LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
mp3sa

#101 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by mp3sa »

Divim se tim ljudima, jer ovo je zaista hrabro uraditi i da imas milione i da si bez djece.
Meni je san napraviti nesto slicno po evropi sa onim autima-kamp kucicama (ne znam kako se zovu), malo se putuje, stati se moze gdje se hoce , nema brige oko smjestaja, samo gorivo i puno strpljenja :mrgreen:
Googlerica

#102 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Googlerica »

mp3sa wrote:Divim se tim ljudima, jer ovo je zaista hrabro uraditi i da imas milione i da si bez djece.
Meni je san napraviti nesto slicno po evropi sa onim autima-kamp kucicama (ne znam kako se zovu), malo se putuje, stati se moze gdje se hoce , nema brige oko smjestaja, samo gorivo i puno strpljenja :mrgreen:
putovanje po evropi autom je fenomenalno ,jer tako se najbolje moze dozivjeti evropa,a putovanja avionom su za prebaciavanja sa jednog kopna na drugo :-D mp3saobavezno uradi,probaj sa auto-kamp kucicama :-D

naravno,za putovanja treba hrabrsot,narocio duga putovanja,puna su neizvjsnosti,no finansije,osiguranja,zdrastveno moraju biti ukljuceni,jer je nelogicno i preludo ici nepripremljen na takva putovanja,no ovkava putovanja iziskuju puno planiranja,ali godinama se "uhvati" rutina,svakodnevnica :-D nije to ni tako tesko,bitna je dobra volja :-D
CherryLips

#103 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by CherryLips »

mp3sa wrote:
sherbett wrote:
mp3sa wrote:Moze li neka preporuka za mjesto na Jadranu i smjestaj koji pogoduju bracnom paru sa bebom?
Volio bih da znam neko mjesto koje ima pjescanu plazu (tj sve osim stijena), i baby friendly hotel ili neki smjestaj kod ljudi kojima ne smeta beba. Nista mi drugo ne treba, ni dodatni sadrzaji ni veci grad da je blizu.
Razmisljao sam i o Turskoj ali ne znam kako bi se beba ponasala na takvom putu (i tu neko iskustvo bi pomoglo).
Hvala
nemoj daleko s bebom..ja sam čula da je Zaton super za djecu. Ne znam zašto izistiraš na pjesku, ako je beba, onda se kupa u bazenčiću, i radi bebe je bolje da je kamen, da bude čišće, a ne sve od pjeska..bar ja tako gledam..ima i lijepih otoka oko Zadra, koji su mirni..Ist je idealan, nema čak ni automobila, u moru je pjesak. Mali otočić, prekrasan!
Silba je isto lijepa i mislim da imaju pješčane plaže.
Hvala na prijedlozima i na razmisljanju :)
ne insistiram zaista na bilo cemu, samo mi se onako cini da je pjescana plaza najbolja/sigurnija/udobnija za hodanje i lezanje :D
u svakom slucaju sam mislio mozda i u mostaru prenociti da nebi bebi naporan put bio (iz sarajeva idemo), mada mi se ovi otocici cine najzeznutiji za stici do njih :cry:
takodjer bi najradije u hotel da nam je lakse oko bebe, ali ne insistiram.

A ovo putovanje po svijetu godinama je cini mi se san svakoga, samo mislim da za takvo sto morate imati par miliona da se i razmislja, ja imam 20 dana godisnjeg i 1200 km platu, tako da je jadran cini mi se maksimum :mrgreen:
Sa bebom ti je lakše u privatni smještaj,doduše ne znam koliko ti je beba stara. Većina ih put prespava,našem bebanu je bilo devet mjeseci i sve super prošlo. Pravili pauze svako dva,dva i pol sata,naravno ako drinca samo po gasu:)
Zatamnjena stakla

#104 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Zatamnjena stakla »

Biži ba, skuckat 400 maruna i otić u Sutomore. Noćenje za 10 eura i zdra'o.
Zovem se Zelena

#105 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Zovem se Zelena »

Što se tiče ljetovanja sa bebom, sve ovisi koliko je čovjek spreman da se žrtvuje i liši neke svoje komocije zarad svog djeteta. A mislim da većini roditelja ništa ne pada teško kada je u pitanju dijete.
Mene su sa 6 mjeseci vodili u kamp, jer su doktori rekli što više borovine i što bliže moru. Puna oprema, šator i udri :-D

Gdje god da odete biće vam super ali zbog bebice ja bih izbjegavala veće gradove.
romeomoraprezivjeti

#106 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by romeomoraprezivjeti »

Ima l' ko kavav prijedlog za Hrvatsku,da nije daleko, da je pogodno za dijete( bebu) :-) privatni smjestaj do 50 eura??? Ako neko ima kontakt nekog apartmana,moze na pp,hvala..
dječak sa šibicama

#107 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by dječak sa šibicama »

Zatamnjena stakla wrote:Biži ba, skuckat 400 maruna i otić u Sutomore. Noćenje za 10 eura i zdra'o.
Pa tako ce vecina, ali pusti da malo mastamo o Dubrovniku, Opatiji, Rimu, Toskani, Azurnoj obali :D

Mada imas ti raje koja ima love za Kanarske otoke, ne bojim se ja za nase ljude, posebno one "snalazljive" :D
azurna_obala

#108 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by azurna_obala »

Mis mekinjas

#109 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Mis mekinjas »

Za porodicu, vece drustvo, par, koji ne zali platiti malo vise.
Odlicno je. Nema plazne vreve, ni gazda apartmanskih. Kuca, dvoriste, mir. Mogu i ljubimci. Topla preporuka.
http://www.campingrovinjvrsar.com/hr/Mo ... lne_kucice
mali_balon

#110 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by mali_balon »

romeomoraprezivjeti wrote:Ima l' ko kavav prijedlog za Hrvatsku,da nije daleko, da je pogodno za dijete( bebu) :-) privatni smjestaj do 50 eura??? Ako neko ima kontakt nekog apartmana,moze na pp,hvala..

Imas u Drveniku za 35ojra.
agent_zero

#111 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by agent_zero »

Mis mekinjas wrote:Za porodicu, vece drustvo, par, koji ne zali platiti malo vise.
Odlicno je. Nema plazne vreve, ni gazda apartmanskih. Kuca, dvoriste, mir. Mogu i ljubimci. Topla preporuka.
http://www.campingrovinjvrsar.com/hr/Mo ... lne_kucice
Ovo izgleda odlilčno :thumbup: :thumbup: :thumbup:
vjetropirka

#112 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by vjetropirka »

mali_balon wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:Ima l' ko kavav prijedlog za Hrvatsku,da nije daleko, da je pogodno za dijete( bebu) :-) privatni smjestaj do 50 eura??? Ako neko ima kontakt nekog apartmana,moze na pp,hvala..

Imas u Drveniku za 35ojra.
može li kontakt za drvenik ?
Shark2014

#113 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Shark2014 »

:-) vezano za pitanje u vezi sa Argus Toursom, agencija je odlicna, isao sam s njima prije dvije godine u Greece i sve je bilo savrseno. A kada je u pitanju Zepter Passport, kolegica sa posla godinama ide s njima, tj. sa njima i Argus-om i fascinirana je profesionalnoscu istih. Hvala za info za Egipat...i mi smo planirali na fakultativne u Cairo, Luxor i na Giftun Island i naravno ronjenje :)
dzejna_au

#114 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by dzejna_au »

Bila sam u Dubrovniku prosle godine na more, i odlicno mi je bilo, grad je nevjerovatan. Apt sam nasla na airbnb stranici :)

Planiram da idem u Italiji u Septembru, sad ne znam da li bi isla preko agencije ili bi sama trazila prevoz/smjestaj isto preko airbnb.. voljela bi otici u rim i u veneciji :)
occhi_Azzurri

#115 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by occhi_Azzurri »

dzejna_au wrote:Bila sam u Dubrovniku prosle godine na more, i odlicno mi je bilo, rad je nevjerovatan. Apt sam nasla na airbnb stranici :)

Planiram da idem u Ital u Septembru, sad ne znam da li bi isla preko agencije ili bi sama trazila prevoz/smjestaj isto preko airbnb.. voljela bi otici u rim i u veneciji :)
Dzejna, ja zivim u It, nedaleko od Rima i moj savjet ti je da sve sama organizujes... Imas jako povoljne letove za Rim, iz Dubrovnika, a odnedavno ima let i iz Mostara za Rim. Mozes naci povoljan smjestaj i sama, karta za metrobus nije skupa, mozes cak uzeti onu turističku kartu s kojom mozes uci u različite znamenitisti..
Iz Rima mozes ici za Veneciju vozom, a moze se naci i povoljan let ako rezervises ranije.. talijani su u biti jako srdacni prema turstima i rado ce ti dati upute i objasniti sta ti treba.. Uglavnom, ako ti bude trebala pomoc, javi se slobodno.. sretno!
dzejna_au

#116 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by dzejna_au »

occhi_Azzurri wrote:
dzejna_au wrote:Bila sam u Dubrovniku prosle godine na more, i odlicno mi je bilo, rad je nevjerovatan. Apt sam nasla na airbnb stranici :)

Planiram da idem u Ital u Septembru, sad ne znam da li bi isla preko agencije ili bi sama trazila prevoz/smjestaj isto preko airbnb.. voljela bi otici u rim i u veneciji :)
Dzejna, ja zivim u It, nedaleko od Rima i moj savjet ti je da sve sama organizujes... Imas jako povoljne letove za Rim, iz Dubrovnika, a odnedavno ima let i iz Mostara za Rim. Mozes naci povoljan smjestaj i sama, karta za metrobus nije skupa, mozes cak uzeti onu turističku kartu s kojom mozes uci u različite znamenitisti..
Iz Rima mozes ici za Veneciju vozom, a moze se naci i povoljan let ako rezervises ranije.. talijani su u biti jako srdacni prema turstima i rado ce ti dati upute i objasniti sta ti treba.. Uglavnom, ako ti bude trebala pomoc, javi se slobodno.. sretno!
Hvala vam najljepsa, jako ste mi pomogli! :) i ja mislim da bi to bilo najbolje. Moze :) opet, hvala :*
Zatamnjena stakla

#117 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Zatamnjena stakla »

dječak sa šibicama wrote:
Zatamnjena stakla wrote:Biži ba, skuckat 400 maruna i otić u Sutomore. Noćenje za 10 eura i zdra'o.
Pa tako ce vecina, ali pusti da malo mastamo o Dubrovniku, Opatiji, Rimu, Toskani, Azurnoj obali :D

Mada imas ti raje koja ima love za Kanarske otoke, ne bojim se ja za nase ljude, posebno one "snalazljive" :D
Neka i treba maštat. :thumbup:
jazzer

#118 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by jazzer »

Koliko ima lagane voznje do Orebica? Nisam u tom pravcu isao ne pamtim ni ja koliko dugo...
Butmiran

#119 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Butmiran »

jazzer wrote:Koliko ima lagane voznje do Orebica? Nisam u tom pravcu isao ne pamtim ni ja koliko dugo...
Nisam ni ja duže vrijeme ali možda 4-5 sati u vrh glave.
addy_sa

#120 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by addy_sa »

Sutomore.. i to ne zato jer nemam para nego mi uvijek bude najbolje dole.. smjestaj, cijene hrane pica, izlasci sve je veoma pristupacno i svi u raji se mozemo uklopiti..
mali_balon

#121 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by mali_balon »

jazzer wrote:Koliko ima lagane voznje do Orebica? Nisam u tom pravcu isao ne pamtim ni ja koliko dugo...
Od Orebica produszis pravo jedno pola sata i eto te u Lovistima, ekstra za odmora, bez guzve, bez raznih galama, bez guzve na plazi, za penzica dusu dalo :D
zilla_

#122 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by zilla_ »

addy_sa wrote:Sutomore.. i to ne zato jer nemam para nego mi uvijek bude najbolje dole.. smjestaj, cijene hrane pica, izlasci sve je veoma pristupacno i svi u raji se mozemo uklopiti..
I ja ove godine idem u sutomore... Našao apartman 40€ za 3 osobe 3 koraka od glavne plaže sa pogledom na more :D Inače idem svojim autom pa će mi sutomore bit baza a autom ću svaki dan na neku drugu plažu tako da ću se u sutomoru kupat možda max 2-3 dana... Za sutomore sam se oslučio jer npr u budvi ispod 50€ nisam mogao nać smještaj a da je iole pristojan :run:
Rimljanka

#123 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by Rimljanka »

doktor78 wrote:
captainjack wrote:
Big Ang wrote:jel ko bio u Trpnju u skorije vrijeme? :D
U Trpnju sam skoro svake godine. Fino mjesto za mozda malo ove starije kojima i nije bas do nekog provoda. Nije da ga nema u Trpnju al znatno manje. A cijene apartmana za proslu godinu su se kretala 35 eura za dvije osobe.
Ja inace preferiram DUbu Peljesku jedno pola sata od Trpnja. Tu si bas odsjecen od civilizacije :D , al se odmorim i psihicki i fizicki od svega .
Za porodicni odmor sa malom djecom, za ljude zeljne mira i tisine : :thumbup:
Za omladinu zeljnu provoda : :run:
Da li slucajno imas preporuku za apartman ?
doktor78

#124 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by doktor78 »

Nazalost,ne. Bio sam smjesten u hotelu "Faraon", ali sam siguran da se moze naci povoljan i fin privatan smjestaj, proguglaj malo
kartman

#125 Re: LJETOVANJE 2014 - Gdje, šta, kako..

Post by kartman »

Omiš, tačnije Duće, 2 km poslije Omiša prema Splitu, plaža pješčana, voda čista, dosta hlada za bebu, ljudi ljubazni...godinama dole ljetujem, tako da toplo preporučujem.

mp3sa wrote:Moze li neka preporuka za mjesto na Jadranu i smjestaj koji pogoduju bracnom paru sa bebom?
Volio bih da znam neko mjesto koje ima pjescanu plazu (tj sve osim stijena), i baby friendly hotel ili neki smjestaj kod ljudi kojima ne smeta beba. Nista mi drugo ne treba, ni dodatni sadrzaji ni veci grad da je blizu.
Razmisljao sam i o Turskoj ali ne znam kako bi se beba ponasala na takvom putu (i tu neko iskustvo bi pomoglo).
Hvala
Post Reply