nisam u braku ali mislim da mogu nesto napisati
procita cijelu temu i vidjeH par realnih postova,ostalo budalastine
prvo,onaj starinski nacin,kada je muskarac zaradjivao a zena radila sve ostalo...vise ne postoji ni u najruralnijim sredinama
drugo,skoro da vise i ne postoje djevojke/zene koje bi ovo radile...jer najveci problem danasnjih (mladih) ljudi je ljenost i apatija i nezainteresovanost
a takve ti nece ni cistiti kucu,ni skuhati rucak,ni oprati i popeglati ves...nego ce povazdan buljiti u display i traziti izgovore
sto se tice finansija i generalno braka,mislim da je tu kljucno da nadjes osobu u koju imas povjerenje i od koje ne ocekujes svake minute da te opljacka,zajebe,potkrada...a ako se to sluajno i desi nekada,sto je realno,to bi gledao kao iznimku jer nista nije 100% sigurno

povjerenje je kljucno...u vezi,braku,porodici i bilo gdje,barem za mene...ja ako nekome ne vjerujem,ne mogu sa njim imati nikakve veze,ni prijateljske ni druge
a ovo sve sto se piskaralo na temi su "idealni uvjeti"...ono kada su svi zdravi,vedri,cili...djeca bez poremecaja,bolesti,problema a sta kada se krene van okvira "savrsenog" a toga je najvise
da li onda moralno napustiti bolesno dijete,finansijski nezavisnu zenu sa bolesnim djetetom i ici se svalerati sa nekim ???
ljudi u BiH vec odavno nisu realni,zatvoreni su i zivot zamisljaju u idealnim uslovima...valjda ih roditelji od malena tako uce,ono fraza...nista se ne sikiraj,sve ce babo srediti a djeca onda imaju misiju samo da trose kisik,ne daj boze da i kao mladji sta urade,nauce,steknu neku novu vjestinu...NE,jer gdje ce moje dijete raditi,dati ce babo para za cigara i pive
da rezimiram
inace ne volim neaktivne osobe,apaticne i bezvoljne pa tako ne bi volio ni zenu sa takvim osobinama a i realno,u danasnje vrijeme u BiH,jedna plata i iznadprosjecna,tesko je a kamoli one realne od 400-500 KM da se normalno zivi a onda iz toga proizilaze i problemi,svadje,galama i naruseni odnosi
normalno je da zena ne radi u drugoj polovini trudnoce i nakon poroda ali trebalo bi nakon tog perioda da pocne raditi ,vise zbog sebe...svako treba da ima obaveze i da na neki nacin privredjuje...mada i zena kucanica itekako privredjuje,uzmite samo da kupite 2 obroka dnevno,da platite pranje vesa i peglanje...da placate sedmicno ciscenje kuce/ stana i doci cete do iznosa koji je u principu jedna plata

i nepotrosene pare su zaradjene pare (visak)