Bojkot Neuma

Locked
m.m

#101 Re: Bojkot Neum-a

Post by m.m »

Faruk wrote:najgore destinacija ikad
takav polusvjet se tamo skuplja da je to prestrašno
bio jednom sat vremena i pobjegao glavom bez obzira
Ma nije toliko loše valjda. Mora da si bio u špici sezone, tada je svugdje nepodnošljivo.
travnik

#102 Re: Bojkot Neum-a

Post by travnik »

Pol_Pot wrote:
travnik wrote:Pol_Pot

A zbog čega su drugo djeca pretučena? Doista da vidim novi pogled, jer do sada uvijek, ali uvijek, kada "moji" urade neku glupost, to nije etnički motivirano, slučajni ispad, propalica, lopov, ovako-onako, a kada "drugi", to je onda etnički motivirano, nacionalizam, esktremi, zločinci itd itd.

Za Fojnicu se sumnja, a na primjer, ni'ko nije pomislio da je u Neumu ne'ko drugi (a ne Hrvati) napisali one gnusne uvrede, da su je u Mostaru ne'ko drugi (a ne Hrvati) zapalili zastavu i sl.

Ovu vijest je klix danas objavio, a još sinoć kasno je bila na centralna.ba (portal Središnje Bosne, lokalni).
Da ne ulazimo u raspravu, još uvijek nije dokazano da su pretučena. Kad vidimo policijski izvještaj, slike djece, slike počinilaca, možemo razgovarat na ovu temu.
Zenica, Neum, Mostar, Čitluk su dokazane stvari i o tome možemo razgovarati. Možda su u Neumu Bošnjaci pisali grafite, možda su u Čitluku ono Bošnjaci, a možda su kapelicu zapalili Hrvati. Nikad se ne zna.
Ali pored svih ovih sranja, još izmisljat Fojnicu, e to stvarno može samo bolestan um.
Vjest je izvorno krenula sa poskoka :-)
Ok, nije dokazano, ali nije ni demantirano. Kako onda ti znaš da je izmišljeno? Zatim, je li to svaki napad na povratnike, npr. u RS-u, bio dokumentovan, uslikan, policija informirana, uzeta izjava i sl.? Čisto sumnjam. To bi bilo da je kod nas u BiH policija profesionalna, a ne da za 10 KM možeš kupiti pola njih.
cpu_fan

#103 Re: Bojkot Neuma

Post by cpu_fan »

homega wrote: Tako je očito da nikad nisi bio u Neumu, da nikad nijedne riječi nisi razmijenio sa Neumljanima, da ne spominjem nekog iz lokalne uprave. Jer da jesi, znao bi da Neumljani nisu fašisti, da ne odobravaju grafite sa šovinističkim sadržajem, da skoro u cijelosti žive od turizma, i da im svaki oblik opstrukcije turizma snižava prihod.

Ovakve grafite mogao je ispisati bilo ko, npr. neko iz konkurentne hrvatske ili crnogorske, ili čak i turske turističke okoline, ili neko od suprotne šovinističke strane s ciljem produbljavanja antagonizma i stvaranja što boljih uslova za etničko "ujedinjenje" pred naredne izbore, neko kome odgovara medijsko prisustvo "šovinističkih" informacija na portalima, u dnevnoj štampi, itd., itd.
Mogao ih je ispisati i neki balavac koji još nije počeo ni masturbirati, koji je Bošnjake vidio samo na TV, ali koji želi postati faca u lokalu. One grafite mogao je ispisati bilo ko, ali samo neko sličan šovinističkim ispisima može generalizirati ideju i u istu ravan podvlačiti sve stanovništvo jednog etniciteta. Umobolne su obje strane... :(
Ako je tako što se onda ni u jednoj ulici u Neumu ne može vidjeti zastava države u kojoj su i što svake godine, bez obzira bila ona izborna ili ne, dolaze izvještaji o premlačivanju sa nacionalnim predznakom i fašističkim porukama ?
neki

#104 Re: Bojkot Neuma

Post by neki »

Koliko mi smeta sahovnica na Kleku u Neumu, isto koliko i dzamija na cesti na stupu na buducem glavnom ulazu u Sarajevo.
I jedno i drugo su napravljeni cisto iz inata, zapisavanja teritorija i pokazivanja drugima na cije su sveto tlo dosli...
E sad dezurni vjernici opletite kako sam islamofob, zaboli me k... za vase licemjerno misljenje..
Hafis

#105 Re: Bojkot Neuma

Post by Hafis »

De vidi ima li me wrote:Odete li vi kad na lice mjesta pa bojkotujete ili samo ovako preko foruma? :lol: :lol:
Šta bojkotuju? Ovi ti rade sve preko foruma: od pokretanja tenkova iz Tuzle, pa sve do pravljenja demografske ekspanzije.
Pol_Pot

