Druže Tito mi ti se kunemo!

Locked
Nomo

#101 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

Leons

Zapitaj se što je sva bošnjačka inteligencija bila protjerana po svijetu, likvidirana ili tucala kamen na golom otoku - s tim, da im je najveća zamjerka bila zagovaranje i borba za bošnjačko nacionalno ime ( Zulfikarpašić, Salih Burek itd.)
da bi komntirao ovakvu laz i glupost treba prvo popiti dupli whisky i dva apaurina . Poslije drugog svjetskog rata bih muslimani i nisu imali neku inteligenciju . Elita kod bih muslimana tek nastaje u SFRJ .u TITOVOJ drzavi . poslije rata Sarajevo dobiva univerzitet( do tada ga nije imalo a zg i bg vec odavno to imaju ) a kasnije i drugi gradovi . vrlo visok natalitet jer je zemlja bila sigurna i stabilna i dobro se zivjelo . religija je odvojena od drzave i umjesto u dzamiju bih muslimani idu u skolu . Za tih 40 godina BiH musliomani su imali odnosno naparavili ...slikara , knjizevnika , pjesnika , graficara , muzicara , pjevaca , glumaca , lijecnika , profesora , nastavnika , inzinjera , pravnika , ekonomista zubara , fudbalera , kosarkasa .....procentalnoi vise nego njemacka i engleska skupa . saka ljudi ( cca 2 miliona ) je za 40 godina od totalno nepismene nacije izbacila plejadu i kremu , intelektualnu i umjetnicku od safeta zeca i mersada berbera ,asima kurjaka , mese selimovica , dzevada hoze pa sve do mirze delibasica a mogao bi nabrojati hiljade i hiljade takvih kapaciteta . poslije drugog rata niko nije proganjao bih muslimane niti su politicki masovno odlzili na zapad . to je jednostavno laz . Ako se neko borio za nacinalno ime to je opet bio neki partizan a ne hodza i krkan . Npr hamdija Pozderac . ko je salih burek pojma nemam . reklo bi se da je to nivo dezmaludina latica ili jos nize . taj zulfikarpasic je bio partizan ozenjem kcerkom ustaskom zlocinca i neki biznismen iz svicarske . nisam cuo da je on bio neki politicki disident a i ako jeste bio je jedini za razliku od ustasa i cetnika kojih ima na milione od ausralije do amerike . za 90 posto bih muslimana rijec bosnjak 1993 je bila rijec koju su oni prvi put culi u zivotu . bih muslimanima u SFRJ uopce nije bilo stalo do nekavog nacinalnog imena jer nisu ni znali sta to znaci . Sa jezkiom ista stvar . Bili su Muslimani ( vjera sa velikim slovom ) koji govore srpsko hrvtaskim jezikom . S tim su ne zadovoljni nego prezadovljni zato sto ih to u stvario nije ni interesovalo . Bili su zadovljni dobro su zivjeli volili tita i jugu a dnevnik u 19 30 niko nije gledao osim par starohana . U bivskoj jugosalviji ti Muslimani su bili prva klasa . Nigdje nisu bili diskriminirani nego su cak predstavljali vrh . U samoj R BiH bili su pored Srba definitivno vladari broj 1 . Hrvati su zbog ustaske proslosti u BiH bili dikriminirani . Smrt fasizmu sloboda narodu . Druze tito vole te tvoji Muslimani !!!!! Crknite pascad yebo vas SDA HDZ i SDS .
Korisnica_

#102 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Korisnica_ »

Meni je bas simpaticno vidjeti kako pojedini ljudi dobiju histericne napade kad neko kritizira Titu :lol: Ne znam ko su mi smijesniji, vjernici koji bi ukinuli slobodu govora ili komunisti :D
Korisnica_

#103 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Korisnica_ »

Nomo wrote:
da bi komntirao ovakvu laz i glupost treba prvo popiti dupli whisky i dva apaurina . Poslije drugog svjetskog rata bih muslimani i nisu imali neku inteligenciju . Elita kod bih muslimana tek nastaje u SFRJ .u TITOVOJ drzavi . poslije rata Sarajevo dobiva univerzitet( do tada ga nije imalo a zg i bg vec odavno to imaju ) a kasnije i drugi gradovi . vrlo visok natalitet jer je zemlja bila sigurna i stabilna i dobro se zivjelo . religija je odvojena od drzave i umjesto u dzamiju bih muslimani idu u skolu . Za tih 40 godina BiH musliomani su imali odnosno naparavili ...slikara , knjizevnika , pjesnika , graficara , muzicara , pjevaca , glumaca , lijecnika , profesora , nastavnika , inzinjera , pravnika , ekonomista zubara , fudbalera , kosarkasa .....procentalnoi vise nego njemacka i engleska skupa . saka ljudi ( cca 2 miliona ) je za 40 godina od totalno nepismene nacije izbacila plejadu i kremu , intelektualnu i umjetnicku od safeta zeca i mersada berbera ,asima kurjaka , mese selimovica , dzevada hoze pa sve do mirze delibasica a mogao bi nabrojati hiljade i hiljade takvih kapaciteta . poslije drugog rata niko nije proganjao bih muslimane niti su politicki masovno odlzili na zapad . to je jednostavno laz . Ako se neko borio za nacinalno ime to je opet bio neki partizan a ne hodza i krkan . Npr hamdija Pozderac . ko je salih burek pojma nemam . reklo bi se da je to nivo dezmaludina latica ili jos nize . taj zulfikarpasic je bio partizan ozenjem kcerkom ustaskom zlocinca i neki biznismen iz svicarske . nisam cuo da je on bio neki politicki disident a i ako jeste bio je jedini za razliku od ustasa i cetnika kojih ima na milione od ausralije do amerike . za 90 posto bih muslimana rijec bosnjak 1993 je bila rijec koju su oni prvi put culi u zivotu . bih muslimanima u SFRJ uopce nije bilo stalo do nekavog nacinalnog imena jer nisu ni znali sta to znaci . Sa jezkiom ista stvar . Bili su Muslimani ( vjera sa velikim slovom ) koji govore srpsko hrvtaskim jezikom . S tim su ne zadovoljni nego prezadovljni zato sto ih to u stvario nije ni interesovalo . Bili su zadovljni dobro su zivjeli volili tita i jugu a dnevnik u 19 30 niko nije gledao osim par starohana . U bivskoj jugosalviji ti Muslimani su bili prva klasa . Nigdje nisu bili diskriminirani nego su cak predstavljali vrh . U samoj R BiH bili su pored Srba definitivno vladari broj 1 . Hrvati su zbog ustaske proslosti u BiH bili dikriminirani . Smrt fasizmu sloboda narodu . Druze tito vole te tvoji Muslimani !!!!! Crknite pascad yebo vas SDA HDZ i SDS .
:lol: :lol: :lol: :lol: Gdje si M-uslimane koji si prezadovoljan zato sto govoris srpskohrvatskim jezikom?

A vi se ljutite kad Srbi i Hrvati kazu da nismo narod :)
JThomas

#104 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by JThomas »

samo kad bi neko od kritičara još natuknuo neku bolju alternativu koja je stvarno bila ponuđena i postojala u tom vremenu i prostoru. i kratko odgovorio - šta misli da bi bilo sa bošnjacima/muslimanima/bosancima da su pobijedili NDH i/ili monarhija karađorđevića umjesto mrskih komunista, bi li ostao ko da '92 podigne zastavu sa ljiljanima?
homega

#105 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by homega »

JThomas wrote:samo kad bi neko od kritičara još natuknuo neku bolju alternativu koja je stvarno bila ponuđena i postojala u tom vremenu i prostoru. i kratko odgovorio - šta misli da bi bilo sa bošnjacima/muslimanima/bosancima da su pobijedili NDH i/ili monarhija karađorđevića umjesto mrskih komunista, bi li ostao ko da '92 podigne zastavu sa ljiljanima?
U oba slučaja "cvijeće" bi bilo istaknuto na jarbolu :D
Nomo

#106 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

Pokajnik wrote:Iskreno,začuđen sam kritikama lika i djela maršala Tita. Zaboravlja se da je maršal tvorac bosanskohercegovačke republike čiji kontinuitet na određeni način nastavlja i današnja Bosna i Hercegovina.
to ovi ,, gradski ,, sarajevski bosnjaci koji su bili blize pavelicu nego titu ne mogu da skontaju .
jedino i samo jedino komunisti i partizani onakvi kakvi su bili sefer halilovic , izet nanic , jovo divjak , siber mogu pobijediti ustasko cetnicku osovinu karadjic boban , tudjman milosevic , dodik covic . Zato su i smjenjeni jer su krenuli osloboditi Bosnu . SDA je njihov koalicioni partner . Kardjic se najvise plasio pobijede nijaza durakovica . to je uvijek govorio . Ako pobijedi nijaz doci ce rat . nijaz nije pobijedio ali rat je opet dosao . Cetnik ne oprasta nikada . To seljacki balijski mozak ne moze skonatati . To konta samo komunist .
Nomo

#107 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

JThomas wrote:samo kad bi neko od kritičara još natuknuo neku bolju alternativu koja je stvarno bila ponuđena i postojala u tom vremenu i prostoru. i kratko odgovorio - šta misli da bi bilo sa bošnjacima/muslimanima/bosancima da su pobijedili NDH i/ili monarhija karađorđevića umjesto mrskih komunista, bi li ostao ko da '92 podigne zastavu sa ljiljanima?

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Nomo

#108 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

Korisnica_ wrote:
Nomo wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: Gdje si M-uslimane koji si prezadovoljan zato sto govoris srpskohrvatskim jezikom?

A vi se ljutite kad Srbi i Hrvati kazu da nismo narod :)
budalo govorim ti kako je bilo za vrijeme juge . nije bilo ni nacinanalne ni drzavtvorne svijesti . ni danas prosjecan sarajlija ne zna gdje duvno . ti se sada sjetio bosanskog jezika i bosnjacke nacije a nacije se formirale u evropi prije 200 godina . To je djed ostavio u amanet i tvoj i moj . Sta ce tito davati bih muslimanima naciju kada nisu znali ko su .
Korisnica_

#109 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Korisnica_ »

Nomo wrote: to ovi ,, gradski ,, sarajevski bosnjaci koji su bili blize pavelicu nego titu ne mogu da skontaju .
jedino i samo jedino komunisti i partizani onakvi kakvi su bili sefer halilovic , izet nanic , jovo divjak , siber mogu pobijediti ustasko cetnicku osovinu karadjic boban , tudjman milosevic , dodik covic . Zato su i smjenjeni jer su krenuli osloboditi Bosnu . SDA je njihov koalicioni partner . Kardjic se najvise plasio pobijede nijaza durakovica . to je uvijek govorio . Ako pobijedi nijaz doci ce rat . nijaz nije pobijedio ali rat je opet dosao . Cetnik ne oprasta nikada . To seljacki balijski mozak ne moze skonatati . To konta samo komunist .
O cemu pricas ti? :lol: :lol: Dodik je bio izuzetno pro Jugoslovenski nastrojen, to ti je socijalista na kvadrat, nije nikad bio protiv Tita. A Covic se cak izjasnio kao Jugosloven a ti sada nesto izmisljas da su Sefer Halilovic i Izet Nanic ( :lol: :lol: :lol: :lol: ) bili komunisti a ovi drugi cetnici i ustase :lol: Jesi li normalan ti?
Korisnica_

#110 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Korisnica_ »

Nomo wrote: budalo govorim ti kako je bilo za vrijeme juge . nije bilo ni nacinanalne ni drzavtvorne svijesti . ni danas prosjecan sarajlija ne zna gdje duvno . ti se sada sjetio bosanskog jezika i bosnjacke nacije a nacije se formirale u evropi prije 200 godina . To je djed ostavio u amanet i tvoj i moj . Sta ce tito davati bih muslimanima naciju kada nisu znali ko su .
Pa vidi se bas po tvojim komentarima. Kritiziras nedostatak nacionalne svijesti kod Bosnjaka a sam si najbolji primjer toga. Lamentiras nad vremenima kad nisi imao ni jezik ni ime :lol:
Joe McCarthy

#111 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Joe McCarthy »

Nomo wrote:Leons

Zapitaj se što je sva bošnjačka inteligencija bila protjerana po svijetu, likvidirana ili tucala kamen na golom otoku - s tim, da im je najveća zamjerka bila zagovaranje i borba za bošnjačko nacionalno ime ( Zulfikarpašić, Salih Burek itd.)

Slazem se sa tobom da je vjera Muhamedova unazadila i gotovo unistila Bosnjake (kao svaku drugu naciju koja se Islama se nije odrekla ili dovoljno promjemila), a sad to da Bosnjake nije intresovalo nacionalno ime je cisto preseravanje koje samo moze doci iz usta nekog ko je moralno i intelektualno opustosen crvenom kugom, drugim rijecima gnjide. Gnjide koja ako je iz reda Bosnjaka, je obicna jedna neobrazovana klocina koja bi za miran san i tanjir hrane (koji ce dobiti nakon sto se posluze jednakiji u drustvu jednaki) ignorirajuci masovne grobnice popunjene sa tvojim narodom, dala i dusu i supak.

Takvi stvorovi i njihove kolege poturice sa ostalim bratasima i multikultivatorima su veca opasnost za Bosnjake od svih bobanovaca i cetnika.
Pokajnik

#112 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Pokajnik »

Ne znam da li je neko zastupao tu ideju ali svakako bi bilo bolje da je poslije WWII na ovim prostorima umjesto diktature omogućena demokratija odnosno višepartijski sistem po modelu Zapada .Konkretno u slučaju BiH,formiranje BiH federalne jedinice organizovane u obliku unitarne države nije se pokazalo kao rješenje koje je donijelo trajni mir i stabilnost naprotiv ...
Last edited by Pokajnik on 03/08/2014 18:33, edited 2 times in total.
homega

#113 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by homega »

Pokajnik wrote:
Ne znam da li je neko zastupao tu ideju ali svakako bi bilo bolje da je poslije WWII na ovim prostorima umjesto diktature omogućena demokratija odnosno višepartijski sistem po modelu Zapada ...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: zajebavaš se s nama, priznaj :lol: :lol:
Pokajnik

#114 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Pokajnik »

homega wrote:
Pokajnik wrote:
Ne znam da li je neko zastupao tu ideju ali svakako bi bilo bolje da je poslije WWII na ovim prostorima umjesto diktature omogućena demokratija odnosno višepartijski sistem po modelu Zapada ...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: zajebavaš se s nama, priznaj :lol: :lol:
Šta je konkretno smiješno ?
homega

#115 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by homega »

Pokajnik wrote:Šta je konkretno smiješno ?
Tvoje obrazovanje. I nije smiješno, pretužno je :(
Nomo

#116 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

momak , totalno se pogresnoj osobi obracas . Iz dna duse prezirem cetnike i ustase . bio sam u logoru . Bosna je meni iznad svega . Po nacionalnosti sam Bosnac a jezik mi se zove bosanski . Kazem ti da je npr 1980 kada sam isao u skolu to bilo potpuno nevazno pitanje . Svi bih muslimani su bili Mulslimani a jezik je bio SH . Tako je bilo i nikada nisam cuo nekoga 1980 te npr da je Bosnjak i da mu smeta to veliko i famozno M . bili smo po nacinalnosti Muslimani a niko nije isao u dzamiju . To je cisti idiotizam . Ali ja sam bio dijete . Gdje su bili ti intelektualci da kazu ,, ne moze to tako ,, . Nije niko ni slova rekao . Alija je bio u zatvoru ali ne zato da nam se da nacinalno ime . Jedva je prihvatio da 93 termin Bosnjaci . On je htio da ostane Musliamni jer je bio opsjednut vjerom . Zasto nismo sebi dali nacinalno ime Bosanci te ratne 93 ? To takodje pokazuje da neki ljudi nisu nacisto . Moj drug Ivan je bio Hrvat i isao je u crkvu . Nije po nacinalnosti Katolik .Mi smo sami krivi sto je tako bilo . Mi smo bili izgubljeni i lutali smo . Citaj Mesu . Picka mu materina tako je bilo i pomiri se s tim . Ja dodjem na more i kazem hej Mehmede gdje si ti ? A on mene gurne u stranu i kaze ,, gdje ces me tako zvati vidis da se nabacujem trebi iz zagreba ,, sta sam ja tome kriv ????? ja nisam nikad imao kompleks . uvijek kazem senad mi je ime ! povlacim se ovo je igra gluhih telefona ko vas y .......
Nomo

#117 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Nomo »

Pokajnik wrote:
Ne znam da li je neko zastupao tu ideju ali svakako bi bilo bolje da je poslije WWII na ovim prostorima umjesto diktature omogućena demokratija odnosno višepartijski sistem po modelu Zapada .Konkretno u slučaju BiH,formiranje BiH federalne jedinice organizovane u obliku unitarne države nije se pokazalo kao rješenje koje je donijelo trajni mir i stabilnost naprotiv ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i ti ucestvuj u raspravi o titu i bosni
Korisnica_

#118 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Korisnica_ »

Nomo wrote:momak , totalno se pogresnoj osobi obracas . Iz dna duse prezirem cetnike i ustase . bio sam u logoru . Bosna je meni iznad svega . Po nacionalnosti sam Bosnac a jezik mi se zove bosanski . Kazem ti da je npr 1980 kada sam isao u skolu .to potpuno bilo nevazno pitanje . Svi bih muslimani su bili Mulslimani ja jezik je bio SH . Tako je bilo i nikada nisam cuo nekoga 1980 te npr da je Bosnjak i da mu smeta to veliko . bili smo po nacinalnosti Muslimani a niko nije isao u dzamiju . To je cisti idiotizam . Ali ja sam bio dijete . Gdje su bili ti intelektualci da kazu ,, ne moze to tako ,, . Nije niko ni slva rekao . Moj drug Ivan je bio Hrvat i isao je u crkvu . Nije po nacinalnosti Katolik .Mi smo sami krivi sto je tako bilo . Mi smo bili izgubljeni i lutali smo . Citaj Mesu . Picka mu materina tako je bilo i pomiri se s tim . Ja dodjem na more i kazem hej Mehmede gdje si ti ? A on mene gurne u stranu i kaze ,, gdje ces me tako zvati vidis da se nabacujem trebi iz zagreba ,, sta sam ja tome kriv ????? ja nisam nikad imao kompleks . uvijek kazem senad sam , povlacim se ovo je igra gluhih telefona ko vas y .......
Jah, Mehmed je kompleksas zato sto se stidi turskog i arhaicnog imena a ti, koji bi prodao i jezik i ime nacije za veceru, si primjer nacionalnog osvjestenog Bosnjaka.

