Ja nisam misljenja da Francuzi ne mogu napraviti auto kao Njemci, ali nemoj pretjerivati. DS5 je, kako kazu review-ovi, premium jedino po unutrasnjem uređenju, ni po cemu vise. Inzinjering je nula bodova, od motora, do ovjesa. U skladu s tim, cudno mi je kako zacas popljujete Audi jer je kao premium jedino po unutrasnjosti (a realno kome je to bitno), a onda je etalon za premium Citroen - unutrasnjost.citroen xm wrote:To se ti samo tješiš. Činjenica je da trenutno nemaju model u klasi koja konkuriše Mercedesu S, ali nikad se ne zna šta će biti sa DS serijom koja je premijum. Uporedi kvalitet DS5 sa njemcima iz iste klase.
Činjenica je da zbog slabe potražnje ne prave više C6, ali uporedi ga sa bilo kojim Njemcem iz te klase i generacije pa da vidiš da je C6 lađa, autina. Pogledaj korištene materijale unutra, vani, mehaniku, vješanje........
Mislim da je, blago rečeno, smiješno tvrditi da Francuzi ne znaju napraviti nešto, a Švabe znaju. Pitanje je samo isplati li se ili ne.
Najjace kaze "Pocnes se pitati je li Citoroen bacio sve pare na sjajne kvake i lijepe prekidace, da nisu imali para da stave ulje u amortizere".
C6 isto tako, pretjerujes, desetina testova i usporedbi procitao/pregledao, uglavnom je gubio na usporedbama, od svih, Jaguar, Volvo, da ne govorim njemacka trojka. Jedino sto na njemu navodno odskace je udobnost ogibljenja i nista drugo.
A famozan je jedino po tome sto je Top Gear napravio smijuriju tako sto je dokazao da C6 ima bolju amortizaciju neravnina od BMW petice sa M-sport ovjesom koji logicno ide i na M5 s 507 konja.
Na stranu Pezo, skidam kapu, jer njihova auta itekako pariraju svim ostalim, u nizoj, kompaktnoj pa i srednjoj klasi. Ali vrhunac sto Citroen danas moze ponuditi na trzistu je kao sto su uradili 2004: Uzeli platformu Pezoa 307 koji se pojavio krajem 2000. (dakle 4 godine prije) i zapravo napravili losije auto.
Na kraju sto se tice premiuma, vecih klasa, visa srednja (BMW 5) i visoka (S-klasa) realno Francuzi nemaju tu sta traziti, sto je i cinjenicno dokazano. 607-ica se ne podaje ne znam ni ja otkad, Pezo kao pravi 508-icu koja je velicinom negdje izmjedu srednje i vise srednje klase. Kakva je sudbina Citorena C6 svi znamo. Treba puno pure pojesti i prodati puno manjih auta da bi se imalo pala i ulagalo u inzinjering da se takmici u vecim klasama.