Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Locked
Skijaš

#101 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by Skijaš »

Drinski wrote:Ja imam puno pravo na mržnju
Niko nema pravo na mržnju kompletnih naroda, bez obzira na to koliko je tebi ili meni pobijeno najbližih. Mrzi zločince, a ne narode jer tad postaješ isti kao i oni protiv kojih se boriš. Tad si poražen i ako pobjediš.
Stjui

#102 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by Stjui »

ja pisao na drugoj temi,a evo da napišem i ovdje. nisam htio rizikovat da samo jedna od bajrinih pašteta koje sam zbavio naime pomoći stigne u doboj ,kamol' šta više...imate evo temu o gđici lejli damon,čitajte i nikad više nikome halala ne dajte!(obraćam se svojim bošnjama naravno)
Last edited by Stjui on 10/06/2014 23:06, edited 1 time in total.
NIN

#103 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by NIN »

jasen wrote:nemamo mi svinjaca kao kod vas vlaha :D :izet:
Ono, ako cemo bukvalno*, znam da nemate ali je problem sto si pogresno shvatio metaforu i to je zapravo najsmjesnije, al' hajde, sta ces. :D I da, nisam nikakav Vlah (ovo se pise velikim slovom, cisto radi pravopisa) nego me po imenu i kulturnom naslijedju ubrajaju u isti svinjac kojim se ti toliko dicis. :D

_________
* Mada etimolosko porijeklo bukvalnosti lezi u ruskom jeziku i znaci slovo, pa otud doslovnost, ipak bih skrenuo paznju na najrasprostranjeniju vrstu drveta u Bosni. :D
homega

#104 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by homega »

Drinski wrote:
homega wrote: Ali nemaš pravo na njeno zagovaranje i širenje, a to činiš ovdje :( Ni na generalizaciju krivaca za svoju mržnju, što je još gore :-) :(
Recimo to ovako, a da se ne uvrijedis, ono sto ja pišem i ono što si ti napisao su dvije potpuno različite stvari. :kiss:
Hvala za objašnjenje, nisam znao. Ali, danas me malo šta može povrijediti, ne brini.

Međutim, svakako, ono što ti pišeš ovdje, otkako si ponovo napravio registraciju, je obično smeće, dno morala i dostojanstva. Svaki tvoj post je usmjeren u međuljudsku mržnju i etničku dominaciju jednih nad drugim. Ti poništavaš ljudska prava, ljude spuštaš na nivo primata i životinje, vrijeđaš i prkosiš, provociraš, i očito ovdje balansiraš svoje emocije da bi ih u tamo imao uredne i pod kontrolom. Pokušaj to sve na drugom mjestu, kod stručnijih ljudi, biće ti od koristi više nego podlo forumsko podmetanje zla i mržnje
hellue

#105 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by hellue »

Skijaš wrote:
Niko nema pravo na mržnju kompletnih naroda, bez obzira na to koliko je tebi ili meni pobijeno najbližih. Mrzi zločince, a ne narode jer tad postaješ isti kao i oni protiv kojih se boriš. Tad si poražen i ako pobjediš.
Sjecam se da su radikali u Srbiji dobijali i do 41% glasova, znamo da su oni sanjali veliku Srbiju i nestanak Bosnjaka...ako vi imate vremena za selekciju dobrog i loseg Srbina, ko je dobar a ko nije ja nemam i ne zelim gubiti vrijeme na to, mene vise 92 nece zateci nespremnog. Glupi Bosnjo je i ove poplave iskoristio da se ulizuje Srbima govoreci da su poplave donijele novu Yogoslaviju, da je bitno biti covjek bla bla bla...a na kraju poplave otkrile jos jednu masovnu grobnicu kod Doboja
Drinski

#106 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by Drinski »

Skijaš wrote:
ma to je jasno, odnosno preciznije, onaj ko je pokusao mene da smjesti u masovnu grobnicu moze očekivati samo adekvatan odgovor, ali to nikako ne znaci da se sada trebamo vrtjeti u krug. Linija se treba povući. I time se zapravo dokazuje ozbiljnost i spremnost da se krene naprijed.

Osim toga, trebas znati da je ovo forum, a na forumima svaki forumas navodi vodu na svoj mlin u temi, sto naravno ne znaci da to uvijek tako i misli.
Drinski

#107 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by Drinski »

homega wrote: Međutim, svakako, ono što ti pišeš ovdje, otkako si ponovo napravio registraciju, je obično smeće, dno morala i dostojanstva. Svaki tvoj post je usmjeren u međuljudsku mržnju i etničku dominaciju jednih nad drugim. Ti poništavaš ljudska prava, ljude spuštaš na nivo primata i životinje, vrijeđaš i prkosiš, provociraš, i očito ovdje balansiraš svoje emocije da bi ih u tamo imao uredne i pod kontrolom.
A jbg., znas kako je sa gospodom gospodski, a stoku udri stapom.

A kako mislis ovo "ponovo"?
Pokušaj to sve na drugom mjestu, kod stručnijih ljudi, biće ti od koristi više nego podlo forumsko podmetanje zla i mržnje
Pa nisam ja kriv sto bh Srbijanci izvedose genocid.
Last edited by Drinski on 10/06/2014 23:22, edited 1 time in total.
Skijaš

#108 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by Skijaš »

hellue wrote:
Skijaš wrote:
Sjecam se da su radikali u Srbiji dobijali i do 41% glasova, znamo da su oni sanjali veliku Srbiju i nestanak Bosnjaka...ako vi imate vremena za selekciju dobrog i loseg Srbina, ko je dobar a ko nije ja nemam i ne zelim gubiti vrijeme na to
Moraćeš naći vremena, inače će te pojesti ta mržnja.
hellue

#109 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by hellue »

Ja ih ne mrzim samo im ne vjerujem, necu nikada biti naivan do te mjere da vjerujem kako oni zele isto kao i mi..
KENJAC

#110 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by KENJAC »

hellue wrote:
Ja ih ne mrzim samo im ne vjerujem, necu nikada biti naivan do te mjere da vjerujem kako oni zele isto kao i mi..
Ni ja jarane ni sekunde ! .... I jos kad mi, ovi nasi, pocnu pricu, fol, ja bi zajednicku drzavu .... :-) :-) :-) :-)
drndalo

#111 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by drndalo »

Ooo Jasene, ooo strucnjace internetske mudologije, jedno prakticno pitanje... Kako potopiti Srbe u Samcu, a da pri tome "tvoji" ne zaplate? Kako to isto uciniti sa Bijeljinom, a da Janjani ne zaplate? Kako potopiti Doboj, a da Maglaj ne roni ? Kako da Bratunac bude odnesen, a da Srebrenica ostane, i to samo muslimani? Kako, kako, kako ? Ima nesto i u fizici, zove se spojene posude, voda to postuje, a ti mislis da to mozes kanalisati ? Tesko, nakon Mojsija koji je zadnji kojem je to uspjelo (barem po predanjima), ljudi to pokusavaju, ali im se cesto desi da omanu...

Konkretna nalazista masovnih grobnica na raznim lokacijama ne znace da si ti u pravu, jer poredis neusporedivo... Da, zlo se dogodilo, dobra je stvar ove poplave sto je to otkrila, neke ce familije najzad moci zakopati svoje... Neko ce (nadam se, optimista sam vjecni) i odgovarati za to, to nece vratiti ljude, nazalost, ali je bolje nego da se nikad nisu nasli... To jos uvijek ne znaci da je ono sto si ti pisao o N-Z-S tacno, a ne izmisljotina...

Tema je pocela od isprazne propagande, koju si ti jos produbio, cudi me da nisi poplave kao i jaran ti po ksenofobiji Amfilohije, nazvao kaznom za nemoral, pa da su i Doboj i Samac, i Bijeljina i Prijedor kaznjeni zbog zala u ratu... Samo onda kako da objasnimo zasto su zaplatili i Maglaj, i Zavidovici....? Jesu li i oni bili nemoralni ?
hellue wrote:
Koji to MI ? Kako ti znas sta MI zelimo ? Sta ONI zele...? Sta JA zelim ? Mozemo se nas 2 istim imenom zvati u opstinskim papirima, ali ja mozda zelim crne, a ti plave, ja debele, ti mrsave, ja Golfa, ti RenoLa ? Karikiram, ali na tvoju jako uopstenu tvrdnju, i ova moja ide... Ako mozes pomozi, ako ne mozes, ne odmazi, ako i odmazes, ne pricaj da je takvo nesto normalno, jer nije... Da je rat, i da je ti ili on, onda bih te shvatio, ali ovako ne... Mozes i trebas biti na oprezu, ali i covjek kada treba... To te razlikuje od necovjeka... (Joj, ova mi je ka' u Njegosa)... :skoljka:
Last edited by drndalo on 10/06/2014 23:49, edited 1 time in total.
NIN

#112 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by NIN »

jasen wrote:opet skretanje s teme, od mojih konkretnih navođenja činjenica o zločinima onih o kojima je tema i o tome zašto im Bošnjaci ne trebaju pomagati odnosno zašto ne iznenađuje izostanak pomoći od istih Bošnjacima, ti se uhvatio bukovine i pravopisa. nek si mi baš kazao da se vlastita imena naroda pišu velikim slovom, fakat da naučim i tu mudrost. hajmo sad opleti opet o vrstama metafora, velikom i malom slovu poslije tačke na početku rečenicu, stilizaciji, redu riječi u rečenici.

i nisam ja mislio na te Vlahe, ja sam mislio na naše vlahe, a oni kažu da nisu ti V/vlasi iako jesu :D
e sad đe treba malo đe vel'ko slovo metnut ?? :lol:
Pa sam koncept teme je off, da ne kazem onako kako treba - neprimjeran i prizeman, dakle, podmukao i providan! Vidim da je vama (nekima) krivo da ima jos uvijek ljudi koji gledaju na ljude kao dobre ili lose i da ih rat, cetnici i balije nisu mogli promjeniti, bez obzira sta je bilo. Ja znam, iz prve ruke, kako iz rata, tako i poslije istog, da su oni koji su bili ljudi ostali ljudi, i dan danas, a vjeruj da nas je vecina, nas ljudi! Ako nista, ova poplava mi je to i dokazala i vratila vjeru u ljude, sto su ljudi kao ti i shvatili pa vam krivo, razumijem, otud nicu i ovakve teme. Jebiga, sta ces. :D

Nego, sustinski problem je u manjini, priglupoj svjetini i oportunistima koji zavise od vas, a koji vode, kako medije, tako i politiku ove zemlje. Kako vec neko rece, nece ni vase do zore, ne sikiraj se! :D
Skijaš

#113 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by Skijaš »

hellue wrote:
Prosječan Srbin nije zlonamjeran, a ako ti tvrdiš da jeste, ti si samo još jedan od šovinista.
TheWatcher

#114 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by TheWatcher »

burger_pasa wrote:Hrvati su slali pomoc tamo gdje su Hrvati, srbi SAMO tamo gdje su srbi, dok su Bosnjaci slali svima... Ja bih volio da je drugacije, da to nije istina, ali mislim da nisa procitao vijest da je neko pomogao Maglaju ili nekim drugim mjestima gdje su Bosnjaci, a da je iz hrvatsko/srpskog dijela...
Cak su i Rusi poslali neku crkavicu srbima, dok su Turci 10 dana vadili vodu iz Bijeljine...
retardinjo :oops:
TheWatcher

#115 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by TheWatcher »

KENJAC wrote:
hellue wrote:
Ni ja jarane ni sekunde ! .... I jos kad mi, ovi nasi, pocnu pricu, fol, ja bi zajednicku drzavu .... :-) :-) :-) :-)
zato i jesi KENJARA jebi ga :izet:
Drinski

#116 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by Drinski »

Skijaš wrote:
hellue wrote:
Prosječan Srbin nije zlonamjeran, a ako ti tvrdiš da jeste, ti si samo još jedan od šovinista.
Evo sada ću opet ispasti nacionalista, ali moram: statistcki gledano, ako uzmemo u obzir obim zločina koje je počinila srpska strana, u njih je moralo biti umijesano, na ovaj ili onaj nacin, pa brat - bratu vise od polovina bh. Srbjanaca. Danas isti , ili čak veći obim, ljubomorno čuva genocidne tekovine, i sada kazes: nije zlonamjeran.
drndalo

#117 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by drndalo »

Cak i da ih je 1/2, sta je sa drugom 1/2 iliti 50% ??? Mislim, pricas kao da si statisticki odradio uzorak od 100.000 ljudi sa 99% tacnosti...
homega

#118 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by homega »

Drinski wrote:Evo sada ću opet ispasti nacionalista, ali moram: statistcki gledano, ako uzmemo u obzir obim zločina koje je počinila srpska strana, u njih je moralo biti umijesano, na ovaj ili onaj nacin, pa brat - bratu vise od polovina bh. Srbjanaca. Danas isti , ili čak veći obim, ljubomorno čuva genocidne tekovine, i sada kazes: nije zlonamjeran.
Zaboravljaš da im je "genocidnu tekovinu" pravno valjanu i međunarodno priznatu, omogućio hrvatsko-bošnjački politički savez, s izrazitom bošnjačkom dominacijom pri tome
Arsenal Royal

#119 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by Arsenal Royal »

Pričajte šta hoćete! Ruska federacija je pomoć samo poslala u PC. A Srpski kralj u egzilu je također poslao pomoć samo stanovnicima PC! Tu činjenicu niko ne može promjeniti, kolko god mi palamudili i oni su ljudi ovo ono. Ljudi skontajte više da oni ne žele sa nama,Nemojte tjerati nešto što ne ide
insomnia78

#120 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by insomnia78 »

NIN wrote:
jasen wrote:opet skretanje s teme, od mojih konkretnih navođenja činjenica o zločinima onih o kojima je tema i o tome zašto im Bošnjaci ne trebaju pomagati odnosno zašto ne iznenađuje izostanak pomoći od istih Bošnjacima, ti se uhvatio bukovine i pravopisa. nek si mi baš kazao da se vlastita imena naroda pišu velikim slovom, fakat da naučim i tu mudrost. hajmo sad opleti opet o vrstama metafora, velikom i malom slovu poslije tačke na početku rečenicu, stilizaciji, redu riječi u rečenici.

i nisam ja mislio na te Vlahe, ja sam mislio na naše vlahe, a oni kažu da nisu ti V/vlasi iako jesu :D
e sad đe treba malo đe vel'ko slovo metnut ?? :lol:
Pa sam koncept teme je off, da ne kazem onako kako treba - neprimjeran i prizeman, dakle, podmukao i providan! Vidim da je vama (nekima) krivo da ima jos uvijek ljudi koji gledaju na ljude kao dobre ili lose i da ih rat, cetnici i balije nisu mogli promjeniti, bez obzira sta je bilo. Ja znam, iz prve ruke, kako iz rata, tako i poslije istog, da su oni koji su bili ljudi ostali ljudi, i dan danas, a vjeruj da nas je vecina, nas ljudi! Ako nista, ova poplava mi je to i dokazala i vratila vjeru u ljude, sto su ljudi kao ti i shvatili pa vam krivo, razumijem, otud nicu i ovakve teme. Jebiga, sta ces. :D

Nego, sustinski problem je u manjini, priglupoj svjetini i oportunistima koji zavise od vas, a koji vode, kako medije, tako i politiku ove zemlje. Kako vec neko rece, nece ni vase do zore, ne sikiraj se! :D
Jest, jest
Sad cete proglasiti Jugoslaviju i svi cemo nastaviti sretni zivjeti u bratstvu i jedinstvu
Ako nas nije udavila poplava udavice nas patetika

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
hellue

#121 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by hellue »

Skijaš wrote:
hellue wrote:
Sta je prosjecan Srbin uopste, jel to onaj koji ne kolje ali pokaze prstom gdje je balija???
Drinski

#122 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by Drinski »

drndalo wrote:Cak i da ih je 1/2, sta je sa drugom 1/2 iliti 50% ??? Mislim, pricas kao da si statisticki odradio uzorak od 100.000 ljudi sa 99% tacnosti...
Ehej, pa to uopće nije tesko sračunati, eto ovi koji su bili okolo Sarajeva na brdima, pa Srebrenica i Zepa, pa artiljerija na Ozrenu, pa početak rata u ostalim dijelovima BIH, pa osiguranje logora, pa logistička podrska ucinjenim zločinima itd. a čak mislim da su rađene neke analize angažovanja resursa u ratu pa je dovoljno samo usporediti podatke. Mislim da ti je lakse naci nekoga ko je bio umijesan, nego onoga ko nije.
Zato u RS i vlada zavjera ćutanja.
homega

#123 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by homega »

insomnia78 wrote:Jest, jest
Sad cete proglasiti Jugoslaviju i svi cemo nastaviti sretni zivjeti u bratstvu i jedinstvu
Samo se u Jugoslaviji i živjelo u bratstvu i jedinstvu, u svim drugim opcijama živi se u krvi, mržnji i osveti
Drinski

#124 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by Drinski »

homega wrote:
Drinski wrote:Evo sada ću opet ispasti nacionalista, ali moram: statistcki gledano, ako uzmemo u obzir obim zločina koje je počinila srpska strana, u njih je moralo biti umijesano, na ovaj ili onaj nacin, pa brat - bratu vise od polovina bh. Srbjanaca. Danas isti , ili čak veći obim, ljubomorno čuva genocidne tekovine, i sada kazes: nije zlonamjeran.
Zaboravljaš da im je "genocidnu tekovinu" pravno valjanu i međunarodno priznatu, omogućio hrvatsko-bošnjački politički savez, s izrazitom bošnjačkom dominacijom pri tome
pa dobro sad ako cemo posteno, nije dobila međunarodno priznanje, jer bi imala svoje ambasade, dobila je unutrasnje priznanje, ali to nikako ne znaci da nije nastala na ratu i zločinima. I ono dijete silovane majke se upise u maticne knjige, ali je ipak rezultat silovanja.
hellue

#125 Re: Srbin pomogao ugrozenim iz federacije???

Post by hellue »

Jest, jest
Vecina glupih Bosnja jedva ceka priliku da se ulizuje Srbima, bez ikakve potrebe i razloga i to je posebno izrazeno u Sarajevu koje jos nije oslobodjeno, mozda nikada nece ni biti ali ja ni jednog Srbina nisam cuo da prica o Yogoslaviji, kako su poplave pobrisale granice i ostale nebuloze koje samo Balije sanjaju bez ikakve potrebe. Poplave su otkrile jos jednu grobnicu za koju su Srbi kojima saljete pomco sutjele 20 godina...
Last edited by hellue on 11/06/2014 00:07, edited 1 time in total.
Locked