Nikada se manje nije išlo na more..
- Dr. Kuca
#101 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Ide se itekako samo sada ramazan. A inace raja ide u grcku, tursku i te tako destinacije.
- svjezi_ustipak
#102 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
placas samo kartu od 450 km za dijete, sve ostalo je besplatno. cijena karte za orasle ti je uracunata u ukupnu cijenu, ti plcas 160 km na aerodromu za takse. cijene hrane u Tr su puno nize nego u Cro, na to sam mislio kad sam rekao da se i dolje mozes provuci kao paradajz turista.Alhemicarkaa wrote:
Karta do Turske za djete je 450 KM. Dvogodišnje. Pretpostavimo da je to puna cijena karte sa taksama. Znači tri puta 450 km je 1350 KM. Samo da dobaciš, kako onda biti paradajz turista? Ovdje ne mislim bukvalno na onog koji jede paradajz na plaži, nego onaj ko je, ako je imao sreće, zaštekao 1000 km za more. Tom je Turska misaona imenica - a Hrvatska itekako pristupačna. Matematika je čudo i tu padaju priče ali to je privatni smještaj, ovamo je hotel. Džaba grad za dinar kad ja dinar nemam.
Ne sporim da bi u Hrvatskoj all inclusive varijantu u hotelu sa 5 zvijezdica platio daleko više, samo ja ne pričam o tome.
sto se tice onih koji su zastekali milju za more, nece vidjeti Turske i neka odu tamo gdje mogu. ne mora se ni na more svake godine.
- seoBIH
#103 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Odakle to da je avionska karta 450KM? Pa ako naručiš Online kartu barem 7 dana ranije povratna karta sa svm taksama do turske je 200-250KM. Ukoliko se karta kupi par mjeseci ranije može se nack za 150-200KM. Sto neki vole pretjerivati.
Sent with smoke signals using p..... dim.
- svjezi_ustipak
#104 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
seoBIH wrote:Odakle to da je avionska karta 450KM? Pa ako naručiš Online kartu barem 7 dana ranije povratna karta sa svm taksama do turske je 200-250KM. Ukoliko se karta kupi par mjeseci ranije može se nack za 150-200KM. Sto neki vole pretjerivati.
ne narucuje se online nista. ides charterom, Pegasus. daju sve gratis za dijete, obavezan si da platis za malca kartu 450 km. odrasli placaju samo aerodromske takse, karta je obicno uracunata u cijenu.
- Better Man
#105 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Evo Avaz dva dana vrši kampanju protiv Jadrana i ljetovanja u Hrvatskoj i izmišljaju cijene i lažu. Ne možeš uzeti za usporedbu cijena npr. piva. Upoređivati Najskuplje pivo u ponudi Na Jadranu npr. Guinness i Sarajevsko pivo u BIH. Uporedi Guinness na Jadranu sa cijenom Guinnessa u BiH, pa češ doći na isto. Da ne govorim da u obzir uzimaju samo najskuplje smještaje, koji imaju viška novca, a uopšte ne navode cijene normalnog smještaja. Očito da im je neko dobro platio da tako pišu.
- rovac13
#106 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Inace nemam protiv hrvatske nista,idem redovno u istru,i ne volim slusat izvale o hrvatskoj.Ali ovo sto neko isprica za tursku je nema dalje.Hrvatska je dobra ali turska je puno bolja.Kolega isao prosle godine sa zenom platio 2000KM all inclusive.Pored mora,privatna plaza,lezaljke suncobrani gratis,bazen,sauna,ako dugo stoji pice pred tobom konobar nosi i donosi drugo hladno.Kakvih crnih 7000km.Ovo u hrvatskoj nema sanse dobit za 2000,treba vjerovatno duplo.
- Šveđanin
#107 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Bio sam prošle godine u Turskoj all inclusive.
Buđenje u 7, pa na jagnjetinu rane zore (nema klasika doručka gdje ti uvale one mazalice od kojih budeš gladan već ima svega pa biraj), pa na plažu, pa pivo jedno drugo treće, pa baklava, pa nešto popiti.. onda na bazen pod suncobran jer je vani ugrijalo.. oko 3 ručak, prvi dan pečena teletina a odozgo posuti neki začini, trpaj u tanjir koliko god možeš.. pa onda nešto popiti pa na plažu do 5-6.. onda u sobu pa se spremati za večeru, prvi dan neka njihova pica, pa onda desert čokoladna torta.
Poslije u grad.
Djeca zbrinuta i ne dosađuju roditeljima
, kolega vodio svoju djecu, tu djecu preuzme vaspitačica pa onda zajedno sa ostalom djecom budu oko hotela, pa ih ona vodi na plažu.. uče plivati, uče kako da se predstave na turskom, crtaju, boje, zabavljaju se igraju se, u svakom trenutku se mogu javiti roditeljima da vide gdje su.. kažu klinci i njima bilo super opet bi tamo. Dođu izmoreni poslije večere, odmah bi u krevet.
Sportski tereni, sauna, milion nekih stvari, ne možeš sve ni obići..
Konobari samo prilaze kažu uzmi još još, kuhinja non stop radi, kineskinje te masiraju, već rekoše ako ti se piće ohladi, konobar to sklanja tebi donosi drugo.. roditelji prepušteni sebi i svom uživanju.
Buđenje u 7, pa na jagnjetinu rane zore (nema klasika doručka gdje ti uvale one mazalice od kojih budeš gladan već ima svega pa biraj), pa na plažu, pa pivo jedno drugo treće, pa baklava, pa nešto popiti.. onda na bazen pod suncobran jer je vani ugrijalo.. oko 3 ručak, prvi dan pečena teletina a odozgo posuti neki začini, trpaj u tanjir koliko god možeš.. pa onda nešto popiti pa na plažu do 5-6.. onda u sobu pa se spremati za večeru, prvi dan neka njihova pica, pa onda desert čokoladna torta.
Djeca zbrinuta i ne dosađuju roditeljima
Konobari samo prilaze kažu uzmi još još, kuhinja non stop radi, kineskinje te masiraju, već rekoše ako ti se piće ohladi, konobar to sklanja tebi donosi drugo.. roditelji prepušteni sebi i svom uživanju.
- Alfons Kauders
#108 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
sorry, ali ti poredis privatni smjestaj gdje sam kuhas i peres s hotelom... a meni to nije isto...Alhemicarkaa wrote:E čuj kako kome.Alfons Kauders wrote:kako kome - poznajem par ljudi koji jednostavno kazu da im je jeftinije jer ustede 2 dana puta... odnosno 4 radna dana... jbg ako neko za dan zaradi stotinjak mara, to je 400 dodatnog troska za par...Alhemicarkaa wrote: Stalno slušam to jeftinije je otići negdje drugo avionom. Gdje je to tačno jeftinije otići? Pokaži mi taj aranžman.
ja sam i dalje za dalmaciju, da se razumijemo
Evo gledala sam na fibuli, najjeftiniji aranžman za Tursku, u hotelu sa 3 zvjezdice, sedam noćenja sa doručkom za dvije odrasle osobe i jedno djete 2800 KM, hotel nije na plaži, niti ima vlastitu. Za hranu se sam pobrini.
S druge strane u Hrvatskoj - apartman 40 eura, tik uz more, za put potrošiš još recimo 150, i nek 300 potrošiš na hranu, eto nek sve izađe 1200 - to je više od duplo jeftinije od najjeftinije opcije u Turskoj.
A što se tiče puta - nije to samo dva sata leta, dođi sat prije leta, sletiš, kontrole dok prođeš, dok se svi skupe i sjednete u bus, dok te bus dobaci do destinacije - eto ti ode dan.
Ovdje ne govorim o odnosu cijena - usluga, ovo je čisto ziceraški proračun za prosječnu Bosansku porodicu sa jednim djetetom (sa dvoje djece ova korist ide više za Hrvatsku jer samo put avionom za djete je 450 KM). Dakle kad sve staviš na papir, nigdje veze da je Turska jeftinija. Ne sporim da u Turskoj možeš naći bolji i jeftiniji apartman nego u Turskoj, ali iz Bosne nit možeš doći do tih apartmana, plus moraš avion platiti.
A o All inclusive i svim onim prefix all inclusive aranžmanima da ne govorim. Tu ispod 7 milja ne računaj - i po meni je tu Turska više nego precjenjena - dati 7000 da bi sjedio kraj nekog bazena u nekom getu i prežderavao se je meni van pameti - ima mi jedino logike kad neko ima malu djecu, ali je svejedno bezobrazno skupo. Pa za te pare na Cubu mogu otići.
ja to volim, cisto da imam izbor - mogu sam nesto pripremiti, mogu promijeniti nekoliko restorana itd... ali ima ljudi koji bi radije odmarali u hotelu i razumijem ih
-
sumirprimus
#109 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
slazem se s alkemicarkom...dok ti dobacis do turske,vec si mogo sedfam dana s porodicom lezat na jadranu...
neuporedivo...kako god obrnes i okrenes...pitanje sta je jeftinije...jadran je kako god obrnes jeftiniji,jer do turkije treba dobacit.
neuporedivo...kako god obrnes i okrenes...pitanje sta je jeftinije...jadran je kako god obrnes jeftiniji,jer do turkije treba dobacit.
- kockica_kockica
#110 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
I opet se provodi ova negativna kampanja protiv Jadrana... Ja ne znam jeli to nacin samozadovoljavanja odredjene populacije ili jednostavno potreba da se pljuje po svemu...
Turska je divna i krasna, ali ko ima 2500 KM da odvoji za ljetovanje u Turskoj ... ne bas veliki broj populacije u BiH, cija mjesecna primanja ne prelaze 700 KM u koje su ukljucene hrana, rezije, krediti, skolu za djecu, odjecu, obucu itd... Jadran je blize.... Dodjes za 4 sata autom... u najgorem slucaju sa granicnim peglanjima 5 sati... Ali svako ima pravo da sam odluci, ne moramo hinjskim potezima ljudima ubijati svaku zelju za odlaskom na more sa glupim usporedbama cijena koje zaista nemaju nikakvih dodirnih tacaka...
Zivot je skup i kod nas.. onaj ko nema puno mu je 20 KM za jednodnevni izlet u Zaostrog...
I nema mora do Jadranskog... mozete sad pricati sto hocete ali jadransko more je jadransko more... sve drugo su samo blijede kopije tog ugodjaja...
Turska je divna i krasna, ali ko ima 2500 KM da odvoji za ljetovanje u Turskoj ... ne bas veliki broj populacije u BiH, cija mjesecna primanja ne prelaze 700 KM u koje su ukljucene hrana, rezije, krediti, skolu za djecu, odjecu, obucu itd... Jadran je blize.... Dodjes za 4 sata autom... u najgorem slucaju sa granicnim peglanjima 5 sati... Ali svako ima pravo da sam odluci, ne moramo hinjskim potezima ljudima ubijati svaku zelju za odlaskom na more sa glupim usporedbama cijena koje zaista nemaju nikakvih dodirnih tacaka...
Zivot je skup i kod nas.. onaj ko nema puno mu je 20 KM za jednodnevni izlet u Zaostrog...
I nema mora do Jadranskog... mozete sad pricati sto hocete ali jadransko more je jadransko more... sve drugo su samo blijede kopije tog ugodjaja...
- Alfons Kauders
#111 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
a najjeftinije je nikako ne icisumirprimus wrote:slazem se s alkemicarkom...dok ti dobacis do turske,vec si mogo sedfam dana s porodicom lezat na jadranu...
jbg ovdje se poredi all inclusive s avionskim prevozom sa iznajmljivanjem apartmana... zao mi je ali to bas i ne ide tako...
ja sam rekao da se odredjene destinacije poput turske vise isplate 'srednjoj klasi' koja je zapravo visa srednja klasa jer srednja vise ne postoji... onaj ko ce gledati u svaku markicu nece ni u hrvatsku ni u tursku, vec u neum
-
sumirprimus
#112 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
stani malo,je bila prica kako neki tipovi pricaju vise se isplati otic u tursku,jer je jeftinije?il jer je komfornije?Alfons Kauders wrote:a najjeftinije je nikako ne icisumirprimus wrote:slazem se s alkemicarkom...dok ti dobacis do turske,vec si mogo sedfam dana s porodicom lezat na jadranu...
jbg ovdje se poredi all inclusive s avionskim prevozom sa iznajmljivanjem apartmana... zao mi je ali to bas i ne ide tako...
ja sam rekao da se odredjene destinacije poput turske vise isplate 'srednjoj klasi' koja je zapravo visa srednja klasa jer srednja vise ne postoji... onaj ko ce gledati u svaku markicu nece ni u hrvatsku ni u tursku, vec u neum
onda dubaji se ne moze poredit sa turskom i jadranom.
i nije tacno, ja gledam u svaku markicu,i ne idem u neum...a probam sve od ovih,od apartmana,al inkluziva,soba,kampa...sve ima svoje prednosti i mane..i u kampu mi je najbolje...samo meni...
