite pametni i pismeni a niko od vas nece i ne umije da dotakne sadrzinu!!! :-) :D

Najlakse je zivjeti u zabludi, valjda tada najmanje boli!! :idea:

Najgore je ako ljudi skontaju da su u stvari sami krivi za sve sto im se desilo. :?:

Jer u principu, za sve prethodno, nije kriva SDA vec su krivi ljudi koji su glasali za SDA. :idea: :arrow: :?:

Znaci da ne bi sami sebi bili krivci fazon je da na sve moguce i ne moguce nacine pronaci krivce u nekom i necemu drugom!!!
Jarane relativno dobro si počeo. I stao. Sad se vrtiš u mjestu.
Pitanje je bilo šta i kako dalje.
Odgovor nisi dao, ili ga nemaš.
Mlaćenje prazne slame.
MPK

#104 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by MPK »

Drinski wrote:đe si Džafo, kućo stara!
kako sajt bosnjastvo?!
e koliko si me puta samo tamo banovo...
Pozdravlja te puno.

Porucuje da mu vise puca neka stvar za bosnjacima i da planira otvoriti portal o Bosanstvu, Bosanskoj etnickoj i narodnoj naciji.

Ovo moje prethodno napisano vazi samo za one koji nisu zadovoljni sa postojecim a vjerujte takvih je veoma malo.

Vecina je zadovoljna jer su pojedinacno dobili dok su kolektivno totalno izgubili i porazeni ali od kada oni to misle na svoj kolektivitet.

Pa u samom kuranu stoji "Prvo obezbjedi sebe i svoju familiju taman ostali crkli od gladi"!!!!

Veliki pozdrav i bujrum uskoro na Bosanstvo= Etnicko+Narodno+Nacionalno :bih:
Googlerica

#105 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by Googlerica »

Googlerica wrote:
Narod was used, from the 17th century on, to denote practical distinctions between people and also more abstract, narod provided a conceptual framework for the perception of diversity.[7] What’s even more, when the fusion between narod as ‘ethnicity’ and narod as ‘political nation’ had place, a fundamental contradiction came into being, which would never be solved (the Empire as vehicle for inclusion, and at once the preservation of ethnic consciousness). When narod became a thing in itself, a creator of external manifestations, narodnost’ provided a model of ethnicity that was both essentialist and cultural.
ponovi lekciju :D
Drinski

#106 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by Drinski »

MPK wrote: Porucuje da mu vise puca neka stvar za bosnjacima i da planira otvoriti portal o Bosanstvu, Bosanskoj etnickoj i narodnoj naciji.
dođe i ti tobe.
dobro je da si skuzio da je izlaz u konceptu bosanstva, jer sve dok postoji bosnjastvo (a ono se vezuje za muslimanstvo) postojace i srpstvo i hrvatstvo u BiH, po principu spojenih posuda.
kada se vec 1993. vracalo ime, trebalo je ili vratiti termin bosanac ili barem ne dozvoliti da se termin bosnjak u budućnosti svede na oznaku samo za bh.muslimana i to vjernika.
Pa u samom kuranu stoji "Prvo obezbjedi sebe i svoju familiju taman ostali crkli od gladi"!!!!
:lol:
daj dzafo, nema potrebe da bas toliko izmisljas.
Last edited by Drinski on 08/07/2014 20:51, edited 1 time in total.
MPK

#107 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by MPK »

Drinski wrote:
MPK wrote: Porucuje da mu vise puca neka stvar za bosnjacima i da planira otvoriti portal o Bosanstvu, Bosanskoj etnickoj i narodnoj naciji.
dođe i ti tobe.
dobro je da si skuzio da je izlaz u konceptu bosanstva, jer sve dok postoji bosnjastvo (a ono se vezuje za muslimanstvo) postojace i srpstvo i hrvatstvo u BiH, po principu spojenih posuda.
kada se vec 1993. vracalo ime, trebalo je ili vratiti termin bosanac ili ne barem dozvoliti da se termin bosnjak u budućnosti svede na oznaku samo za bh.muslimana i to vjernika.
:lol:
daj dzafo, nema potrebe da bas toliko izmisljas.
U pravu si.
Najveci belaj sa Muslimanima i SDA ogleda se u tome sto oni NISU htjeli, ili umjeli svejedno, zauzeti nacionalnu Bosansku poziciju, uci u Bosansku naciju, i sa njom poklopiti cijelu teritoriju BiH.

Napraviti neraskidivu vezu izmedju nacije i drzave(teritorije).

Oni su sisli stepenicu nize, na etnicki bosnjacki nivo, rame uz rame sa Cetnicima i Ustasama, i sa njima krenuli u haracenje BiH I KOMUNISTICKE PRIVREDNE ZAOSTAVSTINE.

Pa u tom cilju su Srbi pustili 10 g. unaprijed A.I. sa robije, da imaju svog igraca sa druge strane koji ce im sve potpisati sto im bude trebalo!!!

zANIMLJIVO JE DA, SA JEDNE STRANE, MUSLIMANI ORGANSKI NE PODNOSE KOMUNIZAM/SOCIJALIZAM, DOK SA DRUGE STRANE NAJVISE VOLE, PA CAK I OBOZAVAJU, KOMUNISTICKO/SOCIJALISTICKU PRIVREDNU ZAOSTAVSTINU.

zANIMLJIV MENTALITET LIKOVA ?!

Pazi, zasto je Bakir uvijek uzimao 1/3 ?!

Pa poslanik je od svakog plijena uvijek za sebe uzimao 1/3 dok su ostali medju sobom djelili ostatak.

Danas je problem sto ostali nemaju ni mrvice da podjele, ali su valjda za to sami napravili izbor. :D

I vuk sit i sve ovce na broju, kud ces bolje. :D
svjezi_ustipak

#108 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by svjezi_ustipak »

MPK wrote:

gdje tacno to stoji? neki link? 8)
muha_sa

#109 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by muha_sa »

svjezi_ustipak wrote:
MPK wrote:

i ti svašta pitaš :-)
svjezi_ustipak

#110 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by svjezi_ustipak »

muha_sa wrote:
svjezi_ustipak wrote:
MPK wrote:

i ti svašta pitaš :-)

hahahahaha, ne kvari mi ceif Muha ba! :D :D
JThomas

#111 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by JThomas »

nije bilo te fore da bošnjaci/bosanci/muslimani "poklope" cijelu teritoriju bih. to jednostavno nije bilo realno. a tačno je i da je bošnjačka politika htjela etnički čist fildžan i to hoće i danas. razlika je ipak što u tu svrhu nisu pribjegli masovnim i organizovanim zločinima, al' u miru razlike nema. čak štaviše, u miru su izabrani predstavnici bošnjaka uništili i ono što granate nisu mogle.
MPK

#112 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by MPK »

svjezi_ustipak wrote:
MPK wrote:

Tako stoji u kuranu, i to mi je vise ljudi potvrdilo, kako Hodza tako i obicnih Dzematlija.

Raspitaj se i sam ali upravo tako stoji "Prvo obezbjedi sebe i svoju familiju pa makar ostali crkli od gladi".

Problem se javlja koliko visoko ovo ide u "obezbjedi" ???

Dokaz za to vidimo u muslimanskim drustvima gdje postoje enormno bogati, koji se bukvalno valjaju u bopgatstvu, i sa druge strane ogromna vecina koja se je zeljna hljeba najesti.

Za najvece Lopove i Kriminalce kazu:
"Njega je Allah nagradio",
dok za one sto kopaju po kontejnerima kazu,
"Njih je Allah kaznio"!!!!???

:roll:
svjezi_ustipak

#113 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by svjezi_ustipak »

MPK wrote:
svjezi_ustipak wrote:
MPK wrote:

Tako stoji u kuranu, i to mi je vise ljudi potvrdilo, kako Hodza tako i obicnih Dzematlija.

Raspitaj se i sam ali upravo tako stoji "Prvo obezbjedi sebe i svoju familiju pa makar ostali crkli od gladi".

Dokaz za to vidimo u muslimanskim drustvima gdje postoje enormno bogati, koji se bukvalno valjaju u bopgatstvu, i sa druge strane ogromna vecina koja se je zeljna hljeba najesti.

a gdje tacno stoji, koji pasus, stranica? daj nam link da vidimo da li ima istine u tome sto pises...
muha_sa

#114 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by muha_sa »

MPK wrote:
svjezi_ustipak wrote:
MPK wrote:

sjecam se da je isto to govorila jedna Pemba a ona cula na nekom sjelu kako je jednoj Razi pricala neka njena kona koja je tu pricu cula na jednom neobaveznom druženju, ne može se sjetit od koga je cula :-) vjerujem Pembi jer je to starija žena.
MPK

#115 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by MPK »

JThomas wrote:nije bilo te fore da bošnjaci/bosanci/muslimani "poklope" cijelu teritoriju bih. to jednostavno nije bilo realno. a tačno je i da je bošnjačka politika htjela etnički čist fildžan i to hoće i danas. razlika je ipak što u tu svrhu nisu pribjegli masovnim i organizovanim zločinima, al' u miru razlike nema. čak štaviše, u miru su izabrani predstavnici bošnjaka uništili i ono što granate nisu mogle.
Naravno ne bosnjaci-muslimani sa svojim muslimanskim identitetom i islamskim vrijednostima jer prvi ja ne bi bio za to.

