Slazem seGenije wrote:Porediti SAD i Rusiju u pogledu demokratičnosti je smiješno._BataZiv_0809 wrote:A jbt ti ko padobranac, isto da nisi citao moju diskusiju sa Kaudersom. Vi profesore ko da se ucenik, a ne profesor, što bi rekao Nele KarajlićGenije wrote:Pa ne kontam šta je tvoja poenta, zato repliciram s tom činjenicom?![]()
Elem da ponovim u kratkim crtama, Kauders me optuzio da sam protiv demokratije, a po njegovoj logici stvari idu linearno ovim smijerom protiv demokratije-protiv Zapada i Amerike-za Rusiju.
Nakon moje replike da sam ipak prodemokratski raspolozen, ali da imam prigovore na formu demokratije u BiH i da ne znam zbog cega je Amerika po njegovom misljenju bastion iste, a Rusija nije, ti ulijeces sa pricom da nemas pojma sto to spominjemEto drug
![]()
Sto se tice tvoje tvrdnje da je u Rusiji diktatura, to je isto negiranje demokratskog procesa, jer koliko ja znam Putin je dobio izbore, nisu ga nj'aki elektori birali![]()
A Americi za ulogu u pocetku jugoslovenske krize i rata- hvala, dabogda im se vratilo. Za ulogu u zaustavljanju rata, takodjer hvala.
Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#101 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#102 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
Tema je, druze, svakako otisla u corsokak.akcid wrote:Slično mišljenje i ja imam, međutim - raspad Jugoslavije nije tema ovog pdf._BataZiv_0809 wrote:Ja se apsolutno slazem sa cinjenicom da je velikosrpski hegemonizam okidac raspada Jugoslavije, samo smatram da je nalogodavac izvana.
- Alfons Kauders
#103 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
Tacno se nadam da cu krepat prije nego sto ove nove generacije preuzmu kormilo.Genije wrote:Pa nisi čuo zato što si vjerovatno tad igrao klikera...grizly91 wrote:Ruske trupe na Grbavici?????? Nisam za to čuo... To ti je isto kao da za par bh vehabijica u Siriji kažeš bosanske trupe u Damasku.Genije wrote: To može reći samo onaj ko 95 nije bio u rovu i gledao američku avijaciju kako zaustavlja rat, dok su ruske trupe bile na grbavici.
Barem tada necu morati slusati kako se neko iz Sarajeva izvinjava Djuri sto ga je tukao, sto je popusio pricu cionisticko-masonsko-gusterskih bankara i krenuo u rusenje slobodarske, Slobine Jugoslavije, sto smo postavljali bombe na Markalama i tako to.
Bolje je i za mene i za njih da to ne dozivim. Jer ako dozivim, i njima ce biti zadnje.
- _mufljuz_
#104 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
Alfons Kauders wrote:
Tacno se nadam da cu krepat prije nego sto ove nove generacije preuzmu kormilo.
Barem tada necu morati slusati kako se neko iz Sarajeva izvinjava Djuri sto ga je tukao, sto je popusio pricu cionisticko-masonsko-gusterskih bankara i krenuo u rusenje slobodarske, Slobine Jugoslavije, sto smo postavljali bombe na Markalama i tako to.
Bolje je i za mene i za njih da to ne dozivim. Jer ako dozivim, i njima ce biti zadnje.
uvijek ti pocnes sa cetaljoidnim fekalijama kako smo postavili bombu na Markale kad neko spomene americko izivljavanje krupnog kapitala nad svijetom.
mene ne bi bilo strah da se suocim i sa tom cinjenicom ali je oborena nalazima nezavisnih vjestaka i UNa i sto je najgore JA SAM PRISUSTVOVAO UZIVO licno bio na tom mjestu i samo dobar kreten moze povjerovat i pricat da je toplog dana kad je naroda bilo bruka na ulici neko se setkao sa granatom od 20kg od skoro pola metra u ruci javno pred brukom svjedoka ili je postavljao dok su svi gledali kako to radi ili je bacao sa krova zgrade a ne nastradao i sam...
