Dacia Logan

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

milojicabrzi

#101 Re: Dacia Logan

Post by milojicabrzi »

Tuku ovi motori 1,4 bez problema kilometraze od 500 000 +, mislim da je bas bila prica o jednoj sa taxija iz Tuzle, prije nekog vremena.

Pogotovo to ide kod ovih auta u toplom rezimu eksploatacije, koji se upali pa konstantno vozi zagrijan, par stotina km.

Sad, kakvo je stanje trapa i ostalih komponenti, vjerujem da je za te novce sasvim ok.

Problem je prodati ove Logane sa velikim kilometrazama, jer ih na PIK-u ima ovog godišta, sa < 100 000 km ili bizu te cifre...
mayab

#102 Re: Dacia Logan

Post by mayab »

Kako bilo, respektabilan rezultat za jedan niskobudžetni auto,
itekako se vide tragovi potrošenosti u unutrašnjosti, ali bi bilo zanimljivo čuti,
šta je sve mijenjano-popravljano na tom Loganu za sve te godine i sve te kilometre!
johntra

#103 Re: Dacia Logan

Post by johntra »

Dodzes i mi vam parkiramo 3 vozila i pregledajte u sve tri satove pa se sami uvjerite a usput u Tuzli sjedite u bilo koji Taxi ovaj model vozila i samo pogledajte sat i uvjerite se. Uostalom niko nije lud da povecava kilometrazu svi je vracaju mi bar posteno kazemo tako je pa bujrum. A smijem se okladit da je bolja od tog davno prevazidzenog vozila sto prodajete koje je starije od ovog naseg 16 godina a trazite vise da je u spavacoj sobi bio 29 godina istruho bi do sad ja bi vam ponudio 500 KM da ga stavimo na plac da cuko spava u njemu kad cuva daciju
:lol: :lol: :lol:
Throttle

#104 Re: Dacia Logan

Post by Throttle »

hahaha koji kralj
Optimist

#105 Re: Dacia Logan

Post by Optimist »

mayab wrote:Kako bilo, respektabilan rezultat za jedan niskobudžetni auto,
itekako se vide tragovi potrošenosti u unutrašnjosti, ali bi bilo zanimljivo čuti,
šta je sve mijenjano-popravljano na tom Loganu za sve te godine i sve te kilometre!
Evo ja cu ti reci na par Sandera, kilometeaze 300-350 hiljada, mehanicki su identicni kao i Logan. Motori 1.4 i 1.6 benzinci.
Mijenjane su kugle, krajnice, stabilizatori, na jednoj je otisao anlaser na oko 300k, na drugoj neko crijevo od klime na oko 320k.
Prva lamela je promijenjana na 240k km, dok imaju dvije kojima je jos uvijek fabricka. Na jednoj su mijenjani prednji lezajevi na 345k. Ostalo redovni servisi, ulje, filteri, svjecice, disk plocice i diskovi kad se potrose.
Napomena da su u pitanju auta od firme, na kojima su se izmijenjale desetine vozaca. Na svakoj jos uvijek rade elektro podizaci stakala, nikakvih problema sa strujom nije bilo. Cak je i klima ispravna ali osjetno slabije hladi nego prije. Vjerovatno bi trebalo punjenje.
Mlad i Nevin

#106 Re: Dacia Logan

Post by Mlad i Nevin »

Evo i mi imamo kombije Reno Master u firmi, jedan je odvrtio 700 hiljada i jos ide. Motori su najmanji problem, svaki danas prelazi milion. Dacia je samo kontejner na tockovima koji jeftino ide, kome treba samo to onda uredu. Nema potrebe pricati o nekoj udobnosti, performansama, ceifu u voznji itd
Optimist

#107 Re: Dacia Logan

Post by Optimist »

Udobnost za klasu auta je dobra jer je francuz, performanse zavise svakako od motora.
A ato se tice cejfa, bolje Dacijom na izlet nego Mercedesom na posao. :D
Mlad i Nevin

#108 Re: Dacia Logan

Post by Mlad i Nevin »

Kod mene Mercedes i privatno i službeno, ali i Renoi rade poso, jeftini su a i ne kvare se nesto. :mrgreen:
Sveti Koilije

#109 Re: Dacia Logan

Post by Sveti Koilije »

Ja se samo nadam da je ovaj Logan bio na renti, jer ako je ovu kilometražu u njemu odradilo par likova onda im treba spomenik podići. U firmi trljam Sandero i stvarno je kanta što se tiče vožnje, udobnosti, kvaliteta materijala... S druge strane, mehanika je jednostavna i ne kvari se nešto specijalno, a nije privatni auto koji neko mazi i pazi nego ga u firmi jašu ljudi različitih profila i iskustva.
Mlad i Nevin

#110 Re: Dacia Logan

Post by Mlad i Nevin »

Ovo je mozda bio taxi, samo oni znaju nabiti ove km u Daciji :mrgreen:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#111 Re: Dacia Logan

Post by sime_cipol »

Da je bacis na otpad, sa ovoliko predjenih km, isplatila se :D
Post Reply