Dosadan si. Ti si od nevaspitanog oca i matere, cim tako vrijeđas ljude. Registrovan si prije nekih pola godine a imas blizu 2000 postova, e kakav li je taj tvoj zivot u svom stanu kad si skucko tolko postova za to vrijeme. Zivis sam da bi mogao pisati po forumu. Tebe deru zesci kompleksi.BadCopy wrote:Ne,mojne se uvaljivat u kredit.zivi na spratu kuce jarane to je bolje.ne cinis to zbog cure,cinis to radi sebe.
Jebes bolan cure u citavoj prici skroz nebitan faktor.
Jednostavno za sebe,svoj cejf i rahatluk.
Nema veceg gusta nego kad dupetom zatvoris vrata svog stana.cim meni mater zna koje gace kojeg dana perem nema tu nafake.
Od zla oca od gore matere
On živi sa roditeljima? Preskoci njega
- hornet
#101 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
- gustaVege
#102 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
svaka cast @satirasatira wrote:mescini da forumasima vise smetaju momci 30+ koji se nisu 'osamostalili' nego forumasicima.
ako mi mozete objasniti zasto bi neko ko se zaposli u istom gradu u kojem zivi sa roditeljima isao u podstanare bila bih jako zahvalna.![]()
zar je tako strasno biti pod istim krovom?!![]()
zar nije pametnije od tih para koje bi davao za kiriju platiti roditeljima poneki racun, kupiti vrecu brasna, par litara ulja, obradovati ih sa nekim poklonom
- gustaVege
#103 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
sve na kvadrat wrote:Iako još uvijek studiram i živim s roditeljima,u doglednoj budućnosti ne vidim sebe daleko od porodične kuće. Ko je lud pored pogače da traži drugi hljeb. Malo mi je glupo da ako već imaš krov nad glavom,uvaljivati sebe u kredit da bih se ko fol osamostalio/razrahatio. I ovi što pričaju i pranju gača i ostalog veša,fala Bogu pa znam mašinu ukljućiti i sam sebi oprati to da niko ne gleda moj ˝prljav˝veš. Nekad ako dođe i do ženidbe ima sprat kuće za mene i mladu,a ako se njoj to ne sviđa, može samo rikverc ka roditeljima.
- Zovem se Zelena
#104 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Reklama upalila, sad će ponudeMcMoy wrote:Ne postoji nikakvo pravilo.
Evo npr ja, imam neki stan od 86 kvadrata, živim sam, a stalno me preskaču?!![]()
- BadCopy
#105 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Ja nikog na vrijedjam.u sustini pretezno pisem sa posla,kao evo sada npr.
Mene ne deru kompleksi nego mi je zao ljudi koji dangube iz dana u dan.
Citave generacije u BiH propadaju jer se tesko otrgnut od majcine sise.
Mene ne deru kompleksi nego mi je zao ljudi koji dangube iz dana u dan.
Citave generacije u BiH propadaju jer se tesko otrgnut od majcine sise.
- Ljakan
#106 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
pa dobro jarane mozda se puno guzi pa je leđa bolekakavdanakneiskustvu wrote:Ljakan wrote:i sta veli sto nece da radi?ako je dala neke razloge sto ne mislis da je tako kako kaze?kazes imaju para pa ko bi lud da ima para zivio sa jos tri clana u 28 kvadrata?kakavdanakneiskustvu wrote:
prije dvadesetak noći smo o tome pričali
bole je leđa,ovo,ono,šuplja priča,za mene je to parazit,34 godine imaš i puštaš da te mati hrani prodavajući robu po firmama i odlazeći u brčko po tu robu,ne trzaš se da bilo šta radiš,bilo šta,ako je baš toliko bole leđa ima poslova io od kojih ne bole leđa,ja i žena joj nudili da probamo joj srediti posao u zenici u firmi,u call-centru,kaže ne može ona to,e jbg,ne kažem da imaju para na bacanje ali znam da joj ćaću svako jutro vidim kako ide u kafanu i u kladionocu,a u penziji je,i sve to na stranu,neshvatljivo mi je da ona može imati neki razlog da se ne uda i odvoji od roditelja,koliko god da je vezana,samo će je dva sprata razdvajati kad bi se udala
sve i da je tako kako kaze njen zivot njena stvar....razlozi ako nije bolesna su cudni... prije da ne zeli reci istinu....
- McMoy
#107 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Još samo da dodam da nisam ni ružan...Zovem se Zelena wrote:Reklama upalila, sad će ponudeMcMoy wrote:Ne postoji nikakvo pravilo.
