al kako su hitnoj pomoci u Konjicu poletni u tri PM.
jedan klinac koji je s nama vozio se razbio malo ispod Tisovice, to je oko 40km (8 sati pjeske uzbrdo) od Konjica tako da nije mogao nizbrdo nastaviti na biciklu. uganuo je clanak i lakat, sastrugo se i opalio glavusom u kamen tako da mu je kaciga pukla na licu mjesta.
dio ekipe je vec prosao, ostali smo jos nas cetvorica da nesto poslikamo i tako to. elem, pomogli smo liku na licu mjesta, malo mu izravnali tocak koji je savio. ali klinac nije nikako mogao nastaviti nizbrdo jer nije mogao kontrolisati bajk jednom rukom.
kako je nase vozio ostalo skoro u Jablanici pohitimo nas dvojica (dvojica ostanu sa malcem) nizbrdo da posaljemo po njega hitnu ili bilo kakvo vozilo, jer je vec bilo pola 5, mi smo bili u zescoj vookoyebini, a kisa samo sto nije sastavila. elem, poslije skoro sat vremena mahnitog jurcanja nizbrdo, a razdaljina od Tisovice do Konjica otprilike skoro duplo duza nego od Borackog jezera do Konjica i jeben je makadam, dospijem ja u konjicku hitnu pomoc. Tu tri puta ispricam pricu sta se desilo, prvo portiru, pa sestri, pa doktoru, sta i gdje se desilo, da je klinac u soku, da ne moze bajkom nizbrdo, a pjeske ce mu trebati bar 6-7 sati, da je polomio ruku (to smo mislili na licu mjesta). najbolje od svega je sto kad sam ispricao sestri sta se desilo ona je jedno 5 minuta sjedila za stolo citajuci novine da bi pomjerila dupe tek kad je doktor usao u ambulantu. kada sam doktoru ponovio pricu on je piljio u mene jos jedno 5 minuta ko da imam rogove. na kraju mi kazu da sacekam da bi mi poslije jedno 20min vijecanja saopstili da ne mogu poslati vozilo u planinu i da pitam policiju mogu li oni sta uraditi. u medjuvremenu su klinca natovarili na neki kamion sa balvanima koji je slucajno naisao i svezli u Konjic.
E sad nesto kontam, da je mali bio samo malo ozbiljnije povrijedjen mogao je komotno umrijeti jer fakin Konjic ima samo jedno vozilo hitne pomoci i to samo za gradsko podrucje. doduse, mogo je i klinac biti malo oprezniji, ali svakom se desi da padne ili da se povrijedi u pripizdini. to nije morao biti biciklista, mogao je biti coban ili sumar ili planinar.