Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cyprus wrote:
Zato što se tako radi u svom civiliziranom svijetu... Kada neko kaže da ne želi da mu se kenja u avliju, mislim da taj stav treba uvažiti i ako ništa razmotriti...
nama se 20 godina kenja po avliji gdje ko stigne a ja ovdje ne vidim nista cudno.
jedino mozda na magarcima da nam dodju u posjetu i tada bi neki matusko imao protiv jer previse kake.
JohnnyS wrote:Matuško ispada jadnik. Treba Turcima pokloniti sliku svetog Nikole ko Paravac onomad, pa da malo ovi domaći turkofili kukaju ko što su se onda zgražali...
pa da ta ikona na kraju završi u moru i dodatno ga zagadi.
Nisu pomorci zatucani ko prosječan forumaš, ako ti Turci prođu kraj Dubrovnika trubnut će samostanu časnih sestara na Dančama jer je to pomorski običaj i to rade svi kapetani koje god vjere bili. Isto tako neće baciti kip zaštitnika pomoraca bez obzira što nisu kršćani. Za neke rasprave je potrebno barem znati plivati da se upusti u njih
pomoraca, prostitutki, strijelaca, djece, lopova i trgovaca
Da je recimo hrvatsko ratno brodovlje u pitanju imali bi obrnutu situaciju. Ovi što kukaju i kmeče bi zajebavali ove koji se sad sprdaju, a ovi koji se danas sprdaju bi kukali i kmečali
Normalno da se radi o svjesnoj politizaciji svega i svačega što se dešava pod ovim dijelom kape nebeske. Kakva ekologija, nečistoča, folovi golovi
Pismonosa wrote:Da je recimo hrvatsko ratno brodovlje u pitanju imali bi obrnutu situaciju. Ovi što kukaju i kmeče bi zajebavali ove koji se sad sprdaju, a ovi koji se danas sprdaju bi kukali i kmečali
Normalno da se radi o svjesnoj politizaciji svega i svačega što se dešava pod ovim dijelom kape nebeske. Kakva ekologija, nečistoča, folovi golovi
Ko je uopšte rekao da će turski brodovi ispuštati bilo kakve fekalije?? Forumaši??
I sad se s tim operiše kao s nečim što se kao podrazumjeva. Kobiva Turci maksuz došli da istovare svoja govna. I onda vele bošnjački nacionalsti dižu tenzije
Suzie Q wrote:kako možete porediti Split i Neum????
Split ima luku i sve za to predviđene resurse, otvorenije more i sto drugih predispozicija za uplovljavanje brodova.
u Neumu su se bunili i protiv drugih brodova ali jedino kad je Turska diže se halabuka po ostatku BiH.
kakav je to kod vas patriotizam? ni jedna normalna osobe koja voli ovu državu i Neum u njoj neće svjesno pristati da se uništi i ono malo mora što imamo.
to malo mora je najkorisnije kao luka. fućka mi se za nekakve školjke i ponekog zalutalog turistu.
Od toliko mora na planeti baš to naše malo crkavice u Neumu treba ganjati ekologiju i školjke
Suzie Q wrote:kako možete porediti Split i Neum????
Split ima luku i sve za to predviđene resurse, otvorenije more i sto drugih predispozicija za uplovljavanje brodova.
u Neumu su se bunili i protiv drugih brodova ali jedino kad je Turska diže se halabuka po ostatku BiH.
kakav je to kod vas patriotizam? ni jedna normalna osobe koja voli ovu državu i Neum u njoj neće svjesno pristati da se uništi i ono malo mora što imamo.
to malo mora je najkorisnije kao luka. fućka mi se za nekakve školjke i ponekog zalutalog turistu.
mozda tebi koji veze sa ekonomijom i isplativoscu nema. luka u neumu
Pismonosa wrote:Da je recimo hrvatsko ratno brodovlje u pitanju imali bi obrnutu situaciju. Ovi što kukaju i kmeče bi zajebavali ove koji se sad sprdaju, a ovi koji se danas sprdaju bi kukali i kmečali
upravo ne samo brodovlje. sumirao si zivot u bih u zadnjih 20 godina
It_is_a_Leclerc wrote:Dobro nam došli najdraži gosti !
Ili da citiram Izeta Hajrovića: "We are brothers. We are the same people"
Brodovi, doktore, brodovi su tema, vojni, ogromni i prljavi. Ne pišemo o ljudima, ne izdrkavaj bezze
Ja podržavam turske brodove i želim im dobrodošlicu u teritorijalne vode naše domovine.
Neka dođu i ostanu koliko god treba. I 450 godina, ako im se prohtije.
Samo opušteno. Imamo taj jedan jebeni gradić na moru koji pokušava da živi od onog što mu je Bog podario, od te vode i sunca, i šta mi radimo? Podižemo tenzije i pravimo i to malo čuda što imamo nesigurnim. A kome to odgovara? Nije vala ni ljudima u Neumu ni ljudima u Sarajevu. Barem većini. Manite se ljudi budalaštine..
Danguba wrote:Sumnjivi su meni ovi Turci.
Neke kadete na nekim brodovima...da to nije nedo Bog kakvo sjeme za buducnost? [/quote
Posijali su oni sjeme mrznje prije 500 godina, koje klija i danas,,,
-----
Dakle moreplovci i poljoprivrednici ?
A za sijanje mrznje obrati se HDZu, krivoustom ljigavcu, Bobanu & Susku, Slobi i Rasi i Cosicu i Arkanu i likovima poput njih.
I dan danas narod koji je najgore prosao u ratu najmanje mrzi...
onakneko wrote:cuj turski brodivu u neumu
pa nisu ljudi dosli da nekoga ubijaju
niti hoce to niti mogu to,niti si neka velika vojna sila
da bi dosli u neum koliko drzava treba da ih pusti,od svega se pravi neka senzacija velika vijest
a pozivanje hajrovica da turci navijaju za bosnu nije u redu,,to je iskreno.
Nije samo Hajrovic vec i DZEKO i ostali ,i mislim da je sasvim uredu,neka navijaju za nas
onakneko wrote:cuj turski brodivu u neumu
pa nisu ljudi dosli da nekoga ubijaju
niti hoce to niti mogu to,niti si neka velika vojna sila
da bi dosli u neum koliko drzava treba da ih pusti,od svega se pravi neka senzacija velika vijest
a pozivanje hajrovica da turci navijaju za bosnu nije u redu,,to je iskreno.
Nije samo Hajrovic vec i DZEKO i ostali ,i mislim da je sasvim uredu,neka navijaju za nas