Zasto dijasporci samo kukaju?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Locked
hatemondays

#101 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by hatemondays »

Mogu reci da sam "omrazeni" dijasporac medju svojom familijom i rajom, otisao sa hanumom sa dva kofera, svi nam govorili niste normalni vam i je ovdje super, sad kad otputes negdje na odmor ja jes vam fino, suplja sve, kad dodjes u BiH naravno svi kmece za poklonima, provedem vise vremena kupujuci gluposti rodbini,imas auta joj sto je vama dobro, napravis bazen u dvoristu joj meraka kod vas, krenes u Brazil joj pa ti razvaljujesa duboko u dusi znas da ti hebu sve zivo i mrtvo.Ne bi im niko ugodio kad im kazes da moram potrositi najmnaje 10 milja maruna da dodjem sa kompletnom familijiom na odmor u Bih samo za aviJonske karte, ma ja jebo to samo dodji.E kad pocnu nesto kenjati ja kazem bujrum evo ja cu srediti papire a vi platite troskove puta,nadjite sebi posao i eto prilike i za vas da opalite po putovanjima, da vozate dobra auta,da talasite guzove po plazama. Evo 11 godina cekam niko se ne prijavljuje dakle suplja. Sto sam stekao stekao sam radom, krao nisam , nemam amidju da me zaposli, dakle odjebaus gledaj i pati ili negledaj ako ti se negleda.
Na kraju ce uvijek biti sto Niksic kaze "sta to ti glumis ba".
Googlerica

#102 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Googlerica »

hatemondays wrote:Mogu reci da sam "omrazeni" dijasporac medju svojom familijom i rajom, otisao sa hanumom sa dva kofera, svi nam govorili niste normalni vam i je ovdje super, sad kad otputes negdje na odmor ja jes vam fino, suplja sve, kad dodjes u BiH naravno svi kmece za poklonima, provedem vise vremena kupujuci gluposti rodbini,imas auta joj sto je vama dobro, napravis bazen u dvoristu joj meraka kod vas, krenes u Brazil joj pa ti razvaljujesa duboko u dusi znas da ti hebu sve zivo i mrtvo.Ne bi im niko ugodio kad im kazes da moram potrositi najmnaje 10 milja maruna da dodjem sa kompletnom familijiom na odmor u Bih samo za aviJonske karte, ma ja jebo to samo dodji.E kad pocnu nesto kenjati ja kazem bujrum evo ja cu srediti papire a vi platite troskove puta,nadjite sebi posao i eto prilike i za vas da opalite po putovanjima, da vozate dobra auta,da talasite guzove po plazama. Evo 11 godina cekam niko se ne prijavljuje dakle suplja. Sto sam stekao stekao sam radom, krao nisam , nemam amidju da me zaposli, dakle odjebaus gledaj i pati ili negledaj ako ti se negleda.
bolje dati novac kao poklon :D meni je glupo trosenje vremena na poklone :D

kako ocekujes da sebi nadju posao u AUSSIE i plate troskove puta :skoljka:

ne znam da li se hvalis ili kukas,mislim da je oboje :D
hatemondays

#103 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by hatemondays »

Googlerica wrote:
hatemondays wrote:Mogu reci da sam "omrazeni" dijasporac medju svojom familijom i rajom, otisao sa hanumom sa dva kofera, svi nam govorili niste normalni vam i je ovdje super, sad kad otputes negdje na odmor ja jes vam fino, suplja sve, kad dodjes u BiH naravno svi kmece za poklonima, provedem vise vremena kupujuci gluposti rodbini,imas auta joj sto je vama dobro, napravis bazen u dvoristu joj meraka kod vas, krenes u Brazil joj pa ti razvaljujesa duboko u dusi znas da ti hebu sve zivo i mrtvo.Ne bi im niko ugodio kad im kazes da moram potrositi najmnaje 10 milja maruna da dodjem sa kompletnom familijiom na odmor u Bih samo za aviJonske karte, ma ja jebo to samo dodji.E kad pocnu nesto kenjati ja kazem bujrum evo ja cu srediti papire a vi platite troskove puta,nadjite sebi posao i eto prilike i za vas da opalite po putovanjima, da vozate dobra auta,da talasite guzove po plazama. Evo 11 godina cekam niko se ne prijavljuje dakle suplja. Sto sam stekao stekao sam radom, krao nisam , nemam amidju da me zaposli, dakle odjebaus gledaj i pati ili negledaj ako ti se negleda.
bolje dati novac kao poklon :D meni je glupo trosenje vremena na poklone :D

kako ocekujes da sebi nadju posao u AUSSIE i plate troskove puta :skoljka:

ne znam da li se hvalis ili kukas,mislim da je oboje :D
Novac obicno zavrsi u kladari, sta mislis kako sam ja dosao ovdje i ko mi je platio karte, od koga sam ja to ocekivao, morao sam muntati nekog starog prijatelja da mi posalje satro neku garanciju, ostalo je bilo sve na meni od karata, dokumenta, nalazenja posla, u najmanju ruku ovi "moji" imaju mene mogu dobiti smjestaj za pocetak, sve informacije, pa i posao bi se mogo pogurat ali jok valja ostaviti kafu i dizanje u 11 ujutro.Dvije i po godine sam ganjao vizu, otisao barem 10 puta u Zagreb te traze ovo, te traze ono, izvadio mali milion dokumenata i evo me i sta ocekujes da placem nad sudbinom okorjelih nehljebovica, ako si vani onda znas kakav je osjecaj dodjes u strani grad 15 000 km daleko, sa dva kofera, onda u shitty hotel, ali dodje sve na svoje samo se mora RADITI ali to je vecini problem, zapad neplace za neradnicima nema se vremena.Imam sestru davno joj nudio da dodje nista im nefali, ona kuka, samo sto se neumire od gladi, vozi se audi, ide se na more svake godine, djeca se oblace lampa, neka hvala Bogu ,a ja kad odem na Maldive ona meni joj smradu jedan ovo ono, hebiga honey, zivot prolazi samo ti cekaj.
Googlerica

#104 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Googlerica »

naravno,dijelim tvoje misljenje,ali kako si pronasao posao :)
gnjev

#105 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by gnjev »

Da im ne bi tražili para ?
VCorp

#106 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by VCorp »

Itakoto wrote:
VCorp wrote:
Itakoto wrote:Cilj je jasan. BiH se je vec jednom odrekla svoje "dijaspore" pa bi trebala jos jednom.

Ja mislim da se mi iz dijaspore trebamo odreći vas u smislu financijske pomoći, pa ako vas ni to ne natjera na proteste i promjene da malo izađete na ulice i borite se za svoja prava zašto bi mi ? I ova država a i vi ste nas otpisali, evo vidi se po komentarima sta mislite o svojim sunarodnjacima pa zasto mi ne bi uradili istu stvar ? Ako vam ni to ne valja ratujte opet i pokoljite se, ja sam jednom prezivio rat u BiH i neću više. Imam jedan život i da mi zbog vašeg mišljenja o meni i vašij jaja kao zrno graška propadne to neću dopustiti. Volim svoje prijatelje, svoju zemlju, svoj grad i sve što ide s tim ali vaše ponašanje, vaš odnos prema nama i vaš jezik me tjeraju da sve to zamrzim i odjebe za sva vremena.

Kažu jebeš zemlju koja Bosna nema. Ja kazem da jebes zemlju koja vas takve ima.
:D Evo tebe k'o Boris Pandza. Volim svoju zemlju, nisam nacionalista ali... :oops:
Ali sam kao pripadnik konstitutivnog naroda majoriziran od strane budala istog :D :D
hatemondays

#107 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by hatemondays »

Googlerica wrote:naravno,dijelim tvoje misljenje,ali kako si pronasao posao :)
U ovoj drzavi hvala Bogu uvijek ima posla,trazis i nadjes.
Googlerica

#108 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Googlerica »

hatemondays wrote:
Googlerica wrote:naravno,dijelim tvoje misljenje,ali kako si pronasao posao :)
U ovoj drzavi hvala Bogu uvijek ima posla,trazis i nadjes.
ti si nasao posao u AUSSIE,sam,putem interneta !? koja vrsta posla?
Kinaski

#109 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Kinaski »

Haha koje ste vi institucije... Ne vjerujem da nekom u BIH treba vas poklon. Zive ljudi i bez vas u Bosni sasvim normalno. Kako mrzim ljude koji su puni sebe
Googlerica

#110 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Googlerica »

Kinaski wrote:Haha koje ste vi institucije... Ne vjerujem da nekom u BIH treba vas poklon. Zive ljudi i bez vas u Bosni sasvim normalno. Kako mrzim ljude koji su puni sebe
pa zasto pitaju i narucuju poklone od dijaspore :skoljka:
Googlerica

#111 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Googlerica »

veze s vezom wrote:Pa veci ste vi ludjaci sto ispunjavate zelje :D
ja nikome ne kupujem poklone, bila sam u BiH tri puta :D

pare se trose za hodanje po svijetu,a ne na BiH :-D
hatemondays

#112 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by hatemondays »

Kinaski wrote:Haha koje ste vi institucije... Ne vjerujem da nekom u BIH treba vas poklon. Zive ljudi i bez vas u Bosni sasvim normalno. Kako mrzim ljude koji su puni sebe
Hajd kad me vuces za jezik, i ja i zena finasiramo svoje roditelej, njih cetvero zive u Sa, penzije su im oko 400 stoje po glavi, dakle godisnje im posaljemo 8 milja dolara ukupno, setsrinoj maloj raji treba laptop, Ipad,sve sto cika hatemondays dadne i kupi halalosum pa moji su, zato im i dajem bez njih ne bi i nas bilo. Savki put kad dodjem dole a to je svako 2 godine, starci nista ne kupuju, pokupim im racune i na postu platim sve sto imaju za tu godinu, i neka hvala Bogu, Bog daje onome ko daje, a vi sto mislite da smo svi golje vamo s one strane, jebiga zajebali ste se.
Ostalom dijelu familije poklon djeci, odraslima chuna, djeci sam prije davao pare a onda malog od rodice vidim u kladionici, i od tada nema casha nikome osim gore spomenutim najblizima.
Za tvoj info u zivotu nisam dao marku ili dolar na kocku.
@googlasica
posao se trazi iskljucivo putem interneta na pocetku, kad nadjes prvi posao pravis network, onda sve ide preko ljudi rekao kazao, preko interneta imas seek.com.au ili mycareer.com.au, ako hodjes kupovati ili rentati realestate.com.au ili domain.com.au
grmalj123

#113 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by grmalj123 »

hatemondays wrote:
Novac obicno zavrsi u kladari, sta mislis kako sam ja dosao ovdje i ko mi je platio karte, od koga sam ja to ocekivao, morao sam muntati nekog starog prijatelja da mi posalje satro neku garanciju, ostalo je bilo sve na meni od karata, dokumenta, nalazenja posla, u najmanju ruku ovi "moji" imaju mene mogu dobiti smjestaj za pocetak, sve informacije, pa i posao bi se mogo pogurat ali jok valja ostaviti kafu i dizanje u 11 ujutro.Dvije i po godine sam ganjao vizu, otisao barem 10 puta u Zagreb te traze ovo, te traze ono, izvadio mali milion dokumenata i evo me i sta ocekujes da placem nad sudbinom okorjelih nehljebovica, ako si vani onda znas kakav je osjecaj dodjes u strani grad 15 000 km daleko, sa dva kofera, onda u shitty hotel, ali dodje sve na svoje samo se mora RADITI ali to je vecini problem, zapad neplace za neradnicima nema se vremena.Imam sestru davno joj nudio da dodje nista im nefali, ona kuka, samo sto se neumire od gladi, vozi se audi, ide se na more svake godine, djeca se oblace lampa, neka hvala Bogu ,a ja kad odem na Maldive ona meni joj smradu jedan ovo ono, hebiga honey, zivot prolazi samo ti cekaj.

Sve od do . ! :thumbup:
grmalj123

#114 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by grmalj123 »

Ja sam svoju rodbinu odmah s noge na nogu.... i mars.
Zivim u gradu u BiH gdje nema rodbine u blizini 300km od mene. i rahat sam.
Opusten sam mentalno i fizicki.

Odjebat to odmah. Dodjite u Bosnu kao ljudi. Nemojte ni govoriti rodbini da dolazite. :izet:
Ova zemlja je divna. I ljudi su vecinom divni. Osim rodbine. Oni su krpelji. Isisat ce zadnju kap krvi iz vas.
Itakoto

#115 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Itakoto »

Jao patetike :roll: JA dao.. oni nece... nehljebovici... kafa... kladara... itd

Meni je samo zao sto se ovakvi uzimaju kao primjer cim se prica o "dijaspori". A ima nas i drugacijih, hvala Bogu.
paladinka

#116 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by paladinka »

Da i to nesto ne mogu kad neko dodje dole, pa onda govori niko nista nece da radi. Ja kad god odem, vala sve koje poznajem vecinom ljudi rade, ne mozes po danu nikog uhvatiti da se kafa popije :-)
Last edited by paladinka on 29/05/2014 12:59, edited 1 time in total.
paladinka

#117 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by paladinka »

.
zippoo87

#118 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by zippoo87 »

imam tetku i njenu porodicu u australiji a kao da i nemam
jednom poslije rata poslala neke polovne robe i 200 KM ,dolazila je i prosle godine ,bila kod brata (amidze) ,bila i kod nas stalno,ali nikakve koristi od nje nemamo,niti se javlja niti sta salje a nismo zavadjeni sa njom,naprotiv
ovdje dodje cisto iz interesa,jer ganja imovinu od oca a to je na sudu
uvijek kada dodje,kukala je...sto nekih problema ima a ustvari i nema nista,razvela se,djeca zive odvojeno
ali to je taj neki mentalitet,koji se na ovoj temi spominje...mozda misli da od nje neko ocekuje nesto,pa unaprijed kuka i tako to
ja stvarno nikada nista ne ocekujem ni od koga i nisam nikada nista ni dobio

valjda ovako radi i vecina drugih a meni su najgori oni nekulturni primitivci,pretezno iz ruralnih sredina i njihov krkanluk kada dodju 15 dana kuci :D
Itakoto

#119 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Itakoto »

Ima li jos koja prica pa da generalno zakljucimo da dijaspora kuka i da je skrta a ovi sto su ostali u BiH "iscu", ne rade, ispijaju kafe... :roll:
stakasa

#120 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by stakasa »

zippoo87 wrote:imam tetku i njenu porodicu u australiji a kao da i nemam
jednom poslije rata poslala neke polovne robe i 200 KM ,dolazila je i prosle godine ,bila kod brata (amidze) ,bila i kod nas stalno,ali nikakve koristi od nje nemamo,niti se javlja niti sta salje a nismo zavadjeni sa njom,naprotiv
uvijek kada dodje,kukala je...sto nekih problema ima a ustvari i nema nista,razvela se,djeca zive odvojeno
ali to je taj neki mentalitet,koji se na ovoj temi spominje...mozda misli da od nje neko ocekuje nesto,pa unaprijed kuka i tako to

valjda ovako radi i vecina drugih a meni su najgori oni nekulturni primitivci,pretezno iz ruralnih sredina i njihov krkanluk kada dodju 15 dana kuci :D
Imas tetku a kao da i nemas jer ne daje ali ti ionako ne ocekujes ni od koga :mrgreen:
Googlerica

#121 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Googlerica »

hatemondays wrote: @googlasica
posao se trazi iskljucivo putem interneta na pocetku, kad nadjes prvi posao pravis network, onda sve ide preko ljudi rekao kazao, preko interneta imas seek.com.au ili mycareer.com.au, ako hodjes kupovati ili rentati realestate.com.au ili domain.com.au
hvala, na http://www.klix.ba/forum/odlazak-iz-bih ... &start=175 raja pita kako naci posao u AUSSIE
zippoo87

#122 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by zippoo87 »

stakasa wrote:
zippoo87 wrote:imam tetku i njenu porodicu u australiji a kao da i nemam

Imas tetku a kao da i nemas jer ne daje ali ti ionako ne ocekujes ni od koga :mrgreen:
mrzim kada neko ne cita sta se napise a onda hoce da zajebe ...ne ide to bas tako kume
kazem da je imam ali da i ne zove,ne javlja se,ne pomaze i nista slicno a ne da ja ocekujem od nje nesto
imam ja puno vise od nje,nista mi i ne treba...samo ovo se osvrcem na one kojima dijaspora ipak pomaze i gotivi ih
Miss RX

#123 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Miss RX »

Itakoto wrote:Ima li jos koja prica pa da generalno zakljucimo da dijaspora kuka i da je skrta a ovi sto su ostali u BiH "iscu", ne rade, ispijaju kafe... :roll:
Imas pravo ...gdje ode ova tema.Mislim da sad nije vrijeme da se ovakve teme ni otvaraju.Dobro je da ima jos i pozitivnih ljudi ,dijasporaca koji ne kukaju i pomazu,a ima i vrijednog naroda u BiH koji rade i ne ispijaju kafe po cijeli dan.Sreca je da ima vise pozitivnog naroda.A negativaca ce uvijek biti.
Itakoto

#124 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Itakoto »

Miss RX wrote:
Itakoto wrote:Ima li jos koja prica pa da generalno zakljucimo da dijaspora kuka i da je skrta a ovi sto su ostali u BiH "iscu", ne rade, ispijaju kafe... :roll:
Imas pravo ...gdje ode ova tema.Mislim da sad nije vrijeme da se ovakve teme ni otvaraju.Dobro je da ima jos i pozitivnih ljudi ,dijasporaca koji ne kukaju i pomazu,a ima i vrijednog naroda u BiH koji rade i ne ispijaju kafe po cijeli dan.Sreca je da ima vise pozitivnog naroda.A negativaca ce uvijek biti.
Neoptereceni ljudi bez predrasuda, bili oni iz dijaspore, Bosne ili Hercegovine, Sarajeva, Sydneya, Mostara ili Berlina ce uvijek naci zajednicki jezik dok se oni drugi i dalje nece moci pogledati u oci ni sa sopstvenim bratom ili sestrom.
Kalajdzija

#125 Re: Zasto dijasporci samo kukaju?

Post by Kalajdzija »

hrusta wrote:dok mi pljujemo po nasoj dijaspori na svakom cosku, u isto vrijeme se SRB i HR dice svojom dijasporom jer ih zastupaju u svijetu tj. ogledalo domicilne drzave gdje god bili, pa sa ponosom kazu koliko ih ima u Australiji, Kanadi , Americi itd. nikad kraja nasem primitivizmu...... :?
potpisujem

PS: neki ovdje pricaju o 'dijasporcima' kao o nekoj posebnoj grupi, kao da ti ljudi nisu odavde.
Locked