i dje je snimak sa nekoliko desetina kamera oko pentagona da vidimo krstareci projektil kako bez krila penetrira 3 prstena Pentagona?
i ne bi bio nista drugaciji od ovih sad sto se tice kormilarenja vjeruj mi
- _mufljuz_
#105 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
ne tvrdim - pitam gdje je snimak sa 90 nadzornih kamera koje niko ziv nije vidio i objelodanio?Genije wrote:Da li ti tvrdiš da je SAD sam sebi srokao Pentagon krstarećim projektilom?i dje je snimak sa nekoliko desetina kamera oko pentagona da vidimo krstareci projektil kako bez krila penetrira 3 prstena Pentagona?
- mirsek
#106 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
Evo tvrdim ja , da nije pokazao bi snimak sa deestine sigurnosnih kamera gdje se vidi zabijanje aviona.Genije wrote:Da li ti tvrdiš da je SAD sam sebi srokao Pentagon krstarećim projektilom?i dje je snimak sa nekoliko desetina kamera oko pentagona da vidimo krstareci projektil kako bez krila penetrira 3 prstena Pentagona?
Ali ne, svi su snimci oduzeti i sakriveni u ladicu.
Zašto ?
- _mufljuz_
#107 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
i jos jedno pitanje:Genije wrote:Da li ti tvrdiš da je SAD sam sebi srokao Pentagon krstarećim projektilom?i dje je snimak sa nekoliko desetina kamera oko pentagona da vidimo krstareci projektil kako bez krila penetrira 3 prstena Pentagona?
u cemu je razlika zavalit 6000 svojih ljudi u smrt vojno za nesto sto ne postoji i sto je dokazano da ne postoji i sto je dokazano da je samo izgovor - dakle laz - dakle drzavna laz - dakle drzavni terorizam - i zavalit 3500 "vlastitih" civila i stotine hiljada tudjih unistit u jednoj Faludzi npr?
Last edited by _mufljuz_ on 22/04/2014 12:31, edited 1 time in total.
- Challenger__
#108 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
LOL! Procurio je jedan snimak. Samo ima jedan mali problem. Nema aviona._mufljuz_ wrote: ne tvrdim - pitam gdje je snimak sa 90 nadzornih kamera koje niko ziv nije vidio i objelodanio?
- _mufljuz_
#109 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
Genije wrote:
malo ti je priglup odgovor za nekog ko za sebe tvrdi da je genije....
nejse - odgovora nema pojela maca kamere i snimke
- Alfons Kauders
#110 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
za pocetak nisam islamofob... fobija = strah, a vjernika i vehabija se ne bojim... nimalo... vise se bojim katolickih i pravoslavnih fasista jer ih je vise..._mufljuz_ wrote:Alfons Kauders wrote:
Tacno se nadam da cu krepat prije nego sto ove nove generacije preuzmu kormilo.
uvijek ti pocnes sa cetaljoidnim fekalijama kako smo postavili bombu na Markale kad neko spomene americko izivljavanje krupnog kapitala nad svijetom.
mene ne bi bilo strah da se suocim i sa tom cinjenicom ali je oborena nalazima nezavisnih vjestaka i UNa i sto je najgore JA SAM PRISUSTVOVAO UZIVO licno bio na tom mjestu i samo dobar kreten moze povjerovat i pricat da je toplog dana kad je naroda bilo bruka na ulici neko se setkao sa granatom od 20kg od skoro pola metra u ruci javno pred brukom svjedoka ili je postavljao dok su svi gledali kako to radi ili je bacao sa krova zgrade a ne nastradao i sam...
i dje je snimak sa nekoliko desetina kamera oko pentagona da vidimo krstareci projektil kako bez krila penetrira 3 prstena Pentagona?
i ne bi bio nista drugaciji od ovih sad sto se tice kormilarenja vjeruj miiz samo jedne osnove - sto si ti jedan obican kvisling
+ teski islamofob kojem bi na retorici pozavidio i prosjecan cetalj i velikosmrdaljski fasista
dalje... zasto kmecis?
