Neka kćerki za usranih gaća....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.
Post Reply
hazbi

#101 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by hazbi »

TEMA KAO I DIO KOMENTARA-BEZVEZE

normalno je da skladno situaciji roditelj brine o potomstvu...
takodje je normalno d potomstvo kad za to dodje vakat brine o roditeljima....

a ako bas ne moze ima ovih starackih domova kolko hoces.... :D
Dr.medicine

#102 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Dr.medicine »

Cherry-Cherry wrote:Lako je bilo prije, dobiješ stan od države, ne trebaš se brinuti da ćeš dobiri otkaz, imaš besplatne lijekove. Nema stresa, nema sekiracije. A ajde sad drndaj na poslu, ostaj prekovremeno, strahuj hoćeš li moći otplatiti kredit, brini se o svojoj porodici, pa na sve to brini se o roditeljima... Ode mozak na sve strane. Nerealno je porediti nekad i sad...
Nema vise socijale, hvala Bogu :D . Balkanci bi samo na guzove. Radit, radit i samo radit
Roditelji No I, pa sve ostalo. Nije ti smetalo kad su ti usranu guzicu prali
Cherry-Cherry

#103 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Cherry-Cherry »

Dr.medicine wrote:
Cherry-Cherry wrote:Lako je bilo prije, dobiješ stan od države, ne trebaš se brinuti da ćeš dobiri otkaz, imaš besplatne lijekove. Nema stresa, nema sekiracije. A ajde sad drndaj na poslu, ostaj prekovremeno, strahuj hoćeš li moći otplatiti kredit, brini se o svojoj porodici, pa na sve to brini se o roditeljima... Ode mozak na sve strane. Nerealno je porediti nekad i sad...
Nema vise socijale, hvala Bogu :D . Balkanci bi samo na guzove. Radit, radit i samo radit
Roditelji No I, pa sve ostalo. Nije ti smetalo kad su ti usranu guzicu prali
Ma kako si ti pametan, načitan i lijepo vaspitan. Zaista je uživanje, razgovarati sa tobom. :trepp:

:-) :-) :-)
Dr.medicine

#104 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Dr.medicine »

pa vjerujem da sam više nacitan od tebe, kad je kultura u pitanju onda ne kontam sta ti smeta "usrana guzica" ,a pri tome si na temi "usranih gaca".

frustracija haman cetvrte decenije? tacno pocinjem kapirati problem one teme.
Cherry-Cherry

#105 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Cherry-Cherry »

Not My Idea wrote: Mene svakim tvojim novim postom sve vise rastuzuje cinjenica da si ti doktor.
:thumbup:
Dr.medicine

#106 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Dr.medicine »

možda te bas ja porodim :lol:
pearlica

#107 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by pearlica »

Od djece ocekujem samo da se nauce brinuti o sebi i svojim familijama. Ocekujem da budu sretni i zadovoljni.

A ja kada budem stara i bolesna i ne mognem se brinuti o sebi nadam se da cu imati za starackog doma jer ne zelim da budem teret djeci (ili nekom drugom). Djeca trebaju da se brinu o svojoj djeci i svojim muzevima/zenama, o svojim karijerama, prijateljima a isto tako da imaju svoje slobodno vrijeme a ne da najbolje godine provedu pazeci stare koji su prozivjeli svoje.

Znam razmisljam kao tipicni zapadnjak...

Vidjela sam u zivotu dosta primjera gdje pojedine osobe puste djecu da ih odgaja ulica a oni se posvete starcima koji za koju godinu nece biti tu. Onda za 10-tak godina djeca neodgojena nikakva, pogresni fokusi ako mene pitate.
krater

#108 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by krater »

Kastanienallee wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:Kastanienallee, dobar članak.
Da i meni je prilicno edukativan clanak. Nazalost, nece ga procitati ili se makar nece prepoznati u tome niko ko je stvarno dio jednog takvog odnosa a upravo ovakvi odnosi su jedan od vecih problema na koje se naslanja i tema koja je tebe podstakla da otvoris ovu.
:wink:
miki27A

#109 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by miki27A »

za vazi:
I ja i sestra smo daleko od roditelja, vecinom smo rasuti porodicno na tri kontinenta, ali se cujemo sa nasima sedmicno po par puta, sa maminom mamom ako se ne cujem bar 3 puta sedmicno ona se zabrine (a to nam je jedina nana ziva, ostalo je umrlo davno), jeste malo komplikovanije jer je par vremenskih zona u pitanju, ali kad ima volje nije tesko.
Moji osim nas imaju i "granapce" pa to malo poboljsava situaciju, ali ja znam da su oba moja roditelja ponosni kako su nas odgojili i na koji nacin im mi uzvracamo.
Edin25

#110 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Edin25 »

Vidi ove normalne raje, ste se bezveze pravda ovim pojedinim pacenicima.

Nista Bog, vjera, samo roditelji, roditelji i opet roditelji, najbolji prijatelji, za tebe u svakom trenutnku i kad ide i kad ne ide u zivotu.

A cuj one, nista ne duguje roditeljima, a lafo krisom place za Bajrame, ja koja moralna, vjerska vertikala tacno da ne povjerujes.
Doduse, ovaj sa-x pojedinim dodje dobro mjesto da izbace svoje frustracije.
dert

#111 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by dert »

Cuvajte , pazite mame, oceve .Boljih prijatelja necete naci.Ne dozvolite da zalite kada ih vise ne bude, sto nisam ovo , ono uradio/la za njih.
Biti cete i vi roditelji .Koga cete prvo nazvati ili pitati nesto oko vase djece :?: ...Budite sretni da im rok trajanja bude sto duzi :D :kiss:
animals

#112 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by animals »

U svakoj normalnoj obitelji djeca i roditelji cine jednu cjelinu..jer nema nista svetije od roditelja, niti roditeljima od djece..i to je to..
Mutivoda

#113 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Mutivoda »

purifier wrote:I to ne samo svoje roditelje, nego i roditelje svoje buduce (aBd) supruge.
A vama svima koji tako razmisljate (zakonski mora) iskreno, i sveg srca zelim da vam sutra djeca budu bas takva :)
+1 :roll:
ladyblue18 wrote: Zvuci ruzno ali se svodi na to.
Ja svojim roditeljima dugujem toliko toga da ne znam odakle bih pocela a ne bi mi 2 zivota bila dovoljna da sve stignem, a za neke stvari sam vec zakasnila.
Valjda zato sto sve sto su radili za mene nije bilo jer sam im jebena zakonska obaveza vec iz ljubavi, ali ne hajde zvacemo to zakonskom obavezom jer sve ostalo zvuci previse pateticno. :shock:
Ne dugujem jer me neko natjerao na to, vec zato sto ja to hocu i sto bih uradila sve sto mogu da im pomognem na bilo koji nacin.
I shokirana sam saznanjem da postoje ljudi koji misle da sve sto su uradili roditelji za njih se podrazumijevalo jer su bili zakonski obavezni, i da oni nemaju nikakvu obavezu ni duznost prema njima.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#114 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by ladyblue18 »

JohnnyS wrote: Pa prije je srednja generacija mogla računati na to da im djeca neće živjeti na grbači u stanu bez posla do trideset i neke, a da će im roditelji imati penzije dovoljne za život i da neće morati plaćati svaki lijek. Današnja srednja generacija takav luksuz nema, nego daj za kafu tridesetineštogodišnjaku i kupi lopril mami. I plati ratu kredita.
I da se nadovezem na svoj prethodni post, izgovori, izgovori, izgovori...ovo mi zvuci kao kada su moje kolege kukale kako ne mogu stici jedinu obavezu koju imaju, da studiraju, a ja sam sa silnim obavezama na ledjima koje su vecini njih i danas nepoznanica stizala.
Valjda je ipak ovdje kljucan odgoj kao i za skoro sve u zivotu.
Mene bi bilo stid i da pomislim da roditelje sutnem u staracki dom, jer nema niko vazniji od roditelja (i djece).
A djeca nazalost cesto zaboravljaju pa se onda pitaju sta bi kad im njihova djeca vrate istom mjerom.

Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje izgovor. I to je sva mudrost.
Srecom, izgovora ne fali kao sto se vidi iz prilozenog.
dert wrote:Cuvajte , pazite mame, oceve .Boljih prijatelja necete naci.Ne dozvolite da zalite kada ih vise ne bude, sto nisam ovo , ono uradio/la za njih.
Biti cete i vi roditelji .Koga cete prvo nazvati ili pitati nesto oko vase djece :?: ...Budite sretni da im rok trajanja bude sto duzi :D :kiss:
spreca

#115 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by spreca »

ladyblue18 wrote: I da se nadovezem na svoj prethodni post, izgovori, izgovori, izgovori...ovo mi zvuci kao kada su moje kolege kukale kako ne mogu stici jedinu obavezu koju imaju, da studiraju, a ja sam sa silnim obavezama na ledjima koje su vecini njih i danas nepoznanica stizala.
Valjda je ipak ovdje kljucan odgoj kao i za skoro sve u zivotu.
Mene bi bilo stid i da pomislim da roditelje sutnem u staracki dom, jer nema niko vazniji od roditelja (i djece).A djeca nazalost cesto zaboravljaju pa se onda pitaju sta bi kad im njihova djeca vrate istom mjerom.

Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje izgovor. I to je sva mudrost.
Srecom, izgovora ne fali kao sto se vidi iz prilozenog.
dert wrote:Cuvajte , pazite mame, oceve .Boljih prijatelja necete naci.Ne dozvolite da zalite kada ih vise ne bude, sto nisam ovo , ono uradio/la za njih.
Evo citam neke postove i ibretim se ...........dali je stvarno takva situacija kako to izgleda na ovoj temi........uvijek sam mislio da su zene humanije od muskaraca ali izgleda da sam bio u dubokoj zabludi..........zar ima nesto svetije od roditelja i djece na ovom svijetu medju nama.Ovo je jdena od boljih tema gdje svako moze pokazati koliko vrijedi
staradis

#116 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by staradis »

Valjda ce legalizovati eutanaziju

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
spreca

#117 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by spreca »

Kastanienallee wrote:
spreca wrote:Evo citam neke postove i ibretim se ...........dali je stvarno takva situacija kako to izgleda na ovoj temi........uvijek sam mislio da su zene humanije od muskaraca ali izgleda da sam bio u dubokoj zabludi..........zar ima nesto svetije od roditelja i djece na ovom svijetu medju nama.Ovo je jdena od boljih tema gdje svako moze pokazati koliko vrijedi
Zavisi sta podrazumijevas pod tim pojmom humanost. Sta je tebi prihvatljivo? Kako izgleda jedan tvoj prosjecan dan? Koliko traje jedan tvoj prosjecan dan? O koliko ljudi razmisljas ujutro kad otvoris oci? Kome spremas dorucak, rucak, veceru, odjecu za vrtic, skolu? Koliko puta dnevno operes sudje za sobom a koliko puta ga ostavis dobroj vili da to uradi za tebe? Koliko puta se sjetis izbaciti smece? Ocistiti kuhinju? Kupatilo? Oprati prozore? Upaliti ves da se pere? Okaciti ves da se susi? Sloziti? Ispeglati? Kome ti vadis razne dokumente u raznim sluzbama? Koliko ljudi se oslanja na tvoju podrsku i pomoc svaki dan? Koliko cesto primjetis potrebe drugih bez da ti se sve mora reci ili nacrtati? Pojam humanizma kad ga pripisujemo drugima je rastezljiv kao najrastezljivija zvaka.
Sad sama sebi odgovori jel sve ovo radis svaki dan.......a sto se tice mene radim skoro sve ovo pobrojano.......i nije mi ni tesko ni mrsko........na mom ulazu imam jednu veoma staru nenu ......kad god idem u ducan pitam je trebali joj nesto.......a sta je ona meni...neka tamo stara ruskinja...zapitao bi se neko
spreca

#118 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by spreca »

Duboko smo u krizi
Bloo
Globalna šefica

#119 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Bloo »

Dr.medicine wrote:možda te bas ja porodim :lol:

prvi čovjek koji je vidio neku forumašku vaginu :D ftw
realna do boli

#120 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by realna do boli »

Nisu svi roditelji divni i krasni.
Divno je imati pozrtvovane roditelje koji ce sve uraditi za svoju djecu...ali ima i onih koji to nece

Moja pokojna majka je uvijek imala vremena za mene, mada nismo imali nekakav blizak odnos, vise ono prijateljice za kafu.
Radila je, ja i brat sami u kuci u razlicitim smjenama, otac na polozaju...nikada kuci.
Majka upisuje fakultet..i zavrsava ga...nikada kod kuce.
Ja se udam..moja porodica, povrsan odnos sa roditeljima..nista posebno.

Majka dozivi mozdani udar i ja se pored posla, dvije godine brinem za nju, kupanje, ciscenje...i ne mogu reci da sam bila sretna jer sam to radila...a njoj je samo bilo bitno da joj se javi sin iz inostranstva. Dolazilo mi je milion puta da je ostavim i kazem...e sada zovi tog svog sina da ti dodje.
S ocem uvijek ista prica, hihi pihi..vicevi zezancija..
Kako nikoga osim mene nije bilo u mom gradu da mi pomogne nakon majcine smrti, oca smjestam u dom staraca, prvenstveno jer je imao problema sa alkoholom i nije postojala mogucnost da sam ostane u stanu..
I sada nakon par razgovora, jer s njim nikada nisi mogao ozbiljno razgovarati..shvatim da on u stvari o meni ne zna nista...jer ga nije zanimalo....mozda ce vas ovo sokirati, ali on ne zna ni moje prezime niti gdje ja stanujem. Svako slavlje, rodjendane, dolazila je mama a njemu je bilo mrsko....ne voli guzvu....cista komocija.

Svaki posjet njihovoj kuci cula sam, kako su oni sretni jer sam ja tu ostala,a nisam otisla kao neke druge kcerke, i kako im prijateljice zavide.
Hocete najbolje....sve su ostavili sinu koji nije tu od rata.

Svaku njihocvu bolest, operaciju , traumu sam rjesavala ja, bila tu da ih njegijem i pomazem....

Sreca, moja djeca nisu tu, nisu u ovoj drzavi, pustila sam ih da zive, da im ne moram biti zahvalna sto mi peru usrane gace kada budem stara...dovoljno ce biti da mi mogu uplatiti razliku za dom staraca, jer u ovoj drzavi penzija nije dovoljna ni za to.
wewa

#121 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by wewa »

Dr.medicine wrote:možda te bas ja porodim :lol:
kako to izgleda? preuzmes vaginu pa poguras dijete?

opstetricari prisustvuju i asistiraju porodjaju - zene su te koje se poradjaju.
Mutivoda

#122 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by Mutivoda »

Kastanienallee wrote: Zavisi sta podrazumijevas pod tim pojmom humanost. Sta je tebi prihvatljivo? Kako izgleda jedan tvoj prosjecan dan? Koliko traje jedan tvoj prosjecan dan? O koliko ljudi razmisljas ujutro kad otvoris oci? Kome spremas dorucak, rucak, veceru, odjecu za vrtic, skolu? Koliko puta dnevno operes sudje za sobom a koliko puta ga ostavis dobroj vili da to uradi za tebe? Koliko puta se sjetis izbaciti smece? Ocistiti kuhinju? Kupatilo? Oprati prozore? Upaliti ves da se pere? Okaciti ves da se susi? Sloziti? Ispeglati? Kome ti vadis razne dokumente u raznim sluzbama? Koliko ljudi se oslanja na tvoju podrsku i pomoc svaki dan? Koliko cesto primjetis potrebe drugih bez da ti se sve mora reci ili nacrtati? Pojam humanizma kad ga pripisujemo drugima je rastezljiv kao najrastezljivija zvaka.

U pravu si, ovo jeste neka površna lista obaveza prosječne žene.
Znam ih dosta iz svoje okoline koje sve to sve obavljaju a koje ne smatraju da su roditeljima bile samo zakonska obaveza i ne misle da čim stanu na noge i roditelji ostare, treba da ih strpaju u dom i time su završile sve što se njih tiče, jer pobogu one njima ništa ne duguju. :-)
Koje su to sljedeće osobe, pored djece i supružnika, o kojima trebam razmišljati (biti podrška, pomoć..), ukoliko to nisu njegovi i moji roditelji i eventualno braća, sestre ukoliko ih ima i treba im pomoć? :?
wewa

#123 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by wewa »

Cherry-Cherry wrote:
annoy wrote:Iskreno ne znam želim li djecu, ali ukoliko ću ih imati, od njih ne očekujem baš ništa osim neke elementarne razine poštovanja mene kao osobe i mog autoriteta dok god su maloljetna. Djeca ne biraju da dođu na ovaj svijet, ja ću ga stvorit i rodit, i ono je moja odgovornost, ja sam odgovorna za njegovo postojanje. Ja sam mu, kao roditelj, dužna osigurati život najbolji što mogu, biti mu potpora u svakom pogledu. Ono je do punoljetnosti dužno poštovati određena ograničenja koja ću mu postaviti, u granicama razuma, naravno, a poslije toga, kud odleti. Ne očekujem da me mora bezuvjetno pomagati, i vratiti mi bilo šta. Ta cijela ideja o "vraćanju" nečega mi se gadi, jer, kao što rekoh, dijete nije tražilo biti rođeno, i od njega nemam pravo tražiti baš ništa "zauzvrat".
Naravno da bi najviše voljela kad bi mi dijete pomoglo u starosti koliko može, u nekim granicama dok to ne remeti njegov život,i kad bi ono to htjelo, ali mislim da nemam prava očekivati to pod obavezno.
:thumbup: :thumbup:
imam djecu i ovaj post mogu potpisati vezanih ociju :!:
zlajapravaraja

#124 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by zlajapravaraja »

...pritom se ne smije zaboraviti da je porodicna kohezija mnogo vise izrazena u Bosni i Hercegovini negoli u zemljama Zapada, a dokaze i primjere ne treba ni izlagati, jer su vise nego ocigledni...
spreca

#125 Re: Neka kćerki za usranih gaća....

Post by spreca »

Mutivoda wrote:

U pravu si, ovo jeste neka površna lista obaveza prosječne žene.
Znam ih dosta iz svoje okoline koje sve to sve obavljaju a koje ne smatraju da su roditeljima bile samo zakonska obaveza i ne misle da čim stanu na noge i roditelji ostare, treba da ih strpaju u dom i time su završile sve što se njih tiče, jer pobogu one njima ništa ne duguju. :-)
Koje su to sljedeće osobe, pored djece i supružnika, o kojima trebam razmišljati (biti podrška, pomoć..), ukoliko to nisu njegovi i moji roditelji i eventualno braća, sestre ukoliko ih ima i treba im pomoć? :?
:thumbup: :kiss:
to bi bilo to.......nevezano jesmol musko ili zensko........i netreba niko da nas obavezuje....to bi trebali da radimo sami od sebe
Post Reply