Ti izgleda nisi shvatio moj post, vidis da ga lozim.nebi wrote:Dvije fukare....ekonomistiii wrote:Ja bih najvise volio da RS i Srbija sklope savez sa Rusijom. Ne treba nama ni NATO, ni EU, ni Ameri, ni ono govno Paddy...Drvosjeca iz Dejcica wrote: Kamo puste srece da te ova domaca "braca" i "braca" preko Drine poslusaju. Vjeruj da te podrzavam svim srcem u tvojoj ideji.
Rusija je ogromno trziste, snadbijeva citavu Evropu gasom i naftom, ima oruzje, prijateljski narod...To je sve sto nam treba.....nema se ko kome smijati.
Mesic vs. Boro Paravac
- Drvosjeca iz Dejcica
-
Prenj
Mi smo osudili svoje zlocine, pogledaj malo diskusije o Delicu, Ganicu itd.Solana wrote:Možda bi trebalo da povučeš prave paralele, Prenj?Prenj wrote: Ustaske zlocine su pocinili fasisti, pripadnici hrvatskog i muslimanskog naroda - koje smo mi na ovom forumu vise puta osudili i zbog te osude, ti zlocini nisu i nasi zlocini.
I isto tako kao sto osudjujemo te zlocine, mozemo s obrazom osuditi zlocine koje su pocinili tvoji - Karadjicevi Srbi.[/b]
Ti priznaješ zločine od prije 60 godina a tražiš zauzvrat da Srbi priznaju zločine u zadnjem ratu?
Lako je osuđivati nešto što se dogodilo prije 60 godina. Sačekaj do 2050. godine, pa će se i Srbi osuđivati zločine počinjene u ratu u BiH.
A ako tražiš da Srbi priznaju i osude zločine iz zadnjeg rata, valjda bi i Bošnjaci trebali da priznaju i osude svoje zločine. Jer na sve tri strane je bilo ljudi koji su činili zločine!
-
nebi
Ma utrkuju se zato sto fukara jeftino radi,ima picke ko salate budzasto i nema zastite covjekove okoline.ekonomistiii wrote:Pa ti stvarno nemas pojma o Rusiji.
Sve najvece svjetske kompanije se utrkuju da dodju na to trziste.
Mozda nemam pojma kako je u Rusiji,ali imam pojma o tome kako rusi (i ruskinje) ocajnicki pokusavaju otici iz rusije.Zasto dolaze u Bosnu da rade kao kurve ako je tamo tako dobro?
-
Solana
Pretpostavljam da si ovo napisao samo da bi podj#ebavao Ekonomistu?nebi wrote:Ekonomisto,de da ti ja kazem.
P.P.S. Odlazi i Vojvodina
Jer inače, ne znam na čemu temeljiš tu tvoju tvrdnju? Na temelju 80% Srba u Vojvodini? Ili zbog one dvorske lude N.Čanka koji lupa sve i svašta samo da bi bio u centru pažnje. Zato je g. Čanak na zadnjim izborima propao u svim gradovima u Vojvodini.
U vezi Crne Gore, 30% Crnogoraca i 23% Albanaca i Muslimana (ukupno 53%) bi se već davno odcijepilo da mogu .... ali neda im preostalih 47% Crnogoraca.
Žalosno je da se Milo liže sa Albancima i Muslimanima i sa manjinom Crnogoraca protiv većine Crnogoraca.
Čak i da se Crna Gora odvoji, to će biti njena definitivna propast. Onda će ubrzo početi da niču oslobodilačke vojske Ulcinja, Skadra i okolnih teritorija ....
Last edited by Solana on 18/03/2005 13:28, edited 1 time in total.
-
nebi
Hajde,bolan,ostace Beogradski Pasaluk,i to je nestoSolana wrote:Pretpostavljam da si ovo napisao samo da bi podj#ebavao Ekonomistu?nebi wrote:Ekonomisto,de da ti ja kazem.
P.P.S. Odlazi i Vojvodina
Jer inače, ne znam na čemu temeljiš tu tvoju tvrdnju? Na temelju 80% Srba u Vojvodini? Ili zbog one dvorske lude N.Čanka koji lupa sve i svašta samo da bi bio u centru pažnje. Zato je g. Čanak na zadnjim izborima ppopao u svim gradovima u Vojvodini.
U vezi Crne Gore, 30% Crnogoraca i 23% Albanaca i Muslimana (ukupno 53%) bi se već davno odcijepilo da mogu .... ali ne da im preostalih 47% Crnogoraca.
Žalosno je da se Milo liže sa Albancima i Muslimanima i sa manjinom Crnogoraca protiv većine Crnogoraca.
Čak i da se Crna Gora odvoji, to će biti njena definitivna propast. Onda će ubrzo početi da niču oslobodilačke vojske Ulcinja, Skadra i okolnih teritorija ....
-
ucenik
babo ti je na ''srpski'' tata!korky wrote:Ах, да , а ко су били бабо, дедо, даиџа, амиџа-несврстани.....??kojsino wrote:Ustase i cetnici se nadgone ko je vise ili manje pobio u raznim ratovima...
dedo=deda, tjatjin otac ili materin
daidza=ujak, materin brat
amidza=ochev brat
nesvrstan=neodredjeni!
-
nebi
Ma da,rusija izvozi jeftine sirovine i polufabrikate,a uvozi skupe gotove proizvode.Novi ruski bogataski prodaju prirodna bogatstva rusije za sicu(bas kao i srpska braca),a za te pare kupuju robu u EU.ekonomistiii wrote:ROBNA RAZMENA RUSIJE SA EUnebi wrote:Ma utrkuju se zato sto fukara jeftino radi,ima picke ko salate budzasto i nema zastite covjekove okoline.ekonomistiii wrote:Pa ti stvarno nemas pojma o Rusiji.
Sve najvece svjetske kompanije se utrkuju da dodju na to trziste.
Mozda nemam pojma kako je u Rusiji,ali imam pojma o tome kako rusi (i ruskinje) ocajnicki pokusavaju otici iz rusije.Zasto dolaze u Bosnu da rade kao kurve ako je tamo tako dobro?
Za sedam meseci ove godine Rusija je povecala spoljnotrgovinsku razmenu za blizu 25%, cime je ostvarila trgovinski suficit od 50 milijardi dolara, što je 8 milijardi više u odnosu na isti period prethodne godine. Zemlje Evropske unije u ukupnoj robnoj razmeni Rusije ucestvuju sa 36%.
Je li u sumu uracunat i izvoz maloljetnih kurvi?
- Drvosjeca iz Dejcica
Slicno je izjavljivao 1991-92 godine Karadzic u zgradi parlamenta pa BiH i Bosnajci prezivjese potop. Zasto vi Srbi uvjek igrate na kartu sile kada se pokazalo da silom niste nista postigli, dapace samo ste izgubili.Solana wrote:Čak i da se Crna Gora odvoji, to će biti njena definitivna propast. Onda će ubrzo početi da niču oslobodilačke vojske Ulcinja, Skadra i okolnih teritorija ....
- Drvosjeca iz Dejcica
Ti nista ne nauci iz istorije. Jevreja je tako malo sa tako malom drzavicom a cuda cine . Mi Bosnajci smo ti sitni al' dinamitni.ekonomistiii wrote:A sta vi imate u BiH?nebi wrote:Zabavno je guziti cetnicki podmladak,ali sad moram ici.
Vjezbajte vi dalje parole i natpise.
Npr. "Srbija do Smedereva"
49 % BiH drze Srbi, 27 % Hrvati, Babini drze 1 % a Muslimani drze 23 % BiH.
- Qler
ma srbi ne kontaju da svaki put kad zakuhaju redovno dobiju po pcici i obavezno zavrse sa manjom drzavom
:D:D
al mi nije jasno kako mogu biti toliko nazadni, mislim da jos uvijek kukaju zbog necega od prije 500 i vise godina, pa stvarno
vi nemate buducnosti, da ikako mozete sad bi svi zajahali po jednog ata i sa macevima, sabljama i kuburama krenuli put turske da osvetite kosovo!
:D:D:D

al mi nije jasno kako mogu biti toliko nazadni, mislim da jos uvijek kukaju zbog necega od prije 500 i vise godina, pa stvarno
- Drvosjeca iz Dejcica
Prijatelju vjeruj da nisi daleko od istine.Qler wrote:ma srbi ne kontaju da svaki put kad zakuhaju redovno dobiju po pcici i obavezno zavrse sa manjom drzavom:D:D
al mi nije jasno kako mogu biti toliko nazadni, mislim da jos uvijek kukaju zbog necega od prije 500 i vise godina, pa stvarno![]()
vi nemate buducnosti, da ikako mozete sad bi svi zajahali po jednog ata i sa macevima, sabljama i kuburama krenuli put turske da osvetite kosovo!
:D:D:D
![]()
![]()
![]()
- Qler
ma njih su turci zakucali 1389 godine i od tada oni ne napreduju, samo ziveu toj godini, i kontaju sad ce turci da dodju na konjima 
Jednostavno im je vrijeme stalo...
@ekonomistii: pa bolan, mislis ti da je sad rusiji stalo do vas, neke srbije, pored tolikih njenih problema?!? hoce ona vama pomoci, ali da kuha sa NATO ili nekim drugim, pa budi realan, ipak je to samo srbija, i boli njih pisha za vas... a posebno kineze, osamari se da se probudis!
Jednostavno im je vrijeme stalo...
@ekonomistii: pa bolan, mislis ti da je sad rusiji stalo do vas, neke srbije, pored tolikih njenih problema?!? hoce ona vama pomoci, ali da kuha sa NATO ili nekim drugim, pa budi realan, ipak je to samo srbija, i boli njih pisha za vas... a posebno kineze, osamari se da se probudis!
-
Solana
Strušnjaci prognoziraju da ako Kina nastavi da se razvija ovim tempom (čitaj - ako Ameri ne nađu načina da je destabilišu), da će za 30-tak godina biti prva sila svijeta. I vojno i ekonomski.ekonomistiii wrote:Vidis, sad ni Kini nista ne mogu. A ranije su i Rusiju i Kinu mogli ucjenjivati raznim sankcijama a sada je to proslost.
Rusija bi već to davno bila da joj nije bilo Staljina i da ne žive Sloveni u njoj. Da Rusijom upravljaju Švabe ili Ameri, ne bi joj bilo ravne u svijetu. Ali Sloveni su proklet narod kojima je u krvi hedonizam i zato nikad neće biti jaki poput država sa germanskim narodom. Što je dobro primjetio Nele:
"Kad Švabo šeta po brdima i naiđe na potok, on odmah pravi proračune može li se tu izgraditi kakva hidroelektrana ili nešto slično, a kad naš čovjek naleti na potok, spusti gajbu pive u potok da se ohladi i zaroštilja pored njega."
- Drvosjeca iz Dejcica
quote="ekonomistiii"]Nas je zeznulo sto se Juga raspala kad se SSSR raspao, kad je Rusija bila dno, prezaduzena...i nismo se imali na koga osloniti. I onda je ono govno Holbruk mogao da radi sta hoce. A sada je Rusija jedno od najvecih svjetskih trzista, otplatila je sve dugove, ima 100 milijardi dolara rezervi u centralnoj banci, ogroman trgovacki suficit...i sad je druga pozicija. I iz godine u godinu ce Rusija biti sve jaca. A dobro je sto je i Kina na strani Srbije, zbog svog spora sa Tajvanom, jer nece dopustiti da se Tajvan otcijepi od Kine.
Vidis, sad ni Kini nista ne mogu. A ranije su i Rusiju i Kinu mogli ucjenjivati raznim sankcijama a sada je to proslost.[/quote]
Na privatnim racunima u F.BiH je toku 2004 godine stednja gradjana dosegla cifru od 2 milijarde i 600 miliona KM. Odnos US$/KM 1/1,46. U CB BiH u svojim rezervama ima par puta vise nego sto imaju gradjani na svojim racunima u bankama. Kada bi zbrojali ove zvanicne podatke dosli bi do sume blizu one koju si ti iznio za Rusiju. Dakle BiH, veci dio F.BiH, ima skoro isto toliko koliko Rusija ? Da ti nije ta Rusija sa i XX miliona stanovnika i samo 100 milijardi rezervi u govnima ? Nekako te cifre odaju.
Vidis, sad ni Kini nista ne mogu. A ranije su i Rusiju i Kinu mogli ucjenjivati raznim sankcijama a sada je to proslost.[/quote]
Na privatnim racunima u F.BiH je toku 2004 godine stednja gradjana dosegla cifru od 2 milijarde i 600 miliona KM. Odnos US$/KM 1/1,46. U CB BiH u svojim rezervama ima par puta vise nego sto imaju gradjani na svojim racunima u bankama. Kada bi zbrojali ove zvanicne podatke dosli bi do sume blizu one koju si ti iznio za Rusiju. Dakle BiH, veci dio F.BiH, ima skoro isto toliko koliko Rusija ? Da ti nije ta Rusija sa i XX miliona stanovnika i samo 100 milijardi rezervi u govnima ? Nekako te cifre odaju.
-
Solana
Drvosječa, znaš li ti koliko je 100 milijardi dolara? Da BiH ima te pare bila bi vodeća država u regionu!!!!!!Drvosjeca iz Dejcica wrote:
SFRJ je kad je bila na vrhuncu imala 12 milijardi dolara a ti zamišljaš da BiH poslije svih ovih ratova ima 100 milijardi dolara?
Čak i kad bi tvojom metodom zbrajali te sume došli bi do cifre manje od 10 milijardi dolara. Kako li je to tebi izašlo na 100 milijardi dolara?
Last edited by Solana on 18/03/2005 14:15, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
O:K ne bi bilo 100 milijardi bilo bi manje ali gdje je velicina Rusije a gdje BiH, gdje je broj stanovnika u BIH gdje u Rusiji ? Eto dao sam ti zvanican podatak o 2.600.000.000 KM na privatnim racunima u banka F. BiH. R.S na racunima svojih gradjana ima bar jos pola od ove sume + rezerve CB BIH. Nije li 100 milijardi za jednu "silu" kao Rusija premalo ?Solana wrote:
Drvosječa, znaš li ti koliko je 100 milijardi dolara? Da BiH ima te pare bila bi vodeća država u regionu!!!!!!
SFRJ je kad je bila na vrhuncu imala 12 milijardi dolara a ti zamišljaš da BiH poslije svih ovih ratova ima 100 milijardi dolara?
Čak i kad bi tvojom metodom zbrajali te sume došli bi do cifre manje od 10 milijardi dolara. Kako li je to tebi izašlo na 100 milijardi dolara?
- Drvosjeca iz Dejcica
To ti samo mislis jer nemas ni za cevape i kulu banana.ekonomistiii wrote:BiH je zadnja rupa na svirali. Da nema medjunarodne pomoci i slanja para od gastarbajtera, crkli bi od gladi.
- Qler
haj ti ekonomista onda fino spakuj stvari, i pokupi se u rusiju, zivi tamo, uzivaj, i povedi sa sobom sve svoje poznanike i njihove poznanike i tkao dok ne opvedes sve srbe, idite u zemlju svojih snova, boli vas kita za BiH, ostavite je, ionako to nije vasa zemlja, vi ste tu samo u prolazu, jer koliko sam ja shvatio u onoj temi srpska istorije deo I, u bez cenzure, kako ste krenuli prije 15000 (petnaest hiljada) godina iz indije niste nigdje stali, naselili se kinu, indiju, rusiju, egipar, istocnu i srednju europu i nije bas 100% tacno, ali se prica da je neki Ratko ustvari prvi osnovao Aztecki Tenochtitlan
:D:D:D:D:D:D
-
nebi
E,vala,ne znam sto se Rusi satrase da pobjegnu iz Rusije ako je tamo tako dobro.Zasto je pojam o karijeri za ruskinje biti kurva u Bosni?
Posaljite aplikacije,ekonomski i solana,pa se corajte:dvije kurve u Bosnu,a vas dvojica za Rusiju.
I da ne zaboravimo:
Ode Kosovoooooooo,jooooooooooooooooooooooooooooooooojjjjj.....
Posaljite aplikacije,ekonomski i solana,pa se corajte:dvije kurve u Bosnu,a vas dvojica za Rusiju.
I da ne zaboravimo:
Ode Kosovoooooooo,jooooooooooooooooooooooooooooooooojjjjj.....