Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika BiH?!

Locked
Alfons Kauders

#101 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Alfons Kauders »

OldMayor wrote:
baxul wrote:
OldMayor wrote:
Usred Sarajeva mi moramo uciti turski i arapski, umjesto da oni koji su dosli ovdje uce bosanski i skoluju se na bosanskom.
strašno je kad naučiš jedan jezik više od svog maternjeg a kamoli dva :D
Ej nemoj mi spinovanja, majke ti.

Bezveze pokusavas izvuci iz konteksta nesto sto sam lijepo objasnio.

Probaj ti otici u arabiju i njima pricati bosanski? Probaj otici bilo gdje i pricati bosanski sve vrijeme, pa ces vidjeti hocel nekog bolit qrac da te razumije. Prvo, prvo sto ce ti reci jeste idi fino na kurs jezika, pa nam dodji.

Samo glupi bosnjo ce sve prihvatit. Nije tu samo arapski i turski, nego i engleski. Samo daj tudje.

Ima bolan da naucis osnovne stvari. A ne stranac zivi 10 godine ovdje i ne zna beknut jezika, ma mars se u qrac. Ti jedan isad 100.000 treba ucit tvoj jezik.
mudo si moje ti objasnio

osnovne stvari - nisi objasnio ODAKLE UOPSTE TA IDEJA da se ti ljudi ovdje nastanjuju, a ne ljetuju

jer ne vidim da hrvati i crnogorci traze od rusa, poljaka i britanaca da nauce pricat nas kad dole dodju, a vala ni kad kupe kucu

mislim fakat krasan koncept - koji ce KURAC nas ugostitelj uciti arapski i engleski, kada oni trebaju nauciti BOSANSKI kad dodju ovdje na odmor... uistinu revolucionaran koncept, trebamo ga prodat dalmatincima, jer ja svake godine gledam kako njihovi klinci od 20tak godina pricaju na solidnom engleskom, njemackom a vala i italijanskom... umjesto da turistima kazu da nauce HRVATSKI
emko1234

#102 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by emko1234 »

@alfonsne dragi,
jesi li ti normalan? pa u tom i jest problem. sto se nama prica kako oni sebi prave kuce za odmor.
sad logicno pitanje, ko pravi kuce za odmor tako daleko od svoje maticne zemlje.
evo ti primjer: moj dedo rahmetli, napravio vikendicu u portorozu. dobio zemlju vrlo jeftino. cesto isao poslom. i napravi covjek tamo vikendicu, prije 35 godina. znas koliko je sarajlija imalo tamo vikendicu? slovom i brojem trojica.
znas zasto? pa zato sto je portoroz od sarajeva u ta doba bio udaljen 10 sati autom.
poenta price: bili smo ista drzava, nije bilo administracije, jedini problem je bilo guzove peglat u autu, pa pola sarajeva napravi vikendice u dalmaciji.
i ti sad hoces meni da kazes da ti vjerujes da neko ulaze stotine miliona maraka kako bi njegovi drzavljani mogli prevalit 3-4 hiljade kilometara i doci na odmor od 10-ddana?
pa ako ti vjerujes u to, alal ti vjera. al ja ne vjerujem, ja vjerujem da je ovo pripremanje terena za invaziju i da ce u iducih 10 godina doci jos 100 000 kuvajcana koji ce onda na odmor ici u kuvajt

@hellue.
ti si duduk koji je citao novine.
ja cu ti reci ovako, kuvajcani koji dodju u bosnu na odmor, od svoje drzave dobiju pare za taj odmor jer su im odmori u muslimanskim zemljama placeni svima. toj srednjoj klasi. znaci nikakve firme, nikakvi bakraci.

@mayore bravo :thumbup:
Danguba

#103 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Danguba »

bach wrote:Bošnjaci i dalje misle da su im Arapi braća...

