BHT HD

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
bianconero87

#101 Re: BHT HD

Post by bianconero87 »

colt wrote:
Jose_Mourinho wrote:
bianconero87 wrote:Ljudi,
Zanima me jedna stvar!
Da li postoji sansa da se uzme dodatni HD paket u moja tv samo za tekuci mjesec, tj da se ne moramo obavezati da i npr narednih 12 mjeseci moramo placati 4 km za te hd pakete ?
ja mislim da mozes samo mjesec, koliko znam nazoves 1444 i oni ti kazu al 99% sam siguran da nepotpisujes nikakve ugovore na godinu i sl ;)
Ja sam HD telefonski riješio i pustili su mi. Bez ikakvih ugovora i slično. Međutim, za sad se još ne pojavljuje BHT HD
koji je kod tebe modem ?
DaysleepeR

#102 Re: BHT HD

Post by DaysleepeR »

smijesni_ste wrote:
DaysleepeR wrote:[
analogna kablovska ne koristi digitalni risiver u TV-u, nego običnu koaksijalu. ko ima analognu kablovsku svakako nema nijedan HD kanal. ne lupajte više gluposti.
Pa ja sam nešto uhvatio definitivno dok sam tražio BHT....npr. Fox Movies i HBo Adria kojima nisam mogao prismrditi na ovom guzatom televizoru...sad šta je to tačno sa tehničkog aspekta ne znam i ne zanima me...
uhvatio si ti signal nije to problem. imam i ja na analognoj kanale koje nemam na digitali, recimo Arenasport 1. ali nije i ne može biti HD
Jose_Mourinho

#103 Re: BHT HD

Post by Jose_Mourinho »

DaysleepeR wrote:
Jose_Mourinho wrote:
DaysleepeR wrote:pa nije to HD :D iako piše, obični je SD, samo si uhvatio paralelni signal. ne može analogija toliko podataka da prenese da bi bio HD. nego ti se čini jer BHT ovo što sad emituje na HD veličini ništa nije HD video rezolucija. tek kad krene tekma vidjeće se.

inače, tehničke probleme posebno sa prenosom očekujte itekako. kako sam čuo FACE je imao iste muke, a ovi su tek danas pustili.
bgm koliko ja znam i razumijem se ovo ce biti hd, moze analgoija da prenese jer ona ovo isto i prenese ako si korisnik digitalne...ide ti preko kabla od kablovske signal, samo sad umjesto njihovog resivera imas resiver u tv-u, tako da ti to dodje na isto ;)
sada nije hd, jer su ovo njihove emisije koje nisu ni snimane u hd-u, al kad pocne otvaranje veceras u 21 bit ce hd ;)
analogna kablovska ne koristi digitalni risiver u TV-u, nego običnu koaksijalu. ko ima analognu kablovsku svakako nema nijedan HD kanal. ne lupajte više gluposti.
ja ti kazem da ce biti ovo hd kanal, tj. ukoliko imas dvb-c (koji ti mjenja stb ili cmodul od hs-a), dobit ces bht hd u punom obimu kao i ostali korisnici, ovdje je hd ispao korektan pa pustio bht hd signal da se moze primiti preko dvb-ca ;)
smijesni_ste

#104 Re: BHT HD

Post by smijesni_ste »

Aha..na brzinu sam poistovjetio pojmove "digitalni kanal" i "hd" :D...valjda hahaha :lol:
Jose_Mourinho

#105 Re: BHT HD

Post by Jose_Mourinho »

NotoriousBIG wrote:
Jose_Mourinho wrote: da li ti ima u opciji pretrazivanja kanala digital cable, ako ima imas dvb-c i trebao bi naci ;)
Na ovom LG-u, imaju 2 opcije kod pretrage, TV - gdje se bira CABLE i UHF-VHF signal, to je za analogiju, i ima druga ocpija DTV, gdje imaju ove frekfencije i kvalitet signala.

Posto sam na HS-u analognoj, eto probo sam na ovaj DTV koji se odnosi na pretragu digitalnih kanala, trazio sam na 626 MHz frekfenciji, ali nista :( ,

http://www.hs-hkb.ba/2014/06/10/pratite ... ezoluciji/

izgleda nemam srece, kao vi pojedini sto ste na analognoj, medjutim preko pretrage digitalnog signala uspjeli nafatati BH HD :), vjerovatno su pustili BH HD na digitalnom signalu, iako korisnik ima samo analognu, a da je otkljucan samo BH HD na digitalnim kanalima.