Ali DA za sekularnu i gradjansku Bosansku naciju sa svojim bosanskim identitetom i bosanskim vrijednostima , gdje ljudi mogu vjerovati i u kravu ako hoce, ali da svi vole svoj narod, naciju i drzavu, koja bi postojala na temeljima sekularizma i gradjanstva.

Islam i muslimani su uvijek bili protiv toga, kako kroz cijelu istoriju, tako i dan danas.

Postoji istorijska izreka:

"Ako Bosna ne bude muslimanska dabogda je onda i nebilo"!!!

Nije mi samo jasno kako do danas vecina Hamala i Irgeta nije ni 1% toga skontala ?! :(

muha_sa

#116 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by muha_sa »

MPK wrote:
JThomas wrote:nije bilo te fore da bošnjaci/bosanci/muslimani "poklope" cijelu teritoriju bih. to jednostavno nije bilo realno. a tačno je i da je bošnjačka politika htjela etnički čist fildžan i to hoće i danas. razlika je ipak što u tu svrhu nisu pribjegli masovnim i organizovanim zločinima, al' u miru razlike nema. čak štaviše, u miru su izabrani predstavnici bošnjaka uništili i ono što granate nisu mogle.
Naravno ne bosnjaci-muslimani sa svojim muslimanskim identitetom i islamskim vrijednostima jer prvi ja ne bi bio za to.

Ali DA za sekularnu i gradjansku Bosansku naciju sa svojim bosanskim identitetom i bosanskim vrijednostima , gdje ljudi mogu vjerovati i u kravu ako hoce, ali da svi vole svoj narod, naciju i drzavu, koja bi postojala na temeljima sekularizma i gradjanstva.

Islam i muslimani su uvijek bili protiv toga, kako kroz cijelu istoriju, tako i dan danas.

Nije mi samo jasno kako do danas vecina Hamala i Irgeta nije ni 1% toga skontala ?! :(

jel i ovo neki hodža izjavio :?
JThomas

#117 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by JThomas »

za tu priču nije ni 5% ljudi u današnjoj bih. a i oni koji jesu su 99% iz bošnjaka/bosanaca/muslimana i "ostalih", dok je apsolutnoj većini srba i hrvata taj koncept apsolutno nesvarljiv.
Hajvan

#118 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by Hajvan »

ja lika i bajki mu.
Drinski

#119 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by Drinski »

Nikada mi nije bilo jasno, zasto ovo uradis.

Počneš odlično....
MPK wrote: Naravno ne bosnjaci-muslimani sa svojim muslimanskim identitetom i islamskim vrijednostima jer prvi ja ne bi bio za to.

... a onda, valjda ne možeš da izdržiš, šta li, pa počneš valjati gluposti.

sarajlija80

#120 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by sarajlija80 »

i onda neka neko kaze da alija izmetbegovic nije pravio svoju drzavu, drzavu za sebe svoga konja bakira i ostalu kriminalno mafijasku kkipu gjde ce njihove familije vedriti i oblaciti.
Megiddo

#121 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by Megiddo »

Malo ovoga ne bi štetilo prije nego se... lupi. :D

Jerbo ja bih zaista volio da mi neko objasni koja to religija žudi za sekularizmom. :lol:
sarajlija80

#122 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by sarajlija80 »

Megiddo wrote:Malo ovoga ne bi štetilo prije nego se... lupi. :D

Jerbo ja bih zaista volio da mi neko objasni koja to religija žudi za sekularizmom. :lol:

jel se to pasa moj odnosi na mene :-? ili je krivo shvatanje
MPK

#123 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by MPK »

Ma ja,
Niko nije Kriv, Krivo je More!!! :D

Srecom da to vrijedi samo medju muslimanima i "muslimanima"!!!! :oops:

Kao sto rekoh vecina je zadovoljna postojecim stanjem jer su licno dobili dok su kolektivno totalni gubitnici, ali od kada je to njih interesovao kolektivitet.

Oni ce, kao i njihovi pretci, 50 g. crnciti, graditi, praviti, skupljati i onda na kraju dodje Neko drugi i sve to pokupi, uz jos nesto! :D

Tako im valjda grah pao, sta li. :D

Kriiivoooo jeee mooooreeee !!! :thumbup:
MPK

#124 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by MPK »

svjezi_ustipak wrote:
MPK wrote:

Bili i jednu od 18 godina, po mogucnosti nevinu.

Cuo sam da ovi funkcioneri iz SDA najvise vole Cigancice i to sto mladje to bolje.

Ako je Poslanik mogao ozeniti od 6 g. a spavati sa njom kada je imala 9 zasto nebi i oni od 12 godina? :zzzz:
Megiddo

#125 Re: PODJELA BOSNE – ideja Muslimanske političke klase

Post by Megiddo »

sarajlija80 wrote: jel se to pasa moj odnosi na mene :-? ili je krivo shvatanje
Ne. :)
Locked