Braća Arapi investiraju u Srbiju a u Bosni neće ni da otvore konzulate...
pa ti si prvi protiv toga... :D

odavno, odavno ne vidjeh gluplje teme(od kako je ista zamandaljena)...ksenofobija, rasizam, predrasude...
nikada nisam imao nista ni protiv kineza kada su dolazili(trbuhom za kruhom) a sada ih mozes na prste ruke nabrojati

p.s. ko me pitao kada su desetine srba iz hrvatske naselile moju zemlju pa i drzavljanstva dobili cime su se mnoge stvari njihovim prisustvom promijenile

p.s. kada nijemac kupuje po dalmaciji, to je investiranje a kada turci i arapi, to je naseljavanje
Alfons Kauders

#104 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Alfons Kauders »

emko1234 wrote:@alfonsne dragi,
jesi li ti normalan? pa u tom i jest problem. sto se nama prica kako oni sebi prave kuce za odmor.
sad logicno pitanje, ko pravi kuce za odmor tako daleko od svoje maticne zemlje.evo ti primjer: moj dedo rahmetli, napravio vikendicu u portorozu. dobio zemlju vrlo jeftino. cesto isao poslom. i napravi covjek tamo vikendicu, prije 35 godina. znas koliko je sarajlija imalo tamo vikendicu? slovom i brojem trojica.
znas zasto? pa zato sto je portoroz od sarajeva u ta doba bio udaljen 10 sati autom.
poenta price: bili smo ista drzava, nije bilo administracije, jedini problem je bilo guzove peglat u autu, pa pola sarajeva napravi vikendice u dalmaciji.
i ti sad hoces meni da kazes da ti vjerujes da neko ulaze stotine miliona maraka kako bi njegovi drzavljani mogli prevalit 3-4 hiljade kilometara i doci na odmor od 10-ddana?
pa ako ti vjerujes u to, alal ti vjera. al ja ne vjerujem, ja vjerujem da je ovo pripremanje terena za invaziju i da ce u iducih 10 godina doci jos 100 000 kuvajcana koji ce onda na odmor ici u kuvajt

ah onda vidim od koga si naslijedio gene, sve mi je jasno... :lol: jos kad bi ti skonto da se u sarajevo avionom iz kuvajta stize za haman isto vremena ko autom iz sarajeva do korcule :lol: ili mislis da arapi VOZE u bosnu :lol: ahahahahaha :lol:
Drinski

#105 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

Usred Sarajeva mi moramo uciti turski i arapski, umjesto da oni koji su dosli ovdje uce bosanski i skoluju se na bosanskom.
vece gluposti odavno ne pročitah.
Last edited by Drinski on 03/06/2014 10:38, edited 1 time in total.
baxul

#106 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by baxul »

.
Last edited by baxul on 03/06/2014 10:39, edited 1 time in total.
Heartbeats

#107 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Heartbeats »

baxul wrote:
Heartbeats wrote:Jednom prilikom sam sa svojom firmom trebao imati veći seminar sa gostima iz vana i kontam hajde dole u Holywood hotel, imaju dobre konferncijske kapacitete za veći broj ljudi. Odem dole i da nije bilo onih na recepciji ja ne bi znao da sam u Bosni.
stani malo. tebi problem što su u hotelu ljudi koji inače na žive tu? :D
Ne. Ja uopšte nema problem što si ti ljudi tu kao turisti i mislim da to treba iskoristiti. Ja sam bio samo iznenađen da je toliki broj, nista više. A ne mislim da se dobro iskorištava. Najbanalniji primjer su oni glupani koji pokušavaju arapima prodati tespihe i serđade sa motivima Ćabe. Pa bolan prodaj nešto autentično bosansko što nema kod kuće.

O njihovim investicijama doviljno govori primjer zeničke željezare koju smo dali na lijepe oči pa kuvajčani napravli "ČUDO" pod imenom BH steel i jedva čekali da nađu nekoga ondosno kome će prodati Silajdžićevu hediju...
A Al Shidi imam kredite u nasim komercijalnim bankama..pa 'bem ti sheika koji kod nas kredite uzima..
Drinski

#108 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

Heartbeats wrote: Ko od njih ima klikere, valjda je up'o medju ovu kvotu u Turskoj. Da se ne lažemo, ti univerziteti su dno dna..
Ma uvijek ima onih koji vrijede, ali ajd neka je i tako. Ako im se sviđaju nasi fakulteti, neka uce. U cemu je problem?
A što se tiće ovoga drugog, vjeruj mi poznavajući gazdu, mislim da ih je on sam poslao u neku stvar. Jednostavno ne žele više takve goste, a valjda im ide dovoljno dobro da mogu da odbiju..
Neke stvari jednostavno nisu vrijedne tog novca. A ta prica da je gost ili klijnet uvijek u pravu,odmah da ti kazem da nije. Gost je GOST i ne može imati ulogu domaćina i redefinisati već utvrđena pravila.
Gost i musterija su dva razlicita pojma. A vlasnik hotela ako zeli da uspije na trzistu mora redifinisati pravila, tako su mislili u socijalizmu da se ne moraju nikome prilagođavati a da se potrošač treba "stisnuti".
Last edited by Drinski on 03/06/2014 10:46, edited 1 time in total.
eluna

#109 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by eluna »

Kikibombona wrote:
Država wrote:Nisu Arapi baš tako dobre platiše...
Ja sam jednom Arapinu pokusao prodati nekretninu u BiH. Nisu bas poletni izvaliti lovu. :D
pa vidi - bogat svijet nije bogat zato što je "izvaljivao lovu" svuda okolo ......... platit će ti tržišnu vrijednost, ali će prethodnu dooobro da odmjeri ........samo smo mi ludaci koji za svaki klinac kažu "ma hajde bolan šta fali" i samo mi rasipamo novac baš kao da na grani raste a onda 25 kukamo kako smo sirotinja a slupali smo 1000 KM kućnog budžeta na mezetluke i pijančenje
zlajapravaraja

#110 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by zlajapravaraja »

Mogu doci jedino ako nam namjeravaju prepustiti organizaciju Svjetskog Prvenstva 2022, koje ce prema svemu sudeci izgubiti...

Inace ne vidim svrhe. Ne bi se oni uklopili.
the_stick

#111 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by the_stick »

animals wrote:Porediti schoping centre u Londonu, kupovinu luksuzni hotela na zapadu, sa kupovinom neki divlji sela oko Sarajeva :-) ma da, ima smisla sto pises...
kad bi samo malo izasao iz svog mracnog i tuznog svijeta u kojem svi, a posebno Arapi, zele da nas jadne pokore i porobe, islamiziraju i sta vec ne, mozda bi shvatio sustinu price... ne prave Arapi hotelsko-apartmansko naselje uz more, sa marinom za jahte, u Monaku, nego u Crnoj Gori... vjerovatno i njih dolje hoce da islamiziraju? London, Monako, Dubai, Istanbul... to su za njih istrazene i prekucane destinacije... sada na red dolaze ove, kako ih zovu, egzoticne zemlje, kao sto su ove na Balkanu...

nadalje, ono sto ti zoves 'divljim selom oko Sarajeva', oni vide potencijalom za razvijanje luksuznog naselja u nezagadjenoj prirodi, sa ugodnom klimom, zelenim krajolikom... to nije sigurno mjesto gdje ce oni doci da zive... oni ce tu doci jednom ili nijednom u godini, na 7 dana, na nekom proputovanju izmedju Dubaija i New Yorka...

al' dzaba ja pricam... Arapi nama zele samo islamizaciju i dolaze tu da glasaju za SDA... to im je sva svrha zivota... al' zato mi necemo biti levati ko Srbi, koji su dozvolili Vucicu da za sitne pare po Beogradu nastanjuje svoje buduce glasace...

zbog takvih kao ti, precesto mi pada na pamet sljedeci vic:

vratio se Mujo iz Londona pa prica Sulji kako mu je bilo...
M: to ti je jedna metropola, arhitektura, Big Ben, Tower Bridge, bla bla bla...
S: a gdje se nalazi taj London?
M: London ti se nalazi u Engleskoj. To ti je neke 2 hiljade km zapadno od Sarajeva.
S: A koja li je to vukojebina u pm!
Stjui

#112 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Stjui »

animals wrote:Pitanje??? Zasto bas Arapi..mislim da to nije slucajno..i ako se to stvarno pocne desavati u vecem broju, to ce tek onda voditi ka radpadu BiH..Jer onda Hrvati imaju legitimno pravo traziti svoj etnitet..
otkud tolika mržnja kod beha hrvata prema svemu drugačijem ? strašno :sad:
Drinski

#113 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

Stjui wrote:
animals wrote:Pitanje??? Zasto bas Arapi..mislim da to nije slucajno..i ako se to stvarno pocne desavati u vecem broju, to ce tek onda voditi ka radpadu BiH..Jer onda Hrvati imaju legitimno pravo traziti svoj etnitet..
pa da nema tolike morznje, vjerovatno ne bi nikad postojao logor Dretelj i dr.
say_cheese

#114 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by say_cheese »

emko1234 wrote: ja cu ti reci ovako, kuvajcani koji dodju u bosnu na odmor, od svoje drzave dobiju pare za taj odmor jer su im odmori u muslimanskim zemljama placeni svima. toj srednjoj klasi. znaci nikakve firme, nikakvi bakraci.
:shock:

Majke ti, ne provaljuj se. Arapima je placeno lijecenje u inostranstvu, medicinski turizam, samo to i nista vise. Kakvi odmori i bakraci. A za lijecenje sigurno ne dolaze kod nas.
the_stick

#115 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by the_stick »

emko1234 wrote:meni vala smetaju. pun mi ih je kurac. i njih i turaka. mater im jebem onu cigansku. hodaju neki dan, on i 3 zene, 5djece. ona zamotane skroz, ona djeca skacu ko koze, a on satro sminker. polo majica, poderane farmerke, 9 ajfona, gucci tene i torbica rejbanke, i smeka koke sa strane. fuj. stoka primitivna.

kakvi mladi i skolovani ljudi, kakvi bakraci, kojoj drzavi je u cilju da posalje mlade skolovane ljude od kojih oni mogu imati hajra, negdje drugo? ne pricajte gluposti, i ovo nisu arapi nego uglavnom kuvajcani.
njih ima oko milion u kuvajtu i na tih milion ima jos oko 1.5 miliona hamala uglavnom jordanaca, marokanaca, alziraca, egipcana.
i dolaze kod nas jer je jeftino (1 kuvajtski dinar je 2.5 eura), jer smo pretezno muslimanska zemlja gdje im zene mogu hodat zamotane a da ih niko ne gleda ispod oka, zbog klime i zato sto smo u europi.
u ova satro ulaganja su sva zbog njih. radio sam s njima vise puta, mogu samo reci da neurednijeg i prljavijeg muslimanskog naroda nisam nigdje vidio. njihovo objasnjenje je to sto nisu navikli da rade jer imaju hamale koji rade za njima. a kod nas toga nema. sjecam se negdje da sam ih jednom poveo na rucak firminim sluzbenim autom, voznja od 45 minuta. njih trojica, kad smo izasli, kaze covjek koji nam se brine za auta u firmi, ko da si stoku vozio. maramica, cepova, papirica, nema cega nema.
ko god je imao prilike radit s njima i upoznat ih, zna da su teski na parama. sve dinar efendije, i ovi sto dolaze kod nas su vecinom njihova srednja klasa. samo njihov standard je toliko veci da ovi sto nama dodju, naspram bosnje izgledaju ko hadzije iz holivuda. a opste nisu. cak sam cuo da im drzava vecinu toga placa.
protiv njih sam u svakom slucaju. imamo i mi neke zemlje oko hadzica, rakovice i takodjer su se raspitivali al su odjebani. kod mene nece sigurno.
sefe, jesi ti ikad bio van granica BiH? ustvari, jesi ikad izasao iz naselja u kom zivis? u nemuslimanskom dijelu Europe zamotane zene gledaju ispod oka? :lol:

da si ti meni zdrav i ziv, zamotanoj zeni je itekako ugodnije proci ulicama 'cafirskog' Londona nego ulicama 'muslimanskog' Sarajeva...
Heartbeats

#116 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Heartbeats »

Drinski wrote:
Heartbeats wrote: Ko od njih ima klikere, valjda je up'o medju ovu kvotu u Turskoj. Da se ne lažemo, ti univerziteti su dno dna..
Ma uvijek ima onih koji vrijede, ali ajd neka je i tako. Ako im se sviđaju nasi fakulteti, neka uce. U cemu je problem?
A što se tiće ovoga drugog, vjeruj mi poznavajući gazdu, mislim da ih je on sam poslao u neku stvar. Jednostavno ne žele više takve goste, a valjda im ide dovoljno dobro da mogu da odbiju..
Neke stvari jednostavno nisu vrijedne tog novca. A ta prica da je gost ili klijnet uvijek u pravu,odmah da ti kazem da nije. Gost je GOST i ne može imati ulogu domaćina i redefinisati već utvrđena pravila.
Gost i musterija su dva razlicita pojma. A vlasnik hotela ako zeli da uspije mora redifinisati pravila, tako su mislili u socijalizmu da se ne moraju nikome prilagođavati a da se potrošač treba "stisnuti".
Onda je u ovom konkretnom slučaju gost, jer su u hotelu GOSTI. A gazda je uspio i dok nisu arapi dolazili.

A studentarije i omladine neka, ne smeta, nek uce slobodno. To je cista zarada ovdje. Jedan student ovdje i renta sobu pa dok hrana pa potrepstine.Ta studentarija ipak neke pare ostavi ovdje tokom studija.
Drinski

#117 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

Heartbeats wrote:
Onda je u ovom konkretnom slučaju gost, jer su u hotelu GOSTI. A gazda je uspio i dok nisu arapi dolazili.
Da sada ne zakeramo, tip ima takvu poslovnu politiku, i treba je postovati.
Ja se sa tim ne slazem, a očito niti musterije.
Last edited by Drinski on 03/06/2014 10:55, edited 1 time in total.
graue_maus

#118 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by graue_maus »

say_cheese wrote: Nejse, sad mozes nastaviti baladu o ponosu i casti, prepustam ti teren.
by the way, promjeni kosulju, smedja boja ti ne ide uz ten a jos manje uz naglasak :oops:
cekaj dok ovi njemacki politicari oko berlinskog aerodroma pokupe sta se more pokupiti u vlastite dzepove ......onda bice i arap dobar da pokrije gubitke i izvlaci tacke iz blata......toliko o temi njemacki ponos ,nema korupcije u njemackoj i strah od islama ......... :kafa1: :kafa1:
CungaLunga

#119 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by CungaLunga »

OldMayor wrote:
Probaj ti otici u arabiju i njima pricati bosanski? Probaj otici bilo gdje i pricati bosanski sve vrijeme, pa ces vidjeti hocel nekog bolit qrac da te razumije. Prvo, prvo sto ce ti reci jeste idi fino na kurs jezika, pa nam dodji.

Samo glupi bosnjo ce sve prihvatit. Nije tu samo arapski i turski, nego i engleski. Samo daj tudje.
Bosnjo prihvaca da uci arapski, turski i engleski? Zaista je glup :roll:
Hajde nam reci, koji te englez natjerao da uzmes taj nik na forumu?
reis1

#120 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by reis1 »

Niko ne voli Arape izgleda...

...Arapkinje - to je vec druga prica. Naseljavajul' se Arapkinje?
Danguba

#121 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Danguba »

Drinski wrote:
Stjui wrote:
:thumbup:

nisu to beha hrvati, to su kamenjarski hrvati.
beha hrvati postuju drugog, grugacijeg, sve razlicitosti(ko ne zna neka ode do bihaca, tuzle) ...a ovo su izrodi koje ni hrvati u matici ne mogu da svare.
Pol_Pot

#122 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Pol_Pot »

Sjoj ja HDZ logike. Kako si ovo zaključio molim te? :-) :-) :-) Šta je fol, bilo bi bolje da se naseljavaju recimo Španci jel? Ili zatvaramo zemlju totalno? Kakve veze ima naseljavanje Arape tj. bilo koga sa trećim entitetom? Šta je problem, što su Arapi muslimani?
emko1234

#123 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by emko1234 »

Alfons Kauders wrote:
emko1234 wrote:@alfonsne dragi,
sad logicno pitanje, ko pravi kuce za odmor tako daleko od svoje maticne zemlje.evo ti primjer: moj dedo rahmetli, napravio vikendicu u portorozu. dobio zemlju vrlo jeftino. cesto isao poslom. i napravi covjek tamo vikendicu, prije 35 godina. znas koliko je sarajlija imalo tamo vikendicu? slovom i brojem trojica.

ah onda vidim od koga si naslijedio gene, sve mi je jasno... :lol: jos kad bi ti skonto da se u sarajevo avionom iz kuvajta stize za haman isto vremena ko autom iz sarajeva do korcule :lol: ili mislis da arapi VOZE u bosnu :lol: ahahahahaha :lol:
nisi shvatio poentu. ne prave se kuce za 20-30-40 hiljada ljudi da bi oni samo dosli na odmor 10 dana. skontali smo da im je jeftino. zar nije jednostavnije biti u hotelu?
i sta ce te kuce ostatak godine, zjapit prazne? daj majke ti, nego izbjegavas odgovore na moja pitanja tim bezveznim doskocicama. mjesto rodjenja i mene i mog rahmetli dede je sarajevo.
say_cheese wrote:
emko1234 wrote: ja cu ti reci ovako, kuvajcani koji dodju u bosnu na odmor, od svoje drzave dobiju pare za taj odmor jer su im odmori u muslimanskim zemljama placeni svima. toj srednjoj klasi. znaci nikakve firme, nikakvi bakraci.
:shock:

Majke ti, ne provaljuj se. Arapima je placeno lijecenje u inostranstvu, medicinski turizam, samo to i nista vise. Kakvi odmori i bakraci. A za lijecenje sigurno ne dolaze kod nas.
ziva istina, ako imas nacina da provjeris direktno provjeri. njima (kuvajcanima) drzava subvencionira 70% troskova. od auta, do kupovine kuca, kredita i slicno.
kuvajtski dinar je veoma jak. al obzirom na moc drzave opste im nisu velike plate. covjek s kojim sam ostao u dobrim odnosima radi za ministarstvo unutrasnjih poslova i ima platu od 750 kuvajtskih dinara sto je ekvivalent oko 4000 maraka. sto i nisu neke pare dole. al ipak ima auto od 80 000 za koje je 55% platila drzava.
insomnia78

#124 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by insomnia78 »

Danguba wrote:
Drinski wrote:
Stjui wrote: otkud tolika mržnja kod beha hrvata prema svemu drugačijem ? strašno :sad:
:thumbup:

nisu to beha hrvati, to su kamenjarski hrvati.
beha hrvati postuju drugog, grugacijeg, sve razlicitosti(ko ne zna neka ode do bihaca, tuzle) ...a ovo su izrodi koje ni hrvati u matici ne mogu da svare.
Bra'o

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
baxul

#125 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by baxul »

emko1234 wrote: nisi shvatio poentu. ne prave se kuce za 20-30-40 hiljada ljudi da bi oni samo dosli na odmor 10 dana. skontali smo da im je jeftino. zar nije jednostavnije biti u hotelu?
i sta ce te kuce ostatak godine, zjapit prazne?
ništa od toga te se ne tiče majstore. ni kako će ljudi potrošit svoje pare, ni šta će radit sa svojim imanjem, ni gdje žele da budu smješteni kada dođu. sve dok ne rade ništa ilegalno nije ničiji problem.
Locked