- Alfons Kauders
#113 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
ja sam rekao da se turska vise isplati mnogim ljudima... dakle njima je "jeftinije" jer ljudi traze hotelski smjestaj i nece da se peglaju autom... da ih neko jebe sat i po na granici i sl...sumirprimus wrote:stani malo,je bila prica kako neki tipovi pricaju vise se isplati otic u tursku,jer je jeftinije?il jer je komfornije?Alfons Kauders wrote:a najjeftinije je nikako ne icisumirprimus wrote:slazem se s alkemicarkom...dok ti dobacis do turske,vec si mogo sedfam dana s porodicom lezat na jadranu...
onda dubaji se ne moze poredit sa turskom i jadranom.
i nije tacno, ja gledam u svaku markicu,i ne idem u neum...a probam sve od ovih,od apartmana,al inkluziva,soba,kampa...sve ima svoje prednosti i mane..i u kampu mi je najbolje...samo meni...
jednostavno drugaciji odnos ulozeno/dobiveno koji odgovara mnogim ljudima... onim koji misle otici za vikend do makarske, kod rodje u vikendicu, sa hranom i cigarama u ruksaku... turska ne znaci nista
-
paladinka
#114 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
http://www.ferienundwohnen.de/mieten/Fe ... reis%20asc Privatni smjestaji u Hrvatskoj sortirani po cijeni, pocinje od 4 eura po osobi , pa jeftinije ne moze biti . Hoteli i apartmani od 10 eura pa na gore http://www.ferienundwohnen.de/mieten/Ho ... reis%20asc 
Last edited by paladinka on 09/07/2014 13:47, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#115 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
pa dobro nismo svi isti,jerbo ja kako god bacim na papir,7 dana za porodicu na korculi, i 7 dana u antalji..mene ispadne jeftinije na korculi...pricam o ol inkluziv varijanti...Alfons Kauders wrote:
ja sam rekao da se turska vise isplati mnogim ljudima... dakle njima je "jeftinije" jer ljudi traze hotelski smjestaj i nece da se peglaju autom... da ih neko jebe sat i po na granici i sl...
jednostavno drugaciji odnos ulozeno/dobiveno koji odgovara mnogim ljudima... onim koji misle otici za vikend do makarske, kod rodje u vikendicu, sa hranom i cigarama u ruksaku... turska ne znaci nista
al fakat,bez da zatezem,bas me brige nek ide gdje god ko hoce i gdje misli da mu je bolje i jeftnijie,komfornije,odmor je,samo u mojoj racunici za porodicu jadran je jeftinija i prihvatljivija i manje peglativna varijanta...
- Alfons Kauders
#116 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
i meni je - ali ne radi isplativosti... vec zato jer volim dalmacijusumirprimus wrote:pa dobro nismo svi isti,jerbo ja kako god bacim na papir,7 dana za porodicu na korculi, i 7 dana u antalji..mene ispadne jeftinije na korculi...pricam o ol inkluziv varijanti...Alfons Kauders wrote:
ja sam rekao da se turska vise isplati mnogim ljudima... dakle njima je "jeftinije" jer ljudi traze hotelski smjestaj i nece da se peglaju autom... da ih neko jebe sat i po na granici i sl...
al fakat,bez da zatezem,bas me brige nek ide gdje god ko hoce i gdje misli da mu je bolje i jeftnijie,komfornije,odmor je,samo u mojoj racunici za porodicu jadran je jeftinija i prihvatljivija i manje peglativna varijanta...
-
sumirprimus
#117 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
volis cvrcke i bevandu haa? 
- Alfons Kauders
#118 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
i poship... i musule, kozice, travarice, hobotnice... i tako to...sumirprimus wrote:volis cvrcke i bevandu haa?
ne volim nemar i javasluk koji sve cesce vidim u dalmaciji... plaze u kurcu, sve vise smeca i betona, sve se manje pazi na prirodu itd...