#106 Re: Bojkot Neum-a

Post by Pol_Pot »

travnik wrote: Ok, nije dokazano, ali nije ni demantirano. Kako onda ti znaš da je izmišljeno? Zatim, je li to svaki napad na povratnike, npr. u RS-u, bio dokumentovan, uslikan, policija informirana, uzeta izjava i sl.? Čisto sumnjam. To bi bilo da je kod nas u BiH policija profesionalna, a ne da za 10 KM možeš kupiti pola njih.
Zemljak :), nema nikakvih dokaza, slike, ničega. Samo priča nekog čitaoca. Nema priče djece, roditelja... nema ništa. Policija kakva god je, kad prijaviš nešto to se dokumentuje. Ako ne dokumentuju oni, možeš dokumentovati sam. Ako si im poslao dopis, imaš onaj papir iz pošte.
Ne znam da je sigurno izmišljeno, ali zasad sve činjenice govore u prilog tome. Prvi dokaz kad bude, makar i posredan, ja ću ti se ovde javno izvinuti.
homega

#107 Re: Bojkot Neuma

Post by homega »

neki wrote:Koliko mi smeta sahovnica na Kleku u Neumu, isto koliko i dzamija na cesti na stupu na buducem glavnom ulazu u Sarajevo...
Jebajiga, neumska šahovnica je grb jednog od konstitutivnih naroda BiH. Ne vjerujem da postoji smetnja da i druga dva konstitutivna naroda postave svoja obilježja na istom brdu, mada mi se čini da je za takve radnje potrebna dozvola nadležne službe za urbanizam Neuma, ista ili slična dozvola koja je potrebna za gradnju džamije na zemljištu koje je davno prije označeno kao trasa stupske petlje.

Pitanje je: Imaju li hrvatski grb u Neumu i džamija na Stupu dozvole vlasti za njihovo postavljanje i izgradnju?
Hafis

#108 Re: Bojkot Neuma

Post by Hafis »

neki wrote:Koliko mi smeta sahovnica na Kleku u Neumu, isto koliko i dzamija na cesti na stupu na buducem glavnom ulazu u Sarajevo.
I jedno i drugo su napravljeni cisto iz inata, zapisavanja teritorija i pokazivanja drugima na cije su sveto tlo dosli...
Ahaaa, tako znači.
Osim Neuma, Fojnice i Čitluka, predlažem i bojkot Sarajeva, također do iznemoglosti.....nama došli čulahe valjati..
It_is_a_Leclerc

#109 Re: Bojkot Neuma

Post by It_is_a_Leclerc »

Ehehehe...

Šta ću ga bojkotovati, srce moje, kad je Neum davno izbojktovan. I u njega dolazi minoran broj ljudi, zahvaljujući kojem ti neprijateljski i uglavnom ustaški krajevi još uvijek i nisu crkli od gladi.
PM72

#110 Re: Bojkot Neum-a

Post by PM72 »

homega wrote:
PM72 wrote:U Neum ide ova naša furda i fukara koja do rata mora nije vidjela.Takvih je 90%.Ponesu truhlih ćevapa od Mujanića,paket dvoguze sarajčice i smjeste se kod nekog Mije ili Ante u ćumezu za 10 "evra".Kupaju se kod parkinga i ne smiju dalje od tespiha.Misliš da je takve briga za ovim grafitima? ma jok bolan.Nemoj mu samo pisati po haubi golfa dvojke ili ako je malo emancipovaniji - golfa IV.

Meni lično je Neum najmrže mjesto u BiH.Gadi mi se stati na proširenju.Najviše bih volio kad bi se izlila nafta iz kakvog broda pa da ono zagadi za sljedećih 50 godina.

Iz koje si ti pičke izašao, jebote :? :shock:
Ovo je čist dokaz mojoj tvrdnji.Neum - Čevljanovići,ista publika. :skoljka:
Potrosni_Materijal

#111 Re: Bojkot Neuma

Post by Potrosni_Materijal »

Bosna i Hercegovina ima 22 kilometra svoje obale na Jadranskom moru. More u neumskom zalivu je predivno i mirno, jer je zaliv zatvoren i zaštićen od pučine poluostrvom Pelješac. U vreme bivše Jugoslavije ovo mesto je bilo izolovano odmaralište komunističke elite. Danas turizam u ovom mestu polako poprima veći značaj, pa sada ronjenje, jedrenje, iznajmljivanje brodića i vodenih skutera nude svi važniji hoteli. Jedina kopnena veza koju Neum ima sa Bosnom i Hercegovinom je kroz brdovito područje prema Hutovom Blatu, kroz uzak dvosmerni put koji vijuga brdima. Neum je udaljen nekih 8 kilometara od graničnog prelaza.
eto, morao sam da guglam. ljudi me pokolebase. a ispade ja bio u pravu. ipak je peljesac :D
Hafis

#112 Re: Bojkot Neuma

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:Ehehehe...

Šta ću ga bojkotovati, srce moje, kad je Neum davno izbojktovan. I u njega dolazi minoran broj ljudi, zahvaljujući kojem ti neprijateljski i uglavnom ustaški krajevi još uvijek i nisu crkli od gladi.
Prijatelju, tu si potpuno u pravu.
U špici sezone, živa čovjeka ne možeš vidjeti. Treba samo dalje nastaviti s bojkotom...neće moći dugo izdržati taj neprijateljski i ustaški kraj.

Nego, kad će se ta žica promijeniti na instrumentu..uTuši s tim fašizmom, nacizmom, ekstremizmom....
Bodkin

#113 Re: Bojkot Neum-a

Post by Bodkin »

Pol_Pot wrote:
travnik wrote:Pol_Pot

A zbog čega su drugo djeca pretučena? Doista da vidim novi pogled, jer do sada uvijek, ali uvijek, kada "moji" urade neku glupost, to nije etnički motivirano, slučajni ispad, propalica, lopov, ovako-onako, a kada "drugi", to je onda etnički motivirano, nacionalizam, esktremi, zločinci itd itd.

Za Fojnicu se sumnja, a na primjer, ni'ko nije pomislio da je u Neumu ne'ko drugi (a ne Hrvati) napisali one gnusne uvrede, da su je u Mostaru ne'ko drugi (a ne Hrvati) zapalili zastavu i sl.

Ovu vijest je klix danas objavio, a još sinoć kasno je bila na centralna.ba (portal Središnje Bosne, lokalni).
Da ne ulazimo u raspravu, još uvijek nije dokazano da su pretučena. Kad vidimo policijski izvještaj, slike djece, slike počinilaca, možemo razgovarat na ovu temu.
Zenica, Neum, Mostar, Čitluk su dokazane stvari i o tome možemo razgovarati. Možda su u Neumu Bošnjaci pisali grafite, možda su u Čitluku ono Bošnjaci, a možda su kapelicu zapalili Hrvati. Nikad se ne zna.
Ali pored svih ovih sranja, još izmisljat Fojnicu, e to stvarno može samo bolestan um.
Vjest je izvorno krenula sa poskoka :-)
kako bolesnih ljudi ima u ovoj zemlji, strasno
karanana

#114 Re: Bojkot Neuma

Post by karanana »

Potrosni_Materijal wrote:
Bosna i Hercegovina ima 22 kilometra svoje obale na Jadranskom moru. More u neumskom zalivu je predivno i mirno, jer je zaliv zatvoren i zaštićen od pučine poluostrvom Pelješac. U vreme bivše Jugoslavije ovo mesto je bilo izolovano odmaralište komunističke elite. Danas turizam u ovom mestu polako poprima veći značaj, pa sada ronjenje, jedrenje, iznajmljivanje brodića i vodenih skutera nude svi važniji hoteli. Jedina kopnena veza koju Neum ima sa Bosnom i Hercegovinom je kroz brdovito područje prema Hutovom Blatu, kroz uzak dvosmerni put koji vijuga brdima. Neum je udaljen nekih 8 kilometara od graničnog prelaza.
eto, morao sam da guglam. ljudi me pokolebase. a ispade ja bio u pravu. ipak je peljesac :D
dvije chune su opasale neum, jedna manja i jedna velika
Image
uncas

#115 Re: Bojkot Neuma

Post by uncas »

cpu_fan wrote:Ponukan zadnjim dešavanjima

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sovinist ... /140619098

ali i dešavanjima iz bliske prošlosti smatram da bi ih zaobilaženjem Neuma kao turističke destinacije trebalo naučiti pameti.

upravo suprotno. treba dole navaliti što više. pogotovo ovih bradonja u kratkim hlačicama :mrgreen:
homega

#116 Re: Bojkot Neum-a

Post by homega »

PM72 wrote:
homega wrote:
PM72 wrote:U Neum ide ova naša furda i fukara koja do rata mora nije vidjela.Takvih je 90%.Ponesu truhlih ćevapa od Mujanića,paket dvoguze sarajčice i smjeste se kod nekog Mije ili Ante u ćumezu za 10 "evra".Kupaju se kod parkinga i ne smiju dalje od tespiha.Misliš da je takve briga za ovim grafitima? ma jok bolan.Nemoj mu samo pisati po haubi golfa dvojke ili ako je malo emancipovaniji - golfa IV.

Meni lično je Neum najmrže mjesto u BiH.Gadi mi se stati na proširenju.Najviše bih volio kad bi se izlila nafta iz kakvog broda pa da ono zagadi za sljedećih 50 godina.
Iz koje si ti pičke izašao, jebote :? :shock:
Ovo je čist dokaz mojoj tvrdnji.Neum - Čevljanovići,ista publika. :skoljka:
Nisam nikad bio na Čevljanovićima, na "koridi", ali je potpuno podržavam. Čevljanovići su dio folklora našeg područja, običaj star nekoliko stotina godina, "Čevljanovići" su bosanska tradicija, slična kakve imaju sve stare svjetske države, sva stara društva, i svako odricanje i pogled poprijeko na slične manifestacije odraz su samo osobnog primitivizma, vlastitog malograđanskog pristupa kulturi i istoriji, bijeg od samog sebe i svojih, dokaz prisustva Nušićeve "ministarke" i u našim krajevima. Papak je svako onaj koji se zblažnjava Čevljanovića, nije papak onaj ko posjećuje koridu.

Uostalom, @PM, ti si ovdje već davno pokazao svoju primitivnu narav, ne trebaš se ponavljati :-)
energy star

#117 Re: Bojkot Neuma

Post by energy star »

Bošnjački mediji rade sličnu sad stvar kao miloševićevski mediji 1987-1988-1989.godine.
U i onako zategnutoj političko-ekonomskoj situaciji još ovako goebelsovski dodavati ulje na vatru dovodi do još većih konflikata.

Tako i Miloševićevski mediji. Išli su po zabitima Hrvatske i slikali grafite i prepričavali kafanske tučnjave.
I to stavljali na udarne stranice.

Isto tako i ovo. Na udarne stranice stavljanje grafita što dječurlija ispisuje po zidovima ili dječje navijačke pjesme ili dječje paljevine zastava dovodi do prebijanja djece u Fojnici i paljenje kapelica u Zenici a što dovodi opet do potencijalnog prebijanja neke djece u Mostaru recimo ili Rami ili Stocu a onda opet osveta u Sarajevu, Zenici u Bugojnu........
I tako par krugova i eto stanja ko u Sj.Irskoj 1970-tih.

Bošnjaci misle da su fizički jači i da im sukob shodno tomu odgovara.

Da li je to baš tako?
Hafis

#118 Re: Bojkot Neuma

Post by Hafis »

uncas wrote:
cpu_fan wrote:Ponukan zadnjim dešavanjima

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sovinist ... /140619098

ali i dešavanjima iz bliske prošlosti smatram da bi ih zaobilaženjem Neuma kao turističke destinacije trebalo naučiti pameti.

upravo suprotno. treba dole navaliti što više. pogotovo ovih bradonja u kratkim hlačicama :mrgreen:
I selafija i onih drugih...sad sam zaboravio kako im ono tepaju. Ako oni ne razjebu sezonu, neće čitava turska mornarica da je naguraš u ono malo vode.
Potrosni_Materijal

#119 Re: Bojkot Neuma

Post by Potrosni_Materijal »

karanana wrote:
dvije chune su opasale neum, jedna manja i jedna velika
:D :D
PM72

#120 Re: Bojkot Neuma

Post by PM72 »

Uostalom, @PM, ti si ovdje već davno pokazao svoju primitivnu narav, ne trebaš se ponavljati :-)
Ja bih volio kad bi mogao da dokažeš tu svoju tvrdnju.
animals

#121 Re: Bojkot Neuma

Post by animals »

Kako ti vrijedas sve, a trcis prvi prijaviti svaki post..da ima imalo ovdje kriterija za to ustaski bi ti trebao davno dobiti trajni ban..tamo zive Hrvati, a ne ustase..nauci se jednom kulturi..
AdoCka

#122 Re: Bojkot Neuma

Post by AdoCka »

Da se i ja pridruzim temi,u Neum idem ove godine i ovako a i onako,ali sad mi je jos sladje nakon ovih grafita,jos kada razapnem ljiljanovku na prozoru apartmana,ima da im se zivot zgadi,dzabe njima iluzije o HB kad se likovi gade i Hrvatima iz Hrvatske,nek skontaju da je i Neum BiH,kraj price :-D
homega

#123 Re: Bojkot Neuma

Post by homega »

PM72 wrote:
Ja bih volio kad bi mogao da dokažeš tu svoju tvrdnju.
Mnogi tvoji izljevi papanluka brisani su zajedno sa tvojim bezbrojnim banovima na pdf. Istorija, sjeti ih se :-)
bingov buraz

#124 Re: Bojkot Neuma

Post by bingov buraz »

tamo zive Hrvati kojima ustaslook nije mrzak,morel vako
PM72

#125 Re: Bojkot Neuma

Post by PM72 »

Kao prvo,onaj koji diskusiju počinje rečenicom " iz koje si ti pičke izašao" ne može nikom spočitavati kulturu izražavanja. :D
Kao drugo,ništa meni nije izbrisano niti sam kad banovan - dakle lažeš!
Kao treće,obiđi me u širokom luku - sa bilmezima ne kontaktiram.
Locked