4,5 centa je nistaevo zaradih 4.5 centa na reklame haha, al nikako da odgovorim tacno na zadatke
Najvise bi zaradio da naucis raditi taskove
neku vece sam zaradio 0.3 dolara za manje od minut preko taskova
Moderator: anex
4,5 centa je nistaevo zaradih 4.5 centa na reklame haha, al nikako da odgovorim tacno na zadatke
Ja nekako više voli igrati na Neobux-u, jer su zadaci bolje plaćeni ( u pravilu za 1c) i na svaki zarađeni dolar imaš 12 centi bonusa. S druge strane, na Clix Sensu imaš 6% bonusa (još uvijek imam STANDARD članstvo), ali imaš 5$ bonusa na svakih 50$ zarađenih od taskova.my world wrote:
A reci mi sta je po tvom misljenju bolje,clixsense ili neobux (ako vec imas profil na oba)?
I od cega ti je najveci priliv novca na clixsensu?
pretpostavljam od taskova

Bit će još zadataka, svaki dan sve više, samo budi strpljiv dok pređeš na Level1, a naročito na Level2, tu počinje prava igranka. Ali moraš paziti da ne griješiš puno. Imaš sve lijepo objašnjeno na mom blogu http://mikrozadaci.blog.hr/, savjetujem ti da pročitaš na brzinu. Kod mene isplate lijepo funkcionišu preko Paypal-a, odnosno Rajfajzen banke. Nisam siguran za tu treću opciju. Možda se javi neko ko je to već probao.smart fon wrote:ja sam zavrsio jedan zadatak i nisam odgovorio tacno na jedno pitanje. nisam dobio ni centa, jel to tako funkcionise?
trenutno nemam ni jednog zadatka za zavrsit, hocel ih bit ikako?
i posto nemam ni pay pal ni pay tool ja sam odabrao trecu ocpiju, kako se unovci pomocu trecu opcije?
Odes na web site, registrujes se, verifikujes account. Ne sjecam se tacno, ali skinuce ti 1.96$ s racuna, poslace ti kod koji ces vidjeti na izvodu iz banke. kad ukucas taj kod na Paypal vratice ti ono sto su skinuli. Imas tamo lijepo uputstvo. Igrom slucaja, moj prijatelj radi za Paypal u Irskoj (tamo je glavna centrala), ali nisam imao potrebe da intervenisem.smart fon wrote:hvala na informacijama.
kako da nabavim paypal?
Nisam 100% siguran, ali mislim da moraš imati tih 1.96$, znači oko 3KM.smart fon wrote:znas li koliko moram imati najmanje para na kartici da bih mogao otvoriti racun?
na neobux se ne moze registrovati bez paypala
Onaj koji ti se više svidja, na krajumy world wrote:Mislio sam da ćemo na ovoj temi razmjenjivati iskustva, ali bojim se ako se poveća broj ljudi koji se registruju na forum samo da bi ovdje ostavili svoj link na kojeg će upecati ponekog referala, neće administracija ovo dugo trpiti.
Već 3 mjeseca sam registrovan na Neobux i Clix Sense, dosad sam zaradio oko 300$. Čim mi prebaci pare sa Paypal-a za avgust na blogu http://mikrozadaci.blog.hr/ ću napisati novi post sa nekim preporukama i savjetima.
Što se tiče ulaganja, prije neki dan sam rentao na Neobux-u 5 referala, uložio 1$. Dakle, za 3 mjeseca uložio sam 1 $.
Za razliku od postova iznad, ja neću nuditi linkove na koje će se ljudi upecati i biti moji referali. Koga interesuje, neka pročita moj blog.
Pozdrav
Da,zapravo upravu si
Ja sam procitao samo prvu stranicu vaseg razgovora,vidim sad da ste vecina zapravo i registrovani na clixsense.
A reci mi sta je po tvom misljenju bolje,clixsense ili neobux (ako vec imas profil na oba)?
I od cega ti je najveci priliv novca na clixsensu?
pretpostavljam od taskova
Taktika koja može dobro doći:
Registriraš se na clixu ili neobuxu.... to su ti glavni sajtovi...
gledaš reklame i skupiš informacije o novim sajtovima.... zguglaš ih da vidiš kakvi su, da nisu prevaranti... stalno dolaze novi sajtovi pa malo istražiš...
na glavnom sajtu rješavaš taskove i sve reklame koje možeš....
na ostalim sjatovima gledaš samo reklame... možeš skupiti oko 5 centi po sajtu, dnevno... to ti neće donijeti puno para... ali evo cake...
nakon mjesec dana gledanja reklama (10 minuta dnevno ukupno za sve ostale sajtove), na tim pomoćnim sajtovima imaš dovoljno para da zakupiš sam reklamu i reklamiraš svoj referal link na glavnom sajtu... jedna reklama je oko dolar do dva, oko 1000 prikaza...
