Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- sheilak
#101 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
da, a nekim se muskarcima sve mora crtati izgleda.
-
Jokericious
#102 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
Pa da nema friendzonea ne bi ni bilo musko-zenskih prijateljstava.
- S4mpion
#103 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
Fino rekoh, tekst je kontradiktoran i po malo licemjeran, puno maski na sceni. 
- Tigar1
#104 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
Nisam bio jaran sa svojom sadašnjom suprugom. Nisam je nešto puno ni poznavao, samo iz viđenja a uvijek je pričala kako sam joj bio najodvratniji tip u školi.
Nakon završene osnovne, srednje, faxa - nekih 12 godina u kafiću se slučajno zadesimo u istom društvu, upoznamo... one odlaze i ja skontam da sam zaboravio uzeti broj... trka frka... išao sam sigurno 100 metara niz ulicu, bukvalno trčao da je stignem i uzmem broj...
Već dvije godine u braku, imamo prekrasnu malu djevojčicu.
Nakon završene osnovne, srednje, faxa - nekih 12 godina u kafiću se slučajno zadesimo u istom društvu, upoznamo... one odlaze i ja skontam da sam zaboravio uzeti broj... trka frka... išao sam sigurno 100 metara niz ulicu, bukvalno trčao da je stignem i uzmem broj...
-
Googlerica
#105 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
to je njeno iskustvo,to je relativno,ne moze se primjeniti u svakoj situaciji za svakogaZviz wrote:Ona tvrdi da muskarac prije zna sta hoce u zivotu nego zena. Te da su muski odlucniji od zena. Kaze ja kad biram najprije bi sve pa nebi nista pa bi ono pa ovo, i na kraju ispadne nesto nije ni ono sto sam htjela ali eto, dok kaze stari ti iz prve zna sta hoce uzme i to je to. I jest tako ja sam malo posmatrao u prodavnici kad se kupuje - ja nekad svojoj staroj moram reci dosta je imam sta nam treba za rostilja nije dimenzije 25 sa 25m.Googlerica wrote:Zviz wrote:Moja stara je i dalje misljenja kad zena bira muskarca da od tog nema nista - kaze kad se pusti da je neko izabere od tog ima nesto.
kako tvoja mama misli "pusti se da je neko izabere" !?
-
zippoo87
#106 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
ovo je upravo primjer da zene i nemaju kriterije a ako i imaju,da ih se ne pridrzavajuTigar1 wrote:Nisam bio jaran sa svojom sadašnjom suprugom. Nisam je nešto puno ni poznavao, samo iz viđenja a uvijek je pričala kako sam joj bio najodvratniji tip u školi.
zato i jest tesko "pogoditi" sa njima,jer do podne imamo jedno a od podne drugo i tako cijeli zivot plus sada ovi "Moderni" fazoni...trendovi,klisei,furanja,ispiranje mozgova itd itd
a po meni je najlakse prepoznati da te cura "vuce za nos",kada samo nesto trazi od tebe...kada te zove vani a ustvari to uradi da ne bude sama i da prica "zalopojke"...ko prihvati tu "pricu"...kako neko rece,sam se smjestio u friend zonu
- sheilak
#107 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
je li iko definirao sta je ta friendzona uopste? jer je naziv tog neceg malo optuzujuci, pasivno-agresivanJokericious wrote:Pa da nema friendzonea ne bi ni bilo musko-zenskih prijateljstava.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#108 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
sheilak wrote:
zvizova stara je legenda. cak i njemu zenu bira.
Meni stara nebira nikoga, niti je ikad se mjesala u moje odnose sa djevokama itd. Ona tvrdi da od tog nema nista ako se straci mjesaju u te vode...
-
Googlerica
#109 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
ZvizZviz wrote:sheilak wrote:
zvizova stara je legenda. cak i njemu zenu bira.
Meni stara nebira nikoga, niti je ikad se mjesala u moje odnose sa djevokama itd. Ona tvrdi da od tog nema nista ako se straci mjesaju u te vode...
-
GaRGa
#110 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
ma glupi su ovi muskarci koji se parkiraju u friendzone i povuku rucnu, trebao si odma prouzdit cim si vidjeo da tu nema nista vise od prijateljstva...
-
Jokericious
#111 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
Pa lijepo si objasnila. Momci se nadaju necemu, i zbog toga se druze sa odredjenom curom. Sta mislite zbog cega bi inace provodili vrijeme sa vama. Pa normalnije je musko drustvo hiljadu puta.sheilak wrote:je li iko definirao sta je ta friendzona uopste? jer je naziv tog neceg malo optuzujuci, pasivno-agresivanJokericious wrote:Pa da nema friendzonea ne bi ni bilo musko-zenskih prijateljstava.![]()
(ovo se sad sebi smijem) i asocira me na sarkasticno durenje. jel tu obitavaju osobe (muske i zenske) kojima ljubav nije uzvracena, ali ipak biraju da budu barem nekako u blizini njoj/njemu, u nadi da ce se nesto kad tad promijeniti, nabolje za njih? dakle, ne govori o musko-zenskim prijateljstvima allgemein?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#112 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
pa dobro uvijek ima nade a mnogi kontaju da će preko nje neku drugu upoznati ili neku sasvim petu učiniti da se zanima za njega 
- Zviz
#113 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
Zena trazi savrsenog muza a musakrac trazi samo zenu. Eto u cemu je sva razlika. Nemo gu se sjetiti osim samog sebe, da sam ikad cuo da od mojih prijatelja neko trazi savrsenu zenu, ono hajd upoznam je sto kod muskaraca mnogo brze ide nego kod zena bar 3x, manda i kod mnogih zena je to isto ali eto... Kad bi sad pitao daj nabrojte 10 stvari sto trazite od suprotnog spola vezano za nesto ozbiiljnije zene bi mogle napisati i 110 stvari dok ja cu jedva i tih 10 napisati.
Ili ona varijanta njemu stalo do zabavljanja u krevetu ona gla pegla po 8 sati tamo vamo, na kraju covjek i ohladio se onda ona e eto sad bi ono ovo, on bez i energije a ona bi hajd sad grublje dublje ono ovo...
I onda se ona pita sto me voli, i ne volijo te kad ga zajebajes u zdrav mozak. A vecini muskaraca je to u jednu ruku i zanimljivo i dosadno...
Ili ona varijanta njemu stalo do zabavljanja u krevetu ona gla pegla po 8 sati tamo vamo, na kraju covjek i ohladio se onda ona e eto sad bi ono ovo, on bez i energije a ona bi hajd sad grublje dublje ono ovo...
I onda se ona pita sto me voli, i ne volijo te kad ga zajebajes u zdrav mozak. A vecini muskaraca je to u jednu ruku i zanimljivo i dosadno...
- Ramzess Veliki
#114 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
A ... može li se kako obrnuti proces - otići u friend zonu ??? 
- Zviz
#115 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
Teoretski gledano da bi uopste dosao u friendzonu moras je ako nista manje ozeniti - a onda se razvesti i tek onda ste u friendzoni - nek ti je Bog na pomoci - jos ako ima prijateljice vjestice negine ti da se preselis 7 vremenskih zona a ne samo u susjednu opcinuRamzess Veliki wrote:A ... može li se kako obrnuti proces - otići u friend zonu ???
- Ramzess Veliki
#116 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
Ma ovo pitam zbog nekadašnjih cura - kad god sam pokušao da ih strpam u tu zonu na bezbolan način - dreka, plač, histerija ... mučno za gledati ...Zviz wrote:Teoretski gledano da bi uopste dosao u friendzonu moras je ako nista manje ozeniti - a onda se razvesti i tek onda ste u friendzoni - nek ti je Bog na pomoci - jos ako ima prijateljice vjestice negine ti da se preselis 7 vremenskih zona a ne samo u susjednu opcinuRamzess Veliki wrote:A ... može li se kako obrnuti proces - otići u friend zonu ???
- tendzera
#117 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
Teško onom ko ovu Šejlu zna i uživo
što moRe pametovati, da Bog sačuva 
- Zviz
#118 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
Sta im je ako toliko jaucu, mora da te bolno vole...Ramzess Veliki wrote:Ma ovo pitam zbog nekadašnjih cura - kad god sam pokušao da ih strpam u tu zonu na bezbolan način - dreka, plač, histerija ... mučno za gledati ...Zviz wrote:Teoretski gledano da bi uopste dosao u friendzonu moras je ako nista manje ozeniti - a onda se razvesti i tek onda ste u friendzoni - nek ti je Bog na pomoci - jos ako ima prijateljice vjestice negine ti da se preselis 7 vremenskih zona a ne samo u susjednu opcinuRamzess Veliki wrote:A ... može li se kako obrnuti proces - otići u friend zonu ???
- Zviz
#119 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
Evo ja sam WC solju oribo ima vecers drustvo kad mi dodje da kazu da nisu nika u ciscu solju porvacali. Eno je cakli se ma mozes sa nje da rucak pojedes - sterilna je 100 od 100.sheilak wrote:je li iko definirao sta je ta friendzona uopste? jer je naziv tog neceg malo optuzujuci, pasivno-agresivanJokericious wrote:Pa da nema friendzonea ne bi ni bilo musko-zenskih prijateljstava.![]()
(ovo se sad sebi smijem) i asocira me na sarkasticno durenje. jel tu obitavaju osobe (muske i zenske) kojima ljubav nije uzvracena, ali ipak biraju da budu barem nekako u blizini njoj/njemu, u nadi da ce se nesto kad tad promijeniti, nabolje za njih? dakle, ne govori o musko-zenskim prijateljstvima allgemein?
Sta zena trazi znea trazi i pijatelja, i ljubav i zanimljivog covjeka nakvog kakv je sve u jednom. Hoce da si i prijatelj koji je razumije racionalno, hoce ljubav na iracionalan nacin tj. da je obradujes, hoce u jednu ruku i ponos da ima ajde to je sve znano, ali sta boje se same sebe da to nije sve tako pa niti nedaju nikome sansu a cesto se desi da popiju zivice nekome i onda im se on malo osveti i onda kuka ja vidi djubreta - a stan sam ocistio sredi samo da vidi i to sve allgemein
-
GaRGa
#120 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
ma zene uzivaju u "muskoj paznji" pa ih drze oko sebe a oni ko levati oblijetaju al uzalud...
- Zviz
#121 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
Izgleda da je najbolji odnos muskarca zene kad je zena ljuta na njega onda nesto nije po njenom a nije joj ni svejedno... ili se vraram ...GaRGa wrote:ma zene uzivaju u "muskoj paznji" pa ih drze oko sebe a oni ko levati oblijetaju al uzalud...
- tendzera
#122 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
Samo vikni-šofer, ima izać' 
- Ramzess Veliki
#123 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
Ma spominju neke pozajmljene pare ... lude ba ...Zviz wrote:Sta im je ako toliko jaucu, mora da te bolno vole...Ramzess Veliki wrote:Ma ovo pitam zbog nekadašnjih cura - kad god sam pokušao da ih strpam u tu zonu na bezbolan način - dreka, plač, histerija ... mučno za gledati ...Zviz wrote: Teoretski gledano da bi uopste dosao u friendzonu moras je ako nista manje ozeniti - a onda se razvesti i tek onda ste u friendzoni - nek ti je Bog na pomoci - jos ako ima prijateljice vjestice negine ti da se preselis 7 vremenskih zona a ne samo u susjednu opcinu
- MedenoSrce
-
Googlerica
#125 Re: Izlazak iz tog famoznog "friendzone"
ovo je obican stereotip koji mozda jos djeluje u biH ,gdje zene traze savrseno bogatog muskarca da ih izdrazavaZviz wrote:Zena trazi savrsenog muza a musakrac trazi samo zenu. Eto u cemu je sva razlika. Nemo gu se sjetiti osim samog sebe, da sam ikad cuo da od mojih prijatelja neko trazi savrsenu zenu, ono hajd upoznam je sto kod muskaraca mnogo brze ide nego kod zena bar 3x, manda i kod mnogih zena je to isto ali eto... Kad bi sad pitao daj nabrojte 10 stvari sto trazite od suprotnog spola vezano za nesto ozbiiljnije zene bi mogle napisati i 110 stvari dok ja cu jedva i tih 10 napisati.
treba traziti onoliko koliko ti mozes ponuditi