Kazem ti, u pravu si 100% da Bosnjaci nemaju nacionalne svijesti, da kasne u gradnji iste (prvenstveno zbog, kako rece Joe McCarthy, islama). Ali ko si ti da to kritiziras kad sam to nemas? Mislis da je to sto prezires cetnike i ustase i ponosis se turskim imenom nacionalna svijest ?
VCorp

#119 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by VCorp »

Nomo wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Komunisti su tada bili nužno zlo za nas, niko ne spori antifasizam i partzane.

Evo ti pitanje. Šta bi bilo sa Bošnjacima u Podrinju da se nisu pridruzili ustašama ? Procjenjuje se da je ubijeno oko 100 hiljada Bosnjaka i 80 hiljada Hrvata u četničkim orgijanjima po Podrinju ? Za sve to se mi moramo staviti u kontekst i to vrijeme da bi raspravljali o tome.

Tito jest pomogao dosta na afirmaciji države BiH ali je isto tako njen narod bacio na koljena i praktično ostavio otvoren mehanizam za njenu podjelu Hrvatima i Srbima jer nije priznao jedan cijeli narod. Nije mala stvar kad ti ne daju da se nacionalno izjasnjavas, da nemas svojih prava a u Jugoslaviji si u broju od nekoliko miliona.

Bilo je i prijedloga da BiH bude država Bosanaca i Hercegovaca i da se radi na toj naciji, to su odbili u KPJ.

Šta da nije bilo Hamdije Pozderca i da nije izborio naš ulazak u Ustav SFRJ ? Ne bi imao pravo na referendum, ne bi imao pravo na svoj jezik, na svoju historiju, identitet i bio bi sluga Srbima u Velikoj Srbiji.

Ja vam kazem da vi morate odlučiti jeste li Bosanci i Hercegovci ili Jugoslaveni jer koliko god da je Jugoslavija doprinijela toliko nam je odnijela i činjenica je da te više države nema i neće je više biti nikad. Mi moramo krenuti u buducnost a za to imamo BiH jer očito nekima još nije jasno da Jugoslavije ne postoji već dvadeset godina a bratstvo i jedinstvo se završilo od Srebrenice i Prijedora do Vukovara i Kosova.
zateznistub

#120 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zateznistub »

Pokajnik wrote:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?feature=p ... EeUitEhonQ[/youtube]
Trti do smrti

#121 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Trti do smrti »

Serete o komunizmu a vas 90% pojma nema sta je komunizam ;-) pored toga kazete mrzim komunizam :lol: vi mrzite sve sto ne znate, sto vam je nepoznato itd. Sustina svega je da ovakvoj bagri punoj usljivim magaraca treba cvrsta ruka kao sto je bio Tito, da od straha placete i kad ga nema ;). Ljubi vas Alija, Tudjman, Milosevic i ostali hebem li im kosti tatine a i ovima sto ih vole.
zateznistub

#122 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zateznistub »

Trti do smrti wrote:Serete o komunizmu a vas 90% pojma nema sta je komunizam ;-) pored toga kazete mrzim komunizam :lol: vi mrzite sve sto ne znate, sto vam je nepoznato itd. Sustina svega je da ovakvoj bagri punoj usljivim magaraca treba cvrsta ruka kao sto je bio Tito, da od straha placete i kad ga nema ;). Ljubi vas Alija, Tudjman, Milosevic i ostali hebem li im kosti tatine a i ovima sto ih vole.
:thumbup:
Leons

#123 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by Leons »

Jeste li vas dvojica poststrukturalisti pa zato volite SFRJ?
zateznistub

#124 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by zateznistub »

Leons wrote:Jeste li vas dvojica poststrukturalisti pa zato volite SFRJ?
De Tita ti to prevedi. Ne razumijem sta pitaš.
reis1

#125 Re: Druže Tito mi ti se kunemo!

Post by reis1 »

Image
Locked