nakon mjesec dana pokrećeš grupnu reklamnu kampanju na pomoćnim sjatovima, u isto vrijeme, 5 000 prikaza... neko će se upecati... a nisi uložio ni eura... samo malo svog vremena
my world wrote:Taktika koja može dobro doći:
Registriraš se na clixu ili neobuxu.... to su ti glavni sajtovi...
gledaš reklame i skupiš informacije o novim sajtovima.... zguglaš ih da vidiš kakvi su, da nisu prevaranti... stalno dolaze novi sajtovi pa malo istražiš...
na glavnom sajtu rješavaš taskove i sve reklame koje možeš....
na ostalim sjatovima gledaš samo reklame... možeš skupiti oko 5 centi po sajtu, dnevno... to ti neće donijeti puno para... ali evo cake...
nakon mjesec dana gledanja reklama (10 minuta dnevno ukupno za sve ostale sajtove), na tim pomoćnim sajtovima imaš dovoljno para da zakupiš sam reklamu i reklamiraš svoj referal link na glavnom sajtu... jedna reklama je oko dolar do dva, oko 1000 prikaza...
nakon mjesec dana pokrećeš grupnu reklamnu kampanju na pomoćnim sjatovima, u isto vrijeme, 5 000 prikaza... neko će se upecati... a nisi uložio ni eura... samo malo svog vremena
Mislio sam ja o tome,ali nekako mi cudno da ce se ikona to upecati. Pa ja prvi kad gledam reklamne kampanje drugih ljudi za te druge sajtove nikad se sam ne bih tu prijavio. Samo cekam da istekne tih 5 sekundi ili kolio veci zatvaram. Ne pomisljam da se i na to registrujem
ti da si se sam prijavio ti bi nekom donosio zaradu. Ne donosis ti njemu zaradu tako sto gubis dio svoje,ti svoju zaradu imas,ona ti se ne umanjuje,a on dobija samo bonus zbog tvoje aktivnostidakle babaroga, posto sam ja klikno na tvoj link, ja sad tebi donosim zaradu i upeco si me..
logicno, na to sam i misliomy world wrote:ti da si se sam prijavio ti bi nekom donosio zaradu. Ne donosis ti njemu zaradu tako sto gubis dio svoje,ti svoju zaradu imas,ona ti se ne umanjuje,a on dobija samo bonus zbog tvoje aktivnostidakle babaroga, posto sam ja klikno na tvoj link, ja sad tebi donosim zaradu i upeco si me..
Otprilike cetvrti, peti dan se dobija Level1, ako ima taskova u ponudi i ako ih radiš. Mislim da trebaš uraditi 100 taskova. To ide brzo, ali problem je što evo već par dana ima jako malo zadataka. Očekujem da ovih dana navale.smart fon wrote:zaradio 7 centi na clixsensu od reklama. taskova nema, i kad dodju uvijek su za one s prvim il drugim levelom. na neobuxu sam zaradio oko 4 centa, isto od reklama. znate li kad cu otprilike preci na 1. level da vise pocnem te taskove radit?
Odvoji 10-tak minuta i ovdje pročitaj o čemu se zapravo radi, ima sve lijepo objašnjeno http://mikrozadaci.blog.hr/vettel wrote:pozdrav, zainteresiran sam za ovu vrstu (iako male, al uhar je) zarade, moze li neko objasniti kako sve funkcionise, reci koji je site, i tako to. unaprijed zahvalan
Moraš verifikovati account.ZOCH wrote:A jedno banalno pitanje... tek ovo otkrivam pa ako moze pomoc? Imam paypal racun, ali postoji nekakav 4 digit code koji ja moram nesto tamo vamoHajde nek se nadje neka dobra dusa, kako to da se odradi da se primaju pare na paypal? Da neko objasni proceduru?

ne zamjerimoPS Nadam se da mi nećete zamjeriti što postavljam screen shot-ove isplata. Ne želim se hvaliti, ali to je najbolji način da dokažem da su ti novci zaista završili u mojim rukama
Ja sam u svemu ovome od 27. maja, kao što sam napisao na blogu http://mikrozadaci.blog.hr/, tako da nisam najzahvalniji sagovornik vezano za pitanje referala.AhmetShabo wrote:koliko recimo od ovih 10 dolara ti donesu referali, a koliko ti sam. Ja mislim da vi sto ste dugo o ovome imate dosta tih referala, neke ste upecali svjesno, neki su se upecali slucajno. Nadam se da razumijes pitanje...
ne bih se slozioda ne zaboravim, oni koji se regaju ovih dana... ljeto je obično mrtva sezona, nema baš puno taskova.... budite strpljivi, ljudi su na godišnjem pa ne trebaju puno šljakera...
u devetom mjesecu obično bude opet ludilo od posla...