Evo npr ja, imam neki stan od 86 kvadrata, živim sam, a stalno me preskaču?!![]()
![]()
-
Objektivni navijac
#108 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Pa imas pricu kao da si cijeli zivot u USjefferson wrote:Jaro moj ja sam iz BiH otisao prije par godina, ne moras se postavljati kao da nemam pojma sta se desava.Ne zivi niko sa roditeljima sto voli,nego sto mora,sticajem okolnosti,ekonomskim razlozima. Kupovina stana je misaona imenica za samca. Na to se uglavnom odlucuju parovi ,jer nemaju drugoga izbora,pa se onda bore sa kreditima decenijama. Rentanje stana za vecinu BiH populacije isto nije rjesenje,jednostavno ne moze izaci. Stan jednosoban u Sarajevu sa rezijama je 400-500 KM najmanje, a veci jos vise,pa parovi koji su prisiljeni rentati stanove,radije se odluce za kredit,pa otplacuju ali opet to sve tek kada nemaju izbora. Osim toga kod nas narod uglavnom zivi po kucama. Prave sprat na spratu,kucu do kuce. Ti se na taj nacin, osamostalis ali opet zivis sa roditeljima i sa bracom ,sestrama. Nije ovo Zapad ,ni US ovo je Bosnia.
Isto tako ja znam X ljudi koji rade za neku prosjecnu platu pa rentaju stanove. Koliko ljudi je doslo u Sarajevo da rade, oni svi rentaju.
Koliko ljudi u BiH je spremno da se preseli u drugi grad zbog posla? Znas li ikog u SA ko je spreman da se preseli u TZ, ZE ili MO radi posla? Nema sanse (cast izuzecima).
Ovo sad nije problem, kakav ce biti problem za 20g.
I slazem se sa Mufljuzom, osamostaljenje od roditelja ne bi trebalo da bude zbog neke cice, nego da od sebe nesto napravis.
Sto se mene tice, ovo isto vazi i za djevojke.
Sto se tice osamostaljivanja zbog djevojke ,tu se nema sta reci. Nije musko ko dozvoli da ga se ucjenjuje i da te ucjene prihvata. Bilo o cemu da se radi.
- Čudna sorta
#109 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Ja da ne čitam ovaj forum ne bih znala da je i ovo postao veoma bitan kriterij - živi sa roditeljima, preskoči njega.
Već sam negdje pisala na nekoj temi da mi je bitno da neko sa 30+ hoće da radi, ima neke ambicije, da je sposoban i odgovoran, snalažljiv... međutim, ako iz bilo kojeg razloga, još uvijek živi sa roditeljima, ne vidim zašto bi mi to smetalo.
Znam po sebi koliko se teško sam odlučiti i podići stambeni kredit (ja već godinu dana tražim, računam se, razmišljam...), naročito u današnje vrijeme, tako da znajući kako je meni i obzirom da i sama još uvijek se nisam osamostalila kad je to u pitanju, ne vidim zašto bih to očekivala od njega. I ako se ostale stvari poklope posljednje što bih gledala je da li živi sa roditeljima ili ne... mislim van pameti, ali eto, ima nas svakakvih.
Već sam negdje pisala na nekoj temi da mi je bitno da neko sa 30+ hoće da radi, ima neke ambicije, da je sposoban i odgovoran, snalažljiv... međutim, ako iz bilo kojeg razloga, još uvijek živi sa roditeljima, ne vidim zašto bi mi to smetalo.
Znam po sebi koliko se teško sam odlučiti i podići stambeni kredit (ja već godinu dana tražim, računam se, razmišljam...), naročito u današnje vrijeme, tako da znajući kako je meni i obzirom da i sama još uvijek se nisam osamostalila kad je to u pitanju, ne vidim zašto bih to očekivala od njega. I ako se ostale stvari poklope posljednje što bih gledala je da li živi sa roditeljima ili ne... mislim van pameti, ali eto, ima nas svakakvih.
- Brabonjak
#110 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Pomozi mi da shvatim. Od zla oca od gore majke na ovoj temi? Zao otac i još gora majka da te trpe do 35 godine u kući !? pošalji mi života ti link za taj film. Mijenjaj izreku i ovako si dovoljno glup.
-
todd_smith
#111 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Da li bi djevojke ovdje radije da zive sa muzom tj tek se udale i grade novi zivot zajedno vas 2, ili da dodjete i u sljedecoj sobi svekrva, ujutro hoces da se tusiras, svekrva, sa muzem intima odmah soba pored svekrva....
Ne pametujte. Nije prica da li se trebas prilagoditi ekonomskim uslovima, nego pogled na sam pojam.
Isto kao da ti neko sada kaze Da li bi voljela u Bora Boru na odmor i ti kontas pa ne mogu zbog posla, plate, racuna, kirije...
Ne pametujte. Nije prica da li se trebas prilagoditi ekonomskim uslovima, nego pogled na sam pojam.
Isto kao da ti neko sada kaze Da li bi voljela u Bora Boru na odmor i ti kontas pa ne mogu zbog posla, plate, racuna, kirije...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#112 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
I ja to primjecujem.satira wrote:mescini da forumasima vise smetaju momci 30+ koji se nisu 'osamostalili' nego forumasicima.
Ono sto sam takodjer jos odavno primijetila na forumu je da forumase uglavnom zaboli stvar za roditeljima i porodicom.
Ako si drugaciji odmah nisi normalan, fali ti koja u glavi, nesposoban si, zivis na tudjoj grbaci, ne radis i tako na tu temu...
Tode ziv bio ne okreci pricu, ne prica se o zajednici nego o muskarcima koji zive se roditeljima, ponasate se vi muskarci prema njima ko da imaju shugu.
- gustaVege
#113 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Bravo @Čudna sorta,normalno i zrelo razmišljnjeČudna sorta wrote:Ja da ne čitam ovaj forum ne bih znala da je i ovo postao veoma bitan kriterij - živi sa roditeljima, preskoči njega.![]()
- BadCopy
#114 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
@Brabonjak prvo sam te prijavio zbog vrijedjanja a sad da ti objasnim od zla oca od gore matere.
Imas na sjevernoj tribini ili tribini Vedran Puljic na stadionu Asim Ferhatovic Hase transparent koji visi sa tim natpisom.
Imas na sjevernoj tribini ili tribini Vedran Puljic na stadionu Asim Ferhatovic Hase transparent koji visi sa tim natpisom.
-
Tirkiz
#115 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
- Čudna sorta
#116 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
A zašto ne bi zajedno kupili stan?todd_smith wrote:Da li bi djevojke ovdje radije da zive sa muzom tj tek se udale i grade novi zivot zajedno vas 2, ili da dodjete i u sljedecoj sobi svekrva, ujutro hoces da se tusiras, svekrva, sa muzem intima odmah soba pored svekrva....
Mislim da nije tema da li biste živjeli u zajednici (nakon sklapanja braka) već da li bi nam smetalo ako momak još uvijek živi sa roditeljima (ili sam ja pogrešno shvatila).
- Alfons Kauders
#117 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
ima svega... ima ljudi koji su fakat u govnima, pa cak u braku zive kod roditelja u stanu, a bore se ko lavovi... ima ljudi koji se jedva krpe kao podstanari s mizernim platama... ali ima bogami i pun kurac mlade raje koja ima love, a opet ostaju kod kuce dok ne osijede... znam i jednih i drugih i trecihKikibombona wrote:Stanovi su dramaticno poskupili, troskovi zivota konstantno rastu. Plate su male i cesto neredovne.jefferson wrote: Jaro moj ja sam iz BiH otisao prije par godina, ne moras se postavljati kao da nemam pojma sta se desava.
Isto tako ja znam X ljudi koji rade za neku prosjecnu platu pa rentaju stanove. Koliko ljudi je doslo u Sarajevo da rade, oni svi rentaju.
Koliko ljudi u BiH je spremno da se preseli u drugi grad zbog posla? Znas li ikog u SA ko je spreman da se preseli u TZ, ZE ili MO radi posla? Nema sanse (cast izuzecima).
Ovo sad nije problem, kakav ce biti problem za 20g.
I slazem se sa Mufljuzom, osamostaljenje od roditelja ne bi trebalo da bude zbog neke cice, nego da od sebe nesto napravis.
Sto se mene tice, ovo isto vazi i za djevojke.
Da mi je plata 600 KM (a mnogi izvan Sarajeva rade i za manje), nema sanse da bih rentao stan. Pola plate bi otislo na kiriju i rezije. To je cisto robovanje i patnja. Apsolutno demotivirajuce za mladu osobu.
Stednja je puno bolja opcija. A kada muskarac nadje djevojku sa kojom planira zivjeti, neka onda zajedno kupuju stan. Takvo vrijeme doslo.
Opisao si dramaticno veliki broj djevojaka u BiH. Doduse, ima i muskaraca pun qrac koji su demotivisani uhljupi. Takva nam drzava.ja sam vec davno rek'o da je pizda precijenjena... te ne valja jer zivi sa roditeljima, te ne valja ovo, te ne valja ono... a ona samo sa pizdom je savrsenstvo bez mane - jebo to sto nema nista u glavi uglavnom, jebo to sto ona zivi kod roditelja, jebo to sto nema posla, sto nema obrazovanja - al ona ima pizdu i ona je kompetentna da trazi sve - da je on situiran da je pametan da je fin, da je posten, iskren, da je gradjen k'o Adnan Ćatić, pametan k'o Teslin sin i situiran najmanje kao Nedzad Brankovic a porijeklo imovine je nece plaho zanimat je l posteno il neposteno stek'o, a po mogucnosti konsekventno bogat....
ona mora da ima pizdu - nebitno je l siroka k'o Remus, izjebana k'o Golf JGL 2 Diesel, i postena k'o Bicakcic....
nikad mi ti zadnji nece biti jasni... kada starci kupe sincicu auto od 30 milja jer je diplomirao... a zivi kod njih kod kuce i ne zna jaja skuhat za dorucak... bolesno
i ima roditelja koji navijaju za takvu opciju, prave od savrseno normalne djece invalide, mada imaju sve preduslove da se osamostale... takvi su mi najgori...
za zene je kolega prilicno dobro opisao, mada dosta muskaraca ima slicne furke, pa cekaju manekenku s milionima...
- JohnnyS
#118 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Znači, ako želiš sam živjeti automatski te "uglavnom zaboli stvar za roditeljima i porodicom.". Niđe veze rezon. Život teče svojim tijekom, s 3-4 godine kreneš u vrtić, sa 6 u školu, 14 srednju, 18 fakultet, a prije tridesete se osamostališ. To nije "da te zaboli nešto prema roditeljima" nego najprirodnija stvar svugdje na svijetu. Osim valjda ovdje...ladyblue18 wrote:I ja to primjecujem.satira wrote:mescini da forumasima vise smetaju momci 30+ koji se nisu 'osamostalili' nego forumasicima.
Ono sto sam takodjer jos odavno primijetila na forumu je da forumase uglavnom zaboli stvar za roditeljima i porodicom.
Ako si drugaciji odmah nisi normalan, fali ti koja u glavi, nesposoban si, zivis na tudjoj grbaci, ne radis i tako na tu temu...
Tode ziv bio ne okreci pricu, ne prica se o zajednici nego o muskarcima koji zive se roditeljima, ponasate se vi muskarci prema njima ko da imaju shugu.
-
todd_smith
#119 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Pa da, moze i ta varijanta. Ali opet ces drugacije gledati tog sto zivi sa roditeljima na razliku od samostalnog muskarca.Čudna sorta wrote:A zašto ne bi zajedno kupili stan?todd_smith wrote:Da li bi djevojke ovdje radije da zive sa muzom tj tek se udale i grade novi zivot zajedno vas 2, ili da dodjete i u sljedecoj sobi svekrva, ujutro hoces da se tusiras, svekrva, sa muzem intima odmah soba pored svekrva....
Mislim da nije tema da li biste živjeli u zajednici (nakon sklapanja braka) već da li bi nam smetalo ako momak još uvijek živi sa roditeljima (ili sam ja pogrešno shvatila).
Pa da,o tome i pricam jer sto drugo djevojke gledaju muskarce u tom scenariju? Eto onako radoznalosti radi?ladyblue18 wrote:I ja to primjecujem.satira wrote:mescini da forumasima vise smetaju momci 30+ koji se nisu 'osamostalili' nego forumasicima.
Ja licno nemam nikakvu namjeru sa roditeljima zivjeti, niti ih imati blizu mene tj na spratu ispod ili iznad ili odmah do vrata. Sto ne znaci da ih ne volim i da nemam namjeru ici u posjetu svaki drugi dan ili redovno ih finansijski podrzavati. Ili to da sto ja ne zivim sa nanom i dedom i mojim roditeljima, ne znaci da moj stari mrzi svoje roditelje.
Da li gledam muskarce koji zive sa roditeljima kao da su sugavi? Ne. Mislim da varira od muskarca do muskarca, ali situacija trenutna kod nas je da dosta tih muskaraca nose posljedice rata na sebi tj nikada nisu imali priliku da prolaze kroz "normalno" djetinjstvo i da se odraste "kako treba" i zato recimo mislim da ima prilicno ogroman broj veza gdje je on 30, a ona 17-18 godina i da je nama to sve normalno. A nije realno.
Ne mislim da su sugavi, ali mislim (ovo ja licno) da su ili u grupi sa ovim iznad iz rata ili jednostavno lijeni. Lijeni u smislu da je lakse da zivis sa roditeljima, jer imas uvijek rucak, veceru, nista ne trebas prati, ribati, peglati i zasto da ne? "Boli me briga, raditi cu, pomagati cu im, ali dobro mi je jer uvijek imam skuhano i zdravo na gotovo"
Mozda zvuci grubo na rijecima, ali ne znaci da nije istina.
Ja jednostavno ne bih mogao da imam 35 godina i da mi mama sprema i priprema i pere. To je za mene malo ponizavajuce, ne to da ja sada trebam naci zenu pa da ona to radi
Naravno, van gradova poput Sarajeva razumijem kako i zasto, ali oko Sarajeva ne vidim zaista izgovor, jer licno znam stotine osoba koje su se digle sa guzice i nisu dopustili da im "nema posla, slabo se radi, kredit" budu izgovori.
Takodjer, na ovo da gledamo kao da su sugavi mozda potice od toga sto recimo isti se znaju zaliti na danasnje djevojke i to mi mozda najvise ide na zivce. Ja zelim neku inteligentnu, koja zeli 2-3k minimum platu, zeli 2-3 odmora godisnje, zeli 2-3 auta i mozda nece to nikada dostici ali najvaznije radi i trudi se da ide ka tom cilju. Sada ti uzmi tu djevojku i sta mislis da li bi ona prije bila sa muskarcom koji u 30tim zivi sa roditeljima ili nekog samostalnog?
- hornet
#120 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Nek zivi s kim ko hoce. Apsolutno me ne zanima. Kod nas je takav mentalitet, kao bitno je sta ce drugi reci. Primitivizam. Stvar izbora, ili okolnosti, svejedno, ali ne bih da sudim drugima. Zasto bi me zanimalo zasto neko zivi sa roditeljima, ili zasto je podstanar? Njegova ili njena stvar.
- BadCopy
#121 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Zove jaran jarana na telefon:
E eto nas sa pivama da gledamo ligu prvaka
Odgovor: mojne jarane spavaju mi starci.
- Queen_of_hearts
#122 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Obzirom da smo u Bosni,zemlji kojoj postaje tesko naci bilo kakvu svijetlu tacku,ne gledam poprijeko ,ili bolje receno,uopste ne gledam na to da li zivi kod/sa roditeljima. Ono sto gledam jeste kakav je clan domacinstva,ponasa li se sa tih svojih 35 u kuci kao da mu je 5 ,odnosno da li je jos "dijete" ili ravnopravan clan domacinstva,koji se sam brine o tome sta ce jesti,obuci i sl .
S druge strane,zajednicki zivot sa bilo cijim roditeljima je ,u kamenu uklesano-NE
S druge strane,zajednicki zivot sa bilo cijim roditeljima je ,u kamenu uklesano-NE
- gustaVege
#123 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
A treba reći samo vi dođite,istjeraću ja roditelje dok ne završi tekma?BadCopy wrote:Zove jaran jarana na telefon:
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#124 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
Dobro neko gore napisa, kod nas se podrazumijeva da si tokmak koji ne zna brinuti o sebi i koji nije samostalan ako zivi sa roditeljima.todd_smith wrote:Sada ti uzmi tu djevojku i sta mislis da li bi ona prije bila sa muskarcom koji u 30tim zivi sa roditeljima ili nekog samostalnog?
A onda dobro neko i napisa ko da smo SveCka jbt.
I da ti nesto napisem jos, kao zensko koje je ambiciozno, nemam bas cilj 3 hiljade maraka platu, ali me prosto zaboli cosak s kim ko zivi, jer ipak postoje puno vaznije stvari na muskarcu od toga da li on zivi sa roditeljima.
KAda na to prestanes gledati kao na manu shvatices da postoje normalne zenske osobe koje mogu imati doktorate ako treba i kojima nece smetati sto joj buduci muz sa 30 godina zivi sa roditeljima jer to ne znaci da on zivi u kladionici, ne zna sebi skuhati, oprati carape, da je ljencuga, da nije obrazovan, nastavi niz...samo zato jer zivi sa roditeljima pa se kod nas automatski na to nakaci tona predrasuda.
- Ljakan
#125 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega
i koja je poenta?hajmo se odselit od roditelja i zivjet sami radi raje,treba?BadCopy wrote:Zove jaran jarana na telefon:
nezrelo totalno...