ako vjerujes u teorije zavjere, ako furas tu ideologiju - pa bujrum - ovo je dio te price... po defaultu vjerujes i u nju...
a sto se tice pentagona... vidi uvecano... jerbo haman je vise ljudi bilo na markalama 1994 nego u jebenom washingtonu 2001... ili su svi dio zavjere
rekao sam bezbroj puta i ponovicu to jos bezbroj puta - teoreticari zavjera jednostavno nisu dure
- mirsek
#111 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
Hoce li ikad OOOmerika, tako demokraticna i transparentna, vodjena najfinijim ljudskim idealima i pravima prikazati snimke sa sigurnosnih kamera oko pentagona.?
Izvjestaj komisije za 09.11. je u najmanju ruku sumnjiv i nerazjasnjen kao i milijarde Ivana Žilića za koje jos cekamo neki validan dokaz.
Izvjestaj komisije za 09.11. je u najmanju ruku sumnjiv i nerazjasnjen kao i milijarde Ivana Žilića za koje jos cekamo neki validan dokaz.
- _mufljuz_
#112 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
Alfons Kauders wrote: za pocetak nisam islamofob... fobija = strah, a vjernika i vehabija se ne bojim... nimalo... vise se bojim katolickih i pravoslavnih fasista jer ih je vise...
dalje... zasto kmecis?
ako vjerujes u teorije zavjere, ako furas tu ideologiju - pa bujrum - ovo je dio te price... po defaultu vjerujes i u nju...
a sto se tice pentagona... vidi uvecano... jerbo haman je vise ljudi bilo na markalama 1994 nego u jebenom washingtonu 2001... ili su svi dio zavjere
rekao sam bezbroj puta i ponovicu to jos bezbroj puta - teoreticari zavjera jednostavno nisu dure
Last edited by _mufljuz_ on 22/04/2014 12:37, edited 1 time in total.
- Challenger__
#113 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
Odgovor: ove (Bušova, Obumina...) administracije neće. A da li će neke buduće - vidjećemo.mirsek wrote:Hoce li ikad OOOmerika, tako demokraticna i transparentna, vodjena najfinijim ljudskim idealima i pravima prikazati snimke sa sigurnosnih kamera oko pentagona.?
- Alfons Kauders
#114 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
sta je sumnjivo? sto nema sigurnosnih kamera koje snimaju nebo? prosetaj malo sarajevom, slikaj 100 kamera i ostavi slike ovdje, da vidimo koliko ih je upereno ka nebu a koliko ka zemlji... evo ja ti dajem stoju za svaku nadzornu kameru od m. dvora do carsije koja je uperena ka nebumirsek wrote:Hoce li ikad OOOmerika, tako demokraticna i transparentna, vodjena najfinijim ljudskim idealima i pravima prikazati snimke sa sigurnosnih kamera oko pentagona.?
radi ogranicenog dinamickog opsega kamere se namjenski postavljaju tako da NIKAD u kadru nemaju sjenu i nebo ili sunce... to cak ni danas ne izgleda dobro, na 15 godina modernijim kamerama, cak ni na pristojnim aparatima - i dobar SLR ce to usrat osim ako se ne koristi HDR... isto tako, koja je bila rezolucija CCTV sistema ugradjivanih u devedesetim, kao i njihov framerate? da nisu mozda snimale full hd na 60fps ko danasnje kamere u telefonima? ili su mozda snimale SD u 1-2fps...
tehnologija i nauka - najveci protivnik dogme i religije vec dva milenija
- Alfons Kauders
- Challenger__
#116 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
Još jedno pitanje: koja je to etika, kakav je to moral da jednog muslimana, šefa države, (kakav je, takav je, ali je musliman) objesiti kao pašče u osvit Bajrama?_mufljuz_ wrote: i jos jedno pitanje:
u cemu je razlika zavalit 6000 svojih ljudi u smrt vojno za nesto sto ne postoji i sto je dokazano da ne postoji i sto je dokazano da je samo izgovor - dakle laz - dakle drzavna laz - dakle drzavni terorizam - i zavalit 3500 "vlastitih" civila i stotine hiljada tudjih unistit u jednoj Faludzi npr?
