Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Big Ang

#101 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Big Ang »

dust in the wind wrote:molim huskace da odjebu u skokovima sa ove teme :D
:lol: :D
loool

#102 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by loool »

jebo vas tito
rekla-kazala

#103 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by rekla-kazala »

kakavdanakneiskustvu wrote:plako kad je tito umro
mi igrali lopte na ulici kad izlazi komšija i kaže: "Umro je Drug Tito, hajte djeco kući". Mi bez pogovora i riječi napravismo razlaz. U kući stari upalio TV, prvi program (od ona ukupno dva što smo imali :roll: ). Kad ono spiker ponavlja ko papagaj: " Danas u 15 sati i 5 minuta je umro drug Tito".
Izgledalo je do tad nemoguće. To je zvučalo kao da su javili da je Bog umro.
Big Ang

#104 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Big Ang »

rekla-kazala wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:plako kad je tito umro
mi igrali lopte na ulici kad izlazi komšija i kaže: "Umro je Drug Tito, hajte djeco kući". Mi bez pogovora i riječi napravismo razlaz. U kući stari upalio TV, prvi program (od ona ukupno dva što smo imali :roll: ). Kad ono spiker ponavlja ko papagaj: " Danas u 15 sati i 5 minuta je umro drug Tito".
Izgledalo je do tad nemoguće. To je zvučalo kao da su javili da je Bog umro.
doslovno
Altsa

#105 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Altsa »

s obzirom da su filmovi koji dolaze iz bg i zg o TITU bili uvijek prljava propaganda protiv njega evo jedan koji su pravili amerikanci za ovu balavurdiju koja ne zna ama bas nista

Altsa

#106 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Altsa »

a evo jedan dokumentarac o izdajnicima tokom II sv. rata koji na zalost i dan danas egzistiraju u BiH

Last edited by Altsa on 16/04/2014 13:26, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#107 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by hrasno38 »

_mufljuz_ wrote:
muha_sa wrote:
_mufljuz_ wrote:je l to sofija loren - evo glave ako nju tile nije bubo
žiku ovo :D

Image

jes bila jebacica samo taka..... tile je volio da ga pristavi na jahti samo tako izgleda i za to nije zalio para zaradjenim teskim radnickim samoupravljanjem i ORA-ma :mrgreen: , samo da ga dobroj maci pristavi.... ko da gledam bile su to preteče bunga-bunga partija :mrgreen: dobra kolica, ovo ono, tajna sluzba cuvala ovo ono, kadilaci, mercedesi, jedna od najvecih jahti na svijetu.... a cojek zasluzio dzenet sto je glupim bosnjama dao drzavu i bosnje umjesto cerge pocasti "narodnim" epitetom.... :mrgreen: joj tile da mi je bilo samo gledat kako uzivas dok sam blizu tebe - ah :mrgreen:
E znas koliko me je tad bolila ona stvar koga je Tile zegao.....vazno je da nije mene zegao i da mi je obezbjedio sve sto mi je bilo potrebno za najnormalniji zivot. Sad je stvar obratna u politici goli peder do pedera ali zato sto zegaju narod to je cudo jedno. Pa sad ti vidi ko je veci jebac, Tito ili danasnja ekipa.
damskot

#108 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by damskot »

hrasno38 wrote:
E znas koliko me je tad bolila ona stvar koga je Tile zegao.....vazno je da nije mene zegao i da mi je obezbjedio sve sto mi je bilo potrebno za najnormalniji zivot. Sad je stvar obratna u politici goli peder do pedera ali zato sto zegaju narod to je cudo jedno. Pa sad ti vidi ko je veci jebac, Tito ili danasnja ekipa.
:thumbup: Cista poezija :)
hrasno38

#109 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by hrasno38 »

Big Ang wrote:Vi se smjeli zajebavati na taj način? :shock:
Jesu smjeli ali u panjevima nije se muha cula u cijelom gradu. A sad lafo kao ja sam se zajbevao kad je Tito umro. Vjeruj mi da nije istina i da se to zove cisto kofrcenje. Tih dana u gradu nisi smio glasnije pricati. Bile su organizovane dezure na svakom cosku gdje su bile knjige zalosti od opstina do svih firmi. I ljudi su stajali u kolonama dan i noc. Tad je omladina bila organizovana po mjesnim zajednicama i imala mogucnost da gura neke svoje zahtjeve. I ko god kaze da si morao biti u KP da bi bio nesto laze ko pas. Ja sam bio podpredsjednik omladine nikad u zivotu nisam primirisao KP kao sto nisam ni dan danas niti jednoj stranci osim sto sam prvi put u zivotu postao zvanicni simpatizer DF-a, platio clanarinu i dobio karticu. Mladi ljudi su puno znacili tadasnjoj drzavi i ulagalo se u njih. Onaj ko je htio uciti mogao je daleko dogurati malte ne bez ulozenog vlastitog dinara. A ovi sto jedu govna da se nije moglo ici u crkve i dzamije najiskrenije ti kazem da su najobicniji lazovi ali nisi mogao biti veliki vjernik i veliki komunista jer je to ideoloski savim razlicito i sjedenje jednom guzicom na dvije stolice. Moje komsije su isle u dzamiju i crkvu i nikad niko nije zbog toga imao problema. Ako ne seres protiv drzave vjeruj, skoluj se, radi, idi na godisnje, putuj po cijelom svijetu, spavaj mirno na svakoj livadi i prst u uho. U 6 sati ujutro prepuni tramvaji, autobusi i trolejbusi radnika koji idu na posao u tvornice i firme...radis do 15 onda lijepo kuci i imas za sve vremena u zivotu. Tad je godisnji odmor bio univerzalna stvar i start je svakome bio isti i povecavao se samo na godine staza i uslove rada a ne kao danas na funkcije i slicna sranja...ili ako imas fakultet start ti je veci od onog koji nema. Da cujes da je neko izvukao pistolj i pucao u nekoga na ulici je bilo ravno senzaciji i taj je prokleo dan kad se rodio. Tuca je bilo...ali viteskih mada si i tu najebo ako te uhvati policija. Ja sam zivio 26 godina u tom sistemu i uzivao u svojoj mladosti....i tad dodje demokratija!!!!!!!!!!
I da da ne zaboravim na kraju Tito nam je bio zakletva sa punim pravom jer je to zasluzio!!!
_mufljuz_

#110 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by _mufljuz_ »

hrasno38 wrote:
to sam znao i ja
samo nemam pojma sta si meni htio reci
hrasno38

#111 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by hrasno38 »

_mufljuz_ wrote:
hrasno38 wrote:
to sam znao i ja
hahaha ma nije upuceno kao kritika tvom postu nego sam se samo nadovezao....iznerviraju me ovi sto kazu da nisu nista mogli i da su zivjeli kao u zatvoru :mrgreen:
_mufljuz_

#112 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by _mufljuz_ »

hrasno38 wrote:
_mufljuz_ wrote:
hrasno38 wrote:
to sam znao i ja
hahaha ma nije upuceno kao kritika tvom postu nego sam se samo nadovezao....iznerviraju me ovi sto kazu da nisu nista mogli i da su zivjeli kao u zatvoru :mrgreen:
aha to - kontam ja reko sad nista ne kontam :mrgreen:
asli su i mene nazegali podobro :lol:
hrasno38

#113 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by hrasno38 »

to sam znao i ja
samo nemam pojma sta si meni htio reci[/quote]

hahaha ma nije upuceno kao kritika tvom postu nego sam se samo nadovezao....iznerviraju me ovi sto kazu da nisu nista mogli i da su zivjeli kao u zatvoru :mrgreen:[/quote]

aha to - kontam ja reko sad nista ne kontam :mrgreen:
asli su i mene nazegali podobro :lol:[/quote]

Nagazili su te isti oni koji su dio projekta kolektivnog zeganja naroda jer kao u onom sistemu im je bilo zabranjeno da udisu zrak a dzamije i crkve nisu smjeli gledati ni na slici. To znas kome mogu pricati....samo ispranim mozgovima i onima kojima su platili da masu glavom na sve sto kazu. I naravno pricaju oni koji dana nisu zivjeli u tom sistemu nego slusali upravo ove jebace XXI vjeka kojima je svalnulo u "demokratiji" jer mogu krasti vise nego sto im mozak moze zacrtati.
quarterback

#114 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by quarterback »

.
_mufljuz_

#115 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by _mufljuz_ »

hrasno38 wrote: Nagazili su te isti oni koji su dio projekta kolektivnog zeganja naroda jer kao u onom sistemu im je bilo zabranjeno da udisu zrak a dzamije i crkve nisu smjeli gledati ni na slici. To znas kome mogu pricati....samo ispranim mozgovima i onima kojima su platili da masu glavom na sve sto kazu. I naravno pricaju oni koji dana nisu zivjeli u tom sistemu nego slusali upravo ove jebace XXI vjeka kojima je svalnulo u "demokratiji" jer mogu krasti vise nego sto im mozak moze zacrtati.
e sad znas sto sam onako pricao o tiletu - da o tim pakašima ne mislim :mrgreen:
Adriatic

#116 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Adriatic »

Treba ustati kad se spomene njegovo ime.
Mnoge nove generacije danas i ne vjeruju da je na ovim prostorima postojao čovjek koji je napravio zemlju od ugleda u cijelom svijetu.
Njega su poštovali gdje god je otišao.
Kakve su mu dočeke priređivali, to je za priče.
_mufljuz_

#117 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by _mufljuz_ »

haj sad 'vako' stani pored Obame 8-) 8)

Image
drndalo

#118 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by drndalo »

Tek sada kada vidim visestruko impotentne pokusaje-probe-kopije Tileta (da se ne lazemo, niko od ovih sada zivih politicara ne moze prismrditi demokratiji, jer jednostavno nije odgojen tako u zadnjoj generaciji-dvije), shvatam u pravom smislu rijeci koliki je on JACK (cak i na svjetskom nivou) bio... S obzirom sa kakvog je podneblja, kakvih ljudi, kakve istorije, IGRAC PAR EXCELLENCE !!!

Da, imao je mana, ali s obzirom na sve gore navedene istorijske cinjenice, vodio nas je barem 20 godina ispred "naseg" vremena, mentalnog... Sad iza ovog rata, vratili smo se negdje u '43, samo nigdje 1. Proleterske da nas povede...
damskot

#119 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by damskot »

Ja sam napravio iz zeze app TiTo, puno puno puno problema sam imao, da sam morao odma i aliju naparvit da izravnam :)
Sve ostalo je tako sto Hrasno kaze . Stara mi je bila KP nana i dedo iz djamije nisu izlazili . Stara je bila i na Funkciji u preduzecu . A ja za 8 mart nacrtam kukaste krstove na cestitku u obdanistu . Tu su staru pozvali na dvije lokacije da ispitaju odkud meni to :) jedina nezgoda Prije je bilo 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000% bolje nego sad , tad sam bar za ramazan isao do djamije (27 noc itd) poslje rata nikad vise u nju nisam usao . Sad ako bi usao usao bi poslovno da izganjam kakav ugovor na rufo eto dokle je doslo :)
hrasno38

#120 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by hrasno38 »

Naravno kao i svaki covjek Tito je u svom rukovodjenju i ljudskim osobinama imao mana kao i sto je sistem imao mana ali kad stavis na vagu ono dobro i ono lose ovo prvo jednostavno raznese ovo drugo. Danas moras upisati kurs za rad sa mikroskopom da bi pronasao nesto bas dobro i najveci domet danasnje demokratije je taj sto se mozes hvaliti na sve strane kako si veliki vjernik, kako si bio tlacen u proslom sistemu i onda odjednom negdje u virtualnom sistemu iskoci optocena paucinom partijska knjizica ili pikanterije o tom tvom losem zivotu u Titovom sistemu. Naravno pricam o vremenu dok je Tito bio punim pogonom na celu drzave a ne o vremenu kada su njegovu bolest pa onda smrt poceli koristiti ovi smrdljivci koji su mu lizali skute i bili toliko zeljni vlasti da im je pjena izlazila na usta.
shandrprcSA

#121 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by shandrprcSA »

quarterback wrote:.
de, ne stidi se, slobodno reci... :D :D
quarterback

#122 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by quarterback »

:mrgreen:
dale cooper

#123 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by dale cooper »

Generacije 30+ meets one koji su zapamtili Titu živog:

:-D
Big Ang

#124 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by Big Ang »

Drugovi i drugarce, zdra'o :D
todd_smith

#125 Re: Za one koji su Titu zivog zapamtili..

Post by todd_smith »

Pa nije ni cudo sto smo u k***u kada vidis kako su starijim generacijama oprali mozak, a te iste generacije uce nove sta i kako :-)

Drug Tito i gluposti, jeste, svi i sve je super kada ide super, krasna i bajna vremena nikada ne traju u bilo kojem sistemu i vlasti, samo sto ih niste okusili ne znaci da nisu dolazila, rat je samo mala posljedica toga. Jos kada vidim da neko hvali ili zali za njim, gluho bilo :-)
Post Reply