Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
- newlevel
#101 Re: AW: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Reci mi da je to sala za 500€. Nije niko lud toliko love u koverti postom da salje.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
- Fantassin
#102 Re: AW: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Jesi sigurannewlevel wrote:Reci mi da je to sala za 500€. Nije niko lud toliko love u koverti postom da salje.
Sent from my Nokia 3310
-
Melo15
#103 Re: AW: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Taj vjerovatno pomislio plata mu uranilaFantassin wrote:Jesi sigurannewlevel wrote:Reci mi da je to sala za 500€. Nije niko lud toliko love u koverti postom da salje.
Sent from my Nokia 3310, okolnosti me natjerale druze
- newlevel
#104 Re: AW: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Neko je onda u posti imao dobru dnevnicu taj dan... 
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
- Fantassin
#105 Re: AW: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Nema veze na odmoru cemo popricati sa nadleznim postarom za moju mahalu, pa posle neka kuka kolegama oni su kriviMelo15 wrote: Taj vjerovatno pomislio plata mu uranila![]()
- burek_in_space
#106 Re: AW: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
To nije doshlo do poshtara uopshte.Fantassin wrote:Nema veze na odmoru cemo popricati sa nadleznim postarom za moju mahalu, pa posle neka kuka kolegama oni su kriviMelo15 wrote: Taj vjerovatno pomislio plata mu uranila![]()
"Nestala" je negdje u transportu.
-
DarkSoul
#107 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Izvini ali to je van svake pameti toliki novac obicnom postom poslati
Svjesni ste kakvo je stanje dole i ipak ste poslali
U tom slucaju nije ni za zalit, izvini ali realno gledajuci tako je...
Banke, western union... culi nekad mozda za to
Svjesni ste kakvo je stanje dole i ipak ste poslali
Banke, western union... culi nekad mozda za to
- Fantassin
#108 Re: AW: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Kazem nek se zali posle kolegama , oni su krivi.burek_in_space wrote:
To nije doshlo do poshtara uopshte.
"Nestala" je negdje u transportu.
@Darksoul kako vec navedo okolnosti su me sprjecile da saljem westernom ili moneygram-om ili slicnim
- burek_in_space
#109 Re: AW: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Iskreno, jebe mi se shta cesh mu uraditi.Fantassin wrote: Kazem nek se zali posle kolegama , oni su krivi.Malo im izgleda sto nista ne rade a primaju drzavnu platicu tamo.Moja mi rodna drzava zbog takvih,sve manje mila.
@Darksoul kako vec navedo okolnosti su me sprjecile da saljem westernom ili moneygram-om ili slicnim
Samo se nemoj zachuditi ako te izresheta, jer kod nas poshtari manje vishe naoruzhani hodaju, bar ovi koje ja znam.
- Fantassin
#110 Re: AW: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Sto covjek da puca ? Rekao sam da cemo popricatiburek_in_space wrote:Iskreno, jebe mi se shta cesh mu uraditi.Fantassin wrote: Kazem nek se zali posle kolegama , oni su krivi.Malo im izgleda sto nista ne rade a primaju drzavnu platicu tamo.Moja mi rodna drzava zbog takvih,sve manje mila.
Samo se nemoj zachuditi ako te izresheta, jer kod nas poshtari manje vishe naoruzhani hodaju, bar ovi koje ja znam.
- braca
#111 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Meni povremeno stizu paketi sa poklonima, najcesce rabljena roba, majice i sl. za moju djecu, ponekada za mene ili suprugu od nasih prijatelja iz USA, Njemacke ili Austrije. Gotovo uvijek nedostaje jedan dio robe iz paketa (usporedba po spisku posiljatelja), a kada se zalim, kazu "nismo mi, to su ti uzeli na posti u zemlji posiljatelja". Eto, Njemica krade polovne djecije majice, al' kad bi se zahebavali.
Moral u BiH se raspada po horizontali i vertikali, pa tako par ukradenih majica je samo kap u moru BiH tuge.
Moral u BiH se raspada po horizontali i vertikali, pa tako par ukradenih majica je samo kap u moru BiH tuge.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#112 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
samo kad bi se pošte ujedinile koliko bi kokošara ostalo bez posla u poštama
inače oni poštari koji vam odonse pisma u većini slučajeva nisu oni lopovi
već oni koji sortiraju pisma i prevoze... oni koje nikad ne vidimo
inače oni poštari koji vam odonse pisma u većini slučajeva nisu oni lopovi
već oni koji sortiraju pisma i prevoze... oni koje nikad ne vidimo
- Partizzanka
#113 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
u svakoj posti u svijetu (pa i kod nas) u pravilnicima pise da se novac i slicne dragocijenosti ne salju postom bilo kojim oblikom iste ili da se salju na sopstvenu odgovornosti
glupost je slati novce postom! glupost!
ne mora znaciti da je postar uopste dosao do te koverte, ne mora znaciti da je koverta presla prag tvoje poste u koju si je predao
mozda lezi negdje ispod neke police, ispala, upala, zapala iza necega ... a ti ces da "popricas" sa svojim postarom
haj dokazi da je on to uzeo? ili bilo ko drugi?
novci se salju preko westeruniona ili nekim drugim bankovnim putem. sve drugo je nebuloza.
nemoj mi reci da taj neko kome si slao nije mogao otici i otvoriti racun u banci ... u 21.stoljecu ... nema izgovora
a ako si htio izbjeci troskove slanja, eto sada si ih platio 500E
ne mora znaciti da je postar uopste dosao do te koverte, ne mora znaciti da je koverta presla prag tvoje poste u koju si je predao
mozda lezi negdje ispod neke police, ispala, upala, zapala iza necega ... a ti ces da "popricas" sa svojim postarom
novci se salju preko westeruniona ili nekim drugim bankovnim putem. sve drugo je nebuloza.
nemoj mi reci da taj neko kome si slao nije mogao otici i otvoriti racun u banci ... u 21.stoljecu ... nema izgovora
- Fantassin
#114 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Vec sam naveo nekoliko puta da nisam bio u mogucnosti slati wu il mgom ,uzdao sam se u BH poste i vise nikad,al nebitno,i,taj postar vjerovatno nije kriv.Nije ni puno para pa et nek im je na dusu jel takoPartizzanka wrote:u svakoj posti u svijetu (pa i kod nas) u pravilnicima pise da se novac i slicne dragocijenosti ne salju postom bilo kojim oblikom iste ili da se salju na sopstvenu odgovornosti
- Partizzanka
#115 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
ja sam jednom u pismu dobila novac poslan od nas prema inostranstvu
ali preporucenim pismom
jest da je dolazilo do mene 15 dana ali je stiglo
ALI svejedno sam protiv toga da se rizikuje preko poste
pa cak i preporuceno je skakljivo
ali preporucenim pismom
jest da je dolazilo do mene 15 dana ali je stiglo
ALI svejedno sam protiv toga da se rizikuje preko poste
pa cak i preporuceno je skakljivo
- manekenka u penziji
#116 Re: Odg: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Fantassin wrote:Vec sam naveo nekoliko puta da nisam bio u mogucnosti slati wu il mgom ,uzdao sam se u BH poste i vise nikad,al nebitno,i,taj postar vjerovatno nije kriv.Nije ni puno para pa et nek im je na dusu jel takoPartizzanka wrote:u svakoj posti u svijetu (pa i kod nas) u pravilnicima pise da se novac i slicne dragocijenosti ne salju postom bilo kojim oblikom iste ili da se salju na sopstvenu odgovornosti
Nisu ni vrijedne spomena
- sheilak
#117 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
meni je shega da su mi knjige nestale.
strucna literatura koju mi je tata poslao iz njem. jer je ovdje nema, a i tamo je jedva nasli. i nestanu.
i onda sve ponovo, porcedura narucivanja tamo, pa slanje ovamo. ali zainatili smo se bili. srecom, drugi put je stiglo.
zanima me samo izraz lica kad su skontali da su fakat samo knjige u pitanju.
i to dosadne.
zanima me samo izraz lica kad su skontali da su fakat samo knjige u pitanju.
-
mehoxy
#118 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Go*na lopovska.Treba im po arapskom sistemu odsijeci ruku pa da vidimo kako ce onda krasti.
-
platen91
#119 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Meni dva paketa koji su trebali stići prošle sedmice nisu došli jedan i razumijem da se može prodati pa ga uzeli ali u drugome je je bila knjiga 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#120 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
hm očito je prije dok sam ja radio s poštama bilo sve ok ili bar na višem nivou
čim vas ima toliko sa neisporučenim pošiljkama očito je neki problem u pošti
čim vas ima toliko sa neisporučenim pošiljkama očito je neki problem u pošti
- ema_
#121 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
mehoxy wrote:Go*na lopovska.Treba im po arapskom sistemu odsijeci ruku pa da vidimo kako ce onda krasti.
+1
-
miki27A
#122 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Pisala sam na drugoj temi:
dok se ne promijeni zakon (pravilnik, sta li vec) da je zakonom zabranjeno (i naravno kaznjivo) otvarati postanske pakete/posiljke nece biti promjena.
U US ako ti neko tudji otvori tvoju postu moze ici u zatvor. E to treba prepisati i u zakon u BiH i ovoga ne bi bilo.
(evo primjera" http://www.law.cornell.edu/uscode/text/18/1708 )
https://postalinspectors.uspis.gov/aboutus/laws.aspx
dok se ne promijeni zakon (pravilnik, sta li vec) da je zakonom zabranjeno (i naravno kaznjivo) otvarati postanske pakete/posiljke nece biti promjena.
U US ako ti neko tudji otvori tvoju postu moze ici u zatvor. E to treba prepisati i u zakon u BiH i ovoga ne bi bilo.
(evo primjera" http://www.law.cornell.edu/uscode/text/18/1708 )
https://postalinspectors.uspis.gov/aboutus/laws.aspx
- Kemal Malovčić
#123 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ja jednom dobio pare iz njemačke.
Jednom mi ploča iz banjaluke dolazila 20 dana.
Jednom mi knjiga iz britanije dolazila jače od mjesec.
Više puta sam morao otići u poštu sa onim brojem, onda biti preusmjeren na svog poštara, koji kaže: izvini brate dijelim penzije ne stignem.
Rasulo.
Jednom mi ploča iz banjaluke dolazila 20 dana.
Jednom mi knjiga iz britanije dolazila jače od mjesec.
Više puta sam morao otići u poštu sa onim brojem, onda biti preusmjeren na svog poštara, koji kaže: izvini brate dijelim penzije ne stignem.
Rasulo.
- Kemal Malovčić
#124 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Ali pet joja ojra pa baci im bonbu upoštu.
- Fantassin
#125 Re: Nestanak poslanih paketa preko bh pošte
Neka zaradi se to brzo,a cast nikada vise nikad se nece desiti da vjerujem nekoj firmi ili instituciji iz BiH a sve to ponukan sa vise iskustava slicnim ovome.Kemal Malovčić wrote:Ali pet joja ojra pa baci im bonbu upoštu.