25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Lunetina

#101 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Lunetina »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ja sam sinoć neobjašnjvo tugovao. Bukvalno me duša boljela. Dvije tablete sam popio jer me glava razvaljivala i spavati nisam mogao. Al' jebiga, preživi se i gore. I ideš dalje. Ne cmoljiš, ne tražiš glave igrače, ne nudiš se da prodaš utakmicu, itd. itd. Kako sam rekao, pojedinci se ponašaju kao da su igrači njihovi roboti koji nisu poslušali naredbu. A upravo su ti igrači uložili i dali najviše za tu pobjedu sinoć. Dva sata mog nerviranja ne vrijedi ni pretrčanih 100 metara npr. Lulića.

Dramatiziramo, stvaramo od ovog neku planetarnu tragediju, zaboravljajući pritom da smo izgubili i da iz poraza treba znati iznijeti visoko čelo. Valjda ćemo, kad to naučimo, izgubiti i ovaj ušljivi mentalitet luzera koji nakon svakog poraza otkrivaju klanove u repki, razvaljuju ekipu, izbacuju igrače itd.

Evo kako staloženo i fino rezonuje jedan veliki sportaš i ljudina
Sada svakako treba nastaviti ovim putem, treba zadržati ovaj tim, ovu generaciju, malo je pomladiti i idemo dalje.”, Ivica Osim.
Potpisujem od riječi do riječi!

Da dodam da pripadam starijoj generaciji koja odlično pamti npr. utakmicu iz 1990. godine kada je tadašnja Jugoslavija igrala u polufinalu sa Argentinom i izgubila na penale. Zanimljivo je da je tada golman bio Ivković koji se nekad tokom prvenstva kladio sa Maradonom da će mu odbraniti penal ukoliko do toga i dođe i stvarno je tako i bilo.
Kakva je to tuga tada bila, izgubiti u polufinalu i to na penale i povrh svega od Argentine koja se bukvalno provlačila kroz čitavo prvenstvo!

Današnje generacije su sklone da bilo koga u jednom momentu okivaju u zvijezde sve dok ide onako kako se planiralo ili maštalo, a već sutra te iste ljude blate do besvijesti. Uzgred budi rečeno, čitav rat sam provela u ovoj državi i znam odlično svaku prepreku koju je naša reprezentacija prošla da bi došla do Svjetskog prvenstva i ja sam presretna zbog toga. Od toliko reprezentacija svijeta, od kojih mnoge realno igraju bolje od nas, jedna mala i siromašna BiH se uspjela plasirati. Zašto ne možemo biti sretni zbog te činjenice i prestati svaki put kada se desi poraz tražiti koga ćemo spaliti na lomači?! U subotu jednostavno nije bio naš dan, od početka je sve krenulo naopako, ali opet imali smo šanse koje nismo iskoristili. Naravno, bili smo i oštećeni, ni to ne treba zaboraviti, ali tako su nam se zvijezde poklopile, nije išlo i to je to. Sve se to u sportu dešava, trebamo biti realni. Ispala je jedna Španija, aktuelni svjetski prvak, Engleska, Portugalu prolaz visi o koncu i vidjećemo šta će se još izdešavati u narednim danima.

Da rezimiram, trebamo biti ponosni na naše momke, jer su nam donijeli mnogo dana sreće i veselja i podići čelo visoko, jer nas u budućnosti sigurno čekaju nova evropska i svjetska prvenstva, tek smo krenuli.

Volim te BiH!!! :bih:
vicious

#102 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by vicious »

sumirprimus wrote:
vicious wrote:Ovako:

---------------------------Avdukić ------------------------
Vršajević--------Vranješ------Bičakčić------Salihović
--------------------------Hadžić---------------------------
-----------Sušić---------------------------Lulić-----------
-----------------------Misimović--------------------------
----------------Ibričić---------Višća----------------------

:D
2 lažne devetke, 2 lažna krila, 2 lažna fudbalera (Avdija i Hadžić) i jedan bivši majstor koji se oprašta (Miske). Ostali kako ko, neko da dobije priliku da zaigra na SP, a neko da pokuša pokazati bar malo više od one katastrofe do sada.
jebiga sto zavali lulica opet...
Nisam imo koga drugog :D
A i pošto je ove dvije tekme odigrao užasno, to mu je prilika da malo popravi utisak ;)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#103 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by JoseMujica »

Mustang1 wrote:Medunjanin,Dzeko i Spahic nema potrebe da igraju .. Kad Dzeko nije igrao u prve dvije sta ima koji klinac u zadnjoj igrati !
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: nažalost istina :(
sumirprimus

#104 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sumirprimus »

ma covjek je zavaljen,malo je rec...
doduse i miske u ovoj,ko i spaha,ko i medunjanin...
jebiga...
ne krpi se rupa tako sto napravis novu rupu,hebem ga nisam snajder,al tako nekako...
alphonse kauders

#105 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by alphonse kauders »

Lunetina wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Ja sam sinoć neobjašnjvo tugovao. Bukvalno me duša boljela. Dvije tablete sam popio jer me glava razvaljivala i spavati nisam mogao. Al' jebiga, preživi se i gore. I ideš dalje. Ne cmoljiš, ne tražiš glave igrače, ne nudiš se da prodaš utakmicu, itd. itd. Kako sam rekao, pojedinci se ponašaju kao da su igrači njihovi roboti koji nisu poslušali naredbu. A upravo su ti igrači uložili i dali najviše za tu pobjedu sinoć. Dva sata mog nerviranja ne vrijedi ni pretrčanih 100 metara npr. Lulića.

Dramatiziramo, stvaramo od ovog neku planetarnu tragediju, zaboravljajući pritom da smo izgubili i da iz poraza treba znati iznijeti visoko čelo. Valjda ćemo, kad to naučimo, izgubiti i ovaj ušljivi mentalitet luzera koji nakon svakog poraza otkrivaju klanove u repki, razvaljuju ekipu, izbacuju igrače itd.

Sada svakako treba nastaviti ovim putem, treba zadržati ovaj tim, ovu generaciju, malo je pomladiti i idemo dalje.”, Ivica Osim.

Da dodam da pripadam starijoj generaciji koja odlično pamti npr. utakmicu iz 1990. godine kada je tadašnja Jugoslavija igrala u polufinalu sa Argentinom i izgubila na penale. Zanimljivo je da je tada golman bio Ivković koji se nekad tokom prvenstva kladio sa Maradonom da će mu odbraniti penal ukoliko do toga i dođe i stvarno je tako i bilo.
Kakva je to tuga tada bila, izgubiti u polufinalu i to na penale i povrh svega od Argentine koja se bukvalno provlačila kroz čitavo prvenstvo!

Današnje generacije su sklone da bilo koga u jednom momentu okivaju u zvijezde sve dok ide onako kako se planiralo ili maštalo, a već sutra te iste ljude blate do besvijesti. Uzgred budi rečeno, čitav rat sam provela u ovoj državi i znam odlično svaku prepreku koju je naša reprezentacija prošla da bi došla do Svjetskog prvenstva i ja sam presretna zbog toga. Od toliko reprezentacija svijeta, od kojih mnoge realno igraju bolje od nas, jedna mala i siromašna BiH se uspjela plasirati. Zašto ne možemo biti sretni zbog te činjenice i prestati svaki put kada se desi poraz tražiti koga ćemo spaliti na lomači?! U subotu jednostavno nije bio naš dan, od početka je sve krenulo naopako, ali opet imali smo šanse koje nismo iskoristili. Naravno, bili smo i oštećeni, ni to ne treba zaboraviti, ali tako su nam se zvijezde poklopile, nije išlo i to je to. Sve se to u sportu dešava, trebamo biti realni. Ispala je jedna Španija, aktuelni svjetski prvak, Engleska, Portugalu prolaz visi o koncu i vidjećemo šta će se još izdešavati u narednim danima.