Kakva se to poruka šalje svijetu??
Last edited by Challenger__ on 22/04/2014 12:42, edited 1 time in total.
- _mufljuz_
#117 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
inace nadzorne kamere snimaju nebo

- Challenger__
#118 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
_mufljuz_ wrote:inace nadzorne kamere snimaju nebo![]()
![]()
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#119 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
Kako se usudjujete polemizirati Kaudersove dogme
Zivio drug Alfons Kauders, dole sluge Putin's jugenda 
I baj d vej, jel' nam ovo sad on porucuje da se avion zabio u nebo, pa ga nije imalo sta snimit
I baj d vej, jel' nam ovo sad on porucuje da se avion zabio u nebo, pa ga nije imalo sta snimit
Last edited by _BataZiv_0809 on 22/04/2014 12:46, edited 1 time in total.
- Banksy
#120 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
Pa sad ... Ako su na vagi na jednoj strani teoretičari zavjere, a na drugoj oni koji bespogovorno vjeruju u konstrukcije američke administracije familije Buš, bojim se da je veliko pitanje ko je udure, a ko ne ...Alfons Kauders wrote:
- Alfons Kauders
#121 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
osim kmechanja i smileya niko ne moze odgovoriti na banalna pitanja
po obicaju
nauka omladinci, nauka... nisam vam ja kriv sto imate problem s njom...
ali vidim ne smeta vam kad treba forumati 
nauka omladinci, nauka... nisam vam ja kriv sto imate problem s njom...
- _mufljuz_
#122 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
jebo nauku koju ti prosipas samo to mogu recAlfons Kauders wrote:osim kmechanja i smileya niko ne moze odgovoriti na banalna pitanjapo obicaju
![]()
nauka omladinci, nauka... nisam vam ja kriv sto imate problem s njom...ali vidim ne smeta vam kad treba forumati
tvoji odgovori su na nivou djecjeg ruganja nja nja nja nja
Last edited by _mufljuz_ on 22/04/2014 12:51, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#123 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
Smajliji su najbolji odgovor na tvoje banalne tvrdnjeAlfons Kauders wrote:osim kmechanja i smileya niko ne moze odgovoriti na banalna pitanjapo obicaju
![]()
nauka omladinci, nauka... nisam vam ja kriv sto imate problem s njom...ali vidim ne smeta vam kad treba forumati
De mi reci ovako pravnicki jel' ubistvo Gadafija ratni zlocin? NATO je imao neku misiju zastite civila, pa su je provodili bombama, pa su nesto u tom duhu gadjali civilni konvoj, pa su onda zarobljenika neki borci za demokratiju i slobodu sodomizovali i ubili snimajuci telefonom. Nakon toga su njegovo truplo izlozili u hladnjacu i dovodili djecu da ga gledaju, propisno naplacujuci ulaz, ko u kino
- Challenger__
#124 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
Koja pitanja jadan ne bio. Samo ti nemaš odgovore ili se bojiš odgovora na ta pitanja. 1. Gdje snimak udara aviona u Pentagon? 2. Kojom se to "etikom" rukovodi administracija koja jednog šefa države, muslimana, da da se objesi na Bajram?
Nabijem ih na *urac...
Nabijem ih na *urac...
- Alfons Kauders
#125 Re: Da li postoji kapacitet za oružane "proteste" u BIH !?
koje konstrukcije?Banksy wrote:Pa sad ... Ako su na vagi na jednoj strani teoretičari zavjere, a na drugoj oni koji bespogovorno vjeruju u konstrukcije američke administracije familije Buš, bojim se da je veliko pitanje ko je udure, a ko ne ...Alfons Kauders wrote: