Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post Reply
rokan

#101 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by rokan »

LBVIEW wrote:
Ako si ti i caca ti bili meta srpske artiljerije,otkud onda kuknjava nad bombardiranjem polozaja istih od strane USA i fascinacija otporom(u vidu vezivanja unproforaca za bandere,za drugo nije bilo muda :D ),Rojkane?
A kad vec generaliziras bosanskosrpsku hrabrost i "otpor ropstvu", samo da te napomenem kako su isti jedini narod s bremenom genocida na ledima pocinjenim od strane 'rabre vojske i policije,iste one cijem se ti "otporu"ovdje divis.
teska artiljerija je tukla 4 godine i covjek se tu izjvestio, znao je kuda da se krece, nekako se stitio a i bilo je kako svima tako i nama.
a hinjska, podmukla, podla, nevidljiva ali sveprisutna artiljerija radi neumorno evo vec 23 godine. ne vidis je ali je osjetis gdje god krenes, kome se god obratis, sta god pokusas u nadi da bi ostvario svoja osnovna prava (od povrata imovine, penzije, zaposlenja...). i znas sta najvise boli? sto to vrlo cesto rade oni koji rata vidjeli nisu a tebe gledaju kao na binasr bez obzira sto si cijeli rat proveo u gradu za razliku od njih.
ne kukam niti sam fasciniran svime, samo taksativno nabrajam, jedino cime sam fasciniran je gavrilovo djelo.
breme genocida... bosnjaka je izginulo 60-ak hiljada u proteklom ratu. srba 30-ak hiljada. u dva svjetska rata srba je izginulo preko 2 miliona. to je cjelokupna bosnjacka populacija. imas li predstavu o toj cifri? ko za to snosi breme genocida?
radostan dan

#102 Re: AW: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by radostan dan »

DoZeN wrote: Dodo ce spasti na sledecim izborima,smijem se kladit....
primam opkladu. izgubiš li, godinu dana ćeš nositi njegov avatar. izgubim li, nosiću godinu dana avatar novog predsjednika rs-a.
Styling

#103 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Styling »

rokan wrote:
Styling wrote:
sandokann wrote:Cudni su ovi Bosnjaci, oni pricu o nezadovoljstvu gradjana zele prodati pod plastom ukidanja ustavnog uredjenja zemlje, kojom bi se ukinuli i entiteti.
Ja nisam za ukidanje entiteta. Neka se svako bori za svoje dobro.
eno sad nije a par postova ranije pise kako je to krajnji cilj samo drugacijim sredstvima treba doci do toga.
pa maco, daj se usaglasi sama sa sobom, ne mozes mijenjati stavove svakih 15 minuta. :)

To, maco, kuci svojoj pa mami......
Rekla sam i stojim iza toga. Treba razvijati FBiH da bude prosperitetna i napredna pa ce se RS sam urusiti a mi necemo raditi na rusenju RS-a jer ne zelimo rusiti ustavni poredak zemlje.
Grean

#104 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Grean »

seln wrote:Sve vrijeme kontam zasto @rokan tako zdusno poziva na paljenj ei rusenje...a @rokan binasr.
Biva, sta se imam mucit ko tata onomad na haubici kod Sarajeva...malo napujdam balije, pa ce oni sami.
A ako neko kaze da to nije pametno, optuzim ga da je budzetlija.
I meni je sad jasnije, kao nije bitna arhiva, kome to treba ali kad se treba braniti entitet iako neprirodno crtan da objedini sve Srbe a nije uspio dobaciti od vise od 54% Srba u njemu po popisu iz 91' pa ga je trebalo ocistiti onda je pun argumenata.
Paranoid

#105 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Paranoid »

rokan wrote:
LBVIEW wrote:
Ako si ti i caca ti bili meta srpske artiljerije,otkud onda kuknjava nad bombardiranjem polozaja istih od strane USA i fascinacija otporom(u vidu vezivanja unproforaca za bandere,za drugo nije bilo muda :D ),Rojkane?
A kad vec generaliziras bosanskosrpsku hrabrost i "otpor ropstvu", samo da te napomenem kako su isti jedini narod s bremenom genocida na ledima pocinjenim od strane 'rabre vojske i policije,iste one cijem se ti "otporu"ovdje divis.
teska artiljerija je tukla 4 godine i covjek se tu izjvestio, znao je kuda da se krece, nekako se stitio a i bilo je kako svima tako i nama.
a hinjska, podmukla, podla, nevidljiva ali sveprisutna artiljerija radi neumorno evo vec 23 godine. ne vidis je ali je osjetis gdje god krenes, kome se god obratis, sta god pokusas u nadi da bi ostvario svoja osnovna prava (od povrata imovine, penzije, zaposlenja...). i znas sta najvise boli? sto to vrlo cesto rade oni koji rata vidjeli nisu a tebe gledaju kao na binasr bez obzira sto si cijeli rat proveo u gradu za razliku od njih.
ne kukam niti sam fasciniran svime, samo taksativno nabrajam, jedino cime sam fasciniran je gavrilovo djelo.
breme genocida... bosnjaka je izginulo 60-ak hiljada u proteklom ratu. srba 30-ak hiljada. u dva svjetska rata srba je izginulo preko 2 miliona. to je cjelokupna bosnjacka populacija. imas li predstavu o toj cifri? ko za to snosi breme genocida?
Rokane ta arhiva na koju se ti pozivaš je trebala davno biti zapaljena..zajedno sa autorima. To što pišeš više ne pije vode ni na Mačkovom brdu.
Tiger 033

#106 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Tiger 033 »

U Dodikovom stilu :D

seln

#107 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by seln »

Grean wrote:
seln wrote:Sve vrijeme kontam zasto @rokan tako zdusno poziva na paljenj ei rusenje...a @rokan binasr.
Biva, sta se imam mucit ko tata onomad na haubici kod Sarajeva...malo napujdam balije, pa ce oni sami.
I meni je sad jasnije, kao nije bitna arhiva, kome to treba ali kad se treba braniti entitet iako neprirodno crtan da objedini sve Srbe a nije uspio dobaciti od vise od 54% Srba u njemu po popisu iz 91' pa ga je trebalo ocistiti onda je pun argumenata.
Ima ih jos ovdje, a bezbeli i poskok-delija....
Ne kazem da su svi koji pozivaju na rusenje po defaultu anam oni, ali da ima provokatora - ima.
rokan

#108 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by rokan »

Styling wrote: To, maco, kuci svojoj pa mami......
Rekla sam i stojim iza toga. Treba razvijati FBiH da bude prosperitetna i napredna pa ce se RS sam urusiti a mi necemo raditi na rusenju RS-a jer ne zelimo rusiti ustavni poredak zemlje.
negdje si napisala da je to krajnji cilj, mrsko mi sad da trazim postove. ali dobro, i to sto pricas je utopija, zapadnja njemacka i to. :D

p.s. nisi nimalo cool, ja tvoju porodicu nikad ne bih spomenuo.
rokan

#109 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by rokan »

seln wrote:
Grean wrote:
Ima ih jos ovdje, a bezbeli i poskok-delija....
Ne kazem da su svi koji pozivaju na rusenje po defaultu anam oni, ali da ima provokatora - ima.
vi stvarno niste normalni, pa da sam htio da budem provokator kao da bih otkrivao koje sam nacionalnosti. mogao sam da se predstavim kao bosnjak i pisem isto ovako. :P
ja sam iskren i pisem kako mislim i kako osjecam, isto bih pisao i da su izasli banjalucani i zapalili svoj arhiv ili sta vec. ja sam na strani obicnog naroda a vi ste fasisti i nacionalisti kojma smeta svaki binasr i koji cak ne mogu ni da pojme da binasr postoji kao obican covjek, nego je to uvijek cetnik, spijun, salonac, provokator...
Grean

#110 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Grean »

Pa tvoji stavovi, price o pobijenih dva miliona Srba u dva rata i potreba da se zbog toga zastite genocidom i otimanjem ne govori mozda da si salonac i provokator ali da si odgojen na istoj ideologiji kao oni koji su taj genocid pocinili.
Basvod

#111 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Basvod »

hAZNADAR wrote:
Styling wrote:
Ne pokušavaj ih prikazati kao zrelije jer to nije tačno. Istina je da NE SMIJU pokrenuti promjene, BOJE SE, KUKAVICE SU, STRAH ih je režima i progona. To je prava istina. Svi mediji u RS-u su pod kontrolom režima. Tako se to radi u diktaturama.
To je ono sto ti zelis vjeovati. A znas i sam jako dobro da su karaskteristike hrabrosti ili kukavicluka individualne a ne generalne na narod.

Uostalom imamo i njihove forume i komentare na raznim forumima,.. kada si cuo da oni psuju RS i nazivaju je prknom, crnom rupom,....?

Koliko god da su mediji pod kontrolim, opet imaju naizbor milion drugih medija da cuju,.. pa ako je neko gladan - nije ni glup da vjeruje u dodikove vijesti da je sve super. Kritikuju oni vlast itekako - ali ne ruse zgrade, i ne prave revolucije izmedju izbora. To sto su zreliji ne znaci da su bolji od nas, da se raspravljati i vagati nase vrline i mane - ali nek smo u 100 stvari ispred njih - oni su ipak politicki i nacionalno zreliji. I slozniji jer u mnogim stvarima imaju isto misljenje.

Za pocetak poslusaj sta sami kazu o ovome, pa pitaj onda mene banjalucanina koji sve to vidim,.... to da su Bosnjaci hrabriji od ostalih jer jedini ruse i pale je vrlo djetinjasta analiza.
Ma i Srbi su palili svoje. Sjeti se paljenja Skupstine Srbije.
Moze se govoriti samo o ucenju na vlastitim greskama a nikako o nekoj genetskoj karakteristici naroda.
radostan dan

#112 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by radostan dan »

senainter wrote: NIJE normalno stanje u zemlji, organizujte se u RS-u, napravite svoje zahtjeve, ne mora to biti nista vezano za Dejtonski. Protestanti su prije svega trazili ostavke trenutne vlade, mi samo zelimo da imamo jedno centralno predsjednistvo, pa dijelite zemlju kako hocete, al da NEMA stotinu administracija, ministarstava i kojekakvih gluposti.
aj vidi ti to sa hrvatima, završite, organizujte, centralizujte, da vidimo kako to fercera...
I kako mozete pricati o tamo nekom RS-u kad se finansirate iz budzeta Federacije?!
ti se zoveš alisa, jeL da?
Styling

#113 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Styling »

rokan wrote:
negdje si napisala da je to krajnji cilj, mrsko mi sad da trazim postove. ali dobro, i to sto pricas je utopija, zapadnja njemacka i to. :D

Ponasaj se ozbiljno, pa ce sve biti u redu.

Krajnji cilj, ako treba da ponovim jos jednom, je dovesti RS u situaciju da se sam urusi, tj. da gradjani RS-a sami traze promjene. Mi to iz Federacije necemo inicirati niti cemo u svemu ucestvovati. Ja cu samo rezervisati karte u prvom redu kad se to bude desavalo. :mrgreen:
rokan

#114 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by rokan »

Grean wrote:Pa tvoji stavovi, price o pobijenih dva miliona Srba u dva rata i potreba da se zbog toga zastite genocidom i otimanjem ne govori mozda da si salonac i provokator ali da si odgojen na istoj ideologiji kao oni koji su taj genocid pocinili.
to su cinjenice nije nikakva ideologija. da sam na tome odgojen drugacije bih u zivotu radio.
ho oponopono

#115 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by ho oponopono »

USACalling wrote:Danas smo okruzeni vijestima kako je pola Bosne doslovno gorilo od nezadovoljstva.

Ali isto tako, druga polovina (cak i vise od polovine) su bile mirne, sasvim normalan dan..

Govorim o Banja Luci koja ima preko 200 000 ljudi i ako se u duplo manjoj Tuzli skupilo 10 000, kod njih bi moralo bar 20 000 ljudi na ulicama. Mjesta sa hrvatskom vecinom su isto tako danas cutala. Zasto?

Za nauk, odrzala se jesu 2 protesta:

150 ljudi u Banjaluci, kad su skontali da ih niko ne percepira ni 1%, razisli se kuci.
I nesto sitno u Prijedoru.

...nešto kontam, zašto ti je u naslovu Srbi, a ne RS?! :mrgreen:

...pak nisu svi Srbi što u RS-u egzistiraju!

...može nam se! 8-)

...i da neka se opravdano smiju Federaciji šta je si dopustila! :novine:
rokan

#116 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by rokan »

Styling wrote:

Krajnji cilj, ako treba da ponovim jos jednom, je dovesti RS u situaciju da se sam urusi, tj. da gradjani RS-a sami traze promjene. Mi to iz Federacije necemo inicirati niti cemo u svemu ucestvovati. Ja cu samo rezervisati karte u prvom redu kad se to bude desavalo. :mrgreen:
to i ja kazem, cilj vam je isti samo su metode drugacije. a trazis da srbi na to pristanu. mislim... nije niko ni lud ni naivan.

svo vrijeme je cilj isti, jedan covjek-jedan glas, gdje najbrojniji narod sam vlada i donosi odluke.
od sda i "gradjanske, suverene, nezavisne", preko sbih "sto posto bih", do sdp-a "drzava za covjeka", stafeta samo prelazi iz ruke u ruku i razbija se kao more o hridi svaki put.

ti ocekujes da srbi pristanu na tu pricu a ni bosnjaci ni hrvati ni slovenci nisu htjeli da pristanu na "jedan covjek-jedan glas" u jugoslaviji koja je bila ozbiljna drzava.
uzgajivac

#117 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by uzgajivac »

Banja Luku cuva policija Republike Srpske. :D
ambienta

#118 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by ambienta »

Nek svako cisti ispred svojih vrata , prema tome ova nije potrebna, mi mnogo toga jos moramo pocistiti ispred svojih , a dodatno smo jos vise zasrali jucer !
Basvod

#119 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Basvod »

Styling wrote:
rokan wrote:

To su zelje...
A doslo se do toga da je RS "natjerala" FBiH da se urusava i samozapaljuje.
radostan dan

#120 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by radostan dan »

Styling wrote: Rekla sam i stojim iza toga. Treba razvijati FBiH da bude prosperitetna i napredna pa ce se RS sam urusiti a mi necemo raditi na rusenju RS-a jer ne zelimo rusiti ustavni poredak zemlje.
zlatko lagumdžija, završni miting, oktobra dne, ljeta gospodnjeg 2010...
Grean

#121 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Grean »

rokan wrote:
Grean wrote:Pa tvoji stavovi, price o pobijenih dva miliona Srba u dva rata i potreba da se zbog toga zastite genocidom i otimanjem ne govori mozda da si salonac i provokator ali da si odgojen na istoj ideologiji kao oni koji su taj genocid pocinili.
to su cinjenice nije nikakva ideologija. da sam na tome odgojen drugacije bih u zivotu radio.
To je ono sto ja govorim, tvoje cinjenice i cinjenice ideologije na kojoj ste odgojeni.

Tebi je nebitna cinjenica jer si binasr, kao sto ti kazes, da su u II svjetskom ratu bosnjacke zrtve bile 8,2% stanovnistva, pobijene od sljedbenika velikosrpske ideologije na spram 7,6% srpskih zrtava. Ti nisi kriv jer ti je to filovano u glavu, samo ti govorim da si na drugacijoj ideologiji odgojen.

Bitan ti je Gavrilo jer se borio protiv okupatora kad je to bilo za interese velikosrpske ideologije a nebitno ti je sto Srba nije bilo kad su Bosnjaci docekali Austrougare u bitci kod Banjaluke jer njima tad nije bilo u interesu da se suprostave okupatoru, kao sto im nije bilo u interesu da ucestvuju u buni Husei Kapetana protiv Turaka vec su pomagali da je uguse. Da je sa druge strane Drine bila drzava sa 4-5 miliona Bosnjaka umjesto Srbije ili da je Hrvatska bila najveca juznoslavenska drzava Gavrilo bi bio licni Ferdinandov tjelohranitelj a ne atentator i borio bi se da austrougari ostanu samo da ne vladaju ovi drugi ili treci.

Ono sto ti hocu reci i sto mnogi nece da shvate, sve u istoriji juznoslovenskih naroda se svodi na njihove interese i njihovu istinu. Mitologija se pravi za potrebe tog naroda, nacionalisticke ideje se pakuju u slobodarske kad je to za cilj njihove nacije.
Zato je utopija ocekivati da ja i ti protestvujemo zajedno za nesto, ono sto je realno da se nadju zajednicki interesi jer zivimo u istoj drzavi.
rokan

#122 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by rokan »

Grean wrote:[
To je ono sto ja govorim, tvoje cinjenice i cinjenice ideologije na kojoj ste odgojeni.

Tebi je nebitna cinjenica jer si binasr, kao sto ti kazes, da su u II svjetskom ratu bosnjacke zrtve bile 8,2% stanovnistva, pobijene od sljedbenika velikosrpske ideologije na spram 7,6% srpskih zrtava. Ti nisi kriv jer ti je to filovano u glavu, samo ti govorim da si na drugacijoj ideologiji odgojen.

Bitan ti je Gavrilo jer se borio protiv okupatora kad je to bilo za interese velikosrpske ideologije a nebitno ti je sto Srba nije bilo kad su Bosnjaci docekali Austrougare u bitci kod Banjaluke jer njima tad nije bilo u interesu da se suprostave okupatoru, kao sto im nije bilo u interesu da ucestvuju u buni Husei Kapetana protiv Turaka vec su pomagali da je uguse. Da je sa druge strane Drine bila drzava sa 4-5 miliona Bosnjaka umjesto Srbije ili da je Hrvatska bila najveca juznoslavenska drzava Gavrilo bi bio licni Ferdinandov tjelohranitelj a ne atentator i borio bi se da austrougari ostanu samo da ne vladaju ovi drugi ili treci.

Ono sto ti hocu reci i sto mnogi nece da shvate, sve u istoriji juznoslovenskih naroda se svodi na njihove interese i njihovu istinu. Mitologija se pravi za potrebe tog naroda, nacionalisticke ideje se pakuju u slobodarske kad je to za cilj njihove nacije.
Zato je utopija ocekivati da ja i ti protestvujemo zajedno za nesto, ono sto je realno da se nadju zajednicki interesi jer zivimo u istoj drzavi.
elem, vise bosnjaka izginulo nego srba u drugom svjetskom ratu bar procentualno. ne mozes neke stvari posmatrati retroaktivno, srbi su cinili gro snaga narodnooslobodilacke borbe: licani,kordunasi, banijci, krajisnici, hercegovci...nije tito dosao u zagreb da dize ustanak nego u beograd. nigdje nije bilo streljana 100 ljudi za jednog vojnika kao sto je bilo u srbiji, pa necemo valjda i tome sad raspravljati ili treba da se i toga stidim zato sto je neko zloupotrijebio srpsko ime pa pravio zlocine koje ne sporim. u prvom svjetskom ratu je svaki treci punoljetan muskarac bio ubijen. moj narod je u dva svjetska rata bio na pravoj strani istorije i na to sam ponosan.
Havatar

#123 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Havatar »

bob_rock wrote:Zasto se u bl neprotestuje? Svako okupljanje ovakvog tipa kao u federaciji i u isto vrijeme bi vodio na pricu o integraciji i drugacijem uredjenju drzave. Buduci da je njihov primaran cilj opstanak rs, nikada ovakvim okupljanjima necete naci poveznicu sa-bl.
:thumbup:
Grean

#124 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by Grean »

Tvo narod je klao i ubijao kako u onom tako i u ovom ratu. Procentualno kao sto rekoh pobijeno je vise Bosnjaka nego Srba (reference Didijer, covjek koji je najvise istrazivao ratne zlocine nakon WWII i Noel Malcom) s tim da su Bosnjaci u najvecoj mjeri stradali od cetnicke ideologije a nacionalizam nije bio stran ni Srbima u partizanima pa se i njima zalomilo koje selo koje su pobili i popljackali.

Kao sto rekoh, interes je bio uvijek isti a to je Velika Srbija. Pred sami II svjetski ste zajedno sa Hrvatima (sporazum Cvetkovic -Maceh) podijelili BiH izmedju sebe a u tome vas je samo sprijecio II svjetski rat. Nema sta, sve slobodarske ideje.
rokan

#125 Re: Zasto Srbi NE PROTESTUJU?

Post by rokan »

Grean wrote:Tvo narod je klao i ubijao kako u onom tako i u ovom ratu. Procentualno kao sto rekoh pobijeno je vise Bosnjaka nego Srba (reference Didijer, covjek koji je najvise istrazivao ratne zlocine nakon WWII i Noel Malcom) s tim da su Bosnjaci u najvecoj mjeri stradali od cetnicke ideologije a nacionalizam nije bio stran ni Srbima u partizanima pa se i njima zalomilo koje selo koje su pobili i popljackali.

Kao sto rekoh, interes je bio uvijek isti a to je Velika Srbija. Pred sami II svjetski ste zajedno sa Hrvatima (sporazum Cvetkovic -Maceh) podijelili BiH izmedju sebe a u tome vas je samo sprijecio II svjetski rat. Nema sta, sve slobodarske ideje.
Klao je i ubijao i tvoj narod u svakom ratu, ako pricamo u tim opstim kategorijama ali ja ne ispostavljam taj racun tebi kao sto ga ti ispostavljas meni.
Post Reply