Vidio sam ovo kod HS pretplatnika, ima karticu u TVu, i sve kanale digitalne otvara, iako placa analognu :), jer HS nije sve digitalne kanale zastitio-zatvorio kako god :), i evo par godina ima free digitalnu :), jer mu TV ima takvu karticu da moze gledati i digitalne, iako ih ne placa :).

Tako da prica nekih iznad ne stoji, mislim tacno je da ne mozes analognim signalom progurati HD sliku, ali imaju pojedini brandovi LCD-LED, itd. posebno Sony, koji imaju u sebi ove dvb kartice koje dekodiraju digitalni signal, a kablovski operateri to ne mogu da zastite, jer HS ovo vec 2-3 godine nije zastitio.

Znaci ko ima analognu HS - 14KM sto placa, ako ima DVB karticu u TVu, neka pretrazi digitalni signal, i vjerovatno ce naci BH HD, jer su ga vjerovatno otkljucali za vrijeme prvenstva.
aj vidi koji ti je tacno model tv-a, nazad bi vjerovatno trebalo pisat pa da vidimo imal dvb-c ;)
DaysleepeR

#106 Re: BHT HD

Post by DaysleepeR »

Jose_Mourinho wrote: ja ti kazem da ce biti ovo hd kanal, tj. ukoliko imas dvb-c (koji ti mjenja stb ili cmodul od hs-a), dobit ces bht hd u punom obimu kao i ostali korisnici, ovdje je hd ispao korektan pa pustio bht hd signal da se moze primiti preko dvb-ca ;)
bilo bi super da to ispadne moguće, opet ti treba barem HD Ready TV.
smijesni_ste

#107 Re: BHT HD

Post by smijesni_ste »

Potraži na netu ima li ti TV to dvb-c govno ako ne piše u priručniku :D
Mjesanac

#108 Re: BHT HD

Post by Mjesanac »

Riddle wrote:
Mjesanac wrote:
Riddle wrote:Da se upisem.

Na HS jos nije pusteno. Stalno nesto mijenjaju.
Je li treba na HS-u on neka HD kartica ili receiver? Ja sam nasao sinoc na digitalnoj BHT HD.
Ja brate modul imam. Nasao sam i ja jos sinoc, ali nije ovo jos pusteno - grozna slika.
Moze li se bez modula? Evo neki zvukovi se cuju, ali nema slike.
smijesni_ste

#109 Re: BHT HD

Post by smijesni_ste »

Jbt ako je tačno ovo što Notorious piše, moram ovaj novi TV kod sebe u sobu prebaciti momentalno :lol: :lol:

Mada kakve sam sreće čim prebacim, stavit će ban ili šta već na to :lol:
Jose_Mourinho

#110 Re: BHT HD

Post by Jose_Mourinho »

DaysleepeR wrote:
Jose_Mourinho wrote: ja ti kazem da ce biti ovo hd kanal, tj. ukoliko imas dvb-c (koji ti mjenja stb ili cmodul od hs-a), dobit ces bht hd u punom obimu kao i ostali korisnici, ovdje je hd ispao korektan pa pustio bht hd signal da se moze primiti preko dvb-ca ;)
bilo bi super da to ispadne moguće, opet ti treba barem HD Ready TV.
treba ti dobar tv jbg to je osnovno mozes imat i najnovije resivere pretplate od 200km, hiljade hd kanala ako ti tv nevalja ništa :D
al za ovo oko hs-a i ja sam se iznenadio, ali izgleda da su ispali najbolji sto se ovog tice, pustili su taj digitalni signal i ako imas dobar tv na konju si ;)
znam i meni je zvucalo nemoguce gledat hd preko obicne kablovske ali et cuda se desavaju :bih: :bih:
Jose_Mourinho

#111 Re: BHT HD

Post by Jose_Mourinho »

Mjesanac wrote:
Riddle wrote: Je li treba na HS-u on neka HD kartica ili receiver? Ja sam nasao sinoc na digitalnoj BHT HD.
Ja brate modul imam. Nasao sam i ja jos sinoc, ali nije ovo jos pusteno - grozna slika.
Moze li se bez modula? Evo neki zvukovi se cuju, ali nema slike.[/quote]
moze bez modula ako ti tv podrzava (al cim vec ima ci modul trebo bi imat i dvb-c), al polako sacekaj cim radi ovako radit ce i tebi preko modula, mozda dok malo sta dotjeraju ;)
Riddle

#112 Re: BHT HD

Post by Riddle »

Mjesanac wrote:Moze li se bez modula? Evo neki zvukovi se cuju, ali nema slike.
Ne znam, nisam jos probao.

Sad je slika daleko bolja, nije vise onako mutna. Naravno nije HD, ali kako rekose sve ce biti OK veceras kad pocne utakmica.

Sve je spremno koliko ja vidim. Ovo sam slikao prije nekih sat vremena.

Image
NotoriousBIG

#113 Re: BHT HD

Post by NotoriousBIG »

Jose_Mourinho wrote: aj vidi koji ti je tacno model tv-a, nazad bi vjerovatno trebalo pisat pa da vidimo imal dvb-c ;)
Respekt, vidim da si ti 1 od rijetkih ovdje koji je skonto sta je HS uradio :), tj. da je otkljuco BH HD na digitalnom signalu i za korisnike koji nemaju njihovu digitalnu, vec samo analognu tv, kao sto je kod mene slucaj ;)! :thumbup:

Imam 2 tv-a,

Ovaj je 2010, starije, kad su ono tek poceli kod nas 2009-2010, jest da je FULL HD 1080p, ali je truba jer nema DVB-C :(

http://www.lg.com/hr/televizori/lg-42LD465-lcd-tv

Ovo je 2011, nesto ko novije, i ima DVB-C u specifikaciji, al kod mene se nesta izgleda neda, pa da ga jebes :), na DTV na 626 MHz, nista, samo poruka "NEMA SIGNALA" , mislim na sistemsku poruku TVa :( , izgleda od BH HD-a , kod mene nista :(, hajd barem neka drugi ljudi mogu :)!

http://www.lg.com/uk/hotel-tv/lg-32LK455C-hotel-tv

Hvala ti na podrsci svakako! :thumbup:
smijesni_ste wrote:Jbt ako je tačno ovo što Notorious piše, moram ovaj novi TV kod sebe u sobu prebaciti momentalno :lol: :lol:

Prebaci slobodno, ako si nafato BH HD na skeniranju digitalnih signala, onda si sretnik, dobar ti TV, i imaces full hd na BH HD ;), kod mene nazalost glupavi LG tv iako ima DVB-C ne prikazuje sliku :(, nikad vise LG necu kupiti, serem im se u TV, Samsung zakon, Sony, itd.!

Nece banovati, ima ljudi godinama HS tako sisa digitalni signal :), imaju dobre kartice u TVu, tipa Sony :), neki modeli!
It_is_a_Leclerc

#114 Re: BHT HD

Post by It_is_a_Leclerc »

FaceOff wrote:Banjalucki kabl operateri Elta i Blicnet uveli BHT 1 HD.
I oni džabe svima i za sve.

Samo Telecom naplaćuje.

:sad:
Mjesanac

#115 Re: BHT HD

Post by Mjesanac »

Evo sam zvao HS i kazu mi da moram imati HD receiver njihov koji kosta 60KM. Znaci da ni HS nije besplatan. Djabe mi HS digitalna
kakavdanakneiskustvu

#116 Re: BHT HD

Post by kakavdanakneiskustvu »

Moze li neko potvrditi ili negirati :D jeli BHT HD dostupan korisnicima koji nemaju d3 reciver ali imaju "novije" televizije sa ugradjenim dvb tunerom , tj moze li se gledati bht hd kao nedavno face hd samo preko tv.a bez resivera ???
kemox

#117 Re: BHT HD

Post by kemox »

Mjesanac wrote:Evo sam zvao HS i kazu mi da moram imati HD receiver njihov koji kosta 60KM. Znaci da ni HS nije besplatan. Djabe mi HS digitalna
Ko još nema tv sa DVB-C pa gdje ti živiš
Last edited by kemox on 12/06/2014 18:14, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#118 Re: BHT HD

Post by DaysleepeR »

Mjesanac wrote:Evo sam zvao HS i kazu mi da moram imati HD receiver njihov koji kosta 60KM. Znaci da ni HS nije besplatan. Djabe mi HS digitalna
pa ako imaš HD televizor trebao bi da ima ugrađen receiver. ako nemaš HD televizor džaba ti i receiver.
kakavdanakneiskustvu

#119 Re: BHT HD

Post by kakavdanakneiskustvu »

DaysleepeR wrote:
pa ako imaš HD televizor trebao bi da ima ugrađen receiver. ako nemaš HD televizor džaba ti i receiver.

kod mene tv ima taj dvb-c ,ako je to to,ali nemam bht hd
Jose_Mourinho

#120 Re: Odg: BHT HD

Post by Jose_Mourinho »

NotoriousBIG wrote:
Jose_Mourinho wrote: aj vidi koji ti je tacno model tv-a, nazad bi vjerovatno trebalo pisat pa da vidimo imal dvb-c ;)
Respekt, vidim da si ti 1 od rijetkih ovdje koji je skonto sta je HS uradio :), tj. da je otkljuco BH HD na digitalnom signalu i za korisnike koji nemaju njihovu digitalnu, vec samo analognu tv, kao sto je kod mene slucaj ;)! :thumbup:

Imam 2 tv-a,

Ovaj je 2010, starije, kad su ono tek poceli kod nas 2009-2010, jest da je FULL HD 1080p, ali je truba jer nema DVB-C :(

http://www.lg.com/hr/televizori/lg-42LD465-lcd-tv

Ovo je 2011, nesto ko novije, i ima DVB-C u specifikaciji, al kod mene se nesta izgleda neda, pa da ga jebes :), na DTV na 626 MHz, nista, samo poruka "NEMA SIGNALA" , mislim na sistemsku poruku TVa :( , izgleda od BH HD-a , kod mene nista :(, hajd barem neka drugi ljudi mogu :)!

http://www.lg.com/uk/hotel-tv/lg-32LK455C-hotel-tv

Hvala ti na podrsci svakako! :thumbup:
smijesni_ste wrote:Jbt ako je tačno ovo što Notorious piše, moram ovaj novi TV kod sebe u sobu prebaciti momentalno :lol: :lol:

Prebaci slobodno, ako si nafato BH HD na skeniranju digitalnih signala, onda si sretnik, dobar ti TV, i imaces full hd na BH HD ;), kod mene nazalost glupavi LG tv iako ima DVB-C ne prikazuje sliku :(, nikad vise LG necu kupiti, serem im se u TV, Samsung zakon, Sony, itd.!

Nece banovati, ima ljudi godinama HS tako sisa digitalni signal :), imaju dobre kartice u TVu, tipa Sony :), neki modeli!
Ja sam cak skino dva tva jos sa onog razdjelnika i signal mi se još poveco, tako probaj nešto tako pa možda dodaje signal ;)
Mjesanac

#121 Re: BHT HD

Post by Mjesanac »

DaysleepeR wrote:
?
Image
OldMayor

#122 Re: BHT HD

Post by OldMayor »

Ja imam kablovsku telemach, znam da ne mogu imati hd signal, ali hoce li pustiti taj kanal na kablovsku? Nece valjda ostati ovaj.sada obicni bht?
optimus168

#123 Re: BHT HD

Post by optimus168 »

Mjesanac wrote:
DaysleepeR wrote:
?
Image
Antenski kabl koji ti je uključen u receiver uključi direktno u TV. Upali TV, uđi u meni, pretragu kanala, prebaci na pretraživanje DVB-C kanala (ili piše samo digitalni kanali), pretraži frekvenciju 626MHz i gledaj čuda :D

A kad završi tekma i bude više vremena, preskeniraj sve digitalne kanale, i imat ćeš digitalne kanale bez receivera, s tim da ti neke neće raditi jer su zaključani. Što se tiče tih zaključanih, provjeri ima li ti TV podršku za CI, ako ima - spakuj taj receiver, odnesi im u centralu i traži da ti daju CI modul :D
bdzs

#124 Re: BHT HD

Post by bdzs »

kakavdanakneiskustvu wrote:
DaysleepeR wrote:

kod mene tv ima taj dvb-c ,ako je to to,ali nemam bht hd
ako nemožeš nikako digitalne kanale uhvatiti sa dvb-c moras namjestiti region
kucniljubimac

#125 Re: BHT HD

Post by kucniljubimac »

Pojavio mi se bht hd, al' piše dodatni paket folovi golovi, e na kojem principu to sad ide, jel' dolaze oni ručno to napraviti ili ? :roll:
Post Reply