mudo si moje ti objasnioOldMayor wrote:Ej nemoj mi spinovanja, majke ti.baxul wrote:strašno je kad naučiš jedan jezik više od svog maternjeg a kamoli dvaOldMayor wrote:
Usred Sarajeva mi moramo uciti turski i arapski, umjesto da oni koji su dosli ovdje uce bosanski i skoluju se na bosanskom.
Bezveze pokusavas izvuci iz konteksta nesto sto sam lijepo objasnio.
Probaj ti otici u arabiju i njima pricati bosanski? Probaj otici bilo gdje i pricati bosanski sve vrijeme, pa ces vidjeti hocel nekog bolit qrac da te razumije. Prvo, prvo sto ce ti reci jeste idi fino na kurs jezika, pa nam dodji.
Samo glupi bosnjo ce sve prihvatit. Nije tu samo arapski i turski, nego i engleski. Samo daj tudje.
Ima bolan da naucis osnovne stvari. A ne stranac zivi 10 godine ovdje i ne zna beknut jezika, ma mars se u qrac. Ti jedan isad 100.000 treba ucit tvoj jezik.
osnovne stvari - nisi objasnio ODAKLE UOPSTE TA IDEJA da se ti ljudi ovdje nastanjuju, a ne ljetuju
jer ne vidim da hrvati i crnogorci traze od rusa, poljaka i britanaca da nauce pricat nas kad dole dodju, a vala ni kad kupe kucu
mislim fakat krasan koncept - koji ce KURAC nas ugostitelj uciti arapski i engleski, kada oni trebaju nauciti BOSANSKI kad dodju ovdje na odmor... uistinu revolucionaran koncept, trebamo ga prodat dalmatincima, jer ja svake godine gledam kako njihovi klinci od 20tak godina pricaju na solidnom engleskom, njemackom a vala i italijanskom... umjesto da turistima kazu da nauce HRVATSKI