Druze Towelie, ovu djevojku ce pogledati skoro svaki muskarac. Mnogi ce osjetiti pozudu.
Nisam uopste siguran da bi bila manje privlacna da nema hidzab. Zavisi od muskarca do muskarca.
Kao sto rekoh, malo vise odjece moze zagolicati mastu i privuci vise nego da je djevojka oskudno obucena.
I sto je najvaznije. Ova djevojka se svojski potrudila da izgleda LIJEPO. A ljepota privlaci!

Ono sto mi muskarci dosta radimo, a nije korektno, je sto svaljujemo svu krivicu na zene. Je l ova zena lepa? Jeste, nema dileme. Je li ona kriva sta zbog toga? Nije. Moze li ona da nosi samo hidzab da ne gresi? Moze.
Ima tu i muske odgovornosti. Postoji i tzv. muski hidzab, a to je obaranje pogleda. Kad vidis da prolazi lepa zena, (ili bilo koja zena koja ti nije mahrem) obori pogled. Tako bi makar trebalo da bude.
Ako i muskrac i zena obave svoje duznosti, onda nece biti problema. Svaljivanje cele odgovornosti samo na zene jednostavno nije fer.
Nisam ja nista doveo u pitanje

, ali ti se raspiso' za one zenske ... te usko, te vidi se pramen kose ... a jel smije bit u bojama ili mora biti CRNO?
Jedno je pokrivanje kose, a jedno je boja hidzaba. Ovo prvo je znacajno i od uslova je valjanosti hidzaba, ovo drugo nije.
Kasnije si palamudio hidzab i nikah

pa bolan ne bio nismo mi u pustinji, budi realan.
Nije nikah, nego nikab. Nikah je naziv za islamski brak, inace. A to da li smo u pustinji nije argument, jer je Islam univerzalan i njegova pravila vaze kako za pustinjake tako i za nepustinjake. Hidzab je obaveza na svim meridijanima.
Reci mi, ako je zemsko otkriveno, jel joj namaz kabul (naravno, pokrije se kad klanja)?
Imal joj spasa ako nema mahrame?
Namaz joj jeste primljen, i to je delo koje je odvojeno od nosenja hidzaba. To da li nekom ima spasa, ne mogu da komentarisem jer nije u mojim rukama.