Kradja uz prijetnju u tramvaju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

KPNCTNJAH

#101 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by KPNCTNJAH »

Nisu svi rodjeni fajteri, postoje osobe od 30-40 godina koje se u zivotu nisu potukle, ne znam kako vam to nije jasno... ja bih najsretniji bio da do kraja zivota ne budem u situaciji u kojoj je nasilje jedini izlaz... citate svi crnu hroniku, svakodnevno pucaci i mesari izlaze iz pritvora nakon par dana...duze se napadnuta osoba oporavlja nego sto ovi "leze"... i kad sve to znas, zasto bi neko zbog mobitela rizikovao da ostane bez bubrega... kod nas je obicaj da se zrtva krivi, nije bitno sta se desi.. silovanje, sama trazila, sto se oblaci tako, sta ce navecer sama... otimanje maloljetnicima, sta ce im mobitel, roditelji krivi...
semirsar

#102 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by semirsar »

KPNCTNJAH wrote:Nisu svi rodjeni fajteri, postoje osobe od 30-40 godina koje se u zivotu nisu potukle, ne znam kako vam to nije jasno... ja bih najsretniji bio da do kraja zivota ne budem u situaciji u kojoj je nasilje jedini izlaz... citate svi crnu hroniku, svakodnevno pucaci i mesari izlaze iz pritvora nakon par dana...duze se napadnuta osoba oporavlja nego sto ovi "leze"... i kad sve to znas, zasto bi neko zbog mobitela rizikovao da ostane bez bubrega... kod nas je obicaj da se zrtva krivi, nije bitno sta se desi.. silovanje, sama trazila, sto se oblaci tako, sta ce navecer sama... otimanje maloljetnicima, sta ce im mobitel, roditelji krivi...
Tih osoba o kojim govoris je bilo i bice uvijek... Na pogresnom mjestu vidite problem.
mudrac2

#103 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by mudrac2 »

semirsar wrote:
mudrac2 wrote: kako ti znaš da nijr imao nož? takvi likovi su obično naoružani.
Kako ti znas da je imao noz? Kakvi likovi? Zasto tvrdis da su "takvi likovi obicno" naoruzani? Trazis samom sebi opravdanje za nesto sto ti se desilo? Ne znam, mozda je do mene, ja se rodio i odrastao u jednom sistemu gdje se drzalo do svog JA. Od '95, pa naovamo se stvara i uzgaja neka druga vrsta omladine, novi sloj, sloj papaka i "pickica". Nije vise nista vrijedno. Saptom nam je sudjeno da padnemo, sve su prilike. Jebiga, valja meni dalje... aufwiedersehen!
čovjek je ubijen u prodavnici na bistriku braneći komšiju. Jesi li ikad otišao da vidiš kako i od čega mu sada žive žena i djeca?
semirsar

#104 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by semirsar »

Mjenjaj taj nick, ne stoji ti.
mudrac2

#105 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by mudrac2 »

semirsar wrote:Mjenjaj taj nick, ne stoji ti.
očekivano mudar post.
semirsar

#106 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by semirsar »

mudrac2 wrote:
očekivano mudar post.
Sta si ocekivao?
Po tvojoj logici se ne treba uopste ni izlaziti na ulicu, pa sto zivis onda uopste, ne kontam?
Trebas li se mozda svakom seronji koji ti sapne na uvce, "imam qrac" naguziti?!! Po tebi je to ocito pozeljno i jedino pravo sto se treba uradit'.
Jbt, s kim se ja tipkam, priznajem, ja sam veci idiot, odoh...
TheMule

#107 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by TheMule »

Kad bi mi neko reko imam noz ili pistolj, ja bi mu reko daj da vidim. Ako se boji izvaditi noz na javnom mjestu, onda se boji i napastiti te. Ne daji nista ako ne vidis
bubi_mama

#108 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by bubi_mama »

TheMule wrote:Kad bi mi neko reko imam noz ili pistolj, ja bi mu reko daj da vidim. Ako se boji izvaditi noz na javnom mjestu, onda se boji i napastiti te. Ne daji nista ako ne vidis
A sta ako se ne boji pa izvadi? Kao sto je do sada bilo u vecini slucajeva?
De ne lupajte gluposti :-)
Momak je uradio ono sto bi svak pametan jer danas se ne zna ko je kolika i kakva budala, to smo se uvjerili u stotinu slucajeva citajuci crnu hroniku.
Imama sina koji u skolu ide tramvajem, i rekla sa mu da ne daj boze bude u ovoj situaciji sve daj i nek ti ne bude zao, jer njegov zivot za mene, kao roditelja je neprocjenjiv.
A vama koji bi se u ovakvoj situaciji hrvali, stocirali, gombali i sta vec, bolje dobro razmislite koliko je vrijedno da ne daj Boze ostavite porodicu u suzama.
dezurni_ucenik

#109 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by dezurni_ucenik »

bubi_mama wrote:
TheMule wrote:Kad bi mi neko reko imam noz ili pistolj, ja bi mu reko daj da vidim. Ako se boji izvaditi noz na javnom mjestu, onda se boji i napastiti te. Ne daji nista ako ne vidis
Momak je uradio ono sto bi svak pametan jer danas se ne zna ko je kolika i kakva budala, to smo se uvjerili u stotinu slucajeva citajuci crnu hroniku.
Imama sina koji u skolu ide tramvajem, i rekla sa mu da ne daj boze bude u ovoj situaciji sve daj i nek ti ne bude zao, jer njegov zivot za mene, kao roditelja je neprocjenjiv.
A vama koji bi se u ovakvoj situaciji hrvali, stocirali, gombali i sta vec, bolje dobro razmislite koliko je vrijedno da ne daj Boze ostavite porodicu u suzama.
Htio sam se ja jednom stocat sa firgosima.Al vidim svakog u tramvaju bolio k...c sta ce se desiti.Tako da ne vrijedi heroja izagravat.
seoBIH

#110 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by seoBIH »

Tačno tako! Pored toga, oni se ne boje otici u zatvor?

A što bih? Gledam javne nabavke, TRI MILIONA za SUHOMESNATE PROIZOVDE KPDZ, a ono sto je najgore preko 160 HILJADA za jebeni KREATIN za zatvorenike i to sve u mjesecu FEBRUARU! Pa ti vidi ko bolje danas zivi!

Image
bubi_mama

#111 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by bubi_mama »

dezurni_ucenik wrote:
bubi_mama wrote:
Htio sam se ja jednom stocat sa firgosima.Al vidim svakog u tramvaju bolio k...c sta ce se desiti.Tako da ne vrijedi heroja izagravat.
Naravno da ih zaboli, jer danas nije kao nekada sto je bilo, kad si znao da ce ti u vecini slucajeva nepoznat pomoci. A sve zbog istog straha da i njih neko ne zbode i sta vec. Mojoj nani neki dan hladno iz uha izvukao nausnicu u tramvaju, kaze nije ni osjetila. Kad je lopovcic izasao ona su poceli govoriti da su vidjeli bla bla bla. Ali kazem ti razumijem i narod previse je ljudi nastradalo pokusavajuci pomoci u slicnim situacijama.
TheMule

#112 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by TheMule »

bubi_mama wrote:
Pa neces djetetu ili zeni reci da se bije sa nekim narkomanom. Zna se nakog se ovo gore odnosi sto sam reko, ako si muskarac od 20-50 godina, bez zdravstvenih problema, reci mu fino "prvo da vidim pistolj" ili jednostavno ga ignorisi i lagano prosetaj dalje. Ne mozes svakom mangupu koji kaze "Daj novcanik, imam pistolj" okrenuti guzicu, to je jeftina fora, eto ti ga opet slijedeci put kad mu zatreba
bubi_mama

#113 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by bubi_mama »

Koliko je imao godina covjek sa Bistrika, koji se ocito nije bojao narkomancica i klosara pa sta bi?
Tuga i zalosr a jos je samo htjeo da pomogne drugom u nevolji.
Ja ti samo kazem jedino ako si nabildan kao taj sa avatara, ovi narkomancici ti nece ni prici.
Nisu ni oni bas toliko uslagirani da ne biraju i ne gledaju koga ce.
Pryda

#114 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by Pryda »

seoBIH wrote:Tačno tako! Pored toga, oni se ne boje otici u zatvor?

A što bih? Gledam javne nabavke, TRI MILIONA za SUHOMESNATE PROIZOVDE KPDZ, a ono sto je najgore preko 160 HILJADA za jebeni KREATIN za zatvorenike i to sve u mjesecu FEBRUARU! Pa ti vidi ko bolje danas zivi!
Ovo nesto fkt nije uredu.
http://suplementi.ba/shop/index.php?id_ ... er=product
400 grama izuzetno kvalitetnog kreatina kosta 30KM. Za ove pare i to jos na veliko se moze uzeti oko 3 tone kreatina. Sad kako ti bilderi popiju 3 tone kreatina nije mi nikako jasno :? :-)
TheMule

#115 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by TheMule »

bubi_mama wrote:Koliko je imao godina covjek sa Bistrika, koji se ocito nije bojao narkomancica i klosara pa sta bi?
Tuga i zalosr a jos je samo htjeo da pomogne drugom u nevolji.
Ja ti samo kazem jedino ako si nabildan kao taj sa avatara, ovi narkomancici ti nece ni prici.
Nisu ni oni bas toliko uslagirani da ne biraju i ne gledaju koga ce.
Mislim da je imo 50 godina i napalo ga je vise ljudi, ne vjerujem da bi ga jedan smio pipnuti.
TheMule

#116 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by TheMule »

Pryda wrote:
seoBIH wrote:Tačno tako! Pored toga, oni se ne boje otici u zatvor?

Ovo nesto fkt nije uredu.
http://suplementi.ba/shop/index.php?id_ ... er=product
400 grama izuzetno kvalitetnog kreatina kosta 30KM. Za ove pare i to jos na veliko se moze uzeti oko 3 tone kreatina. Sad kako ti bilderi popiju 3 tone kreatina nije mi nikako jasno :? :-)
Ma kupuju oni "kreatina", samo malo druge vrste :)
York Light 100`s

#117 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by York Light 100`s »

seoBIH wrote:A što ne bi moglo? Vidiš li na videu da je DIJETE od nekih 15-16 godina. Nevino, neiskusno i fino odgojeno. Šta ti očekuješ? Da svako ko se PRVI PUT susretne sa ovakvim deiblima, treba biti staložen, razmišljati normalno i odbraniti se? How yes no :)
Pa eto ja prvi ovoliki priznajem da bi se na početku trznuo kada bih ugledao nekoga što stoji sa nožem ispred mene. Ali ovaj nakon što je pokazao nož mogao ga je slobodno vratiti u džep sjesti i ispušiti cigaru ovaj bi i dalje stojao u mjestu i vadio sve iz džepova
NK33

#118 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by NK33 »

semirsar wrote:
mudrac2 wrote:
očekivano mudar post.
Sta si ocekivao?
Po tvojoj logici se ne treba uopste ni izlaziti na ulicu, pa sto zivis onda uopste, ne kontam?
Trebas li se mozda svakom seronji koji ti sapne na uvce, "imam qrac" naguziti?!! Po tebi je to ocito pozeljno i jedino pravo sto se treba uradit'.
Jbt, s kim se ja tipkam, priznajem, ja sam veci idiot, odoh...
Tacno.
Te koje ti zoves mlakonje i 'pi*kice' danas se zovu intelektualci i ljudi koji ulaze u intelektualnu snagu, a takvi kao ti k'o fol 'odgojeni' u ranijim vremenima su uglavnom dasine ili u jos gorem slucaju forumske dasine koje gledaju kako se potuc i koji se hrane tako sto nesto/nekog razbijaju a ne daj Boze da nesto naprave ;)
semirsar

#119 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by semirsar »

NK33 wrote: Tacno.
Te koje ti zoves mlakonje i 'pi*kice' danas se zovu intelektualci i ljudi koji ulaze u intelektualnu snagu, a takvi kao ti k'o fol 'odgojeni' u ranijim vremenima su uglavnom dasine ili u jos gorem slucaju forumske dasine koje gledaju kako se potuc i koji se hrane tako sto nesto/nekog razbijaju a ne daj Boze da nesto naprave ;)
:lol: :lol: :lol:
jbt, koja intelektualna snaga?
Nek' nam je Bog na pomoci svima!!!
Pa ako im je jedini rezon u zivotu ici linijom manjeg otpora, jadan je onaj koga oni zastupaju i intelektualno uzdizu.
Svaki intelektualac stare garde ima veca muda nego sto ce ijedan novokomponovani intelektualac linijas manjeg otpora imati mozga.
Mi smo kao drustvo propali, nema nas nigdje vise, i ovo malo sto ima ljudskosti se pomalo koprca, zasto? Pa zato sto smo se prepustili ko stoka, samo cekamo da nas cvaknu u celo, ha ja.
Neka vas, uzivajte dok vas po stanovima ne pocnu traziti, e tad ce se mozda malo i mozak ukljuciti.
A sto se tice tog "forumske dasine" nit sam to sto mislis niti sto razbijam nit se hranim s tim, ali nit dozvoljavam da mi neko zavuce ruku u djep jer mi je eto rek'o "imam noz"
Ovo gore, crveno... ni smajli ti ne pomaze, koju si glupost izvalio, al' hajd' i to smo mi. :evil:
mudrac2

#120 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by mudrac2 »

mlad si i glup, a možda nisi ni mlad.

Pusti starije da raspravljaju o ozbiljnim stvarima.
mudrac2

#121 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by mudrac2 »

dezurni_ucenik wrote:
bubi_mama wrote:
to ja i govorim, il bi te zboli il bi završio u policiji. Ovo društvo je naklonjeno razbojnicima i dok je tako treba ih se klonit.
semirsar

#122 Re: Kradja uz prijetnju u tramvaju

Post by semirsar »

mudrac2 wrote:mlad si i glup, a možda nisi ni mlad.

Pusti starije da raspravljaju o ozbiljnim stvarima.
Sinko, odluci se... pa nesto smisleno upisi, mozda popravis dojam :mrgreen:
Post Reply