Feminnem ce fakat biti zabranjen na Eurosongu

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Ako im se zelite obratiti, forum :oops:
IZBOR PJESME BiH ZA PJESMU EVROVIZIJE 2005
TELEVOTING - KONAČAN
R.Br KOMPOZICIJA IZVOĐAČI GLASOVI POENI POREDAK
8 b JABUKA IGOR VUKOJEVIĆ 10566 12 1
2 SOMETIMES TINKA MILINOVIĆ 10339 10 2
3 ZOVI "FEMINNEM" 5633 8 3
14 EVERYTHING SHE´LL DO "UNPLUGGED PLUG" 4229 7

Narod je rekao svoje!
U natjecanju "Hrvatski Idol" pobjeda je izmakla za par glasova, te se odlučila pristupiti girl bandu "Feminnem".
Pamelina energija, znanje i elegancija su začin "Feminnema" i od milja je zovu "Fancy Feminnem".
toliko o BACK VOCAL prici.

Preuzeto sa http://www.feminnem.com i http://www.pbsbih.ba/bheurosong05

:oops:
richo

Post by richo »

A to za više nick-ova ne bih ni komentirao, dovljno je da moderatori provjere ip adrese. Ništa više!
slazem se! nek ove prozivacice zamole moderatore za ip adrese! imaju moje dopustenje pa cemo da vidimo ko je ovdje jebeni igor vukojevic vise! glupace glupe!
edu

Post by edu »

Citam komentare pa mi nesto pade na pamet...

Postoji li mogucnost da u prijavimo Iversona, Bryanta, McGradya, Duncana i O'neala kao strucni stab pa da ih onda posaljemo na parket...

To bi bilo dobro...

Uvijek imamo izgovor za to: Prijavljeni su kao strucni stab!

Joj kad bi nam Vesna Andree bila generalni sekretar Kosarkaskog saveza BiH..pa mi bi harali svijetom...
ARI ANA

Post by ARI ANA »

Edu car si majke mi

Mozeli mi neko poslati bodovanje zirija i ko je ko?

"SEHERZADA ,SEHERZADA TI SI UZROK MOJIH JADA
MORAS JEDNOM TO DA SHVATIS DA JE CARSTVO DA SE VRATIS"

TO MAJJJJJSTOOOREEEEEEEEEEEEEE

UDRI TRBUSNJAK
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

:roll:

ARI ANA

http://www.pbsbih.ba/bheurosong05/v01/index.html

to je link na glavnu stranicu, a tamo ti sve pise ko sta koga gdje kako...
ARI ANA

Post by ARI ANA »

slazem se! nek ove prozivacice zamole moderatore za ip adrese! imaju moje dopustenje pa cemo da vidimo ko je ovdje jebeni igor vukojevic vise! glupace glupe![/quote]
-----------------------------------------------------------------------------

matere vam zar stvarno mislite da je neko od ucesnika na forumu ja nemislim ,neznam mozda Tinkici ko da su klonirani vise puta????
akyx

Post by akyx »

hej ljudi
nisu njih tri krive
one su se samo prijavile na konkurs U BIH za izbor pjesme za eurosong

KO JE BIRAO PJESME..........TAJ JE KRIV STO IH JE IZABRAO
I TO STO SU ONE POBJEDNICE, NISU ONE KRIVE.........STA CE CURE, SAMO SU SE TRUDILE ETO DA SE POJAVE..........
MI SMO KRIV
DA
MI SMO KRIVI STO DOZVOLJAVAMO D ANAM DRUGI UPRAVLJAJU, BIRAJU ZA NAS........
JESTE LI SVI VI UZELI TELFONSKE APARATE U RUKE ONIH 10 MINUTA???????
JA JESAM
I 12 PUTA GLASALA ZA NEKOGA KO JE......NEGDJE NA 6. MJESTU CINI MI SE.
NEMAMO NISTA OD TOGA STO SAD NEKOG KUDIMO, PONIZAVAMO, POTCJENJUJEMO.
I NIJE NASE DA SE PETLJAMO U TE STVARI
PROBLEM NAS BOSANACA JE, STO SE UVIEJK JAVLJAMO PREKASNO. SUTIMO, POVUCEMO SE, I ONDA KAD SE DESI, PAF, ONDA BI MI BELAJ PRAVILI. BAS SMO NEKAKO NAOPAKI.
U SVEMU
novalic

Post by novalic »

vidi nje.. glasala 12 puta..
8-)
St.Germain

Post by St.Germain »

dole vlada...
croacker

#110 Feminnem ce fakat biti zabranjen na Eurosongu

Post by croacker »

Skola, skolica i nas odlikas.
Gospodja V. Andree je, prije par dana u razgovoru sa voditeljem emisije Radio 27, komentarisuci brojna negodovanja Bosanaca i Hercegovaca na cinjenicu da pobjednice izbora za pjesmu predstavnicu BIH na Eurosong-u zive i rade u Hrvatskoj, demonstrirala ne bas sjajno poznavanje logike, parafraziram: Na Dori je pobjedio Boris Novkovic, rodjeni Sarajlija pa se niko u Hvatskoj nije bunio" rece Vesna i osta' ziva niti je dobila jedinicu niti je ponavljala razred (op.a. Boris N. je rodjeni Sarajlija, vec vise od decenije zivi i radi u Zagrebu i hrvatski je drzavljanin).
Ovakav komentar gospodje V. Andree odnosno poredjenje bilo bi na mjestu da su clanice Feminema rodjene u Hrvatskoj, da zive i rade u Bosni i Hercegovini i da su drzavljanke Bosne i Hercegovine, barem od 5. marta 2005. Medjutim, cinjenice sugerisu da bi , Feminem bio ,dogodine, idealan kandidat za Doru pod pretpostavkom da su hrvatske drzavljanke jer bi ispunile sva tri "Borisova kriterija"!

O izboru pjesme.
Ako bi bili sitnicavi moglo bi se reci da smo 6. marta dobili pjesmu predstavnika clanova zirija BIH za Eurosong, a ne predstavnika BIH za Eurosong.
Naravno to je OK, tako je predvidjeno pravilima takmicenja. Bas mi je drago da se bar negdje postuju pravila jer je i to nacin da predstavimo dostojno nasu zemlju.

Posto nisam imao priliku da procitam propozicije takmicenja a takodje sam i sit carsijskih nagadjanja,imam par pitanja za V. Anderee :
1. Da li izvodjaci moraju biti BH drzavljani ?
2. Da li je Feminem duet i jedan prateci vokal ili trio ?
3. Da li smatrate da bi sam pokusaj "trazenja rupe" u propisima bio dovoljan za suspenziju takmicara?
4. Ako se utvrdi nepostivanje propozicija takmicenja da li bi odgovorni bili propisno kaznjeni?
* Mislim da organizator duguje ove odgovore cjelokupnoj BIH javnosti.
mrmot

Post by mrmot »

St.Germain wrote:dole vlada...
...i tročlano predsjedništvo!
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

mrmot wrote:
St.Germain wrote:dole vlada...
...i tročlano predsjedništvo!
:roll: .... i Vesna Andree-Zaimovic! :zzzz:
richo

Post by richo »

i jeste dobile moju IP adresu i uvjerile se da nisam igor?! :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

richo wrote:i jeste dobile moju IP adresu i uvjerile se da nisam igor?! :D
:-) Dobro je ba, ...... Igore. :zzzz:
tratto.23

Post by tratto.23 »

hej ljudi a ko bi po vama trebo pobjedit. Meni je Igor skroz dobar, mada je malo lane moje al hajd, a pozitivno su me iznenadili oni unplagd plug il kako se vec zovu. Pravo zvuce alternativno
Hera

Post by Hera »

Raja dobilla sam odgovor od Senada Hadzifejzovica:

....E,pa vjerovala ili ne,tvoj e-mail je imao uticaja da ipak ovu temu uvrstimo u CD u subotu....Navala e-amilova je ko oluja...radit cemo to i kroz prilog i kroz obje rubrike za kontakt:Halo,Centralni i Centralno pitanje,pa javi raji da se javljaju i da glasaju.
Hvala na povjerenju!

Ljudi znate termin, subota u 7 ako se ne varam!!! Ne propustite ovo!!!
Last edited by Hera on 11/03/2005 01:46, edited 1 time in total.
Hera

Post by Hera »

De ba ne placi.... ja sam zensko garant zato... salim se!!!
mostarac

Post by mostarac »

A ima li neko kome nece biti lijeno, a dobro barata gramatikom engleskog jezika da lijepo izvadi taj clan iz pravila BH Eurosonga koji govori o obaveznom BH drzavljanstvu i da to lijepo posalje sa obrazlozenjem od nekoliko recenica na e-mail direkcije eurosonga,
a uz to moze i da im napomene da je BH pjesma ove godine kopija ABBA pjesme "Waterloo" i pjesme koja ej prewdstavljala Luxemburg 1984. godine. Bilo bi zaista lijepo da neko sa odlicnim znanjem engleskog jezika uputi taj kratki dopis i spasi nasu zemlju i domovinu od blamaze i da ucini jedno dobro djelo za domovinu koje ce mu uzeti 15 minuta vremena. hajde neka neko to uradi.
e-mail je:

[email protected] - Song Contests Unit
[email protected] - legal affairs department
Uh

Post by Uh »

Uh,jeba vas patak vas, kad bi se volko diskutovalo o ekonomiji drzave umjesto pjesme, hiljadu posto bi bili u boljoj ekonomskoj poziciji vec sto jesmo u BiH

Sto se tice drazavljanstva to nema veze. Na primjer Tereza Kesovija je predsatvljela Monako na evroviziji, Selin Dion je predstavljala Irsku, Sabahudin Baho Kurt je predstavljo Jugoslaviju

Tereza je Hrvatica, Selin je Kanadjanka, Sabahudin je Bosnjak
mostarac

Post by mostarac »

pravila bh eurosonga kazu da ima veze. idi pa pogledaj
mostarac

Post by mostarac »

...Autor ima pravo predložiti izvođača koji bi izveo njegovu pjesmu na BH Eurosongu 2005. Pjesme će biti izvedene uživo na snimljenu glazbenu matricu. Izvođači moraju biti državljani BiH i ne mogu biti mlađi od 16 godina na dan 19. svibnja/maja 2005. godine. JS BiH zadržava pravo da donese konačnu odluku o izvođačima i aranžerima, u skladu s pravilima EBU-a...
whatever21

Post by whatever21 »

Vi se šalite,zar ne?! Država nam bankrotira, izvršna vlast ne funkcionira,kako na državnom, tako i na entitetskom nivou; u EU ćemo ući 2100 i neke.. i vi bi protestovali zbog EUROSONG-A?!!
Who gives a f..k about that; pa saberite se malo...
zenny

Post by zenny »

Eh dragi moji,obzirom da sam-uletio u vasu temu,tj,novi sam a i nemam plaho vremena za proucavanje vasih misljenja.
Osvrcuci se na temu-mozda ove ljepojke i odu da nas predstavljaju,jedino sto je pozitivno u svemu jeste sto je pjesma na bosansko-hrvatskom("tko") jeziku,a ostalo-nabrajalica,klasika ,nigdje muzike samo zensko bla,bla bla,,,,
Ako Tinka opet izadje na povrsinu to ce biti zato jer se ziri-ko fol osvijestio ,mada je njena pjesma vise prilicna za ono "the night before christmas"
Igorova pjesma je jednostavno u skladu sa proslogodisnjim ukusom javnosti.
Za utjehu svima nama jeste cinjenica da ni nasi susjedi nisu zadovoljni a narocito Srbija.
Hajd dosta ,udavi vas i ja ,usput da navedem,nisam gledao prekoTV,sva moja saznanja su preko interneta i vasih-s brda s dola procitanih komentara
Helem-treba nam razloga za kahvenisanje i traccc 8)
Agadafi

Post by Agadafi »

whatever21:
You should not speak with people like that. We are not here to insult each other nor use foul language.
We need to stick together and kick those klix's child wannabes out.

:D
Haris033

Post by Haris033 »

Daj, ba, fakat je dosta mahalanja!!!

Svi na ovom forumu se ponasate kao kakve kokoske koje po citav dan kokodachu!!!

Djevojke su SUPER i imaju jos bolju pjesmu, koja je na nekoliko stranih site-ova ocjenjenja kao najbolja sa ovih prostora, a to misljenje dijele i nase zapadne i istocne komshije.
Mimo toga, odlicno izgledaju, a jos bolje pjevaju.

Eeeee, sad...
Jedini je problem to sto su djevojke "hercegovke" i sto su ucestvovale na "Hrvatskom Idolu".

Zato se sada poteze pitanje jel' pjesma plagijat? Jel' jedna od djevojaka nema BH drzavljanstvo,itd.

Ako plagijat nije pjesma "Lane moje" onda je "Zovi" jos manji, a sto se tice drzavljanstva, mislim da je to glup trac poceo iz avazovog "Ekpressa", a vidim da se vas X primilo na njega, sto pokazuje koliko je taj casopis omiljen medju clanovima ovog foruma.

Pitam se samo kakvi bi komentari bili da je pobjedio Igor Vukojevic, Tinka, Ruzica Cavic, Jasna Gospic, Marija, Lea, Mia Martina...

Za Igora bi bio komentar "Chetnik", za Tinku "Glupa plavusa"...

Da li postoji bilo kakva osoba koja bi po svima vama dostojno predstavljala nasu zemlju?!?
Dragi moji, nazalost, takva osoba za vas ne postoji!!!

Ljudi trebali bi se zapitati u cemu je problem!?

Problem nije u BH-songu vec u BH mentalitetu!

Bilo kakav dogadjaj da se desi iz bilo koje oblasti, a da je malo vise medijski popracen, vi ga posteno izmahalate, a sto je najtuznije nikada necete reci nesto pozitivno vec cete nastojati da to sto vise ocrnite...

Zato, nije ni cudo sto nam je drzava katastrofa!!!
Post Reply