- rovac13
#119 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Gdje se moze vidjet ponuda sa korcule,zanima me to ako je tako kao sto kazes.All inclusive za manje para nego u turskoj.sumirprimus wrote:pa dobro nismo svi isti,jerbo ja kako god bacim na papir,7 dana za porodicu na korculi, i 7 dana u antalji..mene ispadne jeftinije na korculi...pricam o ol inkluziv varijanti...Alfons Kauders wrote:
-
sumirprimus
#120 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
pa gdje se moze vidjet i svaka druga ponuda u tur.agencijama...
odes i sam provjeris,stavis na vagu i sta ti vise godi izaberes u skladu sa svojim mogucnostima...
nisu ni sve ol inkluziv ponude iste jel tako...
odes i sam provjeris,stavis na vagu i sta ti vise godi izaberes u skladu sa svojim mogucnostima...
nisu ni sve ol inkluziv ponude iste jel tako...
- Ma.Le.Na
#121 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
poredite babe i zabe
turska sa svojom ponudom se NE MOZE porediti sa privatnim smjestajem u hr..iz prostog razloga sto je SVE drugacije
u ALL incl hotelu u Tr dobijete prvo bolji smjestaj...peskire ciste svaki dan..lezaljka suncobran peskir za plazu..jelo u neogranicenim kolicinama i vrsti..bazene..plaze...i zabavu
i naravno da se to onda placa
u hr uzmete privatni smjestaj upitnog kvaliteta...o peskirima lezaljkama i sl mozete namastavat a hranu ili kuhate ili jedete vani..i NARAVNo da je jeftinije
mi smo nesto racunali i za aranzman u Tr..za te novce...kada bi ih trosili u hr imali bi, kad se odbije trosak smjestaja, 160eura po danu potrositi na hranu...sto je stvarno puno
tako da...ne moze se porediti Tr i Hr
e sad..nisam bila u Tr...naslusala se svega..mislimo otici nekad..mada
call me silly ...ljeto mi nije ako ne smocim noge u nasem jadranu 
mislim da bih bila jako tuzna otici u Tr a te godine ne vidjeti jadran bar preko vikenda..
vezana sam za nase more..djaba
nikada nisam dozivjela neku neugodnost dole
osjecam se fino..ugodno...svidja mi se
turska sa svojom ponudom se NE MOZE porediti sa privatnim smjestajem u hr..iz prostog razloga sto je SVE drugacije
u ALL incl hotelu u Tr dobijete prvo bolji smjestaj...peskire ciste svaki dan..lezaljka suncobran peskir za plazu..jelo u neogranicenim kolicinama i vrsti..bazene..plaze...i zabavu
i naravno da se to onda placa
u hr uzmete privatni smjestaj upitnog kvaliteta...o peskirima lezaljkama i sl mozete namastavat a hranu ili kuhate ili jedete vani..i NARAVNo da je jeftinije
mi smo nesto racunali i za aranzman u Tr..za te novce...kada bi ih trosili u hr imali bi, kad se odbije trosak smjestaja, 160eura po danu potrositi na hranu...sto je stvarno puno
tako da...ne moze se porediti Tr i Hr
e sad..nisam bila u Tr...naslusala se svega..mislimo otici nekad..mada
mislim da bih bila jako tuzna otici u Tr a te godine ne vidjeti jadran bar preko vikenda..
vezana sam za nase more..djaba
nikada nisam dozivjela neku neugodnost dole
osjecam se fino..ugodno...svidja mi se
- madner
#122 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Gdje to, 14 dana i 800 eurica?
Odje sve nesto oko 1800 za 7 dana.
- Ma.Le.Na
#123 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
mah svako prica prema svom iskustvu
moje je takvo da sam uvijek znala naletiti na ljubazne ljude dole
zadnji put nas u slasticarni castili slatkim kornetom
jer smo nasi
ne znam, meni se takve stvari desavaju dole
mozebit ljudi namirisu ko im je dusman a ko dost
moje je takvo da sam uvijek znala naletiti na ljubazne ljude dole
zadnji put nas u slasticarni castili slatkim kornetom
jer smo nasi
ne znam, meni se takve stvari desavaju dole
mozebit ljudi namirisu ko im je dusman a ko dost
- Ma.Le.Na
#124 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
vjerovatno za 3*madner wrote:Gdje to, 14 dana i 800 eurica?
-
dječak sa šibicama
#125 Re: Nikada se manje nije išlo na more..
Vec 15 godina ista prica, "hrvatski turizam propada"