Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kosava wrote:
Ko je dozvolio sta u Americi ? to je negdje od 1776 godine u Ustavu , kakav lobi kakva crna industrija oruzija pa pola oruzija u Americi je Evropski proizvod , najaci lobi za oruzije u Americi je 100 milion vlasnika oruzija od kojih mozda 0,001 % pocini oruzano krivicno dijelo . Prosjecnog Amerikanca zaboli za ubijanjem u getu to je njemu strano ko i rat u Bosni .
brend je Evropski, a oruzje se stanca u Americi.
u vecini drzava ne mozes nositi oruzje na ulici
expertx wrote:za librezalizaciju postoji 100 ZA i 100 PROTIV.
licno sam za liberalizaciju, ali ne i za liberalizaciju nosenja oruzja, tu bi trebalo uvesti zatvorske kazne od 10 godina i vise.
oruzje treba drzati u kuci, i svako ko je punoljetan i nije osudjivan treba dobiti dozvolu.
Sto nemaju pravo ljudi da se brane na ulici ?
svakako treba ograniciti kalibar, neka 9 mm bude maksimum. ono u Americi sto su dozvolili nije dobro, al tu je bilo lobiranje industrije naoruzanja...
Ko je dozvolio sta u Americi ? to je negdje od 1776 godine u Ustavu , kakav lobi kakva crna industrija oruzija pa pola oruzija u Americi je Evropski proizvod , najaci lobi za oruzije u Americi je 100 milion vlasnika oruzija od kojih mozda 0,001 % pocini oruzano krivicno dijelo . Prosjecnog Amerikanca zaboli za ubijanjem u getu to je njemu strano ko i rat u Bosni .
To nema veze ko je proizvodjac oruzja kada je lobiranje u pitanju. Svako u SAD moze da unajmi lobisticku kucu. Eno ti Milorad Dodik kao primjer.
expertx wrote:za librezalizaciju postoji 100 ZA i 100 PROTIV.
licno sam za liberalizaciju, ali ne i za liberalizaciju nosenja oruzja, tu bi trebalo uvesti zatvorske kazne od 10 godina i vise.
oruzje treba drzati u kuci, i svako ko je punoljetan i nije osudjivan treba dobiti dozvolu.
Sto nemaju pravo ljudi da se brane na ulici ?
svakako treba ograniciti kalibar, neka 9 mm bude maksimum. ono u Americi sto su dozvolili nije dobro, al tu je bilo lobiranje industrije naoruzanja...
To nema veze ko je proizvodjac oruzja kada je lobiranje u pitanju. Svako u SAD moze da unajmi lobisticku kucu. Eno ti Milorad Dodik kao primjer.
Sta ce NRA sa 5 miliona clanova bez 100 miliona vlasnika oruzija koji se protive bilo kakvim novim zakonima ?
kosava wrote:
brend je Evropski, a oruzje se stanca u Americi.
u vecini drzava ne mozes nositi oruzje na ulici
Zavisi dosta se uvozi ,pa cak Crvena Zastava izvozi , Beretta , Sig , H&K imaju svoje proizvodne pogone ali neproizvode se svi modeli u USA na mom H&K pise napravljen u Njemackoj
Pogresno u vecini drzava mozes nositi oruzije , u nekima treba dozvola u nekima netreba ,
Sta ce NRA sa 5 miliona clanova bez 100 miliona vlasnika oruzija koji se protive bilo kakvim novim zakonima ?
Koliko ja znam clanovi se ne protive novim zakonima nego NRA! Vecina amerikanaca je za zabranu AR-15. Koliko ja znam i LaPierre je bio za uvodjenje jedinstvenog background check, za zabranu Ar-15 itd. To su bile 90-te. Jbg, sad je protiv toga, s to li... http://www.mayorsagainstillegalguns.org ... 6-12.shtml
Koliko ja znam clanovi se ne protive novim zakonima nego NRA! Vecina amerikanaca je za zabranu AR-15. Koliko ja znam i LaPierre je bio za uvodjenje jedinstvenog background check, za zabranu Ar-15 itd. To su bile 90-te. Jbg, sad je protiv toga, s to li... http://www.mayorsagainstillegalguns.org ... 6-12.shtml
Onda imas pogresne informacije , koja vecina mislis na onih 1001 osobu iz NYC i Bay Area koja je pitana preko telefona da li podrzavate background checks ? Prvo mi imamo vec background checks vec decenijama ono sto je bilo problem je Universal Background Checks a da bi one radile trebas registar oruzija kojime se vecina protivi jer registracija vodi konfiskaciji , a niko anketirane nije pitao da li podrzavate registraciju oruzija tada bi rezultat bio potpuno drugaciji ,
ljudi mjenjaju misljenje sa vremenom nikad nije bio za zabranu AR , background checks su bile u mjestu vec dugo prije '90 on je '90 bio protiv naourzanog osoblja u skolama .
Bloombergova organizacija ti i nije neki izvor informacija i okuplja nekih par stotina gradonacelnika u zemlji sa nekih 10 000 gradova .
Da je vecina bila za to bi i proslo ali je vecina bila protiv i ta vecina od jedno 100 miliona je pisala , zvala , slala emailove svojim zastupnicima i rekla im je da glasaju protiv ,
Vidjeo si sta je bilo u Koloradu , u vecini drzava novi zakoni protiv oruzija su pali na sudu ukljucujuci i Bloombergov/Coumo 7 metaka ogranicenje je ponisteno na sudu prije par sedmica , ali su zato mnoge drzave progurale zakone za liberalizaciju oruzija prosle godine ,
Oni koji su protiv oruzija su mala grupica koja ovisi o Joyce Foundation da plate racune za struju i telefon
Mada ima i onih koji su sponzorirani od strane drzave , pa stoga su nikle nove organizacije koje podrzavaju oruzije poput 1 milion mama protiv kontrole oruzija http://1mmagc.org/#
Da postoji podrska u narodu Obamin prijedlog zakona o oruziju bi prosao ali post nepostoji pao je u Senatu u kojem su Demokrate vecina jer i Demokrate vole i posjeduju oruzije kao i republikanci tako da svi Demokrate Senatori iz drzava koje vjeruju u vlasnistvo oruzija su glasali protiv ,
Onda imas pogresne informacije , koja vecina mislis na onih 1001 osobu iz NYC i Bay Area koja je pitana preko telefona da li podrzavate background checks ? Prvo mi imamo vec background checks vec decenijama ono sto je bilo problem je Universal Background Checks a da bi one radile trebas registar oruzija kojime se vecina protivi jer registracija vodi konfiskaciji , a niko anketirane nije pitao da li podrzavate registraciju oruzija tada bi rezultat bio potpuno drugaciji ,
ljudi mjenjaju misljenje sa vremenom nikad nije bio za zabranu AR , background checks su bile u mjestu vec dugo prije '90 on je '90 bio protiv naourzanog osoblja u skolama .
Bloombergova organizacija ti i nije neki izvor informacija i okuplja nekih par stotina gradonacelnika u zemlji sa nekih 10 000 gradova .
Da je vecina bila za to bi i proslo ali je vecina bila protiv i ta vecina od jedno 100 miliona je pisala , zvala , slala emailove svojim zastupnicima i rekla im je da glasaju protiv ,
Vidjeo si sta je bilo u Koloradu , u vecini drzava novi zakoni protiv oruzija su pali na sudu ukljucujuci i Bloombergov/Coumo 7 metaka ogranicenje je ponisteno na sudu prije par sedmica , ali su zato mnoge drzave progurale zakone za liberalizaciju oruzija prosle godine ,
Oni koji su protiv oruzija su mala grupica koja ovisi o Joyce Foundation da plate racune za struju i telefon
Mada ima i onih koji su sponzorirani od strane drzave , pa stoga su nikle nove organizacije koje podrzavaju oruzije poput 1 milion mama protiv kontrole oruzija http://1mmagc.org/#
Da postoji podrska u narodu Obamin prijedlog zakona o oruziju bi prosao ali post nepostoji pao je u Senatu u kojem su Demokrate vecina jer i Demokrate vole i posjeduju oruzije kao i republikanci tako da svi Demokrate Senatori iz drzava koje vjeruju u vlasnistvo oruzija su glasali protiv ,
Haman ti pokusavas da budes veci amerikanac od obicnog amerikanca.
Poznato mi je to: sta ce meni neko iz Bay area reci ili iz NYC. Jbg, za jednu ameriku mnogo je vaznije sta misli Bay area ili NYC area ili LA area nego fuckville u KY (kao sto neko rece ovdje). Koga boli qrtz sta neko u TX misli, koji ima ekonomju slicnoj zemljama treceg svijeta. Trendovi u SAD ne dolaze iz Dallasa, nego iz Bay area, LA, NYC i slicnih gradova i podrucja.
Registar je extra stvar. Konfiskacija kao posljedica registra je izmisljotina NRA i tipicna je taktika kada je politicko zastrasivanje u pitanju (s obzirom na prosjecan IQ clana NRA nije ni cudo sto uspjeva).
Ti jos nisi bas najbolje savladao gradivo kako politika u SAD funkcionise. Ti pokusavas ovdje da to prikazes kao antologijsku borbu onih koji su upravu i onih koji nisu. Iza svega se kriju politicke odluke i lobiranje. Clanovi NRA nemaju bas nekog uticaja na NRA kao sto su nekada imali, a 2 amandman na koji se ti pozivas iz 1789 (a ne 1776 kao sto si napisao) ne znaci danas ono sto je znacio tada. kada pricas o takvim stvarima uzmi u obzir i vrijeme u kojem je to doneseno, i tu je sva sustina problema.
Sto se tice one ankete, ona je uradjena od strane Frank Luntza, koji je glavni statisticar FOX Newsa, RNC.a, te jedan od najpriznatijih statisticara u SAD.
Ali dobro, ti znas bolje.
Jeli to treba biti neka uvreda ? Jebes onu smrdljivu rupu zvanu NYC a isto vazi za Bay Area , po cemu je ono Oakland poznat ?? Ko najopasniji grad za zivjeti sve sto dolazi odatle mogu zadrzati . Jesi li siguran za Dallas provjeri koliko Fortune 500 kompanija je u Teksasu ?
Registar i konfiskacija je izmisljotina ? sta se desilo prosle godine u CT ( Connecticut) svi koji su imali tkz assault rifles morali su ih ili prodati izvan drzave ili predati policiji ,
Usput sta ono je rekla Diane Feinstain na to temu?
Pa sad ili je 100 milona ljudi glupo kako ti izjavi ili jednostavno nevjeruju drzavi ? Sta ti mislis da vjerovatnije a drugo zasto ti vjerujes da su NRA clanovi glupi slabo obrazovani , bjelci zatucani da li shvatas da NRA clanstovo je sarenoliko ja imam par prijatelja koji su NRA instruktori i da ne povjerujes jedan je ljekar , dvojica su inzinjeri a cetvrti je zavrsio , magistrirao Istoriju na Harvardu ,
Daj molim te edukuj me o politici u SAD , tako pametan meni se omakla jedna greska a ti konstanton nizes gresku , poluinformacije i ciste fabrikacije jednu za drugom ,
A 2 Amandman je fosilizovan u vremenu i prostoru ? Znaci tvojom logikom 1 Amandman nestiti slobodu govora na Radiu , Televiziji , Internetu niti i jednu religiju osim Kriscanstva ?
Ma jebes anketu prava anketa je onaj opozivi u Koloradu jos da ga sprijeci Bloomberg je potrosio 15 puta vise nego opozicija i opet su mu hamali istjerani sa posla , anketa su svi oni koji su pisali , protestvovali protiv kontrole oruzija , pa Obama je jednu recenicu posvetio u ovogodisnjem govoru kontroli oruzija , kad je tolika podrska a da mi to stavimo na glasacki listic ? Oni koji podrzavaju oruzije i zakone kakvi su na snazi ( 20 000 zakona) su za to , sam oni sto zagovaraju kontrolu se nesto boje pa prodavnice su bile opustosene niti puske niti pistolja niti metka za kupiti toliko se podrzava ban.
Sta ono rece Teksas ima ekonimiju kao zemlje treceg svijeta ?
The state's economic fortunes changed in the early 20th century, when oil discoveries initiated an economic boom in the state. With strong investments in universities, Texas developed a diversified economy and high tech industry in the mid-20th century. As of 2010 it shares the top of the list of the most Fortune 500 companies with California at 57.With a growing base of industry, the state leads in many industries, including agriculture, petrochemicals, energy, computers and electronics, aerospace, and biomedical sciences. Texas has led the nation in export revenue since 2002 and has the second-highest gross state product.
kosava wrote:
Zavisi dosta se uvozi ,pa cak Crvena Zastava izvozi , Beretta , Sig , H&K imaju svoje proizvodne pogone ali neproizvode se svi modeli u USA na mom H&K pise napravljen u Njemackoj
Pogresno u vecini drzava mozes nositi oruzije , u nekima treba dozvola u nekima netreba ,
ti zivis tamo ?
dobro, recimo da je pogresno, da mozes nositi. al kod nas ne smijes to dozvoliti, pa nemamo mi mentalni sklop za to...
madner wrote:
Naravno da postoji scenario gdje covjek moze izgubiti. Recimo nema pistolj pri ruci pa te savladaju cetvorica kretena kako bi dosli do par stoja.
On ili oni, ako su spremni uci u stan/kucu su spremni ukucanima pociniti zlo. Ja licno bih preferirao da ih zadavim ili da ih tesko ranim pa da iskrvare dok stigne hitna, no sigurno je sigurno, posto nisam rambo ni previse precizan.
Mojne tako tebas ih docekati kafom i rahtlokumom
Pogurat ga za jos par stoja, dati mu kljuceve od auta ali tek nakon sto odes do pumpe da naspes goriva.
kosava wrote:
ti zivis tamo ?
dobro, recimo da je pogresno, da mozes nositi. al kod nas ne smijes to dozvoliti, pa nemamo mi mentalni sklop za to...
Zivim i posjedujem oruzije i nosim ga pa nosi se i kod nas oruzije i sa dozvolom i bez dozvole i uvijek se imalo a i nosilo , kakav mentalni to sklop mi imamo pa mi smo ko narod bar jedan od naroda koji u Bosni zive agresivni ko i ovca
Mandere jos bih trebao i priupitat da ti karnu gospodju mislim nije red ljudi odu suha kurca Pa kakvi smo nije ni cudo sto se desila '92-ga ko sto se desila , taj mentalitet je i doveo da danas gledamo filmove of Prijedoru i sl.
gje ces ubit covjeka a zvijer dosla da te ubije
Vazda se sjetim one komsinice sto nas vodom poljeva u Martu '92 jos nam kaze kako nas nije stid da plasimo komsije
Jos kaze da smo prepali postara a tog istog postara mi zarobili na Ilijasu jedno 6 mjeseci kasnije
kosava wrote:
Zivim i posjedujem oruzije i nosim ga
STRASNO!!!
Radi takvih k'o ti, ja se osjecam nesigurno i onda sam prinudjen da se ponasam kao i ti. Ali, ja 100% brze potezem, repetiram, pucam i pogadjam
Dozer godine svoje cine nije se brzo ko nekada , a za serifa ima jedna ratna prica idu momci iz Specijalne CSB Titiovom u Zenici i ide im u susret jedan poznati zenicki lik koji ima malo zdravsvenih problema i ni pet ni sest nego ce ti on:"Halo coporu policijski , hajde potezi te , staje usrali ste se ha ? " a na to ce ti sadasnji istrazitelj za ratne zlocine Suda BiH njemu :"Ma necemo , znamo da si opasniji od nas " a ovaj umjetnik ce na to :"Znam da nesmijete , zna se ko je Serif u ovom gradu "
Ramzess Veliki wrote:Treba pod hitno liberalizirati upotrebu oružja u Tuzli.
Ramzes ja sam jos jutros predlozio da se demonstranti utale i da svakom zandaru daju po cvaju da idu na burek i kafu dok oni zavrse demonstracije , ali niko neslusa
Naravno da ne, treba ga dodatno ograničiti... analizirajte stope kriminala u Kanadi i USA (recimo komšijski gradovi sa obala Velikih jezera), i uporedite njihove zakone o nošenju oružja.
kosava wrote:Dozer godine svoje cine nije se brzo ko nekada , a za serifa ima jedna ratna prica idu momci iz Specijalne CSB Titiovom u Zenici i ide im u susret jedan poznati zenicki lik koji ima malo zdravsvenih problema i ni pet ni sest nego ce ti on:"Halo coporu policijski , hajde potezi te , staje usrali ste se ha ? " a na to ce ti sadasnji istrazitelj za ratne zlocine Suda BiH njemu :"Ma necemo , znamo da si opasniji od nas " a ovaj umjetnik ce na to :"Znam da nesmijete , zna se ko je Serif u ovom gradu "
Svejedno godine ili ne, ali ako mozes nadmasiti potez, repetiranje i 2 metka u pluca do 10m za 2 sec, onda si brzi