Grupa A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#101 Re: Grupa A
Golman Hrvatske je kruminalno branio. Penal je mogao skinuti, a i ovah gol na kraju, slabo se postavio skroz.
- SkyLimit
#102 Re: Grupa A
Nema potrebe za kritikovanjem sudije.
Penal za Brazil je mogao i da ne svira,ali nije greška ni što ga je svirao.
Domaćini su,takve situacije će sudija suditi u njihovu korist.
Poništen gol Hrvatske sasvim opravdan,smiješno i vraćati se na to.
Pletikosa je mogao bolje reagovati kod trećeg gola.
Hrvatska se nije obrukala,a može igrati puno bolje nego noćas.
Ali izgleda da je Brazil poprilično skroman,bolje da smo sa njima u grupi nego sa Argentinom.
Ali izgleda da je Brazil poprilično skroman,bolje da smo sa njima u grupi nego sa Argentinom.
- Renta
#103 Re: Grupa A
A jbg, ovaj japanski sudac je ostao dužan Brazilu na SP 2010 i eto vratio je obilato.
Na stranu dvojbene sudačke odluke (sumnjiv penal i naš nepriznati gol) nakon odgledane cijele tekme ostaje gorak osjećaj da smo mogli bolje i više. Brazil nam se u više navrata nudio.
Za mene je ozbiljno razočarenje igra Čorluke koji je bio totalno izgubljen na terenu, kretao se kao panjina. Rebić ugodno osvježenje, trebao je ranije ući.
Možemo u drugi krug ako popravimo igru.
Brazil jak ali me nije impresionirao osim Neymara koji je izgleda u odličnoj formi.
Na stranu dvojbene sudačke odluke (sumnjiv penal i naš nepriznati gol) nakon odgledane cijele tekme ostaje gorak osjećaj da smo mogli bolje i više. Brazil nam se u više navrata nudio.
Za mene je ozbiljno razočarenje igra Čorluke koji je bio totalno izgubljen na terenu, kretao se kao panjina. Rebić ugodno osvježenje, trebao je ranije ući.
Brazil jak ali me nije impresionirao osim Neymara koji je izgleda u odličnoj formi.
Last edited by Renta on 13/06/2014 00:12, edited 2 times in total.
-
sportman1
#104 Re: Grupa A
snaga_znanja wrote:2 puta Laktom u glavu udaraju hrvate nikom nista. Penal na olicu sudija 0 poena. Pa onda penal za Brazil komican, a onda slag na tortu ide ovaj ponisten gol Hrvatima. Dakle iz situacije 1:3 za Hrvatsku sa igracem vise, Brazil dobija sa 3:1...![]()
Ovo je sramota i mogu samo zamisliti sta ce nama sudije uraditi ako povedemo protiv Argentine....
igra je zaustavljena,a ko zna dali bi bio gol za hrvate. istina je da su osteceni,ali su i imali srece sa autogolom.
-
sportman1
#105 Re: Grupa A
Tomahawk11 wrote:Golman Hrvatske je kruminalno branio. Penal je mogao skinuti, a i ovah gol na kraju, slabo se postavio skroz.
gol je izvanredan. desetka.
- It_is_a_Leclerc
#106 Re: Grupa A
Hrvati neopravdano svaljuju krivnju na sudiju. Kad je ovo bilo http://www.youtube.com/watch?v=2Pm4jD5kU4U svi su ćutali.
Sudija je pogriješio za penal. Faul nad Cesarom je opravdan i potpuno realan. Sve ostalo vrlo korektno. Čak je i poštedio Ćorluku da ga pošalje pod tuš 10 minuta prije kraja zbog starta nad Bernardom.
Sudija je pogriješio za penal. Faul nad Cesarom je opravdan i potpuno realan. Sve ostalo vrlo korektno. Čak je i poštedio Ćorluku da ga pošalje pod tuš 10 minuta prije kraja zbog starta nad Bernardom.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#107 Re: Grupa A
Onaj kontakt, nije faul ni u kosarci.SkyLimit wrote:Nema potrebe za kritikovanjem sudije.
- snaga_znanja
#108 Re: Grupa A
Mene je najvise zivcirala nepovezanost Olica i Jelavica. Pa to je cudo jedno kolko su njih dvojica u paru smotani. Da je bilo hrabrosti gurnuti Rebica na lijevo krilo, a Olica u napad... al lako je sad srati...Renta wrote:A jbg, ovaj japanski sudac je ostao dužan Brazilu na SP 2010 i eto vratio je obilato.
- hodža
#109 Re: Grupa A
SkyLimit wrote:Nema potrebe za kritikovanjem sudije.
a prekršaj nad Olićem ?
-
bohhe
#110 Re: Grupa A
A ništa, da Bog da po istim kriterijima sude i BiH.It_is_a_Leclerc wrote:Hrvati neopravdano svaljuju krivnju na sudiju. Kad je ovo bilo http://www.youtube.com/watch?v=2Pm4jD5kU4U svi su ćutali.
![]()
- nKrkan
#111 Re: Grupa A
https://www.facebook.com/pages/Humanita ... 6991315924
najluđi su mi ovi Hrvati za 46 minuta 25 hiljada lajkova
najluđi su mi ovi Hrvati za 46 minuta 25 hiljada lajkova
- It_is_a_Leclerc
#112 Re: Grupa A
Povrijeđen si, pa ti ovo ne uzimam za zlo.bohhe wrote:A ništa, da Bog da po istim kriterijima sude i BiH.It_is_a_Leclerc wrote:Hrvati neopravdano svaljuju krivnju na sudiju. Kad je ovo bilo http://www.youtube.com/watch?v=2Pm4jD5kU4U svi su ćutali.
![]()
Realno, rezultat je 2-0. I nema sudije koji može poništiti dvije čiste majstorije Neymara i Oscara.
- madesa
#113 Re: Grupa A
ma smjesni hrvati uvijek se žale ,milina mi citati njihove portale 
-
Pol_Pot
#114 Re: Grupa A
Nikad pošteno izgubitmadesa wrote:ma smjesni hrvati uvijek se žale ,milina mi citati njihove portale
- limeni
#115 Re: Grupa A
penal je cirkus ali dobro to se svira domacinu..ne bi me cudilo da nas isto ceka protiv argentine.
iduci put nek hrvatima neko kaze da imaju pravo golmana stavit na gol.
perisic, rakitic, olic, srna vrlo dobri. corluka, lovren, jelavic slabi.
u brazilaca je karina bio onaj dani alves, koliko je glupo izgledao lik. neymar igrac utakmice, oscar, gustavo vrlo dobri a onaj hulk bezveze.
u brazilaca je karina bio onaj dani alves, koliko je glupo izgledao lik. neymar igrac utakmice, oscar, gustavo vrlo dobri a onaj hulk bezveze.
-
sportman1
#116 Re: Grupa A
limeni wrote:penal je cirkus ali dobro to se svira domacinu..ne bi me cudilo da nas isto ceka protiv argentine.
pa nije agrentina domacin?
-
Pol_Pot
#118 Re: Grupa A
Onaj mali Kovačić flopčina. Ja još nikad ništa od tog velikog talenta nisam vidio. Modrić veoma tanak.limeni wrote:penal je cirkus ali dobro to se svira domacinu..ne bi me cudilo da nas isto ceka protiv argentine.
Dani Alves ko izgubljen, Fred do penala nije postojao na terenu.
-
sportman1
#119 Re: Grupa A
od brazilaca si imao sta vidit,driblinzi,pasovi itd. mnogo vise nego od hrvata,ali opet malo za veliki brazil.
-
Pol_Pot
#121 Re: Grupa A
Ma Brazil veoma loš, al na njihovu sreću Hrvati odigrali bez muda 75 minuta, uljuljao ih onaj auto gol. Ja uopšte nisam skontao kocept igre Brazila. Totalno su djelovali bezidejno i igrali su onako stihijski.sportman1 wrote:od brazilaca si imao sta vidit,driblinzi,pasovi itd. mnogo vise nego od hrvata,ali opet malo za veliki brazil.
- animus
#122 Re: Grupa A
Brazil dade 4 gola. I naravno da su onda zasluzeno pobijedili. Onaj Fred je pravi panj a i Kovacic. Olic je za malo bio kaznjen za poigravanje pred svojim golom. Sto nije onaj Perisic igrao
. Sreca Argentina nije domacin.
- SkyLimit
#123 Re: Grupa A
Gledam šta kaže "Oko Sokolovo" na HRT o suđenju.
Kaže da suđenju u načelu nije bilo u potpunosti loše,npr. da nema govora da je bio penal nad Olićem.
Ali smatra da je sudija napravio jednu veliku grešku,tj. penal za Brazil,da je onaj kontakt penal samo za domaćina prvenstva.
To je to odprilike.
Kaže da suđenju u načelu nije bilo u potpunosti loše,npr. da nema govora da je bio penal nad Olićem.
Ali smatra da je sudija napravio jednu veliku grešku,tj. penal za Brazil,da je onaj kontakt penal samo za domaćina prvenstva.
To je to odprilike.
- nKrkan
#124 Re: Grupa A
Niko Kovač poslije utakmice:
"Meni je Hrvatska na prvom mjestu, porodica na drugom, a izvinićete, Japan mi tek na trećem mjestu."
"Meni je Hrvatska na prvom mjestu, porodica na drugom, a izvinićete, Japan mi tek na trećem mjestu."
- snaga_znanja
#125 Re: Grupa A
Penal na oliću nije bio jer je izvan 16 metara. Sad se fino vidi, a i sam je udario onog nogom...SkyLimit wrote:Gledam šta kaže "Oko Sokolovo" na HRT o suđenju.
To je to odprilike.
Medjutim Neymar namjerno udara laktom i vidi Modrica, a Beusan palamudi kako zbog vaznosti utakmice ovo nije crveni karton.. Pa jebo te vaznost utakmice. Mog'o je i pistolj ponjet ako se svasta tolerise.
Penal tragikomican, pa od same kretnje tijelom, polozaja i sta sve ne. Pa ovo je bilo i ispod nivoa foliranja penala koje pravi Suarez...