Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#101 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by ladyblue18 »

mefistofilis wrote:
pa tehnicki i nije toliko u krivu :lol:
Kako za koga.

Ove sto im je glavni izgovor za (ne)brak razvod ja nikada ni u cemu ne shvatam ozbiljno. To sto se svaka budala razvodi nakon prve svadje je apsolutno nerelevantno za temu gdje bi se trebalo pricati o domacicama a ne o tome kako i koliko se puta razvesti, kako se zena mijenja ko carape i poturati svoje zapadnjacke navike kao nekakvo ispravno mjerilo necega.

Ja sve cekam kada cete skontati pa sami prestati sa offtopicom ali izgleda nista dok ja ne dodjem i ne kazem da se prestane.
azurna_obala

#102 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by azurna_obala »

Nisam se ni udala, a već se vidim kao razvedena...ako ćemo ići mjerom zvana ''forum'' :lol: :lol:
Sanda88 wrote:Kako se nezaposlene majke/supruge/domacice snalaze sa novcem u Bosni?

Npr. ne radite, kuci ste sa djecom, obavljate kucne poslove i naravno nemate nikakva primanja.
Sad, kako si financirate ako zelite komad odjece, frizuru, sminku, kafu sa prijateljicama (koje rade)?

Da li vam muz daje neku vrstu sedmicnog/mjesecnog 'dzeparca', da li koristite novcana sredstva
bez dozvole (naravno, ne sad k'o ludjakinja bez limita), ili molite i preklinjete ( :izet: :izet: ) muza za svaku KM?
Pos'o domaćice je najnezahvalniji pos'o koji možeš imati....gledajući ga kao pos'o, nit imaš platu, nit imaš radnog vremena...nego rintaj povazdan i do unedogled, i kad se opet za sobom okreneš, kao da ništa radio nisi...
a onda dođeš ovdje i pročitaš kako domaćice žive životom kućanica iz Wisteria Lane ulice :lol:
a ima i takvih...samo što to nisu domaćice, to su žene koje imaju love, imaju dadilje, čistačice itd...one ne rade apsolutno ništa.

Ne daj Bože gdje naograisati, pa se zaljubiti u nekog kao sa ove teme...žena robot, šta će njoj koja marka...sjedi povazdan u kući....

bježi dok te noge nose.
Queen_of_hearts

#103 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by Queen_of_hearts »

Dok su me rodjeni roditelji izdrzavali osjecala sam se lose,a da me izdrava neko ko me nije rodio-nikad u zivotu!
Traziti pare bi mi bilo ponizenje ,cak i sa zajednickim budjetom,uvijek bi mi zvonilo u glavi da to nije moj novac .Situacija moguca u kriznim vremenima,iz koje bi se cupala ne birajuci sredstva....nezaposlena majka/supruga/domacica nikad,nikad,nikad !
Muskarci ce iskoristiti sve slabosti,neki ocisto,neki neprimjetno......taj status,to je u nasem drustvu,najveca slabost!
detroit-mercy

#104 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by detroit-mercy »

Queen_of_hearts wrote:Dok su me rodjeni roditelji izdrzavali osjecala sam se lose,a da me izdrava neko ko me nije rodio-nikad u zivotu!
Traziti pare bi mi bilo ponizenje ,cak i sa zajednickim budjetom,uvijek bi mi zvonilo u glavi da to nije moj novac .Situacija moguca u kriznim vremenima,iz koje bi se cupala ne birajuci sredstva....nezaposlena majka/supruga/domacica nikad,nikad,nikad !
Muskarci ce iskoristiti sve slabosti,neki ocisto,neki neprimjetno......taj status,to je u nasem drustvu,najveca slabost!
Haj ne kenjaj :mrgreen: , zene u nasim familijama dal radile ili ne radile vazda komanduju lovom :mrgreen: . Mi muski smo operisani od toga :mrgreen: .
Queen_of_hearts

#105 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

detroit-mercy wrote:
Queen_of_hearts wrote:Dok su me rodjeni roditelji izdrzavali osjecala sam se lose,a da me izdrava neko ko me nije rodio-nikad u zivotu!
Haj ne kenjaj :mrgreen: , zene u nasim familijama dal radile ili ne radile vazda komanduju lovom :mrgreen: . Mi muski smo operisani od toga :mrgreen: .
Taj "vrat koji glavu okrece" nije moja zivotna ambicija......a vi muski se volite praviti mutavi i merhametli na ranu vas privit.......samo dok ne proradi......ono ...ne kenjaj ,jelda,vidis kako znas :wink: :mrgreen:
detroit-mercy

#106 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by detroit-mercy »

Queen_of_hearts wrote:
detroit-mercy wrote:
Taj "vrat koji glavu okrece" nije moja zivotna ambicija......a vi muski se volite praviti mutavi i merhametli na ranu vas privit.......samo dok ne proradi......ono ...ne kenjaj ,jelda,vidis kako znas :wink: :mrgreen:
Onda sjedi neudana i cekaj princa na bijelom konju :mrgreen: .
Queen_of_hearts

#107 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

detroit-mercy wrote: Onda sjedi neudana i cekaj princa na bijelom konju :mrgreen: .
Au,tako je to kad covjek navikne na matricu....pa onda ko pile u govna,jel se tako kaze ? :evil: :lol: :mrgreen:
:kiss: :kiss:
madner

#108 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by madner »

Tsk ovo sve neke traume iz djetinstva izlaze na povrsinu.

Strah od dominacije. :D
McMoy

#109 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by McMoy »

madner wrote:Tsk ovo sve neke traume iz djetinstva izlaze na povrsinu.

:thumbup: U centar!

"Još kao dijete znao sam da ću biti veliki..."
ladyblue18

#110 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by ladyblue18 »

madner wrote:
Mislis od celicne ruke :roll: :oops:
madner

#111 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by madner »

Celicna ruka je slabija od dominacije, kod celicne ruke mozes sta hoces dok se drzis pravila.

No ovo je strah da su bas donje ako muskarac donosi platu. :D
ladyblue18

#112 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by ladyblue18 »

madner wrote:

No ovo je strah da su bas donje ako muskarac donosi platu. :D
Fakat ne znam odakle strah, nije da muskarci ponizavaju i prigovaraju zenama to. :roll:
madner

#113 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by madner »

Pa muskarci koji to rade, rade to sa ili bez plate.
zippoo87

#114 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by zippoo87 »

nisam u braku ali mislim da mogu nesto napisati :P

procita cijelu temu i vidjeH par realnih postova,ostalo budalastine
prvo,onaj starinski nacin,kada je muskarac zaradjivao a zena radila sve ostalo...vise ne postoji ni u najruralnijim sredinama
drugo,skoro da vise i ne postoje djevojke/zene koje bi ovo radile...jer najveci problem danasnjih (mladih) ljudi je ljenost i apatija i nezainteresovanost
a takve ti nece ni cistiti kucu,ni skuhati rucak,ni oprati i popeglati ves...nego ce povazdan buljiti u display i traziti izgovore :D

sto se tice finansija i generalno braka,mislim da je tu kljucno da nadjes osobu u koju imas povjerenje i od koje ne ocekujes svake minute da te opljacka,zajebe,potkrada...a ako se to sluajno i desi nekada,sto je realno,to bi gledao kao iznimku jer nista nije 100% sigurno ;)
povjerenje je kljucno...u vezi,braku,porodici i bilo gdje,barem za mene...ja ako nekome ne vjerujem,ne mogu sa njim imati nikakve veze,ni prijateljske ni druge

a ovo sve sto se piskaralo na temi su "idealni uvjeti"...ono kada su svi zdravi,vedri,cili...djeca bez poremecaja,bolesti,problema a sta kada se krene van okvira "savrsenog" a toga je najvise
da li onda moralno napustiti bolesno dijete,finansijski nezavisnu zenu sa bolesnim djetetom i ici se svalerati sa nekim ???
ljudi u BiH vec odavno nisu realni,zatvoreni su i zivot zamisljaju u idealnim uslovima...valjda ih roditelji od malena tako uce,ono fraza...nista se ne sikiraj,sve ce babo srediti a djeca onda imaju misiju samo da trose kisik,ne daj boze da i kao mladji sta urade,nauce,steknu neku novu vjestinu...NE,jer gdje ce moje dijete raditi,dati ce babo para za cigara i pive :D

da rezimiram
inace ne volim neaktivne osobe,apaticne i bezvoljne pa tako ne bi volio ni zenu sa takvim osobinama a i realno,u danasnje vrijeme u BiH,jedna plata i iznadprosjecna,tesko je a kamoli one realne od 400-500 KM da se normalno zivi a onda iz toga proizilaze i problemi,svadje,galama i naruseni odnosi
normalno je da zena ne radi u drugoj polovini trudnoce i nakon poroda ali trebalo bi nakon tog perioda da pocne raditi ,vise zbog sebe...svako treba da ima obaveze i da na neki nacin privredjuje...mada i zena kucanica itekako privredjuje,uzmite samo da kupite 2 obroka dnevno,da platite pranje vesa i peglanje...da placate sedmicno ciscenje kuce/ stana i doci cete do iznosa koji je u principu jedna plata :D
i nepotrosene pare su zaradjene pare (visak) ;)
madner

#115 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by madner »

Zapravo sada toga ima puno vise nego prije jer je broj nezaposlenih zena veci nego prije. Jedno je realna situacija, drugo zelje a trece idealna situacija.

Tako da se mozete smiriti, ako ce vas neko ponizavat, ponizavat ce vas sa ili bez plate.
azurna_obala

#116 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by azurna_obala »

madner wrote:Zapravo sada toga ima puno vise nego prije jer je broj nezaposlenih zena veci nego prije. Jedno je realna situacija, drugo zelje a trece idealna situacija.

Tako da se mozete smiriti, ako ce vas neko ponizavat, ponizavat ce vas sa ili bez plate.
Apsolutno nije tačno.
madner

#117 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by madner »

Apsolutno tacno, imas zavod za statistiku pa provjeri.

Zle komunjare su tjerale najac da radi, no SDA je tu da to ispravi. :D
Not My Idea

#118 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by Not My Idea »

madner wrote:
Tacno.

Inace, kakav mozak moras bit pa uc u brak s nekim kome ne mozes povjerit sve a kamoli obicnu platu. A da ne govorim o genijalcima koji udju u brak I zive u njemu, cekajuci kad ce se zena poj.bat s nekim, kad ce ga opljackat, kad ce mu dovodit ljubavnika u NJEGOV stan... :lol: boze,pameti..
madner

#119 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by madner »

Evo, kada je NMI ovo shvatila, onda je stvarno krajnje jednostavno. :D
Not My Idea

#120 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by Not My Idea »

:mrgreen:
Banksy

#121 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by Banksy »

detroit-mercy wrote:
zene u nasim familijama dal radile ili ne radile vazda komanduju lovom :mrgreen: . Mi muski smo operisani od toga :mrgreen: .
Slažem se. Ne ulazeći u razloge i pojašnjenja fenomena, sva uspješna domaćinstva, i to radila žena ili ne, funkcioniraju na sličnom principu:

Kažu i da je ekonomična, što potvrđuje i sam Mesić koji supruzi ostavlja cijelu plaću, a ona mu daje džeparac

http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti ... odina.aspx
madner

#122 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by madner »

Pa ona zna da moze uzet platu kada hoce, te shodno tome ona trazi rjesenje koje i njemu odgovara, a on zna da je zadnji put kada je uzeo platu pola potrosio na potezu kafana - posao te da mu bolje ide zaradjivanje nego stednja. :D
Banksy

#123 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by Banksy »

madner wrote: Pa ona zna da moze uzet platu kada hoce, te shodno tome ona trazi rjesenje koje i njemu odgovara, a on zna da je zadnji put kada je uzeo platu pola potrosio na potezu kafana - posao te da mu bolje ide zaradjivanje nego stednja. :D
Naravno. Visoko inteligentnim bićima, kakve su žene, snalaženje u zadatim okvirima i racionalno funkcioniranje, ili brza adaptacija na eventualne promjene i nove okolnosti, lakše idu od ruke nego muškarcima. Bolje je da ona misli za oboje. :D
madner

#124 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by madner »

Tako je, iluzija da ima slobodu odlucivanja je dovoljna da se visoko inteligentno bice zavara. :D
Jer muskarcu je stvarno bitno da li ce se potrositi dio plate za bolje mljeko ili integralnu rizu, dok ima sve sto misli da treba imati.
Banksy

#125 Re: Financije nezaposlene majke/supruge/domacice

Post by Banksy »

Sve dok mu visoko inteligentno biće kreira iluziju agende njegovih navodnih želja i potreba, sve je pod kontrolom. :wink:
Locked