Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osobom?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
S4mpion

#101 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by S4mpion »

bang and blame wrote: ali,jednom sam negdje procitala da je LJUBOMORA ODLIKA NESIGURNIH LJUDI.
Samo da ovo razjasnim, jer zloupotrebljavate često ovu činjenicu. Ljudi mogu biti nesigurni u sebe i u druge. Ako neko ne čini ništa da održi i sačuva tvoje povjerenje, normalno je da ćeš biti nesiguran u njega, drugim riječima, tvoje povjerenje prema njemu će biti poljuljano.
GaRGa

#102 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by GaRGa »

sta da ti kazem, nisi bolje ni zasluzila ;)
sheilak

#103 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by sheilak »

S4mpion wrote:
bang and blame wrote: ali,jednom sam negdje procitala da je LJUBOMORA ODLIKA NESIGURNIH LJUDI.
Samo da ovo razjasnim, jer zloupotrebljavate često ovu činjenicu. Ljudi mogu biti nesigurni u sebe i u druge. Ako neko ne čini ništa da održi i sačuva tvoje povjerenje, normalno je da ćeš biti nesiguran u njega, drugim riječima, tvoje povjerenje prema njemu će biti poljuljano.
da, ok ovo. ali ima i patoloski ljubomornih osoba, samih od sebe. koji ne mogu drugacije nego da bolesno kontroliraju i provjeravaju. i traze dlaku u jajetu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#104 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by Truba »

Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osobom?

pročitaj šta ti imaju reći neudati i neoženjeni forumaši i forumašice koji ne smatraju da su ljubomorni :D
S4mpion

#105 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by S4mpion »

sheilak wrote:
S4mpion wrote: Samo da ovo razjasnim, jer zloupotrebljavate često ovu činjenicu. Ljudi mogu biti nesigurni u sebe i u druge. Ako neko ne čini ništa da održi i sačuva tvoje povjerenje, normalno je da ćeš biti nesiguran u njega, drugim riječima, tvoje povjerenje prema njemu će biti poljuljano.
da, ok ovo. ali ima i patoloski ljubomornih osoba, samih od sebe. koji ne mogu drugacije nego da bolesno kontroliraju i provjeravaju. i traze dlaku u jajetu.
Ima i takvih, upravo sam zato i spomenuo ovo. Problem je što ljudi uglavnom forsiraju priču "on ljubmoran, nije siguran u SEBE", a to je nepoznavanje materije, osoba može biti nesigurna i u drugu osobu, manjak povjerenja. Dakle, krivica nije uvijek na onom ko je ljubomoran, jer im druga strana vrlo često zna dati jake razloge za ljubomoru i onda se čude kako im je partner ljubomoran.
Objektivni navijac

#106 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by Objektivni navijac »

Ramzess Veliki wrote:Previše je tu psihoanalize, mnogo se komplikuje ... rješenje je jednostavno - nije ti dobro sa nekim - odeš ... jeste - ostaneš i potrudiš se da i toj osobi bude dobro sa tobom.
Tacno tako :thumbup:
Samo sto se njoj ne ide,iz finansijskih razloga :D
detroit-mercy

#107 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by detroit-mercy »

GaRGa wrote:sta da ti kazem, nisi bolje ni zasluzila ;)
Nego ne rece nam treba jel se kresnula sa tim rodjom :izet: ili su se samo gledali nako :mrgreen: .
bang and blame

#108 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by bang and blame »

Black swan wrote:Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osobom?

pročitaj šta ti imaju reći neudati i neoženjeni forumaši i forumašice koji ne smatraju da su ljubomorni :D
Jooooj... Takvi su bas najmerodavniji :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#109 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by Velkoski »

Ljubomora je opravdana ukoliko kontaktira sa osobom suprotnog spola svaki dan.
radostan dan

#110 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by radostan dan »

Sanda88 wrote:
Interesuje me ako ste imali/imate ovakvih problema sa ljubomorom u braku, i na koji nacin
ste ih rijesili/rjesavate? Help.. :sad:

klin se klinom izbija...

Diskrecija je kod Miodraga Maja je zagarantovana, a ulaznica za veče po paru je 2.000 dinara, a za to dobijaju piće u neograničenim količinama i besprekorno čiste krevete i peškire

Od Ade Bojane do Subotice, i od Sarajeva do Sofije, jedino legalno i registrovano mesto gde možete da dovedete svoju ženu da proba druge muškarce, i da u tom prizoru uživate, nalazi se u selu Velereč na Ibarskoj magistrali.

Image

Reč je o Klubu svingera, uredno zavedenom u sve državne registre, smeštenom u dvospratnici uz sam put. Ali uprkos velikoj i upadljivoj tabli, malo ko se zaustavi i svrati. Bar preko dana… A noću, kaže Miodrag Maj (65), osnivač i vlasnik, druga je pesma.

Niko neće da mu prepoznaju kola, pa parkiraju u dvorištu iza kuće ili prekrivaju tablice. Ovaj Velerečanin po rođenju rastao je u Beogradu, na Dorćolu, a onda se, s majstorskim pismom zlatara, otisnuo u svet: Nemačka, Italija, Francuska, Južna Afrika, Venecuela…

„Srbi krenu u svet sa uverenjem da su najbolji u seksu i da sve znaju. A kad ga Nemac povede kući da mu obradi ženu, hoće da padne u nesvest… „, kaže.

Image

Škrt na rečima kad govori o svojim doživljajima, samo nagoveštava da je video i doživeo svašta. A pre četiri godine je, u porodičnoj kući koja je devet godina zvrjala prazna, sobe na spratu i u potkrovlju preuredio u ljubavna gnezda, dodao saunu i džakuzi, i u jednu prostoriju smestio igračke: lisice, sto za masažu i paravan sa otvorima u visini pojasa, gde se s jedne strane poređaju muškarci, a s druge kleknu žene…

„Svingeri upražnjavaju seks uz razmenu partnera i ponašaju se raskalašno do određenih granica. Ili su za grupni seks. A moja uloga je da posredujem i da takvim parovima omogućim njihove seksualne maštarije“, uvodi nas u „svet greha“ Miodrag Maj.

Diskrecija je u ovoj njegovoj zabavi – ne u poslu jer nema posla kad je ulaznica za veče po paru 2.000 dinara, a za to dobijaju piće u neograničenim količinama i besprekorno čiste krevete i peškire – stroga i od presudne važnosti. Ali kaže da bismo se začudili kad bismo znali koliko naših sugrađana uživa u ovakvim igricama. I ne samo naših: dolaze mu iz Bosne, s Kosova, iz Crne Gore…

Svingovanje je ušlo u modu i među Crnogorce (i Crnogorke), primećuje. Iz Srbije najviše ima Beograđana, pa Novosađana… jedino nikad nije došao nijedan Milanovčanin.
everlast

#111 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by everlast »

pored svih gluposti koji si ovde procitala vrijeme je i da dobijes pravi savjet.

tvoj muz te jako voli , a i ti njega. njegovo ponasanje otkriva samo jednu stvar, a to je ono kad mislis da nisi dovoljno dobar. zaista pati od komleksa nize vrijednosti i svaki tvoj kontakt sa drugim muskarcima u njemu budi strah da bi ti zeljela biti sa svakim drugim osim sa njim.

uglavnom danasnji muskarci traze djevojke koje ce se obracati samo njemu, smijati samo njemu, saliti samo sa njim. ta igra ce prestavljati veliki problem ako pocnes pristajati na takve stvari, ubit ce tvoju osobenost, i zaista moze u potpunosti izmjeniti tvoj karakter.

to se vrlo lako rjesava bez ikakvih psiloga, psihijatara i slicnih sranja. kad si vec odlucila biti sa takvom osobom, onda svoje emocije moras iznositi vrlo cesto i nikada ih nemoj potiskivati. nikada nemoj regovati zustro na njegovu ljubomoru, nego suprotno, sa smjehom kazes ono sto i mislis, "blento zar mislis da bih pozelila ikog osim tebe",to ce ga umiriti i vjeruj njegova ljubomora ce s vremenom izlapiti. sretno.
insomnia78

#112 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by insomnia78 »

Il ce te zaklati jedan dan kad mu se ucini da nesto mutis sa mesarom il keramicarem

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
CaneBos

#113 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by CaneBos »

Racionalna ljubomora je normalna pojava kod svakog ''normalnog'' covjeka. Neracionalna ljubomora koja prelazi u paranoju je bolest koja se lijeci, ne zeninim osmijesima, fellaciom i vrucom pitom nego psihoterapijom!
Od gomile nebuloza koje ovde ispadaju imam dojam da smo zagazili u pecinsko doba. Da Bog na hajr okrene.

Ako ga vec ne mozes okrenuti psihijatru, onda mijenjaj odnos prema njemu ne na nacin da on uvidi da si ti ''vjerna'' zena, nego da je on covjek sa ''problemima'', jer vjeruj mi ljude sa takvom vrstom problema ce samo strucno lice uvjeriti da nije istina ono sto su umislili.
smack

#114 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by smack »

Sanda88 wrote:U braku nekih 10ak god, imamo djecu, razvod mi ne pada na pamet!

Uvijek je bio ljubomoran, ali to prelazi granice zadnih nekoliko godina.
Krivi MENE ako me muskarac pogleda, kao ja to izazivam! :shock:

Savjetovali su nas da odemo hodzi (kao bracnom savjetniku), i ja nemam nista protiv,
samo da nam pomogne, da se ovaj unormali i prestane me psihicki opterecivati sa ovim
glupostima! Ja takodje imam zdravstveni problema (stitnjaca), pa me sve to pogadja puno
vise nego sto bi trebalo (kazu ignorisi ga - kad bih barem mogla!!)

Zadnja glupost je bila da me je optuzio da sam flertovala sa njegovim rodjakom, sto ne znam
ako mi se vise gadi ili rastuzuje sto je dotle doslo! Osjecam kao da se emocionalno 'hladim' od
njega, jer takve diskusije nas dovode do puno gadnijih svadja, gdje on pocinje da vrijedja ne
samo mene, vec moju cijelu porodicu, i to me tjera da ga mrzim! Pogotovo jer sam ostavila
cijelu porodicu i dosla u Bosnu radi njega, radi nas..

Interesuje me ako ste imali/imate ovakvih problema sa ljubomorom u braku, i na koji nacin
ste ih rijesili/rjesavate? Help.. :sad:
Nije ni cudno sto imas zdravstvenih problema, pogotovo stitnjaca koja zna na stres tako reagovati koji traje duzi niz
godina.

Ti si sigurno svjesna sama ko i kako moze tvoj/vas problem rijesiti. To si ti . On da se moze i hoce promijeniti , dosad bi se
promijenio.

Ne pisem da mu ne treba pomoc, ali da ju on hoce ..dosad bi je objerucke zagrlio, radi tebe, vas, djece i svih bliznjih i
daljnjih a i sebe samoga.
everlast

#115 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by everlast »

CaneBos wrote:Racionalna ljubomora je normalna pojava kod svakog ''normalnog'' covjeka. Neracionalna ljubomora koja prelazi u paranoju je bolest koja se lijeci, ne zeninim osmijesima, fellaciom i vrucom pitom nego psihoterapijom!
Od gomile nebuloza koje ovde ispadaju imam dojam da smo zagazili u pecinsko doba. Da Bog na hajr okrene.

Ako ga vec ne mozes okrenuti psihijatru, onda mijenjaj odnos prema njemu ne na nacin da on uvidi da si ti ''vjerna'' zena, nego da je on covjek sa ''problemima'', jer vjeruj mi ljude sa takvom vrstom problema ce samo strucno lice uvjeriti da nije istina ono sto su umislili.

ne mhanitaj bezveze, bas ce ga psihijatar ubjedit da se ona ne jebe sa drugim.
CaneBos

#116 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by CaneBos »

everlast wrote:
CaneBos wrote:Racionalna ljubomora je normalna pojava kod svakog ''normalnog'' covjeka. Neracionalna ljubomora koja prelazi u paranoju je bolest koja se lijeci, ne zeninim osmijesima, fellaciom i vrucom pitom nego psihoterapijom!

jbg ovde nema filtera za priglupe pa svako ima pravo replike
everlast

#117 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by everlast »

CaneBos wrote:
everlast wrote:

jbg ovde nema filtera za priglupe pa svako ima pravo replike
vec sam ti jednom rekao da ne mahnitas.
sheilak

#118 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by sheilak »

@everlast

ne, zapravo si joj rekao da ne mhanita. :D ali fakat jesi naivan ako ovo mislis

tvoj muz te jako voli , a i ti njega. njegovo ponasanje otkriva samo jednu stvar, a to je ono kad mislis da nisi dovoljno dobar. zaista pati od komleksa nize vrijednosti i svaki tvoj kontakt sa drugim muskarcima u njemu budi strah da bi ti zeljela biti sa svakim drugim osim sa njim.
ma ne voli nju njen muz jako, vec je iskompleksirani slabic. (sorry)
uglavnom danasnji muskarci traze djevojke koje ce se obracati samo njemu, smijati samo njemu, saliti samo sa njim.

jer su na nekom prilicno losem ego tripu.
nikada nemoj regovati zustro na njegovu ljubomoru, nego suprotno, sa smjehom kazes ono sto i mislis, "blento zar mislis da bih pozelila ikog osim tebe",to ce ga umiriti i vjeruj njegova ljubomora ce s vremenom izlapiti. sretno.
ama jel ti ovo stvarno mislis? ne zezas nas sad? ovo mi zvuci ko hodzin savjet.

moze ona njega u to uvjeriti na tren, a vec sljedeci ce opet biti sve isto. ili gore. sta treba? zatvoriti se u kucu, izolirati se od svijeta da nikako, nicim ne izazove njegovu ljubomoru? takvih se osoba klones. ili pristanes zivjeti u agoniji, no onda sutis, ne bunis se.
insomnia78

#119 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by insomnia78 »

Ko sto rekoh, dok je ne zakolje

sheilak

#120 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by sheilak »

insomnia78 wrote:Ko sto rekoh, dok je ne zakolje

e upravo.
madner

#121 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by madner »

Realno, mozda ona pretjeruje u opisu situacije. Da je stvarno posesivan, kurac bi mogla kuckat bez nadzora.
insomnia78

#122 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by insomnia78 »

Vidis i ta ti je na mjestu :D
Hej koje su sve mogucnosti kurvaluka putem interneta

everlast

#123 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by everlast »

slusala je vase savjete, pa se vec evo odavno ne javlja.

citam neki dan, neki blentio raznio i sebe i zenu sa bombom.
madner

#124 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by madner »

Bivsu zenu.

Oprostio joj je sto se razvela, ali nije mogao to sto je krenula sa drugim covjekom.
Drinski

#125 Re: Kako opstati u braku sa VRLO ljubomornom/posesivnom osob

Post by Drinski »

madner wrote:Da je stvarno posesivan, kurac bi mogla kuckat bez nadzora.
Mozda on to namjerno dopušta da bi je efikasnije nadzirao. :mrgreen:
Post Reply