Rušenje ljevičarskog sna

Post Reply
JohnnyS

#101 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by JohnnyS »

Objektivni navijac wrote: Ja na zalost zivim u okupiranoj zemlji,koju su okupirale korporacije i zapadni oligarsi,pa se moram prilagoditi situaciji,sto se tice izbora odjece i automobila.
Ja da mogu odluciti ,svi bi imali istu uniformu i svi bi imali isto auto a proizvodio bi se ionako samo jedna model auta i imali bi svi istu uniformu. Pa ne bi gubili vrijeme na konzumeristicke gluposti,nego bi se posvetili : Radu,stvaralastvu,sportu,umjetnosti i unapredjenju drustva.
Ljudsko bice jedino slobodu moze postici u komunizmu,ostalo sve je samo privid slobode.

Pa što bi stvarali pizda mu devina kad bi sve moralo biti isto? :D

Pitam se ima li slobodnih zemalja da odeš tamo kad ti okupirana ne valja? :D
madner

#102 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by madner »

Spanska cizma imperijalizma gazi i na ovoj temi.

Realno, ove bivse zemlje istocnog bloka bi komunizmu trebale dignut spomenik, bez istog bi ostale agrarni sateliti zapadne Evrope.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#103 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by _BataZiv_0809 »

Kad mi vas dvojica to kazete, to je znak da sam na dobrom putu.

Bez uvrede hrabri internet ratnici, sampioni demagogije :thumbup: :bih:
stakasa

#104 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by stakasa »

_BataZiv_0809 wrote:Kad mi vas dvojica to kazete, to je znak da sam na dobrom putu.

Bez uvrede hrabri internet ratnici, sampioni demagogije :thumbup: :bih:
Podsjeticu te da nista konkretno nisi napiso
madner

#105 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by madner »

Kada navedes S. Koreju kao pozitivan primjer, to je znak da ti treba vise kisika. :D
Arata

#106 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by Arata »

Alfons Kauders wrote: Ah da, sto se tice osiguranja - ja kao truli kapitalista zagovaram reformu istog u BiH, po kojoj bi se ukinulo. Zato jer smatram da je sistem neefikasan i da bi bilo bolje osigurati sve gradjane bez obzira na status. Toliko o trosenju "tudjih" i "mojih" para - meni nimalo ne smeta da finansiram zdravstveno za sve gradjane, bez izuzetka i bez nepotrebnog sistema osiguranja. Jer jebi ga, smatram drustvo ima duznost da se brine o svima kojima trebaju te usluge.
Stav ti je takav da se ovo ne može zaključiti iz tvojih ostalih komentara. Ako ovako stvarno misliš, onda se tu potpuno slažemo.
stakasa

#107 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by stakasa »

madner wrote:Spanska cizma imperijalizma gazi i na ovoj temi.

Realno, ove bivse zemlje istocnog bloka bi komunizmu trebale dignut spomenik, bez istog bi ostale agrarni sateliti zapadne Evrope.
Ne zajebaji, Cesi su bili neko i nesto prije drugog svjetskog rata
Drinski

#108 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by Drinski »

Ma ne znam za vas , ali bih ja volio obici S. KOreju.
Doduse, volio bih i jos niz drugih mjesta, ali kada je vec rijec o tome, ne bi bilo lose obici...uvijek se nesto novo nauci...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#109 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by _BataZiv_0809 »

Ne nego nisi procitao. Vrati prethodnu stranicu.

I naravno da nisam rekao da je S.Koreja pozitivan primjer. Samo kazem da se objektivno o njoj vrlo malo zna i da su dobro zivi ikako obzirom kakve barbarske sankcije trpe sve ove godine.

Mi dobro znamo kako izgleda kad ti posteni zapad uvede embargo, ne zaboravite ;-)
Objektivni navijac

#110 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by Objektivni navijac »

Alfons Kauders wrote:
Objektivni navijac wrote:
The 51st State wrote:
sigurno ne nosis borovo tene, garderobu iz sandzaka, ne jedes suhi hljeb i mlijeko, a ako imas srece da vozis cijenim to nije moskvic . dosljednosti malo jebem li ga...
Ja na zalost zivim u okupiranoj zemlji,koju su okupirale korporacije i zapadni oligarsi,pa se moram prilagoditi situaciji,sto se tice izbora odjece i automobila.
Ja da mogu odluciti ,svi bi imali istu uniformu i svi bi imali isto auto a proizvodio bi se ionako samo jedna model auta i imali bi svi istu uniformu. Pa ne bi gubili vrijeme na konzumeristicke gluposti,nego bi se posvetili : Radu,stvaralastvu,sportu,umjetnosti i unapredjenju drustva.
Ljudsko bice jedino slobodu moze postici u komunizmu,ostalo sve je samo privid slobode.
Vidim u toj "okupiranoj" drzavi ne fali interneta, gradjanskih sloboda i haluciogenih droga.
Imperijalizam iskoristava ljude kombinacijom sile i 'kupovanja' tih ljudi raznim konzumeristickim glupostima. Poznati kapitalisticki stap i mrkva.
Ne znam samo odkuda ideja da se internet povezuje sa kapitalizmom :? U komunizmu ce internet biti dostupan svima i biti besplatan,kao sto je i sva ostalo besplatno. Postoji iskljucivo drzavna i drustvena svojina. A za slobode sam vec rekao,gradjanske slobode mogu postojati samo u komunizmu. Kod nas imamo samo malo 'mrkve' dok stap tuce po ledjima.
stakasa

#111 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by stakasa »

Ma ne, ovo je sve zajebancija, nemoguce da postoje ovakvi likovi. Do mene je. Nisam shvatio na vrjeme
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#112 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by _BataZiv_0809 »

stakasa wrote:Ma ne, ovo je sve zajebancija, nemoguce da postoje ovakvi likovi. Do mene je. Nisam shvatio na vrjeme
Kakvo je vrijeme u Sveckoj? :D
Alfons Kauders

#113 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by Alfons Kauders »

stakasa wrote:Ma ne, ovo je sve zajebancija, nemoguce da postoje ovakvi likovi. Do mene je. Nisam shvatio na vrjeme
:D

Glupost ili prefinjen, zestok sarkazam. Bice da je ovo prvo.
Objektivni navijac

#114 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by Objektivni navijac »

Problem je u obrazovanju. Problem je sto ne znas sta je komunizam. Sto brkas pojmove socijalizma,raznih vidova socijalizma i komunizam koje su neke zemlje primjenile ili primjenjuju sa samom idejom/idealom komunizma.
Komunizam je besklasno drustvo,sa iskljucivo drzavnom i drustvenom svojinom. Bez apsolutno ikakve privatne svojine. Cak i djeca su drustvena svojina. To je komunizam u svojoj punoj fazi,razvoju i smislu. Nijedna zemlja nikada dosada nije dosla do nivoa komunizma. Neke su se kretale u tom pravcu. No,reakcionarno-imperijalisticke sile su jos prejake i usporile su razvoj covjecanstva. Ali napredak,komunizam se nece moci zaustaviti. Vratice se opet i opet,dok se ne uspostavi kao jedina ideologija i nacin zivota na zemlji. To je evolutivna neminovnost.
Last edited by Objektivni navijac on 05/06/2014 11:08, edited 1 time in total.
Opetja033

#115 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by Opetja033 »

Objektivni navijac wrote:Postoji iskljucivo drzavna i drustvena svojina. A za slobode sam vec rekao,gradjanske slobode mogu postojati samo u komunizmu. Kod nas imamo samo malo 'mrkve' dok stap tuce po ledjima.
Za ovo boldirano: volio bih vidjeti mangupa koji ce doci i meni reci da je ono sto je moja privatna svojina - zapravo drzavno i drustveno. Ovjerio bih ga metkom u celo na licu mjesta. Mrtav sam ozbiljan. (ne govorim tebi naravno, govorim opcenito - kada bi doslo do toga). To je zapravo pokusaj drzavne legalizacije reketa.
Privatna imovina je svetinja i u to nijedan klosar, luzer, parazit , promasen slucaj, nece nikada dirati.

Dalje o komunizmu kao Edenu gradjanskih sloboda moze govoriti samo neko ko je na teskim drogama.

Pun mi je kurac ljudi koji zbog svog sopstvenog nerada, ogranicenosti, parazitskog zivotnog stila zele i druge da povuku u sivilo. Mogu naravno povuci samo nesto drugo. I nastaviti da zive u svom imaginarnom svijetu jer je ocito da su u ovom svijetu i ovom zivotu totalno promaseni.
madner

#116 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by madner »

stakasa wrote:

Ne zajebaji, Cesi su bili neko i nesto prije drugog svjetskog rata
Ok, ostali su bili sta? :D
Sve sto su bili mogu zahvaliti Austriji, Njemcima i Skodi.
The 51st State

#117 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by The 51st State »

propati covjek zivot utopijajuci se...
stakasa

#118 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by stakasa »

Problem je u obrazovanju. Problem je sto ne znas sta je komunizam. Sto brkas pojmove socijalizma,raznih vidova socijalizma i komunizam koje su neke zemlje primjenila ili primjenjuju sa samom idejom.idealom komunizmu.
Komunizam je besklasno drustvo,sa iskljucivo drzavnom i drustvenom svojinom. Bez apsolutno ikakve privatne svojine. Cak i djeca su drustvena svojina. To je komunizam u svojoj punoj fazi,razvoju i smislu. Nijedna zemlja nikada dosada nije dosla do nivoa komunizma. Neka su se kretala u tom pravcu. No,reakcionarno-imperijalisticke sile su jos prejake i usporile su razvoj covjecanstva. Ali napredak,komunizam se nece moci zaustaviti. Vratice se opet i opet,dok se ne uspostavi kao jedina ideologija i nacin zivota na zemlji. To je evolutivna neminovnost.
Ok, nisam shvatio na vrjeme, prizno sam da je do mene, nema potrebe da se izivljavas
stakasa

#119 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by stakasa »

Opetja033 wrote:
Objektivni navijac wrote:Postoji iskljucivo drzavna i drustvena svojina. A za slobode sam vec rekao,gradjanske slobode mogu postojati samo u komunizmu. Kod nas imamo samo malo 'mrkve' dok stap tuce po ledjima.
Za ovo boldirano: volio bih vidjeti mangupa koji ce doci i meni reci da je ono sto je moja privatna svojina - zapravo drzavno i drustveno. Ovjerio bih ga metkom u celo na licu mjesta. Mrtav sam ozbiljan. (ne govorim tebi naravno, govorim opcenito - kada bi doslo do toga). To je zapravo pokusaj drzavne legalizacije reketa.
Privatna imovina je svetinja i u to nijedan klosar, luzer, parazit , promasen slucaj, nece nikada dirati.

Dalje o komunizmu kao Edenu gradjanskih sloboda moze govoriti samo neko ko je na teskim drogama.

Pun mi je kurac ljudi koji zbog svog sopstvenog nerada, ogranicenosti, parazitskog zivotnog stila zele i druge da povuku u sivilo. Mogu naravno povuci samo nesto drugo. I nastaviti da zive u svom imaginarnom svijetu jer je ocito da su u ovom svijetu i ovom zivotu totalno promaseni.
Sve sto imas ces stavit narodu na raspolaganje, nijedna zrtva nije velika zarad solidarnosti. To je evolutivna neminovnost, daba ti se je opirat.
Drinski

#120 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by Drinski »

stakasa wrote: Za ovo boldirano: volio bih vidjeti mangupa koji ce doci i meni reci da je ono sto je moja privatna svojina - zapravo drzavno i drustveno. Ovjerio bih ga metkom u celo na licu mjesta. Mrtav sam ozbiljan. (ne govorim tebi naravno, govorim opcenito - kada bi doslo do toga). To je zapravo pokusaj drzavne legalizacije reketa.
Pa sto tako nije neko uradio 1948.godine ili sto to nisu uradili oni u USA koji su ostali bez kuća u hiptek. krizi, i na koncu, niko se nije bunio kada su u februaru gorele zgrade iako su one u nekom produzenom smislu nase vlasništvo?
Banksy

#121 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by Banksy »

:-)

Češka, Mađarska, Poljska - agrarni sateliti?

I nije u pitanju gdje je ko bio pred prvi ili drugi rat, već kakav im je mentalitet, kakva tradicija rada i radnih navika, poštovanja zakona i odnosa prema sebi, svom okruženju, okolini i prema vlastitoj državi.
Last edited by Banksy on 05/06/2014 11:23, edited 1 time in total.
Opetja033

#122 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by Opetja033 »

Drinski wrote:
stakasa wrote: Za ovo boldirano: volio bih vidjeti mangupa koji ce doci i meni reci da je ono sto je moja privatna svojina - zapravo drzavno i drustveno. Ovjerio bih ga metkom u celo na licu mjesta. Mrtav sam ozbiljan. (ne govorim tebi naravno, govorim opcenito - kada bi doslo do toga). To je zapravo pokusaj drzavne legalizacije reketa.
Pa sto tako nije neko uradio 1948.godine ili sto to nisu uradili oni u USA koji su ostali bez kuća u hiptek. krizi, i na koncu, niko se nije bunio kada su u februaru gorele zgrade iako su one u nekom produzenom smislu nase vlasništvo?
To je sasvim druga stvar. Kada uzimas kredit ti si svjestan rizika. Primjer zapaljenih zgrada ti je bas onako super primjer. Ne da je produzen smisao nego je bas nategnut smisao. Upravo govorim o razlikama izmedju privatnog i drustvenog vlasnistva. Za 1948. ti ne bih znao odgovoriti jer nisam tada bio rodjen. Ali govorim o tome upravo poucen tim iskustvima. Nece opet svaki seljacic sa Pala, Sokoca i Han Pijeska moci da u opancima sidje u Sarajevo i da se guzovace useli u nesto sto su generacije stvarale. Nece moci. Ljudi koji su pokradeni na taj nacin od strane drzave su klepnuli usima, sutjeli i psovali. Prenosili izmedju cetiri zida na djecu svoju mrznju prema nepravednom, reketaskom sistemu i sve se to vrati kao bumerang par desetljeca kasnije. Taj sistem i ta drzava odose nepovratno, jednom za sva vremena, na smetljiste historije - tacno tamoa gdje im je i mjesto.
Joe McCarthy

#123 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by Joe McCarthy »

Image

Klix/politika više nije gnjezdo zadrtih Staljinoida :thumbup:
JohnnyS

#124 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by JohnnyS »

Problem je u obrazovanju. Problem je sto ne znas sta je komunizam. Sto brkas pojmove socijalizma,raznih vidova socijalizma i komunizam koje su neke zemlje primjenile ili primjenjuju sa samom idejom/idealom komunizma.
Komunizam je besklasno drustvo,sa iskljucivo drzavnom i drustvenom svojinom. Bez apsolutno ikakve privatne svojine. Cak i djeca su drustvena svojina. To je komunizam u svojoj punoj fazi,razvoju i smislu. Nijedna zemlja nikada dosada nije dosla do nivoa komunizma. Neke su se kretale u tom pravcu. No,reakcionarno-imperijalisticke sile su jos prejake i usporile su razvoj covjecanstva. Ali napredak,komunizam se nece moci zaustaviti. Vratice se opet i opet,dok se ne uspostavi kao jedina ideologija i nacin zivota na zemlji. To je evolutivna neminovnost.

Svaki put kad kažu "Ovo nije komunizam, pravi komunizam nismo vidjeli" fraz dobijem. :D A protuargumenti su im evo vidite kakav je kapitalizam, kakva je demokracija, samo privid izbora. E pa nije ni ovo pravi kapitalizam niti prava demokracija. :D

Nema veze što je u teoriji, bitno je što je u praksi. Jer po tome ni gravitaciju ne bismo gravitacijom zvali jer u formuli nije uračunat otpor zraka, a on postoji.
Hajvan

#125 Re: Rušenje ljevičarskog sna

Post by Hajvan »

The 51st State wrote:propati covjek zivot utopijajuci se...
:lol:

Utopija san se u oceanu Komunizma
Post Reply