Da rezimiram, trebamo biti ponosni na naše momke, jer su nam donijeli mnogo dana sreće i veselja i podići čelo visoko, jer nas u budućnosti sigurno čekaju nova evropska i svjetska prvenstva, tek smo krenuli.

Ipak malo preispitaj odlično pamćenje:) A, post je svakako veličanje luzerskog mentaliteta, haman da trebamo biti sretni što postoji i fudbalski teren u BiH, čekao sam samo vrhunac "šuti, samo nek' ne puca".

I btw. navedi molim te ijednu ekipu koja to od ekipa (pišeš da ih ima mnogo) koje realno igraju bolje od nas se nije uspjela kvalifikovati na SP?
Mislim, patriotizam na stranu, ali ovo konstantno postavljanje minimalističkih ciljeva nas nigdje neće odvesti.
sumirprimus

#106 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sumirprimus »

Zmaj-bosanski wrote:
sumirprimus wrote:ne treba nikom pustat...i nikad...
sve sto nama treba je jos jedna briljantna papetova postavka ovaj put bez golmana..da iznenadimo perzijance... :skoljka:
u suštini nemaš ti šta ni pustit
iranci su bolji i pobijedit će
samo je pitanje sa koliko razlike i u tom smislu im trebamo pustit da daju što više golova
kako nigeri ne bi prošli dalje, jer nisu ni zaslužili
n3e znam ja jesul oni bolji ima 90 minuta da poikazu,tu smo mi bara bara,oni su trkaci spremniji mi smo tehnicki jaci...lucidniji..
osim ako nas opet jude iz vlastitih redova ne zavale...pored nas ovakvih koji ce nam dusmani?
sumirprimus

#107 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sumirprimus »

oni su pokazali da znaju igrat bunker i da mogu trcat ko navijeni...
sve ostalo nemojmo ih precjenjivat...
jedina cudnija formacija od papetove na citavom turniru,sta je ono bilo 460?550?10 0?u 15 metara...
vicious

#108 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by vicious »

Zmaj-bosanski wrote:
sumirprimus wrote:ne treba nikom pustat...i nikad...
sve sto nama treba je jos jedna briljantna papetova postavka ovaj put bez golmana..da iznenadimo perzijance... :skoljka:
u suštini nemaš ti šta ni pustit
iranci su bolji i pobijedit će
samo je pitanje sa koliko razlike i u tom smislu im trebamo pustit da daju što više golova
kako nigeri ne bi prošli dalje, jer nisu ni zaslužili
Ma Argentina i Nigerija odigraju hladno 0:0 i libo ih neka stvar. Argentincima taman dobro došlo da se ne smaraju previše, ni do sad se nisu nešto pretrgli.
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#109 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by enko 1964 »

FMDzem wrote:Prije nego što počnemo dublje zalaziti u temu, vrijedi spomenuti i dosadašnji skor sa Iranom, pa tako imamo:
12.08.09 BiH 2:3 IRAN
31.05.06 IRAN 5:2 BiH
02.02.05 IRAN 2:1 BiH
Ja bih ih pustio :D da i ovu pobjede sa bar dva razlike.
šatirana_ljubičica

#110 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by šatirana_ljubičica »

Lunetina wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

+ 1 :bih: :thumbup:
sumirprimus

#111 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sumirprimus »

ma nema pustanja,nikad i nikom...
kome se ne igra nek bude posten i kaze,valjda ima 10 dusa plus golman zeljnih igre na sp-u...bez obzira na sve...
sinuhe

#112 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sinuhe »

Iran ovaj put mora napasti jer im treba pobjeda. Imace BiH tu prilika ako se udostoje uci u utakmicu ozbiljno.
Djuro11

#113 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Djuro11 »

Da dodam da pripadam starijoj generaciji koja odlično pamti npr. utakmicu iz 1990. godine kada je tadašnja Jugoslavija igrala u polufinalu sa Argentinom i izgubila na penale

1/4 finale.Prije toga u osmini finala bila je legendarna utakmica s Spancima.Piksi zabio u produzetcima

Mi igramo za ponos i obraz sad.To je vaznije od bilo cega,pa i osmine finala.Ne smijemo dati svijetu sansu da nas prikaze kao levate koji su na razini Sjeverne Koreje tako sto cemo ''pustiti'' Iranu ili sta li vec.Osteceni smo i pokradeni ali takav je zivot.Covjek ima jednu kozu

Igrati najbolje sto znamo i da se casno oprostimo s prvim bodovima na Svjetskom prvenstvu.
wolf07

#114 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by wolf07 »

Obzirom da FIFA sebi u obraz moze stavit da bilo koju utakmicu na SP-u sude neki levati sa N.Zelanda, Japana... i tom odlukom na najdirektniji nacin odrede tok istog, ja bi se sad napravio malo blentav i dogovorio sa Iranom sljedecu stvar: momci pusticemo vas da pobijedite uz sljedeci uslov, rezultat ce da bude 15-10 za vas. Tako cete imati siguran prolaz a mi cemo imati prvog strijelca SP-a jer ce sve golove da vam postigne Edin Dzeko. Pa kad je cirkus - nek' i hala gori! :D
vicious

#115 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by vicious »

wolf07 wrote:Obzirom da FIFA sebi u obraz moze stavit da bilo koju utakmicu na SP-u sude neki levati sa N.Zelanda, Japana... i tom odlukom na najdirektniji nacin odrede tok istog, ja bi se sad napravio malo blentav i dogovorio sa Iranom sljedecu stvar: momci pusticemo vas da pobijedite uz sljedeci uslov, rezultat ce da bude 15-10 za vas. Tako cete imati siguran prolaz a mi cemo imati prvog strijelca SP-a jer ce sve golove da vam postigne Edin Dzeko. Pa kad je cirkus - nek' i hala gori! :D
To! :thumbup:
:D :D :D :D :D
Lunetina

#116 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Lunetina »

alphonse kauders wrote:
Lunetina wrote:

Ipak malo preispitaj odlično pamćenje:) A, post je svakako veličanje luzerskog mentaliteta, haman da trebamo biti sretni što postoji i fudbalski teren u BiH, čekao sam samo vrhunac "šuti, samo nek' ne puca".

I btw. navedi molim te ijednu ekipu koja to od ekipa (pišeš da ih ima mnogo) koje realno igraju bolje od nas se nije uspjela kvalifikovati na SP?
Mislim, patriotizam na stranu, ali ovo konstantno postavljanje minimalističkih ciljeva nas nigdje neće odvesti.

Da, pogriješih, duboko se izvinjavam, radilo se o četvrtfinalu, a ne polufinalu, a za sve ostalo napisano nemam se šta preispitivati. Luzerski mentalitet mi je uvijek bio nepoznanica, štaviše vrlo sam optimistična i fajterski orijentisana, ali u isto vrijeme i realna i nesklona proganjanju vještica. Zašto se ja tebi uopšte pravdam i objašnjavam?!

Ipak, savjetujem tebi da sjedneš i da se dobro preispitaš, a prvo kreni od svog posta bez imalo poštovanja pa nadalje...
Lunetina

#117 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Lunetina »

Djuro11 wrote:
Da dodam da pripadam starijoj generaciji koja odlično pamti npr. utakmicu iz 1990. godine kada je tadašnja Jugoslavija igrala u polufinalu sa Argentinom i izgubila na penale

1/4 finale.Prije toga u osmini finala bila je legendarna utakmica s Spancima.Piksi zabio u produzetcima

Mi igramo za ponos i obraz sad.To je vaznije od bilo cega,pa i osmine finala.Ne smijemo dati svijetu sansu da nas prikaze kao levate koji su na razini Sjeverne Koreje tako sto cemo ''pustiti'' Iranu ili sta li vec.Osteceni smo i pokradeni ali takav je zivot.Covjek ima jednu kozu

Igrati najbolje sto znamo i da se casno oprostimo s prvim bodovima na Svjetskom prvenstvu.
Upravo tako! :thumbup: :bih:
moa

#118 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by moa »

:wink:
wolf07 wrote:Obzirom da FIFA sebi u obraz moze stavit da bilo koju utakmicu na SP-u sude neki levati sa N.Zelanda, Japana... i tom odlukom na najdirektniji nacin odrede tok istog, ja bi se sad napravio malo blentav i dogovorio sa Iranom sljedecu stvar: momci pusticemo vas da pobijedite uz sljedeci uslov, rezultat ce da bude 15-10 za vas. Tako cete imati siguran prolaz a mi cemo imati prvog strijelca SP-a jer ce sve golove da vam postigne Edin Dzeko. Pa kad je cirkus - nek' i hala gori! :D

Ma moze ali jos koji trajekt nafte, jbga neka bude barem jedno 20 dana jeftinije a i kvalitetnije gorivo..Moze i koja atomska bomba pa da budemo Zemlja sa atomskom bombom pa da vidimo hocel sudija svirati ne postojeci offside. :mrgreen:
condy

#119 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by condy »

Lunetina wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Ja ne potpsujem :)

Slažem se sa većinom napisanog i od jednog i od drugog, iako nisam siguran da ste tako " hladne " glave razmišljaliali prije ovih utakmica. Međutim apsolutno se neću nikada složiti da analiza prikazanog i argumentovana kritika ne treba biti nužna tj. bitna i da se na te stvari ne treba ukazivati, koliko god to nekima smetalo. Na greškama treba da se uči, a ne da se preko njih olako prelazi. Preko grešaka se ne smije prelaziti, i reći " ma idemo dalje, dobro je ". Tako razmišljaju luzeri, gubitnici. Na neke stvari treba otvoreno reći. Sušić i stručni štab nisu opravdali povjerenje javnositi na SP-u i reprezentacija je doživila na prvenstvu neuspjeh ( kao što treba reći da su u kvalifikacijama bili uspješni ) i zbog toga trebaju napustiti kormilo ove reprezentacije. Igrači od kojih se najvise očekivalo nisu odgovorili zadatku.

Preko noći se ne može ništa napraviti ali se ne može preko noći sve ni uništiti. Još imamo vremena da izvučemo dosta toga od ove ekipe ako budemo pametni. Sad da ne bi bilo nerazumjevanja oko ove " pameti ", ako nastavimo ovako kao do sada, bićemo lošiji i doživjeti neuspjeh u kvalifikacijama za EP. Promjene se moraju desiti na kormilu reprezentacije ali i u igračkom kadru.
Last edited by condy on 23/06/2014 11:51, edited 1 time in total.
sinuhe

#120 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sinuhe »

"Mala i siromasna BiH"

Eto je Costa Rica velika i bogata. E svasta.
sumirprimus

#121 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sumirprimus »

koji merak bi bio gledat utakmicu a dzeko i spaha na klupi... sta smo dozivili...
DaysleepeR

#122 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by DaysleepeR »

sinuhe wrote:"Mala i siromasna BiH"

Eto je Costa Rica velika i bogata. E svasta.
Costa Rica je malkice manja država od BiH ali mnoooooogoo bogatija, stabilnija i uređenija

čak bi se usudio reći da je za nas nedostižna ekonomski
sinuhe

#123 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by sinuhe »

Da, i Alzir ima sredjen fudbalski savez sve onako cakum pakum.
DaysleepeR

#124 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by DaysleepeR »

sinuhe wrote:Da, i Alzir ima sredjen fudbalski savez sve onako cakum pakum.
pa zar nema? ja koliko vidim super sve izgleda, čak imaju para za internacionalnog trenera što mi nemamo...
flexibila

#125 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by